ROMÂN
- 65 -
Evitaţi sa umpleţi prea mult coşul. Sa nu umpleţi coşul pentru mai mult de 2/3.
Asiguraţi-va ca mânerul coşului sa fie in poziţie orizontala.
Coborârea coşului
1. Deschideţi capacul prin presarea butonului de eliberare.
NB! Fiţi atent, pentru ca se pot î stropiri cu ulei.
2. Puneţi coşul cu alimente in aşa fel încât sa atârne pe pereţii bol-ului, si blocaţi mânerul
bolului pe partea frontala a bol-ului.
3. Împingeţi capacul pentru a închide. Va emite un ‚clic’ când este blocat. Ţineţi întotdeauna
partea superioara a capacului.
4. Când indicatorul temperaturii se stinge, împingeţi butonul pentru eliberarea mânerului si
puneţi mânerul către jos pentru a cobori coşul in ulei-l.
NB! Mânerul poate fi foarte fierbinte după orice perioada prelungita de folosire.
5. Aprindeţi aparatul întorcând temporizatorul pe poziţia “ON” sau întorcând temporizatorul pe
numărul minutelor. Când timpul a expirat, va suna un clopoţel iar aparatul se va stinge.
Ridicarea coşului
1. Când alimentele sunt gata, ridicaţi coşul ţinând baza mânerului si ridicându-l pe o
poziţie verticala până se va bloca pe loc cu un clic.
2. Deschideţi capacul împingând butonul de eliberare.
3. Permiteţi curgerea uleiului de pe alimentele înainte de a ridica co
şul.
4. Ridicaţi coşul cu atenţie de pe bol, puneţi alimentele intr-o farfurie acoperita cu hârtie
absorbanta.
NB! Asiguraţi-va sa nu împingeţi butonul de eliberare a mânerului in timp ce mutaţi
coşul plin cu alimente fierbinţi.
După coacerea
1. Setaţi controlul temperaturii pe cea mai mica temperatura posibila întorcându-l cât mai
mult posibil către stângă.
2. Controlaţi ca temporizatorul sa fie setat pe ”OFF/0”.
3. Îndepărtaţi ştecherul de la priza.
4. Permiteţi răcirea completa a aparatului (1-2 ore), înainte de a scurge uleiul, de a-l pune
deoparte sau de a-l curăţa.
NB! Daca veţi coace câteva porţii de alimente in succesiune, închideţi capacul si aşteptaţi
până când indicatorul temperaturii se stinge după fiecare porţie, înainte de a începe
următoarea.
15
Sfaturi pentru coacerea
Mai jos este un ghid pentru temperaturile si timpurile de coptura a diferitelor alimente: Vedeţi
si lista timpurilor de coptura (11) pe cutie.
Aliment Temperatura Minute
Chiftele de pui, îngheţate 190 °C 4-5
Chiftele de pui, proaspete/dezgheţate 190 °C 13-18
Rulouri 190 °C 5-6
Fileuri de peşte gratinate, îngheţate 190 °C 7-8
Fileuri de peşte gratinate, proaspete/
dezgheţate
170 °C 3-4
Inele de ceapa, îngheţate 190 °C 7-8
Inele de ceapa, proaspete/dezgheţate 190 °C 1-2
Cartofi, îngheţaţi 190 °C 14-16
Cartofi, proaspeţi/dezgheţaţi 170 °C 6-7
Creveţi uriaşi, îngheţaţi 190 °C 5-7
Creveţi uriaşi, proaspeţi/dezgheţaţi 170 °C 3-5
Vegetale panificate, crude 170 °C 1-3