126
C PROBLEME
43 Dacă uleiul formează spumă sau riscă să se reverse, înseamnă că în coș este prea multă
mâncare (scoateţi din ea), alimentele sunt prea umede (uscaţi-le puţin și încercaţi din nou),
sau uleiul este vechi sau murdar (înlocuiţi-l).
44 De fiecare dată când uleiul este încălzit, acesta se deteriorează.
45 De fiecare dată când adăugaţi alimente, umezeala, particulele de alimente și grăsime, făina și
condimentele din crustă, apa din alimentele congelate deteriorează și mai mult uleiul.
46 Particulele se înnegresc, ard și se lipesc de următoarea tură de alimente, alterându-i aspectul
și gustul. Puteţi preveni puţin acest lucru folosind un filtru.
47 Nici măcar uleiul filtrat nu va mai fi optim după 10 – 12 folosiri.
48 Cartofii semi-preparaţi și cei pentru microunde au deja un strat de ulei obţinut din procesul
de semi-preparare. Acesta va îngroșa și decolora uleiul din friteuză.
49 Dacă gătiţi în mod regulat alimente cu crustă, ar putea fi recomandabil să aveţi la dispoziţia
două tipuri de ulei, unul pentru alimentele cu crustă, altul pentru alimentele care se gătesc
ușor în ulei.
50 În scop informativ, dacă observaţi o îmbunătăţire semnificativă în aromă după ce aţi schimbat
uleiul, ar fi trebuit să-l fi schimbat mai devreme.
51 Autorităţile locale din regiunea dvs. dispun de un depozit pentru reciclarea uleiului sau
pentru eliminarea acestuia pe cale ecologică.
g DISPOZITIV TERMIC DE DECONECTARE
52 Dispozitivul de deconectare are rolul de a evita supraîncălzirea elementului.
53 Dacă friteuza dvs. nu mai funcţionează:
54 Opriţi-o, scoateţi-o din priză și lăsaţi-o să se răcească.
55 Verificaţi nivelul uleiului.
56 Dacă nivelul uleiului este sub semnul MIN, resetaţi dispozitivul de deconectare.
, Dacă nivelul uleiului este prea scăzut, iar dispozitivul de deconectare s-a activat din alt motiv,
apelaţi Serviciul clienţi.
57 Folosiţi instrumentul de resetare pentru a apăsa butonul de resetare și a reseta dispozitivul
de conectare.
58 Căldura excesivă va fi afectat calitatea uleiului, prin urmare trebuie să curăţaţi vasul și să-l
umpleţi cu ulei proaspăt.
C ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREŢINERE
59 Scoateţi aparatul din priză şi lăsaţi-l să se ră cească înainte de a-l curăţa sau depozita.
curăţarea normală
60 Ştergeţi suprafeţele exterioare cu o cârpă umedă.
61 Puneţi capacul peste vas, pentru a evita depunerea de praf etc. în ulei.
curăţarea completă (după câteva utilizări)
62 Acoperiţi suprafaţa de lucru cu cel puţin 3 straturi de prosoape de bucătărie din hârtie.
pui temperatură (° C) zece (minute)
Prăjiţi doar carne de pui proaspătă sau dezgheţată. Acoperiţi cu crustă din ou și pesmet sau
aluat. Pentru rezultate mai bune, îndepărtaţi mai întâi pielea. Lăsaţi carnea să se facă bine în
centru. Un exterior crocant și rumenit nu denotă neapărat acest lucru, prin urmare vă
recomandăm să încercaţi carnea înainte de a o servi.
felii 170 4
pulpe 170 14-15
crochete 190 2-3
pui cu pesmet – bucăţi mici 170 15-20
pui cu pesmet - bucăţi mari 170 20-30