RO
43FR2025
INSTRUCŢIUNI DE UTILIZARE
1. Puneţi friteuza pe o suprafaţă orizontală şi stabilă. Din spaţiul alocat păstrării cablului de alimentare, scoateţi
întreaga lungime a acestuia din urmă . Apoi asiguraţi-vă că nu atinge nicio sursă de căldură din apropiere.
2. Apăsaţi butonul de deschidere a capacului (fig. 1); arcul va deschide capacul.
3. Prindeţi mânerul coşului (fig. 2) şi scoateţi coşul afară.
4. Turnaţi ulei în cuva de fritare astfe încât să nu depăşiţi nivelul de maxim (aproximativ 2,5 litri).
5. Reglaţi termostatul la minim şi conectaţi aparatul la reţeaua. Se aprinde lampa roşie care indică conectarea la
reţeaua electrică.
6. Alegeţi temperatura care corespunde sortimentului alimentului de preparat. Se aprinde lampa de control
a termostatului. Când aceasta se stinge, înseamnă că uleiul a ajuns la temperatura reglată anterior.
Notă: Dacă închideţi friteuza cu capac,, uleiul se va încălzi mai repede.
7. Puneţi coşul în poziţia de scurgere, deschideţi friteuza şi introduceţi alimentele în coş(fig. 3). Cufundaţi încet
coşul în uleiul încălzit şi închideţi capacul.
8. După ce aţi terminat fritarea, reglaţi termostatul la minim
9. Deschideţi cu grijă capacul pentru a nu vă frige, apoi scoateţi coşul.
10. Goliţi coşul şi puneţi-l înapoi în friteuză.
11. Deconectaţi aparatul de la reţea.
Observaţie: Pentru a mări protecţia împotriva eventualei stropiri cu ulei încins, vă recomandăm să puneţi cu mare
atenţie coşul plin în uleiul fierbinte, apoi închideţi capacul. După ce aţi terminat fritarea, mai întâi ridicaţi încet capacul
friteuzei, apoi coşul puneţi-l în poziţia de scurgere, după care aşteptaţi până se scurge uleiul şi apoi răsturnaţi .
(fig. 2)
(fig. 3)
(fig. 1)
SFATURI UTILE
• Alimentele trebuie să fie uscate complet, în momentul cufundării coşului în ulei sau grăsime încălzite, astfel reduceţi
consumul de energie electrică şi prelungiţi durabilitatea uleiului.
• Preveniţi prin spălare şi uscare înainte de fritare lipirea cartofilor prăjiţi unii de alţii .
• Alimentele cu conţinut ridicat de apă, cum ar fi cartofi, ar trebui fritate în două etape, după cum urmează: Încălziţi
mai întâi uleiul la temperatura maximă şi apoi după un minut puneţi cartofi tăiaţi . Care au fost lăsaţi să se usuce în
prealabil. Aşteptaţi până când uleiul atinge din nou temperatura maximă, introduceţi cartofii şi aşteptaţi până ce se
rumenesc.
• Alimentele congelate nu trebuie să fie decongelate, este bine să fie preparate în friteuza de asemenea în două
trepte.
• Alimentele tăvălite în aluat se pot lipi de grilajul coşului. Lipirea poate fi prevenită după cum urmează. Puneţi coşul
gol în uleiul fierbinte după care introduceţi bucăţile tăvălite una câte una în coşul scufundat în ulei, cu ajutorul
cleştilor de bucătărie. Fiţi foarte atenţi ca uleiul încins să nu sară din cuvă.