Barbecook Smoker Manualul proprietarului

Tip
Manualul proprietarului

Acest manual este potrivit și pentru

Twist-and-turn locking grill body for easy transportation
UK
Завъртете и обърнете заключващото се тяло на грила за по-лесно транспортиране.
BG
“Zavij-i-okreni” brtvljenje tijela aparata za jednostavan transport.
HR
Vrid-og-drej lukning af grillen for let transport.
DK
Corps de grill à montage à baïonnette pour un transport sans encombre.
FR
Der Grillkörper mit Drehverschluss kann leicht transportiert werden.
DE
Στρεφόμενος ασφαλιζόμενος κορμός σχαρών για εύκολη μεταφορά.
GR
Csavarja és forgassa el az összecsukható grillező testét a könnyebb szállítás érdekében.
HU
Corpo del grill chiuso ruota e gira per un facile trasporto.
IT
Pagrieziet un salociet grila korpusu, lai to būtu ērtāk pārvadāt.
LV
Sukamasis ir pakreipiamasis grilio ksavimo mechanizmas, kad būtų lengviau transportuoti.
LT
Składana konstrukcja grilla umożliwia łatwy transport urządzenia.
PL
Corpo do grelhador de bloqueio rotativo para transporte fácil.
PT
Corp de grătar cu blocare prin răsucire, pentru o transportare comodă.
RO
Na uľahčenie prepravy teleso grilu otočte a obráťte.
SK
Dimni pekač, ki se razstavi in sestavi na način “Twist-and-turn”, za hitro prestavljanje.
SI
El cuerpo de la parrilla tiene un sistema que permite cerrar y tapar la parrilla para facilitar el transporte.
ES
Tělo grilu s otočnou pojistkou pro snadnou přepravu.
CZ
Door de “draai-en-sluit-functie” is de rookoven gemakkelijk te transporteren.
NL
“Keera-ja-pööra” lukustusega korpus transpordi hõlbustamiseks.
EE
Kääntämällä ja kiertämällä lukkiutuva grillirunko, joka on helppo kuljettaa.
FI
Корпус гриля закрывается поворотом, что облегчает его транспортировку.
RU
Grill med vridlåsning för lätt transport.
SE
www.barbecook.com
|
5
RO
MANUALUL UTILIZATORULUI ŞI INSTRUCŢIUNI DE ASAMBLARE
PRIMA UTILIZARE
Când utilizaţi pentru prima dată acest grătar cu fumegare, vă recomandăm cu insistenţă să menţineţi arderea timp de 30 de
minute, fără a găti alimente. Această perioadă iniţială este necesară.
INDICAŢII UTILE ŞI MĂSURI DE PRECAUŢIE
Acest grătar cu fumegare se poate utiliza numai în spaţii deschise.
Se instalează întotdeauna pe o bază solidă, departe de obiecte in amabile sau care se topesc.
Nu utilizaţi grătarul când vântul este puternic.
Treceţi la utilizarea grătarului numai dacă acesta este complet asamblat şi toate componentele sale sunt plasate ferm
pe poziţie.
Nu mutaţi niciodată grătarul înainte ca focul să e complet stins şi grătarul să e complet răcit.
Ţineţi copiii şi animalele la o distanţă care să confere siguranţă.
Nu utilizaţi niciodată alcool sau petrol pentru a aprinde sau a aţâţa focul.
Protejaţi-vă împotriva focului şi a aburilor când deschideţi capacul sau uşile de acces, în timp ce grătarul este în
funcţiune.
INSTRUCŢIUNI DE UTILIZARE
APRINDEREA
Îndepărtaţi capacul, corpul superior, grătarele propriu-zise pentru gătit şi tava pentru captarea picăturilor.
Asiguraţi-vă că grătarul pentru mangal este aşezat în interiorul tăvii pentru mangal şi tava pentru mangal se sprijină în
siguranţă pe toate cele 3 picioare.
Deschideţi uşa de la corpul inferior. Dacă este posibil, orientaţi uşa deschisă în bătaia vântului pentru a ajuta aprind-
erea focului şi pentru a îmbunătăţi circulaţia aerului în interiorul grătarului cu fumegare.
Puneţi mangal sau lemne (nu lemn de răşinoase) în formă de piramidă, în centrul grătarului pentru mangal.
Aprindeţi focul în timp ce capacul, corpul superior şi tava pentru captarea picăturilor sunt lăsate deoparte.
Lăsaţi mangalul/lemnul să ardă aproximativ 25 de minute. Jarul trebuie să strălucească şi să e acoperit cu un strat de
cenuşă gri înainte de a începe să gătiţi.
Împrăştiaţi uniform cărbunii/lemnele în grătarul pentru mangal pentru a obţine un foc uniform. Închideţi uşa de la corpul
inferior.
Puteţi adăuga aşchii de lemn aromat. Aşchiile de lemn aromat trebuie să e îmbibate cu apă peste noapte; şi aruncate
direct peste cărbunii încinşi. Acestea vor infuza un fum înăbuşit în alimente şi le vor aroma. În completare la aşchiile de
lemn aromat, puteţi să adăugaţi în tava pentru apă un amestec compus din vinul preferat, ierburi şi/sau condimente.
Măr : aromă slabă dulceagă
Pasăre – porc - peşte
Stejar : aromă puternică, dar nu copleşitoare
Vită
ÎNTREŢINEREA FUMEGĂRII
Plasaţi tava pentru captarea picăturilor pe cele 3 suporturi de sprijin ale corpului inferior.
Puteţi să puneţi puţină apă în această tavă.
Puneţi un grătar pentru gătit direct pe tava pentru captarea picăturilor. Aşezaţi alimentele pe grătarul pentru gătit, într-
un singur strat, lăsând spaţii între bucăţi. În acest fel, fumul şi căldura vor circula uniform în jurul alimentelor.
Aşezaţi corpul superior pe corpul inferior. Ţineţi uşa închisă.
Poziţionaţi celălalt grătar pentru gătit pe suporturile de susţinere ale corpului superior şi asiguraţi-vă că bordura
grătarului pentru gătit este sprijinită ferm pe suporturile de susţinere. Puneţi alimente pe grătarul pentru gătit.
Puneţi capacul pe grătar şi începeţi afumarea!
46
|
www.barbecook.com
Sfaturi pentru gătit
În timpul procesului de afumare, evitaţi ridicarea capacului pentru a veri ca mâncarea. Capacul deschis permite pierd-
erea căldurii, ind necesar un timp suplimentar pentru gătit.
Când înlăturaţi capacul în timp ce gătiţi, ridicaţi-l într-o parte în loc să-l ridicaţi drept în sus. Prin ridicarea drept în sus a
capacului se creează un curent de aer din cauza depresiunii din interiorul grătarului, antrenând cenuşă pe mâncare.
REGLAREA FOCULUI
Este absolut necesar să menţineţi un mediu de încălzire stabilă, uniformă şi scăzută de cca. 70 °C în interiorul grătarului cu
fumegare. Această condiţie este îndeplinită dacă atunci când atingeţi cu mâna partea exterioară a grătarului cu fumegare în
zona cuvei, aceasta nu frige.
Dacă focul este prea puternic, puneţi capacul pe grătar şi închideţi ori ciul de ventilare a aerului de la capac. De asemenea,
puteţi arunca pe foc câteva aşchii de lemn ud. În acest fel va scădea puţin temperatura şi se va degaja un fum înăbuşit
pentru îmbunătăţirea gustului.
Dacă focul este prea slab, deschideţi ori ciul de ventilare a aerului de la capac şi uşa de acces de la corpul inferior pentru a
permite pătrunderea aerului şi înteţirea focului.
ADĂUGAREA APEI ÎN TIMPUL GĂTITULUI
Adăugaţi apă cu grijă, cu ajutorul unei pâlnii sau al unui vas prevăzut cu jgheab, prin uşa de acces a corpului superior.
ADĂUGAREA MANGALULUI/LEMNELOR ÎN TIMPUL GĂTITULUI
Îndepărtaţi fără grabă capacul de la grătar şi deschideţi cu grijă uşa de acces de la corpul inferior, folosind nişte mănuşi
pentru grătar.
Utilizaţi un cleşte lung pentru a adăuga mangal sau lemne, evitând împrăştierea cenuşii şi a scânteilor.
Închideţi uşa şi puneţi capacul pe grătar, imediat ce mangalul sau lemnele ard din nou cu putere.
STINGEREA FOCULUI
Puneţi capacul pe grătar.
Pur şi simplu închideţi toate ori ciile de ventilare a aerului şi toate uşile pentru a stinge focul. De asemenea, încercaţi
să acoperiţi jarul cu nisip. Nu utilizaţi niciodată apă!
ÎNTREŢINEREA
DUPĂ FIECARE UTILIZARE
După ce jarul este în totalitate stins şi grătarul cu fumegare este răcit complet, periaţi cenuşa din tava pentru mangal şi
înlăturaţi-o.
Frecaţi uşor reziduurile de pe grătarele pentru gătit şi pentru mangal, utilizând o perie pentru grătar cu re de alamă
sau o folie de aluminiu mototolită, pentru a evita deteriorarea stratului de nisare. Ştergeţi reziduurile cu prosoape de
hârtie.
ÎN MOD REGULAT
Acordaţi o atenţie specială prevenirii fenomenului de ruginire care poate apărea la grătarul cu fumegare:
Utilizaţi apă caldă cu săpun pentru a curăţa grătarele pentru gătit şi pentru mangal, tăvile pentru captarea picăturilor şi
pentru mangal şi suprafeţele interioare şi exterioare ale grătarului cu fumegare.
Clătiţi bine cu apă.
Ştergeţi până la uscarea completă cu o cârpă moale sau cu un prosop de hârtie. Nu permiteţi uscarea naturală a
grătarului cu fumegare, a tăvilor şi a grătarelor.
Pentru a preveni ruginirea, aplicaţi un strat subţire de ulei vegetal sau de spray de gătit vegetal pe suprafaţa
următoarelor componente: capacul, grătarul pentru gătit şi tava pentru apă. Uscaţi prin ştergere uşoară utilizând
prosoape de hârtie. NU aplicaţi ulei pe grătarul pentru mangal, pe tava pentru mangal şi pe suprafaţa interioară a
grătarului cu fumegare.
DACĂ APARE RUGINĂ
Pe suprafaţa exterioară a grătarului cu fumegare:
Curăţaţi şi lustruiţi toate petele de rugină cu o perie pentru grătare.
Acoperiţi zonele afectate cu o vopsea de calitate bună, rezistentă la temperaturi înalte.
Pe suprafaţa interioară a grătarului cu fumegare:
Curăţaţi şi lustruiţi petele de rugină cu o perie pentru grătare.
www.barbecook.com
|
47
Acoperiţi uşor zonele afectate cu ulei vegetal sau cu un spray vegetal pentru gătit în scopul minimizării fenomenului de
ruginire. Uscaţi prin ştergere uşoară utilizând prosoape de hârtie. Nu aplicaţi niciodată vopsea pe suprafaţa interioară a
grătarului cu fumegare.
ATENŢIE
Nu utilizaţi obiecte ascuţite sau materiale de curăţat abrazive pentru a curăţa grătarele pentru gătit, grătarul pentru mangal
sau grătarul cu fumegare, deoarece acestea deteriorează straturile de nisare.
Pentru a îndepărta grăsimea depusă pe interiorul capacului, pur şi simplu periaţi acest strat cu o perie de alamă sau cu o
folie de aluminiu mototolită. Pentru a preveni depunerile ulterioare, după ecare utilizare şi în timp ce capacul încă este cald
(NU FIERBINTE), ştergeţi suprafaţa interioară a capacului cu prosoape de hârtie sau curăţaţi-o cu apă cu săpun.
TRANSFORMAREA GRĂTARULUI CU FUMEGARE ÎNTR-UN
GRĂTAR PENTRU MANGAL
Înlăturaţi corpul superior şi tava pentru apă şi aprindeţi grătarul în acelaşi mod ca atunci când aprindeţi grătarul cu fumegare.
GARANŢIE
Grătarul cu fumegare se livrează cu o garanţie limitată de doi ani pentru defecte datorate procesului de producţie, de la data
cumpărării şi în limita în care utilizarea sa corespunde prezentelor instrucţiuni de utilizare. Chitanţa pe care se menţionează
data cumpărării ţine loc de document de garanţie.
Acest grătar cu fumegare nu este conceput pentru utilizare profesională.
Uzura, coroziunea, deformarea şi decolorarea componentelor expuse direct la foc sunt normale şi, de aceea, ele nu vor
considerate în nici un caz defecţiuni datorate procesului de producţie: ele sunt o consecinţă logică a utilizării componentelor.
DEPOZITARE
Când nu este utilizat, acoperiţi şi depozitaţi grătarul cu fumegare într-un spaţiu uscat.
48
|
www.barbecook.com
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75

Barbecook Smoker Manualul proprietarului

Tip
Manualul proprietarului
Acest manual este potrivit și pentru