Russell Hobbs 20810-56 Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare
103
Citiți instrucțiunile, păstrați-le într-un loc sigur; dacă dați aparatul altcuiva, nu uitați să dați şi instrucțiunile.
Îndepărtați toate ambalajele înainte de folosire.
PREVEDERI IMPORTANTE DE SIGURANŢĂ
Respectați măsurile de siguranță de bază, inclusiv:
Aparatul poate fi folosit de copii în vârstă de 8 ani sau mai mari și de către
persoane cu capacități fizice, senzoriale sau mentale reduse sau lipsă de
experiență și cunoștințe dacă sunt supravegheați/instruiți și înțeleg
pericolele la care se supun. Copiii nu trebuie să se joace cu aparatul.
Curățarea și utilizarea de către utilizator nu trebuie efectuate de copii decât
dacă aceștia au peste 8 ani și sunt supravegheați. Nu lăsați aparatul și
cablul la îndemâna copiilor sub 8 ani.
¬ Suprafețele aparatului se vor încinge.
Nu folosiți aparatul lângă sau sub materiale inflamabile (spre ex., perdele).
Nu conectați aparatul prin intermediul unui sistem cu temporizator sau cu
comandă de la distanță.
În cazul în care cablul este deteriorat, trebuie înlocuit de către fabricant,
agentul de service sau orice altă persoană calificată, pentru a evita
accidentele.
b Nu folosiți acest aparat lângă cadă, duş, chiuvetă sau alte recipiente ce conțin apă.
Aşezați aparatul pe o suprafață stabilă, nivelată, termorezistentă.
Lăsați un spațiu de cel puțin 50 mm în jurul aparatului.
Nu folosiți obiecte metalice sau ascuțite, veți deteriora suprafețele neaderente.
Nu stați aproape de de orificiul de ventilare al aparatului - acesta emite aer fierbinte.
Nu folosiți aparatul decât pentru gătit alimente.
Nu operați aparatul dacă este stricat sau nu funcționează corect.
EXCLUSIV PENTRU UZ CASNIC
SCHIŢE
1. Temporizator
2. Bec alimentare
3. Bec termostat
4. Control temperatură
5. Unitate principală
6. Vas
7. Compartiment
8. Coș
9. Mâner
10. Capac
11. Încuietoare (apăsați)
` Se poate spăla în mașina de spălat vase
ÎNAINTE DE PRIMA UTILIZARE
Çıkarılabilen parçaları elde yıkayın.
Inițial, elementul poate scoate puțin fum.
S-ar putea să miroasă puțin, însă nu vă îngrijorați. Asigurați-vă că începerea este bine ventilată.
VAS/ COȘ
Pentru a scoate vasul de pe unitatea principală:
1. Ţineți partea de sus a unității principale.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
104
2. Apucați mânerul cu cealaltă mână.
3. Împingeți vasul pentru a-l scoate de pe unitatea principală (Fig. A).
4. Lăsați vasul să se odihnească pe un suport izolat.
Pentru a scoate coşul din vas:
1. Glisați capacul înspre unitatea principală, pentru a expune o mare parte din încuietoare
(Fig. B).
2. Apăsați încuietoarea în jos, pentru a debloca mânerul de pe vas (Fig. C).
3. Ridicați mânerul şi coşul de pe vas (Fig. D).
PREÎNCĂLZIŢI
1. Băgați întrerupătorul în priză.
2. Setați controlul temperaturi la temperatura necesară.
3. Reglați temporizatorul pe 5.
4. Becul de alimentare va licări
5. Becul termostatului se va aprinde atunci când aparatul atinge temperatura de funcționare.Apoi se va
aprinde și se va stinge, pe măsură ce termostatul va fi activat și dezactivat pentru a menține
temperatura.
6. Când cronometrul ajunge la 0, aparatul se va stinge.
UTILIZARE
Adăugați ulei deasupra alimentelor, nu turnați ulei în vas.
Montând compartimentul în orificiile din interiorul coşului, puteți găti împreună diferite alimente,
spre ex., creveți şi cartofi pai (ambele congelate) - gătiți cartofii pai 5 minute, scoateți vasul, adăugați
creveții, puneți vasul la loc şi gătiți încă 15 minute.
Ţineți la îndemână mănuși de bucătărie (sau un prosop) și o rogojină termorezistentă sau o farfurie
întinsă pentru a așeza vasul pe ea după preparare.
1. Scoateți vasul de pe unitatea principală.
2. Montați compartimentul, dacă este necesar
3. Introduceți alimentele în coş – nu umpleți excesiv coşul. Lăsați spațiu pentru a permite aerului
fierbinte să circule printre alimente.
4. Puneți vasul la loc în unitatea principală.
5. Setați temporizatorul pe timpul dorit.
6. La jumătatea timpului de preparare, scoateți vasul, agitați-l şi/sau întoarceți alimentele, apoi puneți
vasul la loc în unitatea principală.
7. Aparatul se va opri atunci când îndepărtați vasul, apoi va porni din nou când îl puneți la loc.
Temporizatorul va continua să cronometreze.
8. Când cronometrul ajunge la 0, aparatul se va stinge.
9. Verificați dacă alimentele sunt gătite. Dacă aveți dubii, mai lăsați-le puțin.
10. Scoateți aparatul din priză.
11. Pentru a opri aparatul manual, mutați temporizatorul pe 0.
12. Scoateți vasul de pe unitatea principală. Lăsați vasul să se odihnească pe un suport izolat.
13. Apăsați încuietoarea în jos şi ridicați mânerul şi coşul de pe vas.
ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREŢINERE
1. Scoateți aparatul din priză şi lăsați-l să se răcească.
2. Ştergeți suprafețele exterioare cu o cârpă umedă curată.
3. Çıkarılabilen parçaları elde yıkayın.
` Puteți spăla aceste componente în mașina de spălat vase.
Mediul extrem din interiorul maşinii de spălat vase poate afecta suprafețele. Va fi afectat doar aspectul
acestora, nu va fi afectată funcționarea aparatului.
105
RECICLAREA
W
Pentru a evita problemele de mediu și de sănătate cauzate de substanțele periculoase,
aparatele și bateriile reîncărcabile și cele obișnuite marcate cu unul dintre aceste
simboluri, nu trebuie eliminate împreună cu deșeurile municipale nesortate. Eliminați
întotdeauna produsele electrice și electronice și, după caz, bateriile reîncărcabile și
cele obișnuite, la un punct de reciclare/colectare corespunzător.
REŢETE
INELE DE CEAPĂ
ceapă
lapte
făină condimentată
ulei vegetal
Preîncălziți la 180 de grade. Feliați ceapa. Separați inelele. Înmuiați alimentele în lapte. Treceți
alimentele prin făină condimentată. Turnați ulei peste alimente. Gătiți la 180 de grade, 15-20 de
minute.
CROCHETE DIN PEȘTE
½ ceapă
2 crenguță pătrunjel
Un praf de pudră de chilli
1 file de peşte
60 g pesmet
1 ou
făină condimentată
sare şi piper
Preîncălziți la 180 de grade. Amestecați ceapa şi pătrunjelul 5 secunde, adăugați peştele, ardei iute, sare şi
piper şi amestecați 10 secunde. Transferați totul într-un vas şi adăugați 20 g de pesmet. Împărțiți
amestecul în 10 porții mici sau 4 porții mari. Formați o chiftea din fiecare porție. Treceți alimentele prin
făină condimentată. Treceți alimentele prin ou bătut. Treceți alimentele prin pesmet. Turtiți porțiile. Gătiți
porțiile mici 10-15 minute, iar porțiile mari 15-20 de minute. La mijlocul timpului de preparare, întoarceți
alimentele.
PUI KIEV
2 căței usturoi
2 piept de pui, dezosat şi fără piele
50 g unt
2 crenguță pătrunjel
1 ou
pesmet
Un praf de piper negru
Preîncălziți la 180 de grade. Amestecați usturoiul, pătrunjelul şi piperul 10-20 de minute, adăugați untul şi
amestecați timp de 15 secunde. Tăiați fiecare piept de pui pe lung şi deschideți-l în formă de fluture.
Acoperiți carnea cu folie de plastic şi bateți-o. Puneți o lingură de amestec în fiecare bucată de piept, apoi
împachetați puiul peste amestec. Treceți alimentele prin făină condimentată. Treceți alimentele prin ou
bătut. Treceți alimentele prin pesmet. Acoperiți cu hârtie de copt. Lăsați la frigider timp de o oră. Gătiți
alimentele 30-35 de minute. La mijlocul timpului de preparare, întoarceți alimentele.
PRĂJITURA VICTORIA CLASICĂ
100 g făină cu agent de creştere
100 g unt
100 g zahăr pudră
2 ou
Preîncălziți la 155 de grade. Încorporați totul cu ajutorul unui mixer, timp de 2 minute. Aşezați o hârtie
mare în coş. Introduceți amestecul cu o lingură în hârtie. Lăsați un spațiu mic în centru, pentru a împiedica
creşterea excesivă a mijlocului. Gătiți alimentele 15-20 de minute. Nu verificați timp de 10 minute, riscați ca
preparatul să cadă.
OUĂ SCOŢIENE
500 g carne de vită tocată
½ ceapă
2 crenguță cimbru
2 crenguță pătrunjel
Un praf de Piper Cayenne
sare şi piper
5 ou
pesmet
făină condimentată
ulei vegetal
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
106
Preîncălziți la 170 de grade. Amestecați ceapa, sarea, piperul, piperul Cayenne şi ierburile. Încorporați la
amestec carnea tocată. Fierbeți 4 ouă moi. Decojiți ouăle. Treceți ouăle prin făină, apoi acoperiți-le
complet cu carne tocată. Treceți alimentele prin ou bătut. Treceți alimentele prin pesmet. Turnați ulei
peste alimente. Gătiți alimentele 15 de minute. La mijlocul timpului de preparare, întoarceți alimentele.
COTLET DE PORC CU MUŞTAR ŞI MIERE CU LEGUME PJITE
2 morcov
cotlet de porc
2 păstârnac
2 ceapă roşie
6 roşii cherry, jumătăți
2 dovlecel
30 ml muştar de Dijon
15 ml miere
15 ml ulei vegetal
sare şi piper
Preîncălziți la 170 de grade. Tăiați morcovul, păstârnacul, dovleceii şi ceapa în bucăți mari. Amestecați
legumele într-un vas cu ulei, sare şi piper, asigurându-vă că toate sunt bine acoperite. Amestecați muştarul
şi mierea într-o farfurie, apoi turnați-le peste cotlet. Aşezați cotletul în centrul coşului şi adăugați legumele
împrejurul lui. Gătiți alimentele 40-60 de minute. Timpul de preparare depinde de cantitatea alimentelor.
La fiecare 15 minute, întoarceți cotletul şi amestecați legumele.
ŞNIŢEL DE PUI
1 ou
2 piept de pui, dezosat şi fără piele
20 g făină condimentată
75 g pesmet
4 g lămâie, rasă
15 g Parmezan, ras
1 crenguță pătrunjel
15 ml ulei vegetal
sare şi piper
Preîncălziți la 180 de grade. Tăiați fiecare piept de pui pe lung şi deschideți-l în formă de fluture. Acoperiți
carnea cu folie de plastic şi bateți-o. Amestecați pesmetul, zeama de lămâie, parmezanul şi pătrunjelul.
Treceți alimentele prin făină condimentată. Treceți alimentele prin ou bătut. Treceți alimentele prin acest
amestec cu pesmet. Turnați ulei peste alimente. Gătiți alimentele 15-20 de minute. La mijlocul timpului de
preparare, întoarceți alimentele.
ŞNIŢEL DE VITĂ/PORC
Urmați rețeta pentru şnițelul de pui, însă înlocuiți cu 2 bucăți cu piept de vită sau două bucăți de carne de
porc, fără grăsime şi oase.
TIMPI DE GĂTIRE ŞI SIGURANŢA ALIMENTELOR
Folosiți aceşti timpi doar în scop informativ.
Gătiți carnea, puiul sau derivatele (mici, burgeri etc.) până când se evaporă sucul. Gătiți peştele până
când carnea devine opacă.
Pentru alimente pre-ambalate, urmați instrucțiunile de pe ambalaj sau etichetă.
Alimente ºC
T (min)
Comentarii
cartofi prăjiți 200 20
spălați-i, uscați-i cu un prosop de bucătărie,
presărați sare, piper şi 1 linguriță de ulei
cartofi congelați (prăjiți) 200 12-20
un strat - 12 minute
o jumătate de coş – 15 minute
coş întreg (răsfirat, nu aglomerat) – 20 minute
cartofi wedges 200 20
spălați-i, uscați-i cu un prosop de bucătărie,
presărați sare, piper şi 1 linguriță de ulei
cartofi wedges congelați 200 12-20
cartofi copți 180 30-40 pentru a obține un cartof crocant, ungeți-l cu ulei
cartofi prăjiți 180 25-35
spălați-i, uscați-i cu un prosop de bucătărie,
presărați sare, piper, rozmarin tocat (opțional) şi 1
linguriță de ulei
107
Alimente ºC
T (min)
Comentarii
pateuri (samosas) 180 10-15
pateuri (samosas)
congelate
180 20
crochete din peşte, mari 180 15-20
crochete din pește, mici 180 10
crochete din peşte
congelate, mari
180 20-25
crochete din peşte
congelate, mici
180 15-20
creveți congelați 180 10-15
inele de ceapă congelate 180 15
semipreparate cu pui fără
os (congelate)
180 15
felii de peşte 180 10
tăiați peştele în bucăți, treceți-le prin ou, apoi prin
pesmet condimentat
felii de pui 180 10-15
tăiați carnea în bucăți, treceți-le prin ou, apoi prin
pesmet condimentat
şnițel (de pui/vită/porc) 180 15
bateți carnea, treceți-o prin ou, apoi prin pesmet
condimentat
aripioare de pui 180 25-30
timpul de preparare depinde de cantitatea
alimentelor
tortilla 200 5-10 pentru a obține un produs crocant, ungeți-l cu ulei
ouă scoțiene 170 15-20
timpul de preparare depinde de cantitatea
alimentelor
preparate la tigaie 180 25-30
presărați sare, piper şi 1 linguriță de ulei, adăugați
puțin sos cu 5 minute înainte de final (ardei iute,
ardei dulce, usturoi etc.)
cârnați 180 10 grăsimea se scurge în vas
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116

Russell Hobbs 20810-56 Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare