Russell Hobbs 20810-56 Manual de utilizare

Categorie
Friteuze adânci
Tip
Manual de utilizare

Acest manual este potrivit și pentru

101
[
Citiţi instrucţiunile, păstraţi-le într-un loc sigur; dacă daţi aparatul altcuiva, nu uitaţi să daţi şi
instrucţiunile. Îndepărtaţi toate ambalajele înainte de folosire.
A PREVEDERI IMPORTANTE DE SIGURANŢĂ
Respectaţi măsurile de siguranţă de bază, inclusiv:
1 Aparatul poate fi folosit de copii în vârstă de 8 ani sau mai mari și
de către persoane cu capacităţi fizice, senzoriale sau mentale
reduse sau lipsă de experienţă și cunoștinţe dacă sunt
supravegheaţi/instruiţi și înţeleg pericolele la care se supun.
Copiii nu trebuie să se joace cu aparatul. Curăţarea și utilizarea de
către utilizator nu trebuie efectuate de copii decât dacă aceștia au
peste 8 ani și sunt supravegheaţi. Nu lăsaţi aparatul și cablul la
îndemâna copiilor sub 8 ani.
¬ Suprafeţele aparatului se vor încinge.
2 Nu folosiţi aparatul lângă sau sub materiale inflamabile (spre ex.,
perdele).
3 Nu conectaţi aparatul prin intermediul unui sistem cu
temporizator sau cu comandă de la distanţă.
4 În cazul în care cablul este deteriorat, trebuie înlocuit de către
fabricant, agentul de service sau orice altă persoană calificată,
pentru a evita accidentele.
H Nu introduceţi aparatul în lichid.
5 Aşezaţi aparatul pe o suprafaţă stabilă, nivelată, termorezistentă.
6 Lăsaţi un spaţiu de cel puţin 50 mm în jurul aparatului.
7 Gătiţi carnea, puiul sau derivatele (mici, burgeri etc.) până când se evaporă sucul. Gătiţi
peştele până când carnea devine opacă.
8 Nu folosiţi obiecte metalice sau ascuţite, veţi deteriora suprafeţele neaderente.
9 Nu staţi aproape de de orificiul de ventilare al aparatului - acesta emite aer fierbinte.
10 Nu folosiţi aparatul decât pentru gătit alimente.
11 Nu operaţi aparatul dacă este stricat sau nu funcţionează corect.
exclusiv pentru uz casnic
U ÎNAINTE DE PRIMA UTILIZARE
•Çıkarılabilen parçaları elde yıkayın.
•Iniţial, elementul poate scoate puţin fum.
•S-ar putea să miroasă puţin, însă nu vă îngrijoraţi. Asiguraţi-vă că începerea este bine ventilată.
d CUM FUNCŢIONEAZĂ
1 Este similar cu un cuptor cu convecţie, folosind aer fierbinte şi căldură radiantă.
2 Adăugaţi ulei deasupra alimentelor, nu turnaţi ulei în vas.
instrucţiuni
schiţe
1 temporizator
2 bec alimentare
3 bec termostat
4 control temperatură
5 unitate principală
6 vas
7 compartiment
8 coș
9 mâner
10 capac
11 încuietoare (apăsaţi)
` se poate spăla în mașina de
spălat vase
102
3 Montând compartimentul în orificiile din interiorul coşului, puteţi găti împreună diferite
alimente, spre ex., creveţi şi cartofi pai (ambele congelate) - gătiţi cartofii pai 5 minute,
scoateţi vasul, adăugaţi creveţii, puneţi vasul la loc şi gătiţi încă 15 minute.
4 Țineţi la îndemână mănuși de bucătărie (sau un prosop) și o rogojină termorezistentă sau o
farfurie întinsă pentru a așeza vasul pe ea după preparare.
C MÂNERUL
5 nerul sprijină vasul şi coşul.
6 Pentru a scoate vasul de pe unitatea principală:
a) Țineţi partea de sus a unităţii principale.
b) Apucaţi mânerul cu cealaltă mână.
c) Î mpingeţi vasul pentru a-l scoate de pe unitatea principală.
d) Lăsaţi vasul să se odihnească pe un suport izolat.
7 Pentru a scoate coşul din vas:
a) Glisaţi capacul înspre unitatea principală, pentru a expune o mare parte din încuietoare.
b) Apăsaţi încuietoarea în jos, pentru a debloca mânerul de pe vas
c) Ridicaţi mânerul şi coşul de pe vas.
C PREÎNCĂLZIŢI
8 Băgaţi întrerupătorul în priză.
9 Setaţi controlul temperaturi la temperatura necesară.
10 Reglaţi temporizatorul pe 5.
11 Becul de alimentare va licări
12 Becul termostatului se va aprinde atunci când aparatul atinge temperatura de funcţionare.
13 Apoi se va aprinde și se va stinge, pe măsură ce termostatul va fi activat și dezactivat pentru a
menţine temperatura.
14 Când cronometrul ajunge la 0, aparatul se va stinge.
C UTILIZAREA
15 Scoateţi vasul de pe unitatea principală.
16 Montaţi compartimentul, dacă este necesar
17 Introduceţi alimentele în coş – nu umpleţi excesiv coşul.
18 Lăsaţi spaţiu pentru a permite aerului fierbinte să circule printre alimente.
19 Puneţi vasul la loc în unitatea principală.
20 Setaţi temporizatorul pe timpul dorit.
C AGITAŢI VASUL
21 La jumătatea timpului de preparare, scoateţi vasul, agitaţi-l şi/sau întoarceţi alimentele, apoi
puneţi vasul la loc în unitatea principală.
22 Aparatul se va opri atunci când îndepă rtaţi vasul, apoi va porni din nou când îl puneţi la loc.
23 Temporizatorul va continua să cronometreze.
24 Când cronometrul ajunge la 0, aparatul se va stinge.
25 Scoateţi aparatul din priză.
26 Pentru a opri aparatul manual, mutaţi temporizatorul pe 0.
C GATA?
27 Scoateţi vasul de pe unitatea principală.
28 Verificaţi dacă alimentele sunt gătite. Dacă aveţi dubii, mai lăsaţi-le puţin.
29 Aşezaţi vasul pe o farfurie întinsă.
30 Apăsaţi încuietoarea în jos şi ridicaţi mânerul şi coşul de pe vas.
C ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREŢINERE
31 Scoateţi aparatul din priză şi lăsaţi-l să se răcească.
32 Ştergeţi suprafeţele exterioare cu o cârpă umedă curată.
33 Çıkarılabilen parçaları elde yıkayın.
103
[
` Puteţi spăla aceste componente în mașina de spălat vase.
34 Mediul extrem din interiorul maşinii de spă lat vase poate afecta suprafeţele.
35 Va fi afectat doar aspectul acestora, nu va fi afectată funcţionarea aparatului.
W
PROTEJAREA MEDIULUI
Pentru a evita probleme de mediu şi sănătate cauzate substanţele periculoase din
aparatele electrice şi electronice, aparatele marcate cu acest simbol nu trebuie aruncate direct la
gunoi, ci trebuie recuperate, refolosite sau reciclate.
reţete
T = o lingură (15 ml) g = grame E = ou, mare (63-7 3 g)
p = un praf de s = crenguţă c = căţel/căţei
inele de ceapă
ceapă lapte
făină condimentată ulei vegetal
Preîncălziţi la 180 de grade. Feliaţi ceapa. Separaţi inelele. Înmuiaţi alimentele în lapte. Treceţi
alimentele prin făină condimentată. Turnaţi ulei peste alimente. Gătiţi la 180 de grade, 15-20 de
minute.
crochete din pește
½ ceapă 2 s pătrunjel
1 p pudră de chilli 1 file de peşte
6 T pesmet 1 E
făină condimentată sare şi piper
Preîncălziţi la 180 de grade. Amestecaţi ceapa şi pătrunjelul 5 secunde, adăugaţi peştele, ardei
iute, sare şi piper şi amestecaţi 10 secunde. Transferaţi totul într-un vas şi adăugaţi 2 T de
pesmet. Împărţiţi amestecul în 10 porţii mici sau 4 porţii mari. Formaţi o chiftea din fiecare
porţie. Treceţi alimentele prin făină condimentată. Treceţi alimentele prin ou bătut. Treceţi
alimentele prin pesmet. Turtiţi porţiile. Gătiţi porţiile mici 10-15 minute, iar porţiile mari 15-20 de
minute. La mijlocul timpului de preparare, întoarceţi alimentele.
pui Kiev
2 c usturoi 2 piept de pui, dezosat şi fără piele
50 g unt 2 s pătrunjel
1 E pesmet
1 p piper negru
Preîncălziţi la 180 de grade. Amestecaţi usturoiul, pătrunjelul şi piperul 10-20 de minute,
adăugaţi untul şi amestecaţi timp de 15 secunde. Tăiaţi fiecare piept de pui pe lung şi
deschideţi-l în formă de fluture. Acoperiţi carnea cu folie de plastic şi bateţi-o. Puneţi o lingură
de amestec în fiecare bucată de piept, apoi împachetaţi puiul peste amestec. Treceţi alimentele
prin făină condimentată. Treceţi alimentele prin ou bătut. Treceţi alimentele prin pesmet.
Acoperiţi cu hârtie de copt. Lăsaţi la frigider timp de o oră. Gătiţi alimentele 30-35 de minute. La
mijlocul timpului de preparare, întoarceţi alimentele.
prăjitura Victoria clasică
100 g făină cu agent de creştere 100 g unt
100 g zahăr pudră 2 E
Preîncălziţi la 155 de grade. Încorporaţi totul cu ajutorul unui mixer, timp de 2 minute. Aşezaţi
o hârtie mare în coş. Introduceţi amestecul cu o lingură în hârtie. Lăsaţi un spaţiu mic în centru,
pentru a împiedica creşterea excesivă a mijlocului. Gătiţi alimentele 15-20 de minute. Nu
verificaţi timp de 10 minute, riscaţi ca preparatul să cadă.
104
ouă scoţiene
500 g carne de vită tocată ½ ceapă
2 s cimbru 2 s pătrunjel
1 p Piper Cayenne sare şi piper
5 E pesmet
făină condimentată ulei vegetal
Preîncălziţi la 170 de grade. Amestecaţi ceapa, sarea, piperul, piperul Cayenne şi ierburile.
Încorporaţi la amestec carnea tocată. Fierbeţi 4 ouă moi. Decojiţi ouăle. Treceţi ouăle prin făină,
apoi acoperiţi-le complet cu carne tocată. Treceţi alimentele prin ou bătut. Treceţi alimentele
prin pesmet. Turnaţi ulei peste alimente. Gătiţi alimentele 15 de minute. La mijlocul timpului de
preparare, întoarceţi alimentele.
cotlet de porc cu muştar şi miere cu legume prăjite
2 morcov cotlet de porc, de o grosime de 4 porţii
2 păstârnac 2 ceapă roşie
6 roşii cherry, jumătăţi 2 dovlecel
2 T muştar de Dijon 1 T miere
1 T ulei vegetal sare şi piper
Preîncălziţi la 170 de grade. Tăiaţi morcovul, păstârnacul, dovleceii şi ceapa în bucăţi mari.
Amestecaţi legumele într-un vas cu ulei, sare şi piper, asigurându-vă că toate sunt bine acoperite.
Amestecaţi muştarul şi mierea într-o farfurie, apoi turnaţi-le peste cotlet. Aşezaţi cotletul în
centrul coşului şi adăugaţi legumele împrejurul lui. Gătiţi alimentele 40-60 de minute. Timpul
de preparare depinde de cantitatea alimentelor. La fiecare 15 minute, întoarceţi cotletul şi
amestecaţi legumele.
şniţel de pui
1 E 2 piept de pui, dezosat şi fără piele
2 T făină condimentată 75 g pesmet
1 T lămâie, rasă 15 g Parmezan, ras
1 s pătrunjel 1 T ulei vegetal
sare şi piper
Preîncălziţi la 180 de grade. Tăiaţi fiecare piept de pui pe lung şi deschideţi-l în formă de
fluture. Acoperiţi carnea cu folie de plastic şi bateţi-o. Amestecaţi pesmetul, zeama de lămâie,
parmezanul şi pătrunjelul. Treceţi alimentele prin făină condimentată. Treceţi alimentele prin
ou bătut. Treceţi alimentele prin acest amestec cu pesmet. Turnaţi ulei peste alimente. Gătiţi
alimentele 15-20 de minute. La mijlocul timpului de preparare, întoarceţi alimentele.
şniţel de vită/porc
Urmaţi reţeta pentru şniţelul de pui, însă înlocuiţi cu 2 bucăţi cu piept de vită sau două bucăţi de
carne de porc, fără grăsime şi oase.
C TIMPI DE GĂTIRE ŞI SIGURANŢA ALIMENTELOR
•Folosiţi aceşti timpi doar în scop informativ.
•Gătiţi carnea, puiul sau derivatele (mici, burgeri etc.) până când se evaporă sucul. Gătiţi
peştele până când carnea devine opacă.
•Pentru alimente pre-ambalate, urmaţi instrucţiunile de pe ambalaj sau etichetă.
105
f
t
T
(min)
La mijlocul timpului de preparare, întoarceţi
alimentele.
cartofi prăjiţi 200 20
spălaţi-i, uscaţi-i cu un prosop de bucătărie, presăraţi
sare, piper şi 1 lingură de ulei
cartofi congelaţi (prăjiţi) 200 12-20
un strat - 12 minute
o jumătate de coş – 15 minute
coş întreg (răsfirat, nu aglomerat) – 20 minute
cartofi wedges 200 20
spălaţi-i, uscaţi-i cu un prosop de bucătărie, presăraţi
sare, piper şi 1 lingură de ulei
cartofi wedges congelaţi 200 12-20
cartofi copţi 180 30-40 pentru a obţine un cartof crocant, ungeţi-l cu ulei
cartofi prăjiţi 180 25-35
spălaţi-i, uscaţi-i cu un prosop de bucătărie, presăraţi
sare, piper, rozmarin tocat (opţional) şi 1 linguriţă de
ulei
pateuri (samosas) 180 10-15
pateuri (samosas)
congelate
180 20
rulouri cu carne de raţă 180 10-15
rulouri cu carne de raţă
congelate
180 20
crochete din peşte, mari 180 15-20
crochete din pește, mici 180 10
crochete din peşte
congelate, mari
180 20-25
crochete din peşte
congelate, mici
180 15-20
creveţi congelaţi 180 10-15
inele de ceapă congelate 180 15
semipreparate cu pui fără
os (congelate)
180 15
felii de peşte 180 10
tăiaţi peştele în bucăţi, treceţi-le prin ou, apoi prin
pesmet condimentat
felii de pui 180 10-15
tăiaţi carnea în bucăţi, treceţi-le prin ou, apoi prin
pesmet condimentat
şniţel (de pui/vită/porc) 180 15
bateţi carnea, treceţi-o prin ou, apoi prin pesmet
condimentat
aripioare de pui 180 25-30 timpul de preparare depinde de cantitatea alimentelor
tortilla 200 5-10 pentru a obţine un produs crocant, ungeţi-l cu ulei
ouă scoţiene 170 15-20 timpul de preparare depinde de cantitatea alimentelor
preparate la tigaie 180 25-30
presăraţi sare, piper şi 1 linguriţă de ulei, adăugaţi puţin
sos cu 5 minute înainte de final (ardei iute, ardei dulce,
usturoi etc.)
cârnaţi 180 10 grăsimea se scurge în vas
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124

Russell Hobbs 20810-56 Manual de utilizare

Categorie
Friteuze adânci
Tip
Manual de utilizare
Acest manual este potrivit și pentru