133
LASAGNE
6-8 porţii6-8 porţii
Pentru a prepara sosul de carne:
Tocaţi ţelina, morcovul și ceapa și înăbușiţi-le în ulei
și unt.
Adăugaţi carnea și rumeniţi-o. Adăugaţi vinul și lăsaţi-l
să se evaporeze, apoi adăugaţi roșiile, cubul de supă și
sarea. Acoperiţi și gătiţi la foc mic aprox. o oră.
Pentru a prepara sosul Bechamel:
Topiţi untul, apoi adăugaţi făina, amestecând bine
mereu, pentru a împiedica formarea cocoloașelor.
Adăugaţi laptele, câte puţin, și continuaţi coacerea,
amestecând până când sosul ajunge la consistenţa
dorită. După ce este gata, condimentaţi cu puţină
sare și cu nucșoară rasă.
Ungeţi vasul cu unt. Turnaţi două linguri de sos de
carne pe fundul vasului, apoi puneţi un strat de foi
de lasagne, urmat de sos de carne, sos Bechamel,
brânză tocată și presăraţi cu puţin parmezan ras.
Continuaţi să adăugaţi straturi în acest mod, până
când aţi terminat aproape toate ingredientele.
La urmă, acoperiţi cu mult sos Bechamel, presăraţi
mult parmezan ras și câteva bucăţele de unt.
Selectaţi “TOCANÔ din meniul “REŢETE”, apoi
selectaţi reţeta pentru “LASAGNE” și con rmaţi.
Note:
__________________________________________
Preparare: 2 ore
Durata de preparare*: 45-60 min.
Vase recomandate:
tavă dreptunghiulară antiaderentă
Recomandări și variante:
• Dacă preparaţi lasagne cu pește sau cu
legume, put
eţi folosi supă de legume în loc de
lapte și ulei de măsline în loc de unt, pentru
sosul Bechamel.
TOCANÃ
500 g paste proaspete, pentru lasagne
180 g brânză parmezan rasă
200 g brânză fărâmiţată
(brânză mozzarella, scamorza sau provola)
Pentru sosul de carne:
500 g carne tocată de vită
800 g of roșii (din conservă sau tăiate)
1 cub de supă
1 ceapă mijlocie
30 g unt
6-7 linguri de ulei de măsline
1 pahar de vin roșu
ţelină, morcov
sare
Pentru 600 g de sos Bechamel:
(alternativ, puteţi folosi sos Bechamel gata preparat,
din comerţ)
50 g unt
60 g făină
1 l de lapte
sare, nucșoară
*Duratele optime de preparare vor determinate
automat de către funcţia selectată (REŢETE 6TH SENSE)