Nivel
de
gătit
Utilizat pentru: Durata Recomandări
6-7 Prăjire delicată: escalop, cordon bleu de
viţel, cotlete, chiftele, cârnaţi, ficat, roux
(rântaş), ouă, clătite, gogoşi
conform
nece-
sităţilor
La jumătatea timpului trebuie întors
7-8 Prăjire intensă, crochete de cartofi,
muşchiuleţ, fripturi
5-15 min La jumătatea timpului trebuie întors
9 Pentru a fierbe o cantitate mare de apă, paste, pentru a prăji carnea la suprafaţă (gulaş,
friptură înăbuşită), pentru a prăji intens cartofi-pai
PLITĂ - ÎNGRIJIREA ŞI CURĂŢAREA
AVERTIZARE
Consultaţi capitolul „Informaţii privind siguranţa”.
Curăţaţi aparatul după fiecare întrebuinţare.
Utilizaţi întotdeauna veselă cu fundul curat.
Zgârieturile sau petele închise la culoare de pe suprafaţa de vitroceramică nu au niciun
efect asupra modului de funcţionare al aparatului.
Pentru a curăţa murdăria:
1. – Curăţaţi imediat:plasticul topit, folia de plastic şi alimentele care conţin zahăr. Dacă
nu procedaţi astfel, murdăria poate deteriora aparatul. Folosiţi o racletă specială
pentru sticlă. Deplasaţi oblic racleta pe suprafaţa de sticlă, la un unghi mare şi în-
depărtaţi resturile de pe suprafaţă.
– Curăţaţi după ce aparatul este suficient de rece:inelele cu depuneri de calcar,
inelele cu urme de apă, pete de grăsime, decolorări metalice strălucitoare.. Utilizaţi
un agent de special curăţare pentru vitroceramică sau oţel inoxidabil.
2. Curăţaţi aparatul cu o lavetă umedă şi puţin detergent.
3. În final, uscaţi aparatul ştergându-l cu o cârp
ă curată.
•Curăţaţi partea din faţă a aparatului cu o cârpă moale şi cu o soluţie de apă fierbinte şi
detergent lichid.
• Pentru plitele cu partea anterioară din metal, folosiţi detergent pentru oţelul inox.
• Nu utilizaţi agenţi de curăţare şi bureţi abrazivi.
CUPTOR- UTILIZAREA ZILNICĂ
AVERTIZARE
Consultaţi capitolul „Informaţii privind siguranţa”.
Activarea şi dezactivarea aparatului
1. Rotiţi butonul pentru funcţiile cuptorului pentru a selecta o funcţie a cuptorului.
12 Plită - Îngrijirea şi curăţarea