Mâncărurile gratinate, lasagna şi musacaua
de cartofi, care necesită rumenire suplimen-
tară în partea de sus, se gătesc de asemenea
bine în cuptorul convenţional.
Cum se foloseşte cuptorul convenţional
1. Porniţi cuptorul.
2. Selectaţi funcţia pentru elementul de
încălzire superior şi inferior; pentru aceas-
ta, apăsaţi pe butonul pentru funcţiile de
gătit
până când simbolul apare pe
afişaj.
3. Dacă este necesar reglaţi temperatura cu
ajutorul butoanelor "
" sau " ".
Elementul inferior al cuptorului
Această funcţie este utilă în special la coa-
cerea prăjiturilor şi produselor de patiserie,
precum şi la terminarea tartelor cu slănină şi
omletă sau cu fructe, pentru a asigura coa-
cerea corespunzătoare a bazei.
Frigerea la grătar
– Majoritatea alimentelor trebuie aşezate pe
grătarul din tava de grătare pentru a per-
mite circulaţia maximă a aerului şi pentru a
ridica alimentul din grăsimi şi sucuri natu-
rale. Alimente cum ar fi peştele, ficatul şi
rinichii pot fi aşezate direct în tava de grăta-
re, după preferinţă.
– Alimentele trebuie uscate foarte bine înain-
te de a le pune pe grătar pentru a reduce
la minimum stropirea cu grăsimi. Carnea
macră şi peştele se ung cu puţin ulei sau
unt topit pentru a le păstra umede în timpul
coacerii.
– Garniturile cum ar fi roşiile şi ciupercile pot
fi aşezate sub grătar în timpul coacerii
cărnurilor.
– Atunci când se pr
ăjeşte pâinea, sugerăm
să se folosească poziţia de sus.
– Alimentele trebuie întoarse pe durata găti-
rii, după caz.
Cum se foloseşte grill-ul
Grill-ul oferă căldură rapid şi direct în zona
centrală a tăvii pentru grătare. Prin utilizarea
elementului grill interior pentru gătitul can-
tităţilor mici, se economiseşte energie.
1. Porniţi cuptorul.
2. Selectaţi funcţia grill; pentru aceasta,
apăsaţi pe butonul pentru funcţiile de
gătit
, până când simbolul apare
pe afişaj.
3. Dacă este necesar reglaţi temperatura cu
ajutorul butoanelor "
" sau " ".
4. Selectaţi poziţia ghidajului grătarului şi al
tăvii pentru grătare, pentru a putea găti
alimente cu grosimi diferite. După aceea
urmaţi instrucţiunile pentru frigerea la grill.
Grătarul termic
Grătarul termic oferă o metodă alternativă de
gătire a unor alimente, asociate în mod nor-
mal cu prăjirea pe grătarul tradiţional. Ele-
mentul grătarului şi ventilatorul cuptorului
funcţionează împreună, circulând aerul cald
în jurul alimentelor.
Nevoia de a verifica şi întoarce alimentele es-
te redusă.
Grătarul termic ajută la reducerea la minim a
mirosurilor în bucătărie.
Cu excepţia pâinii prăjite şi a cotletelor crude,
puteţi găti cu grătarul termic toate alimentele
pe care în mod normal le-aţi găti cu un grătar
convenţional.
G
ătitul este mai delicat; de aceea durează
puţin mai mult timp gătitul alimentelor cu
grătarul termic comparativ cu gătitul la grătar
convenţional.
Unul din avantaje constă în cantităţile mai
mari care pot fi gătite în acelaşi timp.
1. Porniţi cuptorul.
2. Selectaţi funcţia grill termic; pentru
aceasta, apăsaţi pe butonul pentru func-
ţiile de gătit
, până când simbolul
apare pe afişaj.
3. Dacă este nevoie, apăsaţi butoanele "
" sau " ", pentru a regla tempera-
tura.
Temperatura cea mai mare: 200 °C.
4. Selectaţi poziţia pentru ghidajul grătarului
şi al tăvii pentru grătare, pentru a putea
găti alimente cu grosimi diferite. După
aceea urmaţi instrucţiunile pentru frigerea
la grill.
Dezgheţarea
Ventilatorul cuptorului funcţionează fără
căldură şi circulă aerul, la temperatura ca-
merei, în interiorul cuptorului.
Acest lucru măreşte viteza de decongelare.
Totuşi, vă rugăm reţineţi faptul că tempera-
tura din bucătărie va influenţa viteza decon-
gelării.
Această funcţie este potrivită în special pen-
tru decongelarea alimentelor delicate, care
progress 9