Electrolux EOC66700X Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare
informaþii pentru utilizator
Cuptor încorporat
EOC 66700
Electrolux. Thinking of you.
Pentru a vedea cum gândim, vizitaţi www.electrolux.com
Cuprins
Informaţii privind siguranţa 2
Descrierea produsului 3
Înainte de prima utilizare 5
Funcţionarea 7
Recomandări şi tabele privind gătitul 13
Îngrijirea şi curăţarea 18
Ce trebuie făcut dacă... 25
Date tehnice 26
Instalarea 26
Aruncarea la gunoi 28
Ne rezervãm dreptul asupra efectuãrii de modificãri
Informaţii privind siguranţa
Păstraţi întotdeauna aceste instrucţiuni
de utilizare împreună cu aparatul. Dacă
aparatul urmează a fi dat altei persoane
sau vândut, sau dacă abandonaţi acest
aparat când vă schimbaţi locuinţa, este
foarte important ca noul utilizator să
aibă acces la aceste instrucţiuni de uti-
lizare şi la informaţiile însoţitoare.
Aceste avertizări sunt furnizate pentru
siguranţa utilizatorilor şi a celor care lo-
cuiesc împreună cu aceştia. De aceea
citiţi-le cu atenţie înainte de a conecta
şi/sau utiliza aparatul.
Instalarea
Instalarea trebuie efectuată de o persoană
calificată în conformitate cu regulile şi re-
glementările în vigoare. Operaţiile indivi-
duale pentru instalarea aparatului sunt
descrise în instrucţiunile pentru instalator.
Aparatul trebuie instalat şi conectat de o
persoană calificată cu cunoştinţe de spe-
cialitate, în conformitate cu directivele în
vigoare
•Dacă pentru instalare este nevoie de orice
fel de modificări ale tensiunii de alimentare,
acestea trebuie efectuate de un electrician
calificat.
Acest cuptor a fost fabricat ca aparat de
sine stătător sau ca un aparat combinat cu
plită electrică, în funcţie de model, pentru
conectare monofazată la 230 V.
Funcţionarea
Acest cuptor este destinat pentru prepa-
rarea alimentelor; nu îl utilizaţi niciodată în
alte scopuri.
•Fiţi foarte atenţi atunci când utilizaţi cupto-
rul. Căldura extremă a elementelor de
încălzire face ca rafturile şi alte piese să
devină extrem de fierbinţi
•Dacă din orice motiv trebuie să utilizaţi folie
de aluminiu pentru a găti alimente în cup-
tor, nu permiteţi niciodată ca aceasta să
intre în contact cu podeaua cuptorului.
La curăţarea cuptorului, procedaţi cu grijă:
nu pulverizaţi nimic pe filtrul de grăsime
(dacă este montat), elementele de încălzire
sau senzorul termostatului.
Este periculos să efectuaţi modificări de
orice fel la acest aparat sau la caracteris-
ticile sale.
Pe durata procesului de coacere, frigere şi
pr
ăjire, fereastra cuptorului şi celelalte părţi
ale cuptorului devin fierbinţi. De aceea co-
piii trebuie ţinuţi la distanţă de aparat. În
cazul conectării aparatelor electrice la pri-
ze din apropierea cuptorului, aveţi grijă să
nu intre în contact cablurile cu inelele fier-
binţi sau să se prindă în uşa cuptorului.
Utilizaţi întotdeauna mănuşi pentru cuptor
pentru a scoate farfuriile sau vasele fierbinţi
din interior.
•Curăţarea cu regularitate previne deterio-
rarea materialului suprafeţei.
•Înainte de curăţarea cuptorului, fie opriţi
alimentarea cu energie, fie scoateţi şte-
cherul din priză.
•Aveţi grijă să puneţi cuptorul pe poziţia
"OFF" (OPRIT), atunci când nu mai este
utilizat.
Aparatul nu trebuie curăţat cu un aspirator
cu abur supraîncălzit sau aspirator cu jet
de abur.
2 electrolux
Nu utilizaţi substanţe de curăţare abrazive
sau răzuitoare metalice ascuţite. Acestea
pot zgâria sticla de la uşa cuptorului, ceea
ce poate duce la sfărâmarea sticlei.
Siguranţa personală
Acest aparat trebuie utilizat numai de adul-
ţi. Este periculos să lăsaţi copiii să-l utilize-
ze sau să se joace cu el.
Copiii trebuie păstraţi la distanţă în timp ce
cuptorul funcţionează. Chiar şi după ce aţi
stins cuptorul, uşa rămâne fierbinte o pe-
rioadă îndelungată.
Acest aparat nu trebuie folosit de copii sau
de alte persoane ale căror capacităţi fizice,
senzoriale sau mentale sau lipsă de expe-
rienţă şi de cunoştinţe le împiedică să fo-
losească aparatul în siguranţă, fără supra-
veghere sau instrucţiuni din partea unei
persoane responsabile, care să se asigure
că pot folosi aparatul în siguranţă.
Serviciul de asistenţă tehnică
Verificările şi/sau reparaţiile trebuie efec-
tuate de departamentul de service al pro-
ducătorului sau de un service autorizat de
producător, şi trebuie utilizate numai piese
de schimb originale.
În caz de defecţiuni sau deteriorări, nu în-
cercaţi să reparaţi aparatul singuri. Repa-
raţiile efectuate de persoane fără expe-
rienţă pot cauza defecţiuni sau leziuni.
Descrierea produsului
1
6
7
3
2
4
5
8
1 Panoul de comandă
2 Dispozitiv de programare electronic
3 Aerisiri pentru ventilatorul de răcire
4 Grătar
5 Becul cuptorului
6 Ventilatorul cuptorului
7 Plăcuţa cu datele tehnice
8 Orificiul pentru ţepuşa rotativă
electrolux 3
Accesorii
Tavă de copt
Tavă de scurgere
Raftul cuptorului
Ghidaje telescopice care se pot înlocui
Ţepuşa rotativă
31 2 4
1 Mâner detaşabil al ţepuşei
2 Frigăruie
3 Furculiţe
4 Suportul pentru frigăruie
Panoul de comandă
1 2 3 4 5 6 7
8910
1 Pornit/Oprit
2 Controlul funcţiilor cuptorului
3 Indicatorul pentru funcţia de gătire
4 Afişaj temperatură
5 Afişaj timp
6
Butonul creştere "
" (durata sau tem-
peratura)
7 Ora zilei / Ceas avertizor / Funcţia durata
gătirii / Funcţia sfârşitul gătirii
8 Funcţia curăţare pirolitică
4 electrolux
9
Butonul reducere "
" (durata sau tem-
peratura)
10 Funcţia de încălzire rapidă
În eventualitatea unei întreruperi a cu-
rentului, programatorul va păstra toate
setările (ora, setarea programului sau a
programului în curs) circa 3 minute.
Dacă alimentarea cu electricitate nu se
restabileşte în 3 minute, toate setările vor
fi anulate. Când alimentarea cu electrici-
tate se restabileşte, cifrele de pe afişaj
clipesc. Dacă acest lucru se întâmplă,
ora zilei şi cronometrul trebuie resetate.
Butoanele de comandă acţionate prin
atingere
Toate funcţiile cuptorului sunt controlate de
un programator electronic. Puteţi selecta ori-
ce fel de combinaţie de funcţie de gătire,
temperatură şi programare automată cu aju-
torul butoanelor de comandă.
Aveţi grijă să atingeţi un singur buton la un
moment dat. Dacă apăsaţi butonul mai mult
timp, va fi selectată funcţia de gătire care ur-
mează.
Înainte de prima utilizare
Avertizare Îndepărtaţi ambalajele,
atât din interiorul cuptorului cât şi
din exteriorul lui, înainte de a-l
utiliza.
Atunci când cuptorul este conectat prima
oară la alimentarea electrică, afişajul va indica
automat 12:00 şi simbolul
clipeşte.
Verificaţi să fie setată ora corectă a zilei înain-
te de a utiliza cuptorul.
Setarea ceasului:
1.
În timp ce simbolul
clipeşte, setaţi ora
corectă a zilei prin atingerea butoanelor "
" sau " "
Simbolul săgeată al timpului
va
dispărea la circa 5 secunde după ce ora
corectă este afişată.
2.
De îndată ce simbolul
se opreşte din
clipit, atingeţi butonul
de două ori.
Apoi procedaţi cum s-a descris la punctul
1.
Important Ora zilei poate fi setată numai
când cuptorul este oprit.
Înainte de prima folosire, cuptorul trebuie
încălzit fără alimente.
1.
Atingeţi butonul
pentru a porni cupto-
rul.
2.
Atingeţi butonul
de două ori şi selectaţi
funcţia "Gătit convenţional"
3. Setaţi temperatura la 250°C utilizând bu-
tonul sensibil la atingere "
".
4.
Lăsaţi cuptorul să funcţioneze gol apro-
ximativ 45 de minute.
5. Deschideţi o fereastră pentru a asigura
ventilaţia.
Această procedură trebuie repetată cu func-
ţia "Gătit cu ventilator" şi "Grătar complet"
circa 5-10 minute.
Cu această ocazie, cuptorul poate degaja un
miros neplăcut. Este un fenomen absolut
normal. Cauza o constituie reziduurile din fa-
bricaţie.
După efectuarea acestei operaţiuni, lăsaţi
cuptorul să se răcească, apoi curăţaţi cavi-
tatea cuptorului cu o cârpă moale înmuiată în
apă caldă cu săpun.
Înainte de prima utilizare, spălaţi bine şi ac-
cesoriile cuptorului.
Pentru a deschide uşa cuptorului, ţineţi în-
totdeauna mânerul de mijloc, până când se
deschide de tot.
electrolux 5
Butonul acţionat prin atingere "Pornit /
Oprit"
Cuptorul trebuie să fie pornit înainte de a seta
orice funcţie de gătit sau program. După ce
butonul
este atins, afişajul indică simbolul
cuptorului şi cuptorul porneşte.
Pentru a opri cuptorul, atingeţi butonul .
Orice funcţie sau program de coacere se va
opri, lumina cuptorului se va stinge şi afişajul
timpului va indica doar ora zilei.
Este posibil să stingeţi cuptorul în orice mo-
ment.
Selectarea unei funcţii de gătit
1. Porniţi cuptorul prin atingerea butonului
.
2.
Atingeţi butonul
pentru a selecta func-
ţia dorită a cuptorului. De fiecare dată
când butonul
este atins, afişajul indică
un simbol de gătire şi numărul funcţiei de
gătit corespondente va apărea în stânga
simbolului funcţiei de gătit selectate în
mod curent.
3. Dacă temperatura presetată nu este po-
trivită, atingeţi butonul "
" sau " "
pentru a seta temperatura corectă. Tem-
peratura este reglată în paşi de 5 grade.
Imediat ce cuptorul se încălzeşte, simbolul
termometrului creşte încet
indicând nive-
lul până la care cuptorul este încălzit în
mod curent.
La atingerea temperaturii solicitate, un
semnal sonor va suna şi simbolul termo-
metrului
se aprinde.
Modul de setare a temperaturii şi a
duratei de gătit
Atingeţi butonul "
" şi " " pentru a mări
sau reduce temperatura presetată în timp ce
simbolul " ° " clipeşte. Temperatura maximă
este 250°C.
Atingeţi butonul " " şi " " pentru a mări
sau reduce durata de gătit presetată în timp
ce simbolul
clipeşte.
Termostatul de siguranţă
Pentru a preveni supraîncălzirea periculoasă
(prin utilizarea incorectă a aparatului sau a
componentelor defecte), cuptorul este dotat
cu un termostat de siguranţă, care întrerupe
alimentarea cu energie. În momentul în care
temperatura scade, cuptorul porneşte din
nou automat.
Dacă termostatul de siguranţă comută din
cauza utilizării incorecte a aparatului, este su-
ficientă remedierea erorii după ce cuptorul s-
a răcit. Dacă dimpotrivă, termostatul comută
din cauza unei componente defecte, vă
rugăm contactaţi service-ul autorizat.
6 electrolux
Ventilator de răcire
Ventilatorul răceşte cuptorul şi panoul de co-
mandă. Ventilatorul porneşte automat după
câteva minute de gătit. Aerul fierbinte este
extras prin orificiile situate lângă mânerul uşii
cuptorului. După stingerea cuptorului, venti-
latorul poate continua să funcţioneze pentru
a răci elementele de funcţionare. Este un fe-
nomen absolut normal.
Acţiunea ventilatorului de răcire depinde
de cât de mult timp a fost utilizat cuptorul
şi la ce temperatură. E posibil să nu se
declanşeze deloc la temperaturi mai mici
şi să nu funcţioneze mult dacă cuptorul
a fost folosit puţin timp.
Funcţionarea
Simbolurile funcţiilor
Funcţia cuptorului Adecvată pentru
Gătit convenţio-
nal
Căldura vine atât de la elementul superior cât şi de la cel
inferior, fiind distribuită uniform în interiorul cuptorului.
Temperatură presetată: 200°C .
Coacere
Pentru gătirea câtorva feluri de mâncare în acelaşi timp pe
diferite nivele. Temperatura presetată este de 175°C.
Grătar complet
Elementul grătar va fi pornit în întregime. Recomandat pen-
tru cantităţi mari. Temperatură presetată: 200 °C - 250 °C
Grătarul şi ţepu-
şa
Ţepuşa poate fi utilizată pentru a prăji carne sau pentru
kebab şi bucăţi mai mici de carne. Temperatură presetată:
200 °C -250°C.
Gătit carnea
Căldura vine de la elementele de încălzire superior şi inferior
şi funcţia Încălzire rapidă este selectată automat. Căldura
de la podeaua cuptorului este redusă pentru a preveni ar-
derea stropilor fierbinţi pe ea. Temperatura presetată este
210°C.
Grătarul termic
Această funcţie oferă o metodă alternativă de gătire a unor
alimente, asociate în mod normal cu prăjirea pe grătarul
tradiţional. Elementul grătarului şi ventilatorul cuptorului
funcţionează împreună, circulând aerul cald în jurul alimen-
telor. Temperatură presetată: 180°C
Temperatura cea mai mare: 200 °C.
Menţinerea la
cald
Pentru păstrarea caldă a alimentelor gătite fără a continua
gătirea lor. Temperatura presetată este 80°C. Temperatu-
ra setată nu poate fi modificată.
Dezgheţarea
Ventilatorul cuptorului circulă aerul fierbinte în interiorul
cuptorului, fără a încălzi, la temperatura camerei. Această
funcţie este potrivită în special pentru decongelarea ali-
mentelor delicate, care pot fi afectate de căldură, cum ar
fi de exemplu prăjituri umplute, cu îngheţată, produselor de
patiserie, pâinii şi alte produse pe bază de drojdie.
Curăţarea piroli-
tică
Această funcţie vă permite să curăţaţi bine cavitatea cup-
torului.
Utilizarea cuptorului
Cuptorul are patru nivele de rafturi. Nivelurile
raftului sunt numerotate de jos în sus, ca în
imagine.
electrolux 7
4
3
2
1
Este important ca aceste rafturi să fie corect
poziţionate, ca în imagine.
Nu aşezaţi vasele direct pe baza cuptorului.
Cuptorul este echipat cu un sistem exclusiv
care produce o circulaţie naturală a aerului şi
o reciclare constantă a aburului.
Acest sistem face posibil gătitul în aburi şi
păstrarea preparatelor moi în interior şi cro-
cante la exterior. În plus, durata de gătit şi
consumul de energie sunt reduse la mini-
mum. Pe durata gătitului se poate produce
abur care poate fi eliberat la deschiderea uşii
cuptorului. Este un fenomen absolut normal.
Avertizare Utilizatorul trebuie să se
îndepărteze întotdeauna de cuptor
atunci când deschide uşa cuptorului pe
durata gătitului sau la sfârşit, pentru a
permite eliminarea aburului sau a căldurii
acumulate.
Avertizare Nu puneţi obiecte pe baza
cuptorului şi nu acoperiţi nicio parte a
cuptorului cu folie de aluminiu în timp ce
gătiţi, pentru că acest lucru poate cauza
formarea de căldură, fapt ce poate
afecta rezultatele coacerii şi deteriorarea
smalţului cuptorului. Întotdeauna puneţi
vasele, vasele rezistente la căldură şi
tăvile de aluminiu pe raftul care a fost
introdus pe ghidajele pentru rafturi.
Atunci când se încălzeşte mâncarea, se
produce abur, la fel cum se produce
când se fierbe apa într-un ceainic. Atunci
când aburul vine în contact cu sticla de
la uşa cuptorului, se condensează şi se
creează picături de apă.
Avertizare Aveţi grijă să nu deterioraţi
părţile emailate ale cuptorului când
introduceţi şi când scoateţi accesoriile.
Pentru a reduce condensul, întotdeauna
preîncălziţi cuptorul gol timp de 10 mi-
nute.
Vă recomandăm să ştergeţi picăturile de apă
după fiecare proces de gătit.
Avertizare Gătiţi întotdeauna cu uşa
cuptorului închisă. Îndepărtaţi-vă de
cuptor atunci când deschideţi uşa
batantă a cuptorului. Nu lăsaţi uşa să se
deschidă prin cădere, ţineţi uşa de
mâner până când se deschide complet.
Coacere
În acest caz transferul căldurii este rezultatul
aerului cald, care este pus în mişcare de ro-
torul ventilatorului în peretele din spatele cup-
torului (convecţie forţată).
În acest fel căldura este distribuită rapid şi
uniform prin cuptor. Ca rezultat, câteva feluri
de mâncare pot fi gătite în acelaşi timp pe
niveluri diferite.
Mişcarea constantă a aerului înseamnă că nu
există transfer de miros sau gust între diferi-
tele feluri de mâncare. În cazul gătirii cu ven-
tilator, 2 tăvi cu biscuiţi pot fi introduse în
acelaşi timp. Când coaceţi sau frigeţi numai
pe un nivel, se recomandă să utilizaţi nivelele
inferioare, astfel încât să puteţi vedea mai bi-
ne. Gătitul cu ventilator este potrivit în special
pentru sterilizarea şi uscarea ciupercilor sau
fructelor.
Frigerea la grătar
Toate tipurile de carne pot fi fripte la grătar,
singurele excepţii fiind vânatul şi carnea to-
cată. Carnea şi peştele se ung cu ulei înainte
de frigere.
Cu cât este mai plată carnea, cu atât trebuie
friptă pe elementul grătar mai apropiat şi vice
versa.
8 electrolux
Grătarul poate fi introdus cu curbura poziţio-
nată în sus sau în jos. Pentru a obţine rezul-
tate bune la rumenire, introduceţi raftul grăta-
rului pe ghidajele laterale cu numărul 4, adică
sus imediat sub elementul grătarului.
Puţină apă în tava de friptură face curăţarea
mai uşoară. Introduceţi tava de friptură pe
primele ghidaje laterale de jos. Uşa cuptorului
trebuie să rămână închisă pe durata fiecărui
proces de coacere, prăjire sau frigere la
grătar.
În timp ce cuptorul funcţionează, lumina cup-
torului rămâne aprinsă.
Grătar termic
În cazul grătarului termic selectaţi o
temperatură de maximum 200°C.
Ca urmare, grătarul şi ventilatorul încep să
funcţioneze alternativ (modul convecţie). În
acest mod de funcţionare căldura poate
p
ătrunde uniform în mâncare, fără a expune
suprafaţa la radiaţia directă a grătarului un
timp prea lung.
Această funcţie este potrivită în special
pentru: prepararea bucăţilor mari de carne,
pui şi peşte întreg de genul păstrăv, macrou
sau chefal.
Grătarul şi ţepuşa
Avertizare Întotdeauna ţineţi uşa
cuptorului închisă.
Furculiţele şi frigăruia ţepuşii sunt
ascuţite (dacă aparatul dvs. este do-
tat cu aşa ceva).
La utilizare, manevraţi-le cu grijă,
pentru a evita orice leziune.
Vă rugăm respectaţi aceste indicaţii:
1. Introduceţi cadrul ţepuşii pe al doilea ghi-
daj de jos, ca în figură.
2. Introduceţi prima furculiţă în ţepuşă, in-
troduceţi alimentele care trebuie gătite şi
fixaţi-le prin introducerea celei de a doua
furculiţe; fixaţi cele două furculiţe prin
strângerea şuruburilor speciale.
3. Introduceţi vârful ţepuşei în gaura moto-
rului frigării, uşor vizibilă
în mijlocul pere-
telui spate al cuptorului.
4. Puneţi partea frontală a ţepuşei pe cadrul
ţepuşei.
5. Deşurubaţi mânerul.
6. Selectaţi funcţia cuptorului Ţepuşa grăta-
rului prin atingerea butonului de control al
funcţiilor cuptorului
până când simbo-
lul
apare pe afişaj.
Se recomandă să introduceţi tava de
scurgere pe primul ghidaj de jos, după
turnarea a circa două ceşti de apă în ea.
Programarea cuptorului
Setarea Ceasului avertizor
1.
Atingeţi butonul
pentru a selecta func-
ţia ceas avertizor. Simbolul relevant
cli-
peşte şi afişajul indică "0.00"
2.
Atingeţi butonul "
" pentru a selecta
timpul necesar. Timpul maxim este de 23
ore şi 59 minute. După ce este setat, cea-
sul avertizor aşteaptă 3 secunde şi apoi
va începe să funcţioneze.
3. După ce timpul programat trece, se aude
o alarmă sonoră.
4. Pentru a dezactiva alarma sonoră, atin-
geţi orice buton.
electrolux 9
Alarma sonoră se va opri automat după
aproximativ un minut şi ora curentă va fi
afişată pe panoul de comandă.
Cuptorul NU se va stinge dacă este în
uz. Funcţia Ceas avertizor poate fi utili-
zată de asemenea şi când cuptorul este
stins.
Pentru a utiliza sau modifica setarea
ceasului avertizor:
Atingeţi butonul
până când simbolurile
şi clipesc.
Acum puteţi modifica setările ceasului aver-
tizor prin atingerea butonului "
" sau "
".
Pentru a anula Ceasul avertizor:
Atingeţi butonul
până când simbolurile
şi clipesc.
Atingeţi butonul "
" pentru a reduce timpul
până când este afişat "0.00"
Pentru a programa cuptorul să se
oprească
1. Puneţi alimentele în cuptor, porniţi-l, se-
lectaţi o funcţie de gătire şi reglaţi tempe-
ratura, dacă este nevoie.
2.
Atingeţi butonul
pentru a selecta func-
ţia "Durata gătirii". Simbolul pentru durata
de gătire
va clipi şi panoul de co-
mandă va afişa "0.00"
3.
În timp ce simbolul
clipeşte, atingeţi
butonul "
" pentru a selecta timpul ne-
cesar. Timpul maxim este de 23 ore şi 59
minute. Programatorul va aştepta 3 se-
cunde şi apoi va începe să funcţioneze.
4. După ce timpul programat trece, cuptorul
se opreşte automat. O alarmă sonoră
sună şi afişajul arată "0.00".
5. Pentru a dezactiva alarma sonoră, atin-
geţi butonul PORNIT/OPRIT.
Alarma sonoră se va opri automat după
aproximativ două minute. Apoi atingeţi
butonul PORNIT/OPRIT pentru a reseta
programul.
Pentru a anula durata programată a
gătirii:
1.
Atingeţi butonul
, până când simbolul
clipeşte.
2.
Atingeţi butonul "
" pentru a reduce
timpul până când este afişat "0.00"
Pentru a programa cuptorul să
pornească şi să se oprească
1. Efectuaţi setarea "Durata gătirii" aşa cum
se descrie în capitolul respectiv.
2.
Atingeţi butonul
până când funcţia
"Sfârşitul gătirii"
este selectată şi
simbolul relevant clipeşte. Panoul de co-
mandă va afişa sfârşitul duratei de gătire
(care reprezintă timpul actual + durata de
gătire)
10 electrolux
3.
Atingeţi butonul "
" pentru a selecta
timpul necesar pentru sfârşitul gătirii.
4. După ce setarea este efectuată, progra-
matorul aşteaptă 3 secunde şi apoi înce-
pe să funcţioneze.
5. Cuptorul va porni şi se va opri automat.
Un semnal sonor sună.
6. Pentru a dezactiva semnalul sonor, atin-
geţi butonul PORNIT/OPRIT.
Alarma sonoră se va opri automat după
aproximativ două minute. Apoi atingeţi
butonul PORNIT/OPRIT pentru a reseta
programul.
Pentru a anula un program, anulaţi sim-
plu timpul pentru durata de gătire.
Funcţii speciale
Oprirea de siguranţă a cuptorului
Cuptorul se va stinge automat dacă este
efectuată orice modificare a setării, în con-
formitate cu următorul tabel:
Setarea de tempera-
tură:
cuptorul se va stin-
ge:
250°C după 3 ore
de la 200 la 245°C după 5,5 ore
de la 120 la 195°C după 8,5 ore
mai puţin de 120°C după 12 ore
Funcţia Căldura reziduală
Când este setată o durată de coacere, cup-
torul se va stinge automat cu câteva minute
înainte de terminarea durate programate şi
va folosi căldura reziduală pentru a termina
coacerea alimentelor, fără consum de ener-
gie.
Toate setările curente vor fi afişate până la
terminarea duratei de coacere.
Această funcţie nu va avea efect în cazul în
care durata de coacere este mai mică de 15
minute.
Siguranţa pentru copii
Pentru a nu permite copiilor să pornească
singuri cuptorul, este posibilă blocarea co-
mezilor acestuia.
1. Stingeţi cuptorul prin atingerea butonului
.
2.
Atingeţi butoanele
şi " " în acelaşi
timp circa 3 secunde. Un semnal sonor
sună şi indicaţia ' SAFE ' apare pe afişaj.
3. Cuptorul este acum blocat. Nu pot fi se-
lectate nici funcţiile cuptorului, nici tem-
peratura.
Pentru a debloca cuptorul:
Atingeţi butoanele
şi " " în acelaşi timp
şi ţineţi-le atinse aproximativ 3 secunde.
Un semnal sonor sună şi indicaţia "SAFE"
(SIGUR) se stinge.
Cuptorul poate fi utilizat acum.
Funcţia de încălzire rapidă
După ce a fost selectată o funcţie de gătire
şi temperatura a fost reglată, cavitatea se va
încălzi gradual până când se atinge tempe-
ratura selectată.
Acest lucru va dura între 10 şi 15 minute, de-
pinzând de funcţia şi temperatura selectată.
Dacă este nevoie să se ajungă la temperatura
dorită într-un timp mai scurt, poate fi utilizată
funcţia "Încălzire rapidă".
1. Porniţi cuptorul prin atingerea butonului
.
2. Setaţi funcţia de gătire dorită şi tempera-
tura aşa cum s-a explicat în paginile an-
terioare.
3. Setaţi temperatura prin atingerea buto-
nului "
" sau " ". Temperaura apare
pe afişaj.
4.
Atingeţi butonul
. Afişajul temperaturii
indică " FHU "
electrolux 11
5.
Atingeţi butonul
. Simbolul " ° " va clipi
aproximativ 10 secunde. Acum este po-
sibilă selectarea temperaturii dorite. Pen-
tru a face acest lucru, atingeţi butonul "
" sau " ".
6. La atingerea temperaturii necesare, un
semnal sonor sună o perioadă scurtă de
timp, şi afişajul temperaturii revine la tem-
peratura selectată.
Această funcţie poate fi utilizată cu orice
funcţie de gătit sau temperatură.
Bip electronic la atingere
Puteţi alege să se audă un bip electronic de
control de fiecare dată când este apăsat un
buton.
Pentru a activa această funcţie, cuptorul tre-
buie să fie oprit.
1.
Atingeţi
şi " " în acelaşi timp şi ţineţi-
le atinse aproximativ 3 secunde. Semna-
lul de alarmă sună o dată.
Pentru a dezactiva bip-ul la atingere:
1.
Cu cuptorul pornit, atingeţi
pentru a
opri cuptorul.
2.
Atingeţi
şi " " în acelaşi timp şi ţineţi-
le atinse aproximativ 3 secunde. Contro-
lul electronic emite un bip.
Modul demonstrativ
Acest mod este destinat a fi utilizat în maga-
zine pentru a demonstra funcţionalitatea
cuptorului fără niciun consum de energie, cu
excepţia iluminatului interior, afişajului şi ven-
tilatorului.
Această funcţie poate fi pornită numai când
aparatul este conectat prima oară.
Dacă există o întrerupere a alimentării, la re-
luarea alimentării funcţia Demo poate fi por-
nită numai dacă pe afişaj, 12:00 şi simbolul
clipesc automat.
1.
Atingeţi butonul
aproximativ 2 secun-
de. Se va auzi o scurtă alarmă sonoră.
2.
Atingeţi butoanele
şi " " simultan.
Se va auzi o scurtă alarmă sonoră şi afi-
şajul indică "12:00".
Când cuptorul este pornit, simbolul apare
pe afişaj.
Aceasta înseamnă că funcţia demonstrativă
este activată.
Toate funcţiile cuptorului pot fi selectate.
Cuptorul nu găteşte cu adevărat şi elemen-
tele de încălzire nu pornesc.
Opriţi cuptorul şi urmaţi procedura descrisă
mai sus pentru a dezactiva modul demons-
trativ.
Modul demonstrativ rămâne salvat în
program în eventualitatea unei întreru-
peri a alimentării cu energie.
Coduri de eroare
Programatorul electronic efectuează o verifi-
care continuă pentru a diagnostica sistemul.
În cazul în care unii parametri nu sunt corecţi,
unitatea de comandă va opri funcţiile activate
şi va afişa codul de eroare corespunzător
Pentru detalii suplimentare, consultaţi capi-
tolul "Ce trebuie făcut dacă ..".
12 electrolux
Recomandări şi tabele privind gătitul
La coacere:
Prăjiturile şi produsele de patiserie necesită
de obicei o temperatură medie
(150°C-200°C).
De aceea, este necesar să preîncălziţi cup-
torul aproximativ 10 minute.
Nu deschideţi uşa cuptorului înainte ca 3/4
din durata de coacere să fi trecut.
Produsele de patiserie cu coajă subţire sunt
coapte într-o formă rotundă sau tavă până la
2/3 din durata de coacere şi apoi garnisite
înainte de a fi coapte în întregime.
Acest timp ulterior de coacere depinde de ti-
pul şi cantitatea de umplutură sau decorare.
Amestecurile absorbante trebuie să se se-
pare cu dificultate de pe lingură.
Durata de coacere nu trebuie extinsă în mod
inutil de prea mult lichid.
Dacă două tăvi de coacere cu produse de
patiserie sau biscuiţi sunt introduse în cuptor
în acelaşi timp, un nivel pentru raft trebuie să
rămână liber între tăvi.
Dacă două tăvi de coacere cu produse de
patiserie sau biscuiţi sunt introduse în cuptor
în acelaşi timp, tăvile trebuie schimbate între
ele şi întoarse după
circa 2/3 din durata de
coacere.
La prăjire:
Nu prăjiţi bucăţi de carne mai mici de 1 kg.
Bucăţile mai mici se pot usca la prăjire.
Carnea închisă la culoare, care trebuie să fie
bine făcută la exterior dar să rămână mediu
sau crudă la interior, trebuie prăjită la o tem-
peratură mai ridicată (200°C-250°C).
Carnea albă, pui şi peşte, pe de altă parte,
necesită o temperatură mai redusă
(150°C-175°C).
Ingredientele pentru un sos sau zeamă de
carne trebuie adăugate numai în tava de
prăjire chiar de la început, dacă durata de
gătit este redusă.
În caz contrar adăugaţi-le în ultima jumătate
de oră.
Puteţi utiliza o lingură pentru a verifica dacă
carnea este gătită: dacă nu poate fi apăsat
ă,
este bine gătită.
Carnea de vită şi fileurile, care trebuie să
rămână roz în interior, trebuie prăjite la o tem-
peratură mai ridicată într-un timp mai scurt.
Dacă gătiţi carne direct pe raftul cuptorului,
introduceţi tava de prăjire pe nivelul raftului
de dedesubt, pentru a colecta sucul.
Lăsaţi bucata de carne să stea cel puţin 15
minute, astfel încât sucul cărnii să nu iasă
afară.
Pentru a reduce formarea de fum în interiorul
cuptorului, se recomandă turnarea unei mici
cantităţi de apă în tava de prăjire.
Pentru a preveni formarea de condens,
adăugaţi apă de câteva ori.
Mâncărurile pot fi păstrate la cald în cuptor la
o temperatură minimă până la servire.
Important Nu căptuşiţi cuptorul cu folie
de aluminiu şi nu puneţi o tavă de pră
jire
sau de coacere pe podea, pentru că în
caz contrar smalţul cuptorului va fi
deteriorat de căldura formată.
Durate de gătit
Duratele de gătit pot varia în funcţie de dife-
ritele compoziţii, ingrediente şi cantităţi de li-
chid din mâncăruri.
Notaţi dozajele la primele experimente de
coacere sau prăjire, pentru a câştiga expe-
rienţă în cazul gătirii ulterioare a aceloraşi fe-
luri de mâncare.
Pe baza propriilor experienţe veţi putea mo-
difica valorile date în tabele.
Gătitul convenţional şi Gătitul cu
ventilator
Timpii nu includ preîncălzirea.
Cuptorul gol trebuie preîncălzit întot-
deauna timp de 10 minute.
electrolux 13
PRĂJITURI
Gătit convenţional Gătitul cu aer cald Durata de
gătire
TIP DE MÂNCARE Nivelul Temp.
(°C)
Nivelul
Temp.
(°C)
în minute NOTĂ
Reţete cu compozi-
ţie bătută cu tel
2 170
2 (1 şi 3)
1)
160 45-60 Formă de
prăjituri
Aluat fraged 2 170
2 (1 şi 3)
1)
160 20-30 Formă de
prăjituri
Prăjitură cu brânză şi
lapte bătut
1 175 2 165 60-80 Formă de
prăjituri
Prăjitură cu mere 1 170
2 (1 şi 3)
1)
160 90-120 Formă de
prăjituri
Ştrudel 2 180 2 160 60-80 Tavă de
copt
Tartă cu gem 2 190
2 (1 şi 3)
1)
180 40-45 Formă de
prăjituri
Prăjitură cu fructe 2 170 2 150 60-70 Formă de
prăjituri
Pandişpan 1 170
2 (1 şi 3)
1)
165 30-40 Formă de
prăjituri
Prăjitură pentru
Crăciun
1 150 2 150 120-150 Formă de
prăjituri
Prăjitură cu prune 1 175 2 160 50-60 Formă de
pâine
Prăjituri mici 3 170 2 160 20-35 Tavă de
copt
Biscuiţi 2 160
2 (1 şi 3)
1)
150 20-30 Tavă de
copt
Bezele 2 135
2 (1 şi 3)
1)
150 60-90 Tavă de
copt
Biscuiţi şpriţaţi 2 200 2 190 12-20 Tavă de
copt
Produse de patise-
rie: Choux a la cre-
me sau ecleruri
2 sau 3 210
2 (1 şi 3)
1)
170 25-35 Tavă de
copt
Tarte mici 2 180 2 170 45-70 Formă de
prăjituri
1) Dacă gătiţi mai multe feluri de mâncare în acelaşi timp, vă recomandăm să le puneţi pe nivelele notate
între paranteze.
Temperaturile menţionate sunt orientative.
Dacă este nevoie, temperaturile trebuie re-
glate conform cerinţelor personale.
14 electrolux
PÂINE ŞI PIZZA
Gătit convenţional Gătitul cu aer cald Durata de
gătire
TIP DE MÂNCARE Nivelul Temp.
(°C)
Nivelul
Temp.
(°C)
în minute NOTĂ
Pâine albă 1 195 2 185 60-70 Formă de
pâine
Pâine de secară 1 190 1 180 30-45 Formă de
pâine
Chifle 2 200
2 (1 şi 3)
1)
175 25-40 Tavă de
copt
Pizza 2 200 2 200 20-30 Tavă de
copt
1) Dacă gătiţi mai multe feluri de mâncare în acelaşi timp, vă recomandăm să le puneţi pe nivelele notate
între paranteze.
Temperaturile menţionate sunt orientative.
Dacă este nevoie, temperaturile trebuie re-
glate conform cerinţelor personale.
TARTE
Gătit convenţional Gătitul cu aer cald Durata de
gătire
TIP DE MÂNCARE Nivelul Temp.
(°C)
Nivelul
Temp.
(°C)
în minute NOTĂ
Tarte cu paste 2 200
2 (1 şi 3)
1)
175 40-50 Formă de
copt
Tarte cu legume 2 200
2 (1 şi 3)
1)
175 45-60 Formă de
copt
Tartă cu slănină şi
omletă
1 210 1 190 30-40 Formă de
copt
Lasagna 2 200 2 200 25-35 Formă de
copt
Cannelloni 2 200 2 200 25-35 Formă de
copt
1) Dacă gătiţi mai multe feluri de mâncare în acelaşi timp, vă recomandăm să le puneţi pe nivelele notate
între paranteze.
Temperaturile menţionate sunt orientative.
Dacă este nevoie, temperaturile trebuie re-
glate conform cerinţelor personale.
CĂRNURI
Gătit convenţional Gătitul cu aer cald Durata de
gătire
TIP DE MÂNCARE Nivelul Temp.
(°C)
Nivelul
Temp.
(°C)
în minute NOTĂ
Carne de vită 2 190 2 175 50-70 Raft
Carne de porc 2 180 2 175 100-130 Raft
Carne de viţel 2 190 2 175 90-120 Raft
electrolux 15
Gătit convenţional Gătitul cu aer cald Durata de
gătire
TIP DE MÂNCARE Nivelul Temp.
(°C)
Nivelul
Temp.
(°C)
în minute NOTĂ
Friptură de vită en-
glezească
- în sânge 2 210 2 200 50-60 Raft
- mediu făcută 2 210 2 200 60-70 Raft
- bine făcută 2 210 2 200 70-80 Raft
Ceafă de porc 2 180 2 170 120-150 cu şorici
Ciolan de porc 2 180 2 160 100-120 2 bucăţi
Miel 2 190 2 175 110-130 Picior
Pui 2 190 2 200 70-85 Întreg
Curcan 2 180 2 160 210-240 Întreg
Raţă 2 175 2 220 120-150 Întreagă
Gâscă 2 175 1 160 150-200 Întreagă
Iepure de casă 2 190 2 175 60-80 Bucăţi
Iepure de câmp 2 190 2 175 150-200 Bucăţi
Fazan 2 190 2 175 90-120 Întreg
Ruladă de carne 2 180 2 175 Întreagă
150
Formă de
pâine
Temperaturile menţionate sunt orientative.
Dacă este nevoie, temperaturile trebuie re-
glate conform cerinţelor personale.
PEŞTE
Gătit convenţional Gătitul cu aer cald Durata de
gătire
TIP DE MÂNCARE Nivelul Temp.
(°C)
Nivelul
Temp.
(°C)
în minute NOTĂ
Păstrăv/Plătică 2 190
2 (1 şi 3)
1)
175 40-55 3-4 peşti
Ton/Somon 2 190
2 (1 şi 3)
1)
175 35-60 4-6 bucăţi
file
1) Dacă gătiţi mai multe feluri de mâncare în acelaşi timp, vă recomandăm să le puneţi pe nivelele notate
între paranteze.
Temperaturile menţionate sunt orientative.
Dacă este nevoie, temperaturile trebuie re-
glate conform cerinţelor personale.
Frigerea la grătar
Timpii nu includ preîncălzirea.
Cuptorul gol trebuie preîncălzit întot-
deauna timp de 10 minute.
16 electrolux
Cantitate Frigerea la grătar Durate de coacere în
minute
TIP DE MÂNCARE Bucăţi g
Nivelul
Temp.
(°C)
Prima par-
te
A doua
parte
File bucăţi 4 800 3 250 12-15 12-14
Biftec 4 600 3 250 10-12 6-8
Cârnaţi 8 / 3 250 12-15 10-12
Cotlet de porc 4 600 3 250 12-16 12-14
Pui (tăiat în două) 2 1000 3 250 30-35 25-30
Kebab 4 / 3 250 10-15 10-12
Piept de pui 4 400 3 250 12-15 12-14
Hamburger 6 600 3 250 20-30
Preîncălzire 5'00''
File de peşte 4 400 3 250 12-14 10-12
Pâine prăjită cu gar-
nitură
4-6 / 3 250 5-7 /
Pâine prăjită 4-6 / 3 250 2-4 2-3
Grătarul termic
Avertizare Cu grătarul termic, selectaţi
o temperatură maximă de 200°C.
Cantitate Frigerea la grătar Durate de coacere în
minute
TIP DE MÂNCARE Bucăţi g
Nivelul
Temp.
(°C)
Prima par-
te
A doua
parte
Ruladă de carne
(curcan)
1 1000 3 200 30-40 20-30
Pui (tăiat în două) 2 1000 3 200 25-30 20-30
Pulpe de pui 6 - 3 200 15-20 15-18
Prepeliţă 4 500 3 200 25-30 20-25
Legume gratinate - - 3 200 20-25 -
bucăţi. Escalop - - 3 200 15-20 -
Macrou 2-4 - 3 200 15-20 10-15
Peşte bucăţi 4-6 800 3 200 12-15 8-10
Temperaturile menţionate sunt orientati-
ve. Dacă este nevoie, temperaturile tre-
buie reglate conform cerinţelor persona-
le.
Grătarul şi ţepuşa
Timpii nu includ preîncălzirea.
Cuptorul gol trebuie preîncălzit întot-
deauna timp de 10 minute.
TIP DE MÂNCARE Cantitate (g.)
Nivelul
Temp. (°C)
Durate de coace-
re în minute
Găină 1000 2 250 50/60
electrolux 17
TIP DE MÂNCARE Cantitate (g.)
Nivelul
Temp. (°C)
Durate de coace-
re în minute
Friptură 800 2 250 50/60
Temperaturile menţionate sunt orientative.
Dacă este nevoie, temperaturile trebuie re-
glate conform cerinţelor personale.
Îngrijirea şi curăţarea
Avertizare Înainte de curăţare opriţi
cuptorul şi lăsaţi-l să se răcească.
Avertizare Aparatul nu trebuie
curăţat cu un aspirator cu abur
supraîncălzit sau aspirator cu jet de
abur.
Atenţie: Înainte de a efectua orice operaţiu-
ne de curăţare, aparatul trebuie deconectat
de la sursa de alimentare.
Pentru a asigura o durată de viaţă lungă a
aparatului dvs., este necesar să efectuaţi re-
gulat următoarele operaţii de curăţare:
Efectuaţi-le numai atunci când cuptorul s-
a răcit.
•Curăţaţi subansamblele smălţuite cu apă
cu săpun.
Nu utilizaţi substanţe de curăţare abrazive.
Ştergeţi subansamblele din oţel inoxidabil
şi sticlă cu o cârpă moale.
•Dacă există pete rezistente, utilizaţi sub-
stanţe disponibile în comerţ pentru oţel
inoxidabil sau oţet cald.
Smalţul cuptorului este extrem de durabil şi
impermeabil.
Acţ
iunea acidului fructelor fierbinţi (din lămâi,
prune sau altele asemenea) poate totuşi să
lase semne permanente, mate, aspre pe su-
prafaţa smalţului.
Cu toate acestea, asemenea semne pe su-
prafaţa bine finisată a smalţului nu afectează
funcţionarea cuptorului.
Curăţaţi cuptorul bine după fiecare utilizare.
Aceasta este cea mai uşoară metodă de a
curăţa murdăria. Previne arderea murdăriei.
Materiale de curăţat
Înainte de folosirea oricăror materiale de
curăţat în cuptor, verificaţi dacă acestea sunt
corespunzătoare şi utilizarea lor este reco-
mandată de producător
Soluţiile de curăţat cu conţinut de clor NU
trebuie folosite deoarece pot deteriora finisa-
jele suprafeţelor. De asemenea, trebuie evi-
taţi abrazivii foarte duri.
Curăţarea externă
Ştergeţi regulat panoul de comandă, uşa
cuptorului şi garnitura uşii cuptorului cu aju-
torul unei cârpe moi îmbibate cu apă caldă la
care s-a adăugat puţin detergent lichid.
Pentru a evita deteriorarea sau slăbirea pa-
nourilor de sticlă ale uşii evitaţi să folosiţi
următoarele:
Detergent casnic şi clor
Lavete de curăţare impregnate nereco-
mandate pentru vase de gătit de teflon
Lavete Brillo/Ajax sau bureţi de sârmă
Lavete sau spray-uri cu aerosol cu sub-
stanţe chimice pentru cuptor
•Substanţe pentru îndepărtarea ruginii
•Substanţe pentru înlăturarea petelor pen-
tru baie / chiuvete
Curăţaţi sticla interioară şi exterioară a uşii
utilizând apă caldă cu săpun.
Dacă interiorul uşii de sticlă devine foarte
murdar de grăsime, se recomandă folosirea
unui produs de curăţare cum ar fi "Hob Brite".
Nu utilizaţi raclete de răzuit vopsea pentru a
înlătura murdăria.
Cavitatea cuptorului
Baza smălţuită a cavităţii cuptorului se curăţă
cel mai bine cât timp cuptorul este cald.
Ştergeţi cuptorul cu o cârpă moale îmbibată
cu apă caldă cu detergent după fiecare folo-
sire. Din când în când este necesară o
curăţare generală cu un detergent special de
curăţare a cuptorului.
Curăţarea pirolitică
Suprafaţa cuptorului este acoperită cu un
email special, rezistent la temperaturi mari.
În timpul operaţiei de curăţare pirolitică, tem-
peratura din interiorul cuptorului poate atinge
circa 500°C, arzând astfel resturile de ali-
mente.
Pentru siguranţa dvs., pe durata operaţiei de
curăţare pirolitică, uşa cuptorului se blo-
chează automat în momentul în care tempe-
18 electrolux
ratura din interiorul cuptorului se apropie de
aproximativ 300 °C.
La terminarea operaţiei de curăţare, uşa cup-
torului va rămâne blocată până când cupto-
rului s-a răcit.
Ventilatorul de răcire funcţionează în timpul
coacerii, până când cuptorul s-a răcit. După
terminarea coacerii, se recomandă să se în-
depărteze toate resturile de alimente cu un
burete umed.
Cu toate acestea, din când în când este ne-
cesară o curăţare mai completă şi mai
amănunţită, cu ajutorul funcţiei de curăţare
pirolitică.
Puteţi selecta două niveluri diferite pentru
curăţarea pirolitică, în funcţie de cât de mur-
dar este cuptorul.
În cazul în care cuptorul nu este foarte mur-
dar, vă recomandăm să selectaţi funcţia pi-
rolitică 1 (P I) de pe afişajul dispozitivului de
programare.
Se recomandă s
ă ştergeţi cuptorul cu un bu-
rete moale înmuiat în apă caldă, după termi-
narea fiecărui ciclu de curăţare pirolitică.
În cazul în care cuptorul este foarte murdar,
vă recomandăm să selectaţi funcţia pirolitică
2 (P 2) de pe afişajul dispozitivului de progra-
mare.
În timpul funcţiei de curăţare pirolitică nu este
posibil să folosiţi cuptorul timp de 2 ore, dacă
aţi selectat funcţia Pyr 1, şi până la 2 1/2 ore,
dacă este activă funcţia Pyr 2.
Dispozitivul de avertizare Pyro reco-
mandă să se efectueze un ciclu de
curăţare pirolitică după mai multe pro-
cese de coacere şi frigere şi în funcţie de
gradul de murdărie al cuptorului.
Se va auzi un semnal sonor, iar indicaţia
Pyro va fi afişată timp de aprox. 15 se-
cunde, apoi se va auzi din nou un semnal
sonor.
În funcţie de cât de murdar este cupto-
rul, selectaţi funcţia de curăţare pirolitică
cea mai potrivită.
Atâta vreme cât nu se efectuează nicio
funcţie de curăţare completă, avertizările
Pyro sunt afişate de fiecare dată când
cuptorul este oprit.
Cum se foloseşte funcţia de curăţare
pirolitică
Avertizare Înainte de a activa funcţia
de curăţare pirolitică, înlăturaţi toate
resturile din cuptor şi asiguraţi-vă că
acesta este gol. Nu lăsaţi nimic
înăuntru (de ex. cratiţe, grătare, tăvi
de copt, tava pentru scurgerea
grăsimii etc.) deoarece se pot
deteriora.
Avertizare Asiguraţi-vă că uşa
cuptorului este închisă înainte de a
activa funcţia de curăţare pirolitică.
Avertizare Când funcţia de curăţare
pirolitică este activată, se
recomandă să nu utilizaţi plita,
deoarece acest lucru poate duce la
supraîncălzirea aparatului şi la
deteriorarea acestuia.
Avertizare În timpul ciclului de
curăţare pirolitică, uşa cuptorului se
înfierbântă foarte tare. Copiii nu
trebuie lăsaţi să se apropie până la
răcirea aparatului.
Alegeţi această funcţie pentru a curăţa cup-
torul prin piroliză.
Sunt disponibile următoarele niveluri de piro-
liză:
Pirolitic 1 (P I), durată: 2 ore = 30 min. încălzi-
re + 1 oră la 480 °C + 30 min. timp de răcire.
Pirolitic 1 (P 2), durată: 2 ore 30 min. = 30
min. încălzire + 1 oră 30 min. la 480 °C + 30
min. timp de răcire.
Durata ciclului de piroliză nu poate fi schim-
bată.
Înainte de a efectua piroliza trebuie
scoase toate ghidajele laterale.
Pentru a activa funcţia de curăţare
pirolitică, procedaţi după cum urmează:
1.
Atingeţi butonul
pentru a porni cupto-
rul. Atingeţi butonul
în mod repetat,
până când simbolul funcţiei Pyro
(ni-
velul 1 - P I) apare pe afişaj.
electrolux 19
Simbolul şi indicatorul Pyro vor clipi
pe afişaj în acelaşi timp şi un semnal so-
nor va suna.
Aceasta înseamnă că, înainte de activa-
rea funcţiei de curăţare pirolitică, trebuie
să înlăturaţi toate accesoriile cuptorului şi
ghidajele laterale din cavitatea cuptorului.
2.
Simbolul "Durata gătirii"
va clipi timp
de 5 secunde; în acest interval, atingeţi
butonul '
' sau ' ' pentru a selecta
funcţia pirolitică 1 (P I) sau pirolitică 2 (P
2)
3.
Când alegeţi funcţia pirolitică dorită, Py-
ro va clipi pe afişaj în aşteptarea con-
firmării pentru a începe funcţia de curăţa-
re pirolitică.
4. Pentru a confirma funcţia de curăţare pi-
rolitică dorită, atingeţi butonul
. Pyro
se opreşte din clipit pe afişaj, simbolul
dispare şi semnalul sonor se opreşte.
Becul cuptorului se stinge şi ciclul de
curăţare pirolitică porneşte.
Imediat ce cuptorul se încălzeşte, simbo-
lul termometrului creşte încet
, indicând
faptul că temperatura în interiorul cupto-
rului este în creştere. .
Pentru a programa ciclul de curăţare
pirolitică (pornire întârziată, oprire
automată)
Dacă doriţi, puteţi programa ora de pornire şi
de terminare a ciclului de curăţare pirolitică.
1.
Atingeţi butonul
pentru a porni cupto-
rul.
Atingeţi butonul
în mod repetat, până
când simbolul funcţiei Pyro
(nivelul 1
- P I) apare pe afişaj.
Simbolul
şi indicatorul Pyro vor clipi
pe afişaj în acelaşi timp şi un semnal so-
nor va suna.
Aceasta înseamnă că, înainte de activa-
rea funcţiei de curăţare pirolitică, trebuie
să înlăturaţi toate accesoriile cuptorului şi
ghidajele laterale din cavitatea cuptorului
(vedeţi capitolul anterior).
2.
Simbolul pentru durata de gătire
va
clipi câteva secunde; în acest interval,
atingeţi butonul '
' sau ' ' pentru a
selecta funcţia pirolitic 1 (P I) sau pirolitic
2 (P 2).
3.
Când alegeţi funcţia pirolitică dorită, Py-
ro va clipi pe afişaj în aşteptarea con-
firmării pentru a începe funcţia de curăţa-
re pirolitică.
În acest moment, atingeţi butonul funcţiei
timp
.
Simbolul "Sfârşitul gătirii"
şi simbolul
săgeţii
clipesc. Pe panoul de co-
mandă, ciclul de curăţare (care reprezintă
timpul actual + durata de gătire) este afi-
şat.
20 electrolux
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32

Electrolux EOC66700X Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare