126
aliment timp (min)
anghinare, felii 11-16
asparagus 6-13
fasole, verde 12-18
broccoli, buchete 5-6
varză de Bruxelles 6-11
varză, bucăţi 10-15
morcovi, felii 6-10
conopidă, buchete 6-8
aliment timp (min)
porumb, pe ştiulete, întreg 5-8
vinete, cubuleţe 5-10
păstârnac 5-10
mazăre 8-12
cartofi (mari), tăiaţi 15-18
cartofi (mici), întregi 15-18
spanac 3-5
napi, cuburi 5-8
supă de ţelină rădăcină şi mere (4 porţii) program O
2 mere verzi, curăţate, fără cotor şi tăiate felii 500m lapte
2c usturoi, curăţat şi tocat p sare şi piper
1 cub pentru ciorbă (legume) 50g nuci, tocate
1 ţelină rădăcină (aprox. 750g), curăţată şi dată pe răzătoare
Puneţi deoparte nucile. Puneţi toate celelalte ingrediente în vas. Apăsaţi butonul O. Serviţi
alături de nuci.
supă de pui thailandeză (4 porţii) program N
2 şalot, curăţat şi feliat 1 ardei iuţi roşii, feliaţi
1 coadă de iarbă de lămâie, tocată mărunt 1T sos de peşte
1t zahăr de palmier/zahăr pudră 200g pui gătit, feliat
1 400 ml de lapte de cocos din conservă 600m apă
1 o legătură mică de coriandru, tocat sucul a 1-2 limete
1 o bucăţică de ghimbir, curăţată şi tocată mărunt
Puneţi deoparte puiul, coriandrul şi sucul de limetă. Puneţi toate celelalte ingrediente în vas.
Apăsaţi butonul N. După 30 de minute, adăugaţi puiul. Aşteptaţi până când programul se
termină. Amestecaţi coriandrul tocat şi sucul de limetă şi serviţi.
supă de roşii, ardei roşu şi busuioc (4 porţii) program O
200g ardei roşii copţi (din borcan) 6 roşii, cuburi
2c usturoi, curăţat şi pisat 1T piure de roşii
p zahăr p sare şi piper
1 cub pentru ciorbă (legume) apă
1 o legătură mică de busuioc, doar frunze
Puneţi deoparte busuiocul. Puneţi toate celelalte ingrediente în vas. Adăugaţi apă până la
semnul SOUP MAX. Apăsaţi butonul O. După 20 de minute, adăugaţi busuiocul. Aşteptaţi
până când programul se termină,m apoi serviţi.
sos gros de roşii (4 porţii) program M
1 ceapă, curăţată şi tocată mărunt 30m ulei de măsline
2c usturoi, curăţat şi pisat 1t zahăr pudră
2 400 g de roşii lunguieţe din conservă 1T pastă de tomate uscate la soare
2t oţet de Xeres/oţet de vin roşu sare şi piper
b frunze de busuioc, tocate mare (opţional)
Un sos de roşii universal, perfect pentru chiftele sau paste.
Puneţi uleiul, ceapa şi usturoiul în vas. Apăsaţi butonul L. Lăsaţi să se gătească timp de 3
minute. Apăsaţi şi eliberaţi butonul Y. Adăugaţi roşiile, pasta de tomate, oţetul de Xeres şi
zahărul. Condimentaţi cu sare şi piper. Apăsaţi butonul M. Aşteptaţi până când programul se
termină. Amestecaţi busuiocul tocat (opţional) şi serviţi.
instrucţiuni de fierbere a legumelor