Russell Hobbs 21480-56 Manual de utilizare

Categorie
Producători de supă
Tip
Manual de utilizare
122
Citiţi instrucţiunile, păstraţi-le într-un loc sigur; dacă daţi aparatul altcuiva, nu uitaţi să daţi şi
instrucţiunile. Îndepărtaţi toate ambalajele înainte de folosire.
A PREVEDERI IMPORTANTE DE SIGURANŢĂ
Respectaţi măsurile de siguranţă de bază, inclusiv:
1 Acest aparat poate fi folosit de către persoane cu capacităţi fizice,
senzoriale sau mentale reduse sau lipsă de experienţă și
cunoștinţe dacă sunt supravegheate/instruite și înţeleg pericolele
la care se supun.
•Copiii nu trebuie să folosească sau să se joace cu aparatul.
•Nu lăsaţi aparatul și cablul la îndemâna copiilor.
s Pentru a evita rănirea, fiţi precauţi atunci când manevraţi lamele,
goliţi vasul și curăţaţi aparatul.
c Utilizarea incorectă a aparatului poate produce leziuni.
h Suprafeţele aparatului se vor încinge.
u Aveţi grijă când adăugaţi lichide fierbinţi, acestea s-ar putea să
stropească din cauza aburilor.
l Nu scufundaţi vasul sau unitatea motorului în lichid.
2 Scoateţi aparatul din priză înainte de asamblare, dezasamblare
sau curăţare.
3 Nu lăsaţi aparatul nesupravegheat atunci când este în funcţiune.
4 Dacă umpleţi prea mult, lichidele ce fierb se pot vărsa.
5 Folosiţi vasul doar împreună cu unitatea motorului furnizată (şi
viceversa).
6 Asiguraţi-vă că aparatul este în modul standby (2) înainte de a
scoate vasul.
7 În cazul în care cablul este deteriorat, trebuie înlocuit de către
fabricant, agentul de service sau orice altă persoană calificată,
pentru a evita accidentele.
8 Nu folosiţi alte accesorii sau ataşamente decât cele furnizate de noi.
9 Nu folosiţi aparatul în niciun alt scop decât cel descris în aceste instrucţiuni.
10 Nu operaţi aparatul dacă este stricat sau nu funcţionează corect.
exclusiv pentru uz casnic
123
]
instrucţiuni
d CUM FUNCŢIONEAZĂ
•Puneţi ingredientele în vas.
•Selectaţi un program.
•Reveniţi în jumătate de oră (supă)/o oră (sos), condimentaţi şi serviţi.
•Fiind o combinaţie între un blender şi un încălzitor, îl puteţi folosi şi pentru amestecuri,
pentru cocktailuri din fructe şi iaurt, pentru a zdrobi gheaţa şi chiar pentru a fierbe cartofi.
C ASAMBLARE
1 Coborâţi vasul pe unitatea motorului, apoi apăsaţi până când se fixează printr-un clic (se va
fixa doar într-o direcţie).
2 Pentru a monta capacul, glisaţi vârful picurătorului în spaţiul din faţa capacului, apoi apăsaţi
în partea din spate a capacului, până când auziţi că butonul de deblocare a capacului s-a fixat
printr-un clic.
3 Montaţi cupa în orificiul din capac.
C DEZASAMBLARE
4 Ridicaţi cupa de pe capac.
5 Cupa are marcaje de 30 ml şi 60 ml. Dacă este umplută la maxim, cuprinde 130 ml.
6 Apăsaţi butonul de deblocare a capacului şi ridicaţi capacul de pe vas.
7 Strângeţi buton de deblocare a vasului pe mâner şi ridicaţi vasul de pe unitatea motorului.
, Dacă scoateţi vasul sau capacul motorul şi încălzitorul nu vor mai primi curent, iar becul 2 se
va stinge. Dacă le aşezaţi la loc, va reveni alimentarea cu curent, însă nu va mai reporni
programul.
8 Nu porniţi motorul fără cupă, riscaţi ca ingredientele să se verse prin orificiu.
C UMPLERE
9 Comutaţi aparatul pe modul standby (2), scoateţi vasul de pe unitatea motorului şi scoateţi
capacul de pe vas.
10 Interiorul vasului are un semn MAX la 1,75 litri, pentru ingrediente reci, şi un semn SOUP MAX
la 1,4 litri, pentru lichide fierbinţi care se vor dilata atunci când sunt încălzite
11 Pentru a adăuga ingrediente în timp ce aparatul este în funcţiune, scoateţi cupa, adăugaţi
ingredientele prin orificiul din capac, apoi puneţi cupa la loc.
2 PORNIRE
12 Băgaţi întrerupătorul în priză.
13 Aparatul va emite un sunet scurt.
14 Becul 2 va pâlpâi.
C RUMENIRE
15 Dacă doriţi să rumeniţi carnea sau legumele înainte de a prepara supa:
16 Puneţi 30 ml de ulei sau o bucată de unt pe fundul vasului.
17 Adăugaţi carne/legume.
18 Puneţi la loc capacul şi cupa.
a) Apăsaţi L şi lăsaţi să se prepare timp de 1 minut.
b) Apăsaţi şi eliberaţi butonul Y, pentru a amesteca ingredientele.
c) Scoateţi cupa, verificaţi, apoi puneţi cupa la loc.
d) Repetaţi până când ingredientele s-au rumenit.
19 Adăugaţi restul ingredientelor şi porniţi programul.
schiţe
1 cupă
2 capac
3 buton de deblocare capac
4 buton de deblocare a vasului
5 vas
6 mâner
7 unitate motor
124
C SELECTAREA PROGRAMULUI
20 Apăsaţi butonul pentru programul dorit.
2
mod standby motor oprit, încălzitor oprit, aşteptate
P
turaţie mică amestecare 2 minute - pentru amestecarea obişnuită
^
turaţie mare amestecate 2 minute - pentru cocktailuri din fructe şi iaurt, lapte
cu fructe etc.
Y
operare manuală
apăsaţi Y pentru a porni motorul, eliberaţi pentru a-l opri
I
zdrobire gheaţă amestecare 10 sesiuni a câte 3 secunde activat/3 secunde
dezactivat
N
supă normală încălzire 35 de minute
amestecare timp de 13 secunde, emitere 5 sunete scurte
becul butonul se stinge
este menţinută caldă timp de 40 de minute, la 70-80°C
revine la modul standby
O
supă cre încălzire 25 de minute
amestecare timp de 60 secunde, emitere 5 sunete scurte
becul butonul se stinge
este menţinută caldă timp de 40 de minute, la 70-80°C
revine la modul standby
M
sos încălzire şi amestecare aproximativ o oră
emite un sunet scurt
becul butonul se stinge
revine la modul standby
L
fierbere/abur încălzire timp de 18 minute până la fierbere
becul butonul se stinge
becul 2 devine alb
este menţinută caldă timp de 40 de minute, la 70-80°C
revine la modul standby
21 Aparatul va emite un sunet scurt, iar becul butonului se va aprinde.
C ADĂUGAREA INGREDIENTELOR
22 Scoateţi cupa, adăugaţi ingredientele, apoi puneţi cupa la loc.
23 Verificaţi conţinutul şi nu depăşiţi semnele MAX/SOUP MAX.
C GATA?
24 Apăsaţi butonul 2.
•Becul 2 va pâlpâi.
25 Scoateţi aparatul din priză.
26 Apăsaţi butonul de deblocare a capacului şi ridicaţi capacul de pe vas.
27 Strângeţi buton de deblocare a vasului pe mâner şi ridicaţi vasul de pe unitatea motorului.
28 Turnaţi conţinutul într-o farfurie.
29 Aşezaţi iar vasul pe unitatea motorului.
sugestii şi sfaturi
30 Dacă o reţetă necesită adăugarea de brânză sau smântână, lăsaţi acest lucru pentru finalul
programului, pentru a preveni brânzirea. Supa va fi suficient de fierbinte pentru a topi brânza.
31 Pentru o gătire uniformă, tăiaţi toate ingredientele, cu excepţia brânzei, în cubuleţe de
1,5-2,5cm.
32 Tăiaţi brânza în cubuleţe de maxim 1,5 cm.
33 Cocktailurile din fructe şi iaurt au gust mai bun dacă sunt făcute cu ingrediente răcite.
125
]
34 Supele de casă pot fi păstrate la frigider timp de 24 de ore, sau la congelator, timp de 4
săptămâni.
35 Înainte de a le prepara, condimentaţi-le, apoi potriviţi după gust înainte de a servi.
36 Pentru rezultate optime, folosiţi 150 ml şi 500 ml de cuburi de gheaţă folosind programul
pentru zdrobirea gheţii.
C ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREŢINERE
37 Opriţi aparatul (2) şi scoateţi-l din priză.
38 Ştergeţi exteriorul unităţii motorului cu o cârpă umedă curată.
39 Ştergeţi vasul, în interior şi pe exterior, folosind o cârpă umedă.
40 Spălaţi cu mâna capacul şi cupa.
W
PROTEJAREA MEDIULUI
Pentru a evita probleme de mediu şi sănătate cauzate substanţele periculoase din
aparatele electrice şi electronice, aparatele marcate cu acest simbol nu trebuie aruncate direct la
gunoi, ci trebuie recuperate, refolosite sau reciclate.
reţete
T o lingură (15ml) p un praf de
t o linguriţă (5ml) b o legătu
g grame s crenguţă
m mililitri c ţel/căţei
supă marocană de legume (4 porţii) program N
1 ceapă roşie, curăţată şi tocată 1 praz, spălat şi tocat
1 ardei roşu, fără sâmburi şi tocat 1 ţelină verde, tocată
1 ardei verde, fără sâmburi şi tocat 2c usturoi, curăţat şi tocat
1 400 g roşii tocate din conservă 1T piure de roşii
1t condiment amestec Ras el Hanout 1 cub pentru ciorbă (legume)
250m apă sare şi piper
Puneţi toate ingredientele în vas. Apăsaţi butonul N.
supă cremă de ciuperci (4 porţii) program O
1 ceapă, curăţată şi tocată mărunt 30m ulei de măsline
3s cimbru, doar frunze 2c usturoi, curăţat şi pisat
500g ciuperci p sare şi piper
1 cub pentru ciorbă (legume) 100m smântână dulce
apă
Introduceţi uleiul, ceapa, usturoiul şi cimbrul în vas. Apăsaţi butonul L. Lăsaţi să se gătească
timp de 2 minute. Apăsaţi şi eliberaţi butonul Y. Adăugaţi ciupercile şi cubul pentru ciorbă.
Adăugaţi apă până la semnul SOUP MAX. Apăsaţi butonul O. După 20 de minute, adăugaţi
smântână. Aşteptaţi până când programul se termină,m apoi serviţi.
supă de mazăre şi şuncă (4 porţii) program O
6 ceapă verde, tocată 500g mazăre congelată
100g spanac pentru salată 1 cub pentru ciorbă (legume)
100g jambon felii p sare şi piper
100m frişcă lichidă apă
Puneţi deoparte frişca şi şunca. Puneţi toate celelalte ingrediente în vas. Adăugaţi apă până la
semnul SOUP MAX. Apăsaţi butonul O. După 20 de minute, adăugaţi smântână. Aşteptaţi
până când programul se termină. Adăugaţi jambonul, amestecaţi şi serviţi.
126
aliment timp (min)
anghinare, felii 11-16
asparagus 6-13
fasole, verde 12-18
broccoli, buchete 5-6
varză de Bruxelles 6-11
varză, bucăţi 10-15
morcovi, felii 6-10
conopidă, buchete 6-8
aliment timp (min)
porumb, pe ştiulete, întreg 5-8
vinete, cubuleţe 5-10
păstârnac 5-10
mazăre 8-12
cartofi (mari), tăiaţi 15-18
cartofi (mici), întregi 15-18
spanac 3-5
napi, cuburi 5-8
supă de ţelină rădăcină şi mere (4 porţii) program O
2 mere verzi, curăţate, fără cotor şi tăiate felii 500m lapte
2c usturoi, curăţat şi tocat p sare şi piper
1 cub pentru ciorbă (legume) 50g nuci, tocate
1 ţelină rădăcină (aprox. 750g), curăţată şi dată pe răzătoare
Puneţi deoparte nucile. Puneţi toate celelalte ingrediente în vas. Apăsaţi butonul O. Serviţi
alături de nuci.
supă de pui thailandeză (4 porţii) program N
2 şalot, curăţat şi feliat 1 ardei iuţi roşii, feliaţi
1 coadă de iarbă de lămâie, tocată mărunt 1T sos de peşte
1t zahăr de palmier/zahăr pudră 200g pui gătit, feliat
1 400 ml de lapte de cocos din conservă 600m apă
1 o legătură mică de coriandru, tocat sucul a 1-2 limete
1 o bucăţică de ghimbir, curăţată şi tocată mărunt
Puneţi deoparte puiul, coriandrul şi sucul de limetă. Puneţi toate celelalte ingrediente în vas.
Apăsaţi butonul N. După 30 de minute, adăugaţi puiul. Aşteptaţi până când programul se
termină. Amestecaţi coriandrul tocat şi sucul de limetă şi serviţi.
supă de roşii, ardei roşu şi busuioc (4 porţii) program O
200g ardei roşii copţi (din borcan) 6 roşii, cuburi
2c usturoi, curăţat şi pisat 1T piure de roşii
p zahăr p sare şi piper
1 cub pentru ciorbă (legume) apă
1 o legătură mică de busuioc, doar frunze
Puneţi deoparte busuiocul. Puneţi toate celelalte ingrediente în vas. Adăugaţi apă până la
semnul SOUP MAX. Apăsaţi butonul O. După 20 de minute, adăugaţi busuiocul. Aşteptaţi
până când programul se termină,m apoi serviţi.
sos gros de roşii (4 porţii) program M
1 ceapă, curăţată şi tocată mărunt 30m ulei de măsline
2c usturoi, curăţat şi pisat 1t zahăr pudră
2 400 g de roşii lunguieţe din conservă 1T pastă de tomate uscate la soare
2t oţet de Xeres/oţet de vin roşu sare şi piper
b frunze de busuioc, tocate mare (opţional)
Un sos de roşii universal, perfect pentru chiftele sau paste.
Puneţi uleiul, ceapa şi usturoiul în vas. Apăsaţi butonul L. Lăsaţi să se gătească timp de 3
minute. Apăsaţi şi eliberaţi butonul Y. Adăugaţi roşiile, pasta de tomate, oţetul de Xeres şi
zahărul. Condimentaţi cu sare şi piper. Apăsaţi butonul M. Aşteptaţi până când programul se
termină. Amestecaţi busuiocul tocat (opţional) şi serviţi.
instrucţiuni de fierbere a legumelor
127
smoothies program ^
smoothie pentru micul dejun
2 mere, fără cotor şi tăiate mare 8T iaurt
400m lapte 4T fulgi de ovăz
2 banane 4t miere
smoothie cu banane şi alune
150g iaurt cu alune 1 banane
200m lapte
băutură de mango
1 mango, curăţat, fără sâmburi şi tocat 200m iaurt
200m lapte 2t miere
smoothie de portocală şi ciocolată
170g îngheţată de ciocolată 300m suc de portocale
smoothie de banană, vanilie şi miere
400m lapte 1 banane
4t miere 2t extract de vanilie
smoothie de mere şi mango
1 mango, curăţat, fără sâmburi şi tocat 600m suc de mere
smoothie cremos de afine şi vanilie
360m limonadă 125g îngheţată de vanilie
70g coacăze negre
smoothie de coacăze, portocale şi banane
300m suc de portocale 300m suc de merişor
1 banane
smoothie de piersici şi caise
4 jumătăţi de caise din conser 80m suc de caise (din conservă)
2 piersici, curăţate, fără sâmburi şi tocate 4T iaurt
200m lapte 2t miere
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140

Russell Hobbs 21480-56 Manual de utilizare

Categorie
Producători de supă
Tip
Manual de utilizare