55
Asamblarea bolului
• Puneţi lama cu grij ă în inelul de fi xare.
• Aşezaţi garnitura lamei pe bordura unităţii de
lamă.
• Răsuciţi bine bolul în sensul deplasării acelor de
ceasornic în inelul de fi xare până la atingerea
punctului de limită.
Ataşarea bolului
• Asiguraţi-vă că butonul rotativ se afl ă în poziţia
«O».
• Aşezaţi bolul pe unitatea de bază şi împingeţi-îl în
jos până se poziţionează cu siguranţă.
• Înainte de îndepărtarea bolului de pe unitatea
de bază învârtiţi butonul rotativ în poziţia «O» şi
deconectaţi unitate de bază după folosinţă.
Modul de folosinţă
• Puneţi mâncarea urmând a fi procesată în bol.
• Aşezaţi cu siguranţă capacul pe bol. Introduceţi
ceaşca de măsurare în deschizătura capacului.
• Porniţi unitatea de bază.
Butonul rotativ
Pentru a porni aparatul învârtiţi butonul rotativ în
sensul acelor de ceasornic; lumina este permanent
aprinsă.
Pentru a folosi programele, învârtiţi-îl în sensul
invers al acelor de ceasornic; lumina se aprinde
sclipitor când programele sunt activate
Butonul de pornire («start»)
Apăsaţi butonul «start» pentru a porni sau a opri un
program.
O Off (oprire)
Pulse = majorări instantanee de putere
Program de măcinare cuburi de gheaţă
Program de Supe şi Piureuri
Programul de fi nisare
Pulse:
1. Învârtiţi butonul rotativ în sens invers al acelor
de ceasornic, în poziţia .
Inelul luminos începe să clipească.
2. Apăsaţi butonul «start» atâta timp cât motorul
trebuie să funcţioneze.
Program de măcinare cuburi de gheaţă:
1. Învârtiţi butonul rotativ în sens invers al acelor
de ceasornic, la simbolul de cristal de gheaţă
. Inelul luminos începe să clipească.
2. Apăsaţi butonul «start»; programul porneşte
şi opreşte automat.
3. Pentru a opri aparatul mai devreme, apăsaţi
repetat butonul «start» şi învârtiţi butonul
rotativ în poziţia «O».
Program de Supe şi Piureuri:
1. Învârtiţi butonul rotativ în sens invers al acelor
de ceasornic, la
.
Inelul luminos începe să clipească.
2. Apăsaţi butonul «start»; programul porneşte
şi opreşte autom; programul porneşte şi
opreşte automat.
3. Pentru a opri aparatul mai devreme, apăsaţi
repetat butonul «start» şi învârtiţi butonul
rotativ în poziţia «O».
Alte moduri de utilizare:
Programul este la fel corespunzător pentru
procesarea diferitelor feluri de mâncăruri
bebeluşi.
Programul de fi nisare:
1. Învârtiţi butonul motorului în sens invers al
acelor de ceasornic, la .
Inelul luminos începe să clipească.
2. Apăsaţi butonul «start»; programul porneşte
şi opreşte automat.
3. Pentru a opri aparatul mai devreme, apăsaţi
repetat butonul «start» şi învârtiţi butonul
rotativ în poziţia «O».
Exemplu de reţetă:
Supă de legume crude
Tăiaţi 750 g morcovi în cuburi şi puneţi-le în bol.
Adăugaţi 750 ml apă, condimente şi mirodenii.
Amestecaţi 5 minute la viteza maximă.
Pentru a obţine cele mai bune
rezultate
• La pregătirea de pireuri din ingrediente solide,
adăugaţi cantităţi mici în bol în loc de a adăuga
cantităţi mari deodată.
• La amestecarea ingredientelor solide acestea
trebuie tăiate în bucăţele mici (2-3 cm).
• Începeţi amestecarea ingredientelor solide cu
o mică cantitate de lichid, şi adăugaţi restul de
lichid în mod treptat, prin deschizătura capacului.
• La pregătirea maionezei uleiul poate fi adăugat
prin picurătorul de pe ceaşcă de măsurare.
• Folosiţi modul pulse la amestecarea de
ingrediente solide şi de mare viscozitate, pentru
evitarea opririi lamelor.
• Funcţionaţi totdeauna aparatul cu mâna pe
capac.
• Capacitate maximă: 1,3 l pentru supă fi erbinte
și 0,8 l pentru lapte.
• Pentru pregătirea de mici cantităţi de mâncăruri
utilizaţi un nivel redus de viteză.
Curăţarea
Unitate de bază
Nu imersaţi unitatea de bază în apă.
La ştergerea aparatului folosiţi doar o cârpă umedă.