6161
Salată rusească
Accesoriu gri (E4): cuburi
Ingrediente pentru 8 persoane
3 morcovi medii, decojiţi, gătiţi • 3 cartofi decojiţi, gătiţi • 3 sfecle roşii gătite, decojite • 3 cornişoni medii
• 1/2 ceapă roşie, decojită • 150 g mazăre, scursă • 4 fire de ceapă verde, tocată • Fire de pătrunjel •1 ½ lingură
de ulei vegetal • Sare, piper
Verificaţi ca ingredientele gătite să fie răcite la temperatura mediului ambiant când începeţi să pregătiţi
salata. Tăiaţi cartofii, morcovii, sfecla roşie, cornişonii şi ceapa în cuburi cu ajutorul accesoriului gri (E4).
Puneți legumele într-un bol mare pentru salată. Adăugaţi în bol mazărea şi ceapa verde tocată. Amestecaţi
uşor. Adăugaţi sare şi piper. Puneţi puţin ulei vegetal şi amestecaţi din nou. Decoraţi cu pătrunjel la momentul
servirii.
Sugestie: Adăugaţi bucăţele de cârnăcior tăiat cu ajutorul accesoriului gri (E4).
Sfat: Nu gătiţi alimentele prea mult pentru a păstra aspectul frumos după tăiere.
Supă Minestrone
Accesoriu verde (E1): feliere
Accesoriu gri (E4): cuburi
Ingrediente pentru 4 persoane
1 ceapă, curăţată, tăiată în două • 1 morcov mediu, decojit • 1 cartof mediu, decojit • 1 dovlecel mediu, decojit
• 100g de varză verde, tăiată în bucăți • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi • 1l de supă de vită • 400g de roşii în cutie
• 400g de fasole albă în conservă, clătită, scursă • 15g frunze de busuioc tocate. • 1 lingură de ulei de măsline
Tăiaţi în cuburi ceapa, morcovul, cartoful şi dovlecelul cu ajutorul accesoriului gri (E4). Feliaţi varza cu
ajutorul accesoriului verde (E1). Într-o tigaie mare, puneţi puţin ulei de măsline şi căliţi ceapa şi usturoiul
timp de 3 minute. Adăugaţi cuburile de morcovi, cartofi şi dovlecel. Amestecaţi bine. Adăugaţi supa de vită şi
roşiile. Daţi în clocot, apoi lăsați să fiarbă la foc mic timp de 30 de minute. Adăugaţi varza, fasolea şi busuiocul.
Asezonaţi după gust. Lăsaţi la fiert încă 10 minute.
Carpaccio de fructe
Accesoriu verde (E1): feliere
Ingrediente pentru 6 persoane
2 mere, decojite, tăiate în două • 1 mango, decojit, tăiat în patru • 3 banane, decojite • 2 kiwi, decojite
• 200g căpşuni • ½ lămâie • zahăr pudră • 1 bucheţel de mentă proaspătă
Feliaţi fructele cu ajutorul accesoriului verde (E1). Presărați puţin zahăr pudră şi stropiţi cu puţin suc de
lămâie. Puneţi fructele pe farfurii, încercând să faceţi un amestec colorat. Cu ajutorul unei pensule, stropiți
fructele cu puţin suc până când acestea capătă un aspect strălucitor. Rupeţi frunzele de mentă şi așezaţi-le pe
farfurie.
Serviţi foarte rece. Dacă doriţi, puteţi pune alături un cub de gheaţă.