Amestecaţi cu:
• 3 linguri de unt
• 250 g foi verzi de Lasagne
• 50 g Parmezan, ras
• 50 g brânză Emmentaler, rasă
Mod de preparare:
• Cu un cuţit ascuţit daţi jos de pe şuncă şoriciul
şi eventualele zgârciuri, şi tăiaţi-o cubuleţe.
Curăţaţi ceapa, morcovul şi ţelina, tăiaţi cubu‐
leţe toate legumele. Încălziţi uleiul într-o case‐
rolă, sotaţi şunca şi legumele tăiate cubuleţe,
amestecând în continuu pentru a nu permite
coagularea şi formarea de cocoloaşe în sucul
de carne. Amestecul de carne se condimen‐
tează cu pastă de roşii, verdeţuri, sare şi piper
şi se găteşte acoperit încă circa 30 minute. În‐
tre timp se pregăteşte sosul Béchamel: Topiţi
untul într-o tigaie, adăugaţi făină şi gătiţi până
devine auriu, amestecând constant. Din când
în când, în timp ce se amestecă se adaugă
laptele. Sosul se condimentează cu sare, pi‐
per şi nucşoară şi se fierbe descoperit circa
10 minute. Ungeţi o formă mare, dreptunghiu‐
lară pentru sufleu cu 1 lingură de unt. Aşezaţi
pe rând în formă câte un strat de tăieţei,
amestec de carne, sos Béchamel şi brânza
rasă. Deasupra, la sfârşit, un strat Béchamel
presărat cu brânză va forma ultimul strat. Res‐
tul untului aşezaţi-l peste sufleu.
– Nivel raft: 1
17 - PASTE CANNELLONI
Ingrediente pentru umplutură:
• 50 g ceapă, tăiată
• 30 g unt
• 350 g frunze de spanac, tăiate
• 100 g crème fraîche
• 200 g somon proaspăt, cuburi
• 200 g biban de Nil, cuburi
• 150 g creveţi
• 150 g carne de scoică
• sare, piper
• 50 g Parmezan, ras
• 150 g brânză Emmentaler, rasă
Ingrediente sos Béchamel:
• 75 g unt
• 50 g făină
• 500 ml lapte
• sare, piper şi nucşoară
Amestecaţi cu:
• 1 pachet de cannelloni
• 50 g Parmezan, ras
• 150 g brânză Emmentaler, rasă
Mod de preparare:
• Ceapa mărunţită şi untul trebuie puse într-o
cratiţă şi lăsate să fiarbă înăbuşit până se ru‐
meneşte. Adăugaţi frunze tocate de spanac şi
gătiţi rapid la foc mic. Adăugaţi crème fraîche,
amestecaţi şi după aceea lăsaţi să se
răcească. Între timp se pregăteşte sosul Bé‐
chamel: Topiţi untul într-o tigaie, adăugaţi
făină şi gătiţi până devine auriu, amestecând
constant. Din când în când, în timp ce se
amestecă se adaugă laptele. Sosul se condi‐
mentează cu sare, piper şi nucşoară şi se fier‐
be descoperit circa 10 minute. Somonul, biba‐
nul, creveţii şi carnea de scoică, sarea şi pipe‐
rul trebuie adăugate la spanacul răcit şi se
amestecă. Ungeţi o formă mare, dreptunghiu‐
lară pentru sufleu cu 1 lingură de unt. Umpleţi
cannelloni cu amestecul de spanac şi aşezaţi-
le în tavă. Între fiecare rând de Cannelloni tre‐
buie pus sosul Béchamel. Deasupra, la sfârşit,
un strat Béchamel presărat cu brânză va for‐
ma ultimul strat. Restul untului aşezaţi-l peste
sufleu.
– Nivel raft: 1
18 - PRĂJITURĂ INSTANT
Instrucţiunile referitoare la durată şi temperatură
se află pe ambalaj. Urmaţi instrucţiunile pro‐
ducătorului.
19 - PIZZA INSTANT
ROMÂNA 7