• 1 linguriţă boia dulce
• 1/2 linguriţă de busuioc
• 1 conservă mică de ciuperci tăiate (280 g)
• legume pentru supă (morcov, praz, ţelină,
pătrunjel)
•apă
Mod de preparare:
Crestaţi pielea în jurul piciorului de porc. Ameste‐
caţi uleiul, sarea, boia şi busuiocul şi presăraţi
peste piciorul de porc. Puneţi piciorul de porc
într-o tavă pentru coacere şi presăraţi ciupercile
deasupra. Adăugaţi apă sau supă de legume;
partea inferioară trebuie să fie acoperită cu un
strat de lichid de 10 - 15 mm. Întoarceţi friptura
după aproximativ 30 de minute.
– Durata în aparat: 160 minute
– Nivel raft: 1
Spata de porc
Ingrediente:
• 1,5 kg spată de porc, cu piele, de la un porc
tânăr
•sare
•piper
• 2 linguri ulei de măsline
• 150 g ţelină feliată subţire
• 1 praz, feliat
• 1 conservă mică de roşii mărunţite (400 g)
• 250 ml smântână
• 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi zdrobiţi
• rozmarin şi cimbru proaspete
Mod de preparare:
Cu un cuţit ascuţit, tăiaţi pielea în formă de romb.
Condimentaţi cu sare şi piper şi rumeniţi pe toate
părţile cu ulei de măsline într-o tavă pentru coa‐
cere pe un ochi, apoi daţi la o parte. Căliţi ţelina
şi prazul cu puţin ulei într-o tavă pentru coacere,
apoi adăugaţi roşiile, smântâna, căţeii de usturoi,
rozmarinul şi cimbrul, amestecaţi şi puneţi spata
de porc deasupra. Introduceţi în aparat.
– Durata în aparat: 130 minute
– Nivel raft: 1
Friptura de vitel
Setări:
Stab. auto a greutatii. Interval de setare pentru
greutate între 1000 şi 3000 g.
Mod de preparare:
Condimentaţi carnea după gust şi introduceţi
într-un vas rezistent la foc. Adăugaţi apă sau alt
lichid; partea inferioară trebuie să fie acoperită
cu un strat de lichid de 10 - 20 mm. Acoperiţi cu
un capac.
– Nivel raft: 1
Picior de vitel
Ingrediente:
• 1 picior de viţel de la spate de 1,5 - 2 kg
• 4 felii de costiţă fiartă
• 2 linguri ulei
• 1 linguriţă sare
• 1 linguriţă boia dulce
• 1/2 linguriţă de busuioc
• 1 conservă mică de ciuperci tăiate (280 g)
• legume pentru supă (morcov, praz, ţelină,
pătrunjel)
•apă
Mod de preparare:
Faceţi 8 crestături pe lungime în jurul piciorului
de viţel. Tăiaţi patru felii de costiţă fiartă în
jumătate şi introduceţi în crestături. Amestecaţi
ulei, sare, boia şi busuioc şi presăraţi peste picio‐
rul de viţel. Puneţi piciorul de viţel într-o tavă
pentru coacere şi presăraţi ciupercile deasupra.
Adăugaţi apă sau supă de legume la rasolul de
viţel; partea inferioară trebuie să fie acoperită cu
un strat de lichid de 10 - 15 mm. Întoarceţi friptu‐
ra după aproximativ 30 de minute.
– Durata în aparat: 160 minute
– Nivel raft: 1
Ossobuco
Ingrediente:
• 4 linguri de unt pentru rumenire
• 4 felii de pulpă de viţel cu os, de circa 3 - 4 cm
grosime (tăiaţi transversal pe os)
• 4 morcovi medii, tăiaţi cubuleţe
• 4 tulpini de ţelină, tăiate cubuleţe
• 1 kg de roşii coapte, fără coajă, tăiate în
jumătate, sâmburii scoşi şi tăiate cubuleţe
• 1 legătură de pătrunjel, spălată şi tocată mai
mare
• 4 linguri de unt
• 2 linguri de făină pentru tapetare
• 6 linguri ulei de măsline
• 250 ml vin alb
• 250 ml supă ce carne
• 3 cepe medii, decojite şi tocate mărunt
ROMÂNA 3