• 3 căţei de usturoi, curăţaţi şi feliaţi subţire
• Câte 1/2 linguriţă de cimbru şi de oregano
• 2 foi de dafin
•2 căţei
• sare, piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Topiţi 4 linguri de unt într-o tavă pentru coacere
şi introduceţi legumele. Scoateţi legumele din
tavă.
Spălaţi feliile de pulpă de viţel cu os şi apoi daţi
prin făină. Îndepărtaţi surplusul de făină. Încălziţi
uleiul de măsline şi rumeniţi feliile la foc mediu
până când devin aurii. Scoateţi carnea şi în‐
depărtaţi surplusul de ulei de măsline din oala de
friptură.
Dizolvaţi sucurile cărnii din tava pentru coacere
cu 250 ml de vin, puneţi într-o cratiţă şi lăsaţi să
fiarbă un timp. Adăugaţi 250 ml de supă de car‐
ne şi adăugaţi pătrunjel, cimbru, oregano şi roşii
tăiate cubuleţe. Condimentaţi cu sare şi piper.
Apoi lăsaţi din nou să fiarbă.
Puneţi legumele în oala de friptură, puneţi car‐
nea deasupra şi turnaţi sosul peste. Acoperiţi ta‐
va pentru coacere cu un capac şi introduceţi în
aparat.
– Timp în aparat: 120 minute
– Nivel raft: 1
Piept de vitel umplut
Ingrediente:
•1 chiflă
•1 ou
• 200 g carne tocată
• sare, piper
• 1 ceapă, tocată
• pătrunjel, tocat
• 1 kg piept de viţel (cu buzunar crestat)
• legume pentru supă (morcov, praz, ţelină,
pătrunjel)
• 50 g şuncă
•250 ml apă
Mod de preparare:
Înmuiaţi chifla în apă şi apoi scurgeţi apa. Apoi
amestecaţi cu ou, carne tocată, sare, piper,
ceapă tocată şi pătrunjel.
Condimentaţi pieptul de viţel (cu buzunarul cres‐
tat) şi umpleţi buzunarul cu umplutura din carne.
Apoi coaseţi deschiderea.
Puneţi pieptul de viţel într-o tavă pentru coacere,
adăugaţi legumele pentru supă, şuncă şi apă. În‐
toarceţi friptura după aproximativ 30 de minute.
– Timp în aparat: 100 minute
– Nivel raft: 1
Bucata de carne
Ingrediente:
• 2 chifle uscate
• 1 ceapă
• 3 linguri de pătrunjel tocat
• 750 g carne tocată amestecată
• 2 ouă
• sare, piper şi boia
• 100 g felii subţiri de şuncă
Mod de preparare:
Înmuiaţi chiflele în apă şi apoi scurgeţi apa.
Curăţaţi ceapa şi tocaţi mărunt, apoi căliţi în ulei
şi adăugaţi pătrunjelul tocat.
Amestecaţi carnea tocată, ouăle, chiflele stoarse
de apă şi ceapa. Condimentaţi cu sare, piper şi
boia, puneţi într-o tavă de friptură dreptunghiu‐
lară şi acoperiţi cu felii subţiri de şuncă. Adăugaţi
puţină apă şi introduceţi în aparat.
– Timp în aparat: 70 minute
– Nivel raft: 1
Prajitura Suedeza Crocanta
Ingrediente:
• 200 g prune uscate
• 150 ml vin alb
• 1,5 kg de pulpă de porc sau spată de viţel
(fără oase
• 1 ceapă medie
•măr
• sare, piper şi boia
Mod de preparare:
Frăgeziţi prunele în vin alb timp de două ore.
Clătiţi puţin carnea în apă, după care uscaţi.
Tăiaţi mici şanţuri pe sub carne şi băgaţi o prună
în fiecare tăietură, împingându-le cât mai adânc
în carne. Condimentaţi carnea şi puneţi-o în va‐
sul de coacere cu partea fără prune îndreptată în
sus. Decojiţi ceapa şi mărul, tăiaţi-le în câte opt
bucăţi şi puneţi-le în jurul fripturii. Adăugaţi apă
în vinul rămas de la prune până ajungeţi la un
sfert de litru şi turnaţi amestecul peste friptură.
Acest preparat poate fi servit cu crochete, cartofi
gratinaţi, broccoli sau alte preparate similare.
– Timp în aparat: 60
– Nivel raft: 1
4
www.aeg.com