Adăugaţi treptat carnea tocată, rumeniţi-o până
se sfărâmă şi stingeţi-o cu supa de carne. Ames‐
tecul de carne se condimentează cu pastă de ro‐
şii, verdeţuri, sare şi piper şi se găteşte acoperit
încă circa 30 minute.
Între timp se pregăteşte sosul Béchamel: Topiţi
untul într-o tigaie, adăugaţi făină şi gătiţi până
devine auriu, amestecând constant. Din când în
când, în timp ce se amestecă se adaugă laptele.
Sosul se condimentează cu sare, piper şi nuc‐
şoară şi se fierbe descoperit circa 10 minute.
Ungeţi o formă mare, dreptunghiulară pentru su‐
fleu cu 1 lingură de unt. Aşezaţi pe rând în formă
câte un strat de tăieţei, amestec de carne, sos
Béchamel şi brânza rasă. Deasupra, la sfârşit,
un strat Béchamel presărat cu brânză va forma
ultimul strat. Restul untului aşezaţi-l peste sufleu.
– Timp în aparat: 55 minute
– Nivel raft: 1
Paste Cannelloni
Ingrediente pentru umplutură:
• 50 g ceapă, tăiată
• 30 g unt
• 350 g frunze de spanac, tăiate
• 100 g crème fraîche
• 200 g somon proaspăt, cuburi
• 200 g biban de Nil, cuburi
• 150 g creveţi
• 150 g carne de scoică
• sare, piper
Ingrediente sos Béchamel:
• 75 g unt
• 50 g făină
• 600 ml lapte
• sare, piper şi nucşoară
Amestecaţi cu:
• 1 pachet cannelloni
• 50 g Parmezan, ras
• 150 g brânză rasă
• 40 g unt
Mod de preparare:
Ceapa mărunţită şi untul trebuie puse într-o cra‐
tiţă şi lăsate să fiarbă înăbuşit până se rumeneş‐
te. Adăugaţi frunze tocate de spanac şi gătiţi ra‐
pid la foc mic. Adăugaţi crème fraîche, ameste‐
caţi şi după aceea lăsaţi să se răcească.
Între timp se pregăteşte sosul Béchamel: Topiţi
untul într-o tigaie, adăugaţi făină şi gătiţi până
devine auriu, amestecând constant. Din când în
când, în timp ce se amestecă se adaugă laptele.
Sosul se condimentează cu sare, piper şi nuc‐
şoară şi se fierbe descoperit circa 10 minute.
Somonul, bibanul, creveţii şi carnea de scoică,
sarea şi piperul trebuie adăugate la spanacul
răcit şi se amestecă.
Ungeţi o formă mare, dreptunghiulară pentru su‐
fleu cu 1 lingură de unt.
Umpleţi cannelloni cu amestecul de spanac şi
aşezaţi-le în tavă. Între fiecare rând de Cannello‐
ni trebuie pus sosul Béchamel. Deasupra, la
sfârşit, un strat Béchamel presărat cu brânză va
forma ultimul strat. Restul untului aşezaţi-l peste
sufleu.
– Timp în aparat: 55 minute
– Nivel raft: 1
Cartofi gratinati
Ingrediente:
• 1.000 g cartofi
• 1 linguriţă fiecare de sare, piper şi nucşoară
• 2 căţei de usturoi
• 200 g brânză rasă
• 200 ml lapte
• 200 ml smântână
• 4 linguri unt
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, tăiaţi în felii subţiri, uscaţi şi
amestecaţi cu mirodenii.
O tavă pentru cuptor se freacă cu un căţel de us‐
turoi şi după aceea se unge cu puţin unt.
Aşezaţi în tavă jumătate din feliile de cartofi
amestecate cu mirodenii şi împrăştiaţi o parte din
brânza rasă peste aceştia. Restul de felii de car‐
tofi trebuie puse deasupra şi restul de brânză
rasă adăugată peste ultimul strat de cartofi.
Zdrobiţi al doilea căţel de usturoi şi amestecaţi-l
împreună cu laptele şi smântâna. Amestecul se
toarnă peste cartofi, iar restul de unt se pune în
felii subţiri deasupra.
– Timp în aparat: 65 minute
– Nivel raft: 2
Musaca (pentru 10 persoane)
Ingrediente:
• 1 ceapă tocată
• ulei de măsline
• 1,5 kg carne tocată
• 1 conservă de roşii mărunţite (400 g)
• 50 g brânză rasă
• 4 linguri de pesmet
20
www.aeg.com