Whirlpool JT 369 MIR Recipe book

Tip
Recipe book
REŢETE PENTRU
G
ĂTITUL LA ABURI
ABURII SUNT FOLOSIŢI ÎN FIECARE ZI, DE TOT
MAI MULTE PERSOANE, PENTRU PREPARAREA
ALIMENTELOR, DEOARECE SUNT CONSIDERAŢI
UNA DINTRE CELE MAI SĂNĂTOASE METODE DE
GĂTIT.
A
DECVAT PENTRU MAJORITATEA ALIMENTELOR
ȘI PENTRU O VARIETATE SURPRINZĂTOARE
DE REŢETE, GĂTITUL LA ABURI SE POATE FOLOSI DE LA LEGUME ȘI PÂNĂ LA
DIFERITE ALIMENTE PRECUM PEȘTE, CARNE ȘI FRUCTE!
G
ĂTITUL LA ABURI ESTE O METODĂ DE GĂTIT LA UMED, CARE FOLOSEȘTE
CONVECŢIA NATURALĂ A CĂLDURII CARE CIRCULĂ PRIN AER, ABURI SAU
LICHIDE. CA REZULTAT, ALIMENTELE DEVINE FRAGEDE, DEOARECE NU SUNT
EXPUSE LA CĂLDURĂ INTENSĂ, USCATĂ, AȘA CUM SE ÎNTÂMPLĂ LA CELELALTE
METODE DE GĂTIT.
P
RIN URMARE, GĂTIND LA ABURI SE MENŢIN VITAMINELE, NUTRIENŢII,
FORMA ȘI TEXTURA MULT MAI BINE DECÂT CU AJUTORUL ALTOR METODE DE
PREPARARE.
Î
N PLUS, ALIMENTELE ÎȘI MENŢIN TEXTURA PUR ȘI SIMPLU DEOARECE CĂLDURA
GENERATĂ DE ABURI SE DIFUZEAZĂ ÎNCET PRIN INGREDIENTE, CREÂND UN
MEDIU DE ÎNCĂLZIRE UNIFORM.
S
PRE DEOSEBIRE DE ALTE METODE DE GĂTIT, NUASPREȘTE STRUCTURA
CELULARĂ A ALIMENTELOR SAU COMPOZIŢIA LOR AROMATICĂ. MIROSURILE
INDIVIDUALE ALE ALIMENTELOR SE SIMT MAI BINE, ASTFEL ÎNCÂT SE POT
ADĂUGA MAI PUŢINE CONDIMENTE ȘI SARE.
A
CCESORIULOALĂ PENTRU GĂTIT LA ABURI ESTE PROIECTAT PENTRU A
PUTEA GĂTI LA ABURI ÎN CUPTORUL CU MICROUNDE, ÎN MOD OPTIM. APA DIN
PARTEA DE JOS A OALEI DE GĂTIT LA ABURI SE ÎNCĂLZEȘTE, IAR ABURII AJUTĂ
LA GĂTIREA ALIMENTELOR PUSE ÎN COȘ.
A
BURII PRODUȘI PRIN ÎNCĂLZIREA LICHIDELOR SE ACUMULEAZĂ ÎN INTERIORUL
OALEI DE GĂTIT LA ABURI, PREPARÂND ASTFEL ALIMENTELE ÎNTR-O ATMOSFERĂ
FOARTE UMEDĂ ȘI MENŢINÂND VITAMINELE ȘI MINERALELE DIN ALIMENTE,
PRECUM ȘI AROMELE, AJUTÂNDU- ASTFEL PREPARAŢI MÂNCĂRURI
DELICIOASE ÎNTR-UN MOD FOARTE SIMPLU!
B
UCURAŢI- DE ALIMENTELE PREPARATE LA ABURI CU AJUTORUL CUPTORULUI
DV. CU MICROUNDE WHIRLPOOL!
GĂTITUL LA ABURI, O METODĂ OPTIMĂ
DE GĂTIT CARE MENŢINE
VITAMINELE ȘI MINERALELE
DIN ALIMENTE, PRECUM ȘI AROMELE,
AJUTĂ PREPARAŢI MÂNCĂRURI
DELICIOASE ÎNTRUN MOD
FOARTE SIMPLU!
LEGUME
SUPĂ-CREMĂ DE DOVLEAC CU CUȘCUȘ PAG 3
LEGUME ACRE-DULCI CU SOS DE SOIA ȘI GHIMBIR PAG 3
LEGUME CONGELATE
SALATĂ DE MAZĂRE ȘI AVOCADO
CU IAURT DEGRESAT PAG 3
INIMI DE ANGHINARE CU SOS DE BRÂNZĂ PAG 4
CARTOFI ȘI LEGUME RĂDĂCINOASE
SALATĂ DE CARTOFI CALZI CU BRÂNZĂ DE CAPRĂ PAG 4
OREZ
OREZ BASMATI CU PUI ȘI SOS DE SOIA PAG 4
PILAF CU LEGUME ȘI CREVETE PAG 5
PASTE FĂINOASE
TAGLIOLINI (TĂIEŢEI) CU ALGEARAME
ȘI FILEURI DE SOLĂ PAG 5
TAGLIATELLE PROASPETE (TĂIEŢEI)
CU CIUPERCI ȘI GERMENI DE FASOLE PAG 5
FILEURI DE PEȘTE
FILEURI DE CAMBULĂ DE BALTICA,
CU LĂMÂIE ȘI CAPERE PAG 6
SOMON MARINAT CU MĂRAR PAG 6
CARNE DE PUI
PIEPT DE CLAPON MARINAT PAG 6
BUCĂŢI DE PUI CU MIGDALE PAG 7
FRUCTE
MERE UMPLUTE CU AMARETTI ȘI MIGDALE PAG 7
PERE CU SCORŢIȘOARĂ PAG 7
CUPRINS
2 PORŢII2 PORŢII
INGREDIENTEINGREDIENTE
250 G DOVLEAC, GREUTATE DUPĂ
PREPARARE
30 G CUȘCUȘ
15
G (3 LINGURI) PRAZ TĂIAT FELII
300
ML SUPĂ DE LEGUME
30
ML (2 LINGURI) SMÂNTÂNĂ
SARE ȘI PIPER
CURĂŢAŢI ȘI TĂIAŢI ÎN CUBULEŢE DOVLEACUL, ADĂUGAŢI PRAZUL ȘI GĂTIŢI ÎN OALA PENTRU
ABURI, CU AJUTORUL PROGRAMULUI STEAM PENTRU 500 G DE LEGUME, CU 100 ML DE SUPĂ
DE LEGUME.
S
COATEŢI DOVLEACUL DIN CUPTOR, ADĂUGAŢI RESTUL DE SUPĂ DE LEGUME, SOSUL REZULTAT DE
LA GĂTIT ȘI SMÂNTÂNA, APOI AMESTECAŢI-LE BINE.
C
ONDIMENTAŢI CU SARE ȘI PIPER, TURNAŢI SUPA-CREMĂ ÎN PARTEA DE JOS A OALEI DE GĂTIT LA
ABURI, ADĂUGAŢI CUȘCUȘUL ȘI GĂTIŢI LA JET POWER TIMP DE 3 MINUTE. ÎN FINAL, STROPIŢI CU
PUŢIN ULEI DE MĂSLINE EXTRA-VIRGIN.
C
OACERE: PROGRAMUL 2. DURA: 8 MINUTE + 3 MINUTE LA JET POWER
Valoare nutritivă Tot. per porţie la 100 g
KJ 1169 585 187
Kcal 278 139 45
Proteine (g) 8,5 4,3 1,4
Grăsimi (g) 12,7 6,4 2,1
Carbohidraţi (g) 34,7 17,4 5,6
Fibre (g) 2,3 1,2 0,4
LEGUME ACRE-DULCI CU SOS DE SOIA ȘI GHIMBIR
2 PORŢII2 PORŢII
INGREDIENTEINGREDIENTE
250 G LEGUME MIXTE, GREUTATE DUPĂ PREPARARE
(
CONOPIDĂ, DOVLECEI, FENICUL, ARDEI)
5
ML (1 LINGURIŢĂ) MUȘTAR DELICAT
15
ML (1 LINGURĂ) OŢET ALB
15
ML (1 LINGURĂ) ULEI DE MĂSLINE EXTRA-
VIRGIN
10
ML (2 LINGURIŢE) SOS DE SOIA
GHIMBIR PROASPĂT, APROX. 3 G (½-1
LINGURĂ TOCATĂ)
8
G (3/4 LINGURI) ZAHĂR
10
ML (2 LINGURIŢE) APĂ
SARE ȘI PIPER
SPĂLAŢI ȘI TĂIAŢI LEGUMELE ÎN BUCĂŢI EGALE ȘI COACEŢI-LE ÎN OALA PENTRU ABURI, CU AJUTORUL
PROGRAMULUI STEAM PENTRU 250 G DE LEGUME, CU 100 ML ÎN VASUL DE JOS.
P
REPARAŢI MARINATA FIERBÂND ZAHĂRUL, OŢETUL ALB ȘI APA. DAŢI LA O PARTE DE PE FOC ȘI
ADĂUGAŢI MUȘTARUL, ULEIUL DE MĂSLINE EXTRA-VIRGIN, SAREA ȘI PIPERUL, SOSUL DE SOIA ȘI
GHIMBIRUL TOCAT MĂRUNT.
T
URNAŢI MARINATA PESTE LEGUME, IMEDIAT DUPĂ CE LE-AŢI SCOS DIN CUPTOR, ACOPERIŢI ȘI
LĂSAŢI SE ODIHNEASCĂ, ASTFEL ÎNCÂT SE PĂTRUNDĂ DE AROME.
D
ACĂ DORIŢI, GARNISIŢI CU PĂTRUNJEL PROASPĂT TOCAT.
C
OACERE: PROGRAMUL 2. DURA: 5 MINUTE 15 SECUNDE
Valoare nutritivă Tot. per porţie la 100 g
KJ 887 444 297
Kcal 211 106 70
Proteine (g) 5,3 2,7 1,8
Grăsimi (g) 14,4 7,2 4,8
Carbohidraţi (g) 15,3 7,7 5,1
Fibre (g) 5,1 2,6 1,7
SALATĂ DE MAZĂRE ȘI AVOCADO CU IAURT DEGRESAT
2 PORŢII2 PORŢII
INGREDIENTEINGREDIENTE
150 G MAZĂRE CONGELATĂ
1
AVOCADO COPT
80
ML IAURT CREMOS
SUC DE LA ½ LĂMÂIE
SARE
PIPER
ALB
COACEŢI MAZĂREA ÎN OALA DE GĂTIT LA ABURI, FOLOSIND PROGRAMUL STEAM PENTRU 150 G
DE LEGUME CONGELATE, CU 100 ML DE APĂ.
C
URĂŢAŢI ȘI TĂIAŢI CUBULEŢE AVOCADO-UL. CONDIMENTAŢI AVOCADO-UL CU PUŢINĂ SARE,
PIPER ȘI SUC DE LĂMÂIE.
Î
NTRE TIMP, LĂSAŢI MAZĂREA SE RĂCEASCĂ PUŢIN, APOI ADĂUGAŢI-O ÎN IAURT. PUNEŢI
MAZĂREA PE UN PLATOU, CU AVOCADO-UL DEASUPRA. DACĂ DORIŢI, ADĂUGAŢI PUŢIN ULEI DE
MĂSLINE EXTRA-VIRGIN.
C
OACERE: PROGRAMUL 3. DURA: 5 MINUTE
Valoare nutritivă Tot. per porţie la 100 g
KJ 2125 1063 560
Kcal 507 254 134
Proteine (g) 18,1 9,1 4,7
Grăsimi (g) 38,1 19,1 10,1
Carbohidraţi (g) 25,4 12,7 6,7
Fibre (g) 5,1 2,5 1,3
LEGUMELEGUMELEGUME CONGELATE
3
SUPĂ-CREMĂ DE DOVLEAC CU CUȘCUȘ
LEGUME CONGELATE CARTOFI ȘI RĂDĂCINOASEOREZ
4
INIMI DE ANGHINARE CU SOS DE BRÂNZĂ
2 PORŢII2 PORŢII
INGREDIENTEINGREDIENTE
300 G INIMI DE ANGHINARE CONGELATE
130
G BRÂNZĂ FONTINA
80
ML LAPTE
PIPER ALB
SARE
COACEŢI ANGHINAREA ÎN OALA DE GĂTIT LA ABURI, FOLOSIND PROGRAMUL STEAM PENTRU 300
G DE LEGUME CONGELATE, CU 100 ML DE APĂ.
T
OPIŢI BRÂNZA TĂIATĂ CUBULEŢE ÎN LAPTE, LA BAIN-MARIE. CÂND ESTE GATA, TURNAŢI SOSUL DE
BRÂNZĂ PE UN PLATOU ȘI ARANJAŢI INIMILE DE ANGHINARE DEASUPRA.
C
OACERE: PROGRAMUL 3. DURA: 7 MINUTE
Valoare nutritivă Tot. per porţie la 100 g
KJ 2354 1177 460
Kcal 262 281 110
Proteine (g) 41,8 20,9 8,2
Grăsimi (g) 38,3 19,2 7,5
Carbohidraţi (g) 22,2 11,1 4,3
Fibre (g) 32,4 16,2 6,3
SALATĂ DE CARTOFI CALZI CU BRÂNZĂ DE CAPRĂ
2 PORŢII2 PORŢII
INGREDIENTEINGREDIENTE
300 G CARTOFI, GREUTATE DUPĂ PREPARARE
120
G BRÂNZĂ PROASPĂTĂ DE CAPRĂ
40
G RUCOLA
6-8
ROȘII-CIREAȘĂ
30
ML (2 LINGURI) ULEI DE MĂSLINE EXTRA-
VIRGIN
15
ML (1 LINGURĂ) OŢET BALSAMIC
5
ML (1 LINGURIŢĂ) MUȘTAR DELICAT
BUSUIOC PROASPĂT
SARE ȘI PIPER
SPĂLAŢI ȘI CURĂŢAŢI CARTOFII, TĂIAŢI-I ÎN BUCĂŢI EGALE ȘI COACEŢI-I ÎN OALA PENTRU ABURI, CU
AJUTORUL PROGRAMULUI STEAM PENTRU 300 G DE CARTOFI/LEGUME RĂDĂCINOASE, CU 100
ML DE APĂ ÎN VASUL INFERIOR.
P
REPARAŢI VINEGRETA (SOSUL) CU SARE, PIPER, MUȘTAR ȘI OŢET BALSAMIC. ADĂUGAŢI ULEIUL
DE MĂSLINE PUŢIN CÂTE PUŢIN, DAR ÎN MOD CONSTANT, AMESTECÂND CU PUTERE. LA SFÂRȘIT SE
ADAUGĂ BUSUIOCUL PROASPĂT TOCAT.
A
RANJAŢI PE UN PLATOU RUCOLA, BUCĂŢILE DE BRÂNZĂ DE CAPRĂ ȘI, LA SFÂRȘIT, CARTOFII
CALZI. GARNISIŢI CU ROȘII-CIREAȘĂ ȘI CONDIMENTAŢI CU VINEGRETA.
COACERE: PROGRAMUL 1. DURATĂ: 7 MINUTE 15 SECUNDE
Valoare nutritivă Tot. per porţie la 100 g
KJ 3684 1842 530
Kcal 883 442 255
Proteine (g) 31,5 15,8 4,5
Grăsimi (g) 56,8 28,4 8,2
Carbohidraţi (g) 62,6 31,3 9,1
Fibre (g) 9,4 4,7 1,4
OREZ BASMATI CU PUI ȘI SOS DE SOIA
2 PORŢII2 PORŢII
INGREDIENTEINGREDIENTE
140 G OREZ BASMATI
70
G PIEPT DE PUI
270 ML SUPĂ DE LEGUME
30
ML (2 LINGURI) PRAZ TOCAT, APROX.
10
G
SARE
ȘI PIPER
SOS
DE SOIA
TĂIAŢI CARNEA DE PUI ÎN FÂȘII SUBŢIRI.
P
UNEŢI CARNEA DE PUI, OREZUL, PRAZUL TOCAT ȘI SUPA DE LEGUME ÎN VASUL INFERIOR AL OALEI
DE GĂTIT LA ABURI.
A
COPERIŢI ȘI COACEŢI TIMP DE 3-3½ MINUTE LA JET POWER. DUPĂ ACEEA REDUCEŢI PUTEREA
LA 160 W ȘI CONTINUAŢI COACEREA TIMP DE 9-10 MINUTE, PÂNĂ CÂND SE ABSOARBE TOATĂ
SUPA.
D
UPĂ TERMINAREA COACERII, LĂSAŢI OREZUL SE ODIHNEASCĂ DOUĂ MINUTE, CU CAPACUL
PUS.
C
ONDIMENTAŢI CU SARE ȘI PIPER ȘI ADĂUGAŢI SOS DE SOIA, DUPĂ GUST.
C
OACERE: 3-3½ MINUTE LA 750 W + 9-10 MINUTE LA 160 W
Valoare nutritivă Tot. per porţie la 100 g
KJ 2560 1280 492
Kcal 612 306 118
Proteine (g) 29,8 14,9 5,7
Grăsimi (g) 2,6 1,3 0,5
Carbohidraţi (g) 115,7 57,9 22,3
Fibre (g) 2,4 1,2 0,5
OREZPASTE FĂINOASEPASTE FĂINOASE
5
PILAF CU LEGUME ȘI CREVETE
2 PORŢII2 PORŢII
INGREDIENTEINGREDIENTE
140 G OREZ PARBOILED
30 G DOVLECEI
30
G ARDEI, 30 G MAZĂRE
10
G PRAZ, 30 G FASOLE VERDE
60 G CREVETE CURĂŢATE
260 ML SUPĂ DE LEGUME
15
ML (1 LINGURĂ) ULEI DE MĂSLINE EXTRA-
VIRGIN, SARE ȘI PIPER
TĂIAŢI CUBULEŢE ARDEIUL, DOVLECEII ȘI FASOLEA VERDE. TĂIAŢI FIN PRAZUL.
P
UNEŢI LEGUMELE, OREZUL, CREVETELE ȘI SUPA ÎN VASUL DE JOS AL OALEI DE GĂTIT LA ABURI.
A
COPERIŢI ȘI COACEŢI TIMP DE 3½-4 MINUTE LA JET POWER. DUPĂ ACEEA REDUCEŢI PUTEREA
LA 160 W ȘI CONTINUAŢI COACEREA TIMP DE 16-18 MINUTE.
D
UPĂ TERMINAREA COACERII, LĂSAŢI OREZUL SE ODIHNEASCĂ DOUĂ MINUTE, CU CAPACUL
PUS. CONDIMENTAŢI CU SARE ȘI PIPER ȘI STROPIŢI CU PUŢIN ULEI DE MĂSLINE EXTRA-VIRGIN.
C
OACERE: 3½-4 MINUTE LA JET POWER + 16-18 MINUTE LA 160 W
Valoare nutritivă Tot. per porţie la 100 g
KJ 2846 1423 719
Kcal 681 341 172
Proteine (g) 22,2 11,1 5,6
Grăsimi (g) 15,2 7,6 3,8
Carbohidraţi (g) 121,7 60,9 30,7
Fibre (g) 5,4 2,7 1,4
TAGLIOLINI (TĂIEŢEI) CU ALGEARAMEȘI FILEURI DE SOLĂ
2 PORŢII2 PORŢII
INGREDIENTEINGREDIENTE
100 G TAGLIOLINI PROASPEŢI (TĂIEŢEI)
60
G FILEURI DE SOLĂ
4
G ALGEARAME
SARE ȘI PIPER
10 ML (2 LINGURIŢE) DE ULEI DE MĂSLINE
EXTRA-VIRGIN
160
ML SUPĂ DE LEGUME
T
ĂIAŢI FILEURILE DE SOLĂ ÎN FÂȘII SUBŢIRI. ÎNMUIAŢI ALGELE TIMP DE 15 MINUTE.
Î
NCĂLZIŢI SUPA APROX. 1½ MINUTE LA JET POWER
PUNEŢI TAGLIOLINI ÎN VASUL DE JOS AL OALEI DE GĂTIT LA ABURI. ÎMPREUNĂ CU ALGELE SCURSE,
ULEIUL ȘI FILEURILE DE SOLĂ, ȘI TURNAŢI SUPA DEASUPRA.
A
COPERIŢI ȘI COACEŢI TIMP DE 2-2½ MINUTE LA JET POWER.
D
UPĂ CE PASTELE SUNT GATA, AMESTECAŢI-LE ȘI LĂSAŢI-LE SE ODIHNEASCĂ TIMP DE UN
MINUT, CU CAPACUL PUS. DACĂ DORIŢI, GARNISIŢI CU PĂTRUNJEL PROASPĂT.
C
OACERE: 2-2½ MINUTE LA JET POWER
Valoare nutritivă Tot. per porţie la 100 g
KJ 1756 878 526
Kcal 416 208 125
Proteine (g) 21,3 10,7 6,4
Grăsimi (g) 10,8 5,4 3,2
Carbohidraţi (g) 59,1 29,6 17,7
Fibre (g) 3,2 1,6 1,1
TAGLIATELLE PROASPETE (TĂIEŢEI) CU CIUPERCI ȘI GERMENI DE FASOLE
2 PORŢII2 PORŢII
INGREDIENTEINGREDIENTE
100 G TAGLIATELLE PROASPETE (TĂIEŢEI)
100
G CIUPERCICHAMPIGNON
10
G NĂSTUREL
30
G GERMENI DE FASOLE
10
ML (2 LINGURIŢE) DE ULEI DE MĂSLINE
EXTRA-VIRGIN
160
ML SUPĂ DE LEGUME
TĂIAŢI FELII CIUPERCILE ȘI SOTAŢI-LE CU PUŢIN ULEI DE MĂSLINE ÎNTR-O TIGAIE ANTIADERENTĂ.
Î
NCĂLZIŢI SUPA ÎN CUPTORUL CU MICROUNDE APROX. 1½ MINUT LA JET POWER.
P
UNEŢI TĂIEŢEII PROASPEŢI ÎN VASUL DE JOS AL OALEI DE GĂTIT LA ABURI, ÎMPREUNĂ CU
CIUPERCILE, GERMENII DE FASOLE, ULEIUL, ȘI TURNAŢI SUPA DEASUPRA.
A
COPERIŢI CU CAPACUL ȘI COACEŢI TIMP DE 3-3½ MINUTE LA JET POWER.
D
UPĂ CE PASTELE SUNT GATA, AMESTECAŢI-LE ȘI LĂSAŢI-LE SE ODIHNEASCĂ TIMP DE DOUĂ
MINUTE, CU CAPACUL PUS, APOI CONDIMENTAŢI CU SARE.
P
UNEŢI PASTELE ÎN DOUĂ FARFURII ȘI GARNISIŢI CU NIȘTE NĂSTUREL.
COACERE: 3-3½ MINUTE LA JET POWER
Valoare nutritivă Tot. per porţie la 100 g
KJ 1691 846 423
Kcal 401 201 101
Proteine (g) 16,8 8,4 4,2
Grăsimi (g) 10,6 5,3 2,7
Carbohidraţi (g) 60,2 30,1 15,1
Fibre (g) 5,5 2,3 1,1
FILEURI DE PEȘTEFILEURI DE PEȘTECARNE DE PUI
6
FILEURI DE CAMBULĂ DE BALTICA, CU LĂMÂIE ȘI CAPERE
2 PORŢII2 PORŢII
INGREDIENTEINGREDIENTE
300 G FILEURI DE CAMBULĂ DE BALTICA
SUC DE LA ½ LĂMÂIE
50 ML SUPĂ DE PEȘTE
50
ML VIN ALB
25
G CAPERE
1
LĂMÂIE ÎNTREAGĂ
PĂTRUNJEL PROASPĂT TOCAT
ULEI
DE MĂSLINE EXTRA-VIRGIN
SOS WORCESTERSHIRE
SARE
ȘI PIPER
RULAŢI FILEURILE DE PEȘTE ȘI PUNEŢI-LE ÎN VASUL INFERIOR. DUPĂ ACEEA, CONDIMENTAŢI CU
SARE ȘI PIPER.
A
DĂUGAŢI SUPA DE PEȘTE ȘI VINUL ALB ȘI COACEŢI PEȘTELE CU PRROGRAMUL STEAM PENTRU
250
G DE FILEU DE PEȘTE.
Î
NTRE TIMP, PREPARAŢI SOSUL CU SUC DE LĂMÂIE, FELIILE DE LĂMÂIE TĂIATE ÎN CUBULEŢE ȘI
CURĂŢATE DE SÂMBURI, CAPERELE, ULEIUL, PĂTRUNJELUL TOCAT ȘI SOSUL WORCESTERSHIRE.
D
UPĂ TERMINAREA COACERII, SCOATEŢI FILEURILE DIN OALA DE GĂTIT CU ABURI ȘI PUNEŢI-LE PE
UN PLATOU. ACOPERIŢI FILEURILE CU SOSUL DE LĂMÂIE ȘI CAPERE.
COACERE: PROGRAMUL 4. DURATĂ: 5 MINUTE
Valoare nutritivă Tot. per porţie la 100 g
KJ 1593 797 468
Kcal 377 189 111
Proteine (g) 51,7 25,9 15,1
Grăsimi (g) 18,5 9,3 5,6
Carbohidraţi (g) 2,5 1,3 0,8
Fibre (g) - - -
SOMON MARINAT CU MĂRAR
2 PORŢII2 PORŢII
INGREDIENTEINGREDIENTE
2 FILEURI DE SOMON, DE 130-140 G
FIECARE (2 CM GROSIME, FĂRĂ PIELE)
SUCUL DE LA 1 LĂMÂIE
50 ML ULEI DE MĂSLINE EXTRA-VIRGIN
MĂRAR
ARPAGIC
CIMBRU PROASPĂT, PIPER ROZ
SARE
ȘI PIPER
SALATĂ SAU FETICĂ (30 G)
C
ONDIMENTAŢI SOMONUL CU SARE ȘI PIPER ȘI COACEŢI-L ÎN OALA PENTRU ABURI, CU AJUTORUL
PROGRAMULUI STEAM PENTRU 250 G DE FILEU DE PEȘTE, CU 150 ML APĂ.
P
REPARAŢI MARINATA CU MIRODENIILE TOCATE, PIPER ROZ, SUC DE LĂMÂIE ȘI ULEI DE MĂSLINE.
D
UPĂ TERMINAREA COACERII, ACOPERIŢI SOMONUL CU MARINATA ȘI LĂSAŢI-L SE RĂCEASCĂ.
A
RANJAŢI SALATA PE UN PLATOU ȘI TĂIAŢI SOMONUL FELII. PEȘTELE TREBUIE FIE ROZ LA
INTERIOR. DACĂ DORIŢI, STROPIŢI CU PUŢIN ULEI DE MĂSLINE EXTRA-VIRGIN.
C
OACERE: PROGRAMUL 4. DURA: 5 MINUTE
Valoare nutritivă Tot. per porţie la 100 g
KJ 3883 1942 1079
Kcal 930 465 258
Proteine (g) 51,5 27,8 14,3
Grăsimi (g) 79,6 39,8 22,1
Carbohidraţi (g) 0,7 0,4 0,2
Fibre (g) 0,5 0,3 0,1
PIEPT DE CLAPON MARINAT
2 PORŢII2 PORŢII
INGREDIENTEINGREDIENTE
300 G PIEPT DE CLAPON
30 ML (2 LINGURI) OŢET ALB
60 ML (4 LINGURI) APĂ
30 ML (2 LINGURI) VIN ALB
15 G (APROX. 45 ML) TULPINĂ ŢELINĂ
15 G (APROX. 30 ML) MORCOVI
15 G (APROX. 45 ML) PRAZ
15 G (APROX. 45 ML) CEAPĂ
FRUNZE DE DAFIN
PIPER
BOABE, SARE
T
ĂIAŢI LEGUMELE ÎN FÂȘII SUBŢIRI (JULIENNE) ȘI PUNEŢI-LE ÎN VASUL INFERIOR AL OALEI DE GĂTIT
LA ABURI, CU APA, VINUL ALB, OŢETUL, FRUNZELE DE DAFIN ȘI BOABELE DE PIPER.
C
OACEŢI CLAPONUL PE GRĂTARUL PENTRU ABURI, CU PROGRAMUL STEAM PENTRU 350 G DE
CARNE DE PUI.
D
UPĂ TERMINAREA COACERII, SCOATEŢI PIEPTUL DE CLAPON DIN OALA DE GĂTIT CU ABURI ȘI
TĂIAŢI-L ÎN FELII SUBŢIRI. TURNAŢI MARINATA FIERBINTE PESTE CLAPON ȘI LĂSAŢI DOUĂ ORE
SE RĂCEASCĂ.
S
ERVIŢI PIEPTUL DE CLAPON CU LEGUMELE DIN MARINATĂ.
C
OACERE: PROGRAMUL 5. DURA: 13 MINUTE
Valoare nutritivă Tot. per porţie la 100 g
KJ 2509 1255 558
Kcal 598 299 133
Proteine (g) 63,8 31,9 14,2
Grăsimi (g) 37,1 18,5 8,2
Carbohidraţi (g) 3,2 1,6 0,7
Fibre (g) 1,4 0,7 0,3
CARNE DE PUIFRUCTEFRUCTE
7
BUCĂŢI DE PUI CU MIGDALE
2 PORŢII2 PORŢII
INGREDIENTEINGREDIENTE
250 G PIEPT DE PUI
30
G MIGDALE TĂIATE PE LUNG
100
ML SUPĂ DE LEGUME
50
ML SMÂNTÂNĂ PROASPĂTĂ
½
LINGURĂ DE MUȘTAR DELICAT
4
G (1 LINGURIŢĂ) FĂINĂ
SARE
ȘI PIPER
TĂIAŢI CARNEA DE PUI ÎN BUCĂŢI MICI ȘI CONDIMENTAŢI CU SARE ȘI PIPER. COACEŢI CARNEA
DE PUI CU PROGRAMUL STEAM PENTRU 250 G DE CARNE DE PUI, CU 100 ML DE SUPĂ DE
LEGUME.
D
UPĂ TERMINAREA COACERII, SCOATEŢI CARNEA DE PUI DIN OALA DE GĂTIT CU ABURI ȘI PUNEŢI-O
PE UN PLATOU.
A
DĂUGAŢI SMÂNTÂNA, MUȘTARUL, FĂINA ȘI MIGDALELE ÎN OALA DE GĂTIT LA ABURI ȘI COACEŢI
TIMP DE 1-2 MINUTE LA JET POWER.
C
ÂND SOSUL ESTE GATA ȘI ARE CONSISTENŢA POTRIVITĂ, TURNAŢI-L CU LINGURA PESTE CARNEA
DE PUI.
C
OACERE: PROGRAMUL 5. DURA: 11 MIN 30 SEC + 1-2 MINUTE LA JET POWER
Valoare nutritivă Tot. per porţie la 100 g
KJ 2616 1308 592
Kcal 626 313 142
Proteine (g) 67,3 33,7 15,3
Grăsimi (g) 36,7 18,4 8,3
Carbohidraţi (g) 7,1 3,5 1,6
Fibre (g) 4,3 2,2 1,1
MERE UMPLUTE CU AMARETTI ȘI MIGDALE
2 PORŢII2 PORŢII
INGREDIENTEINGREDIENTE
2 MERE MICI, GREUTATE DUPĂ PREPARARE
APROX. 300 G
30
G BISCUIŢI AMARETTI (PRICOMIGDALE)
10 + 15
G (1½ + 2½ LINGURIŢE) ZAHĂR
5
G (1 LINGURIŢĂ) PUDRĂ DE CACAO
15
G MIGDALE TĂIATE PE LUNG
1
GĂLBENUȘ DE OU
L
ICHIOR (AMARETTO DI SARONNO SAU GRAND
M
ARNIER)
COAJA DE LA ½ PORTOCALĂ
COAJA
DE LA ½ LĂMÂIE
T
ĂIAŢI MERELE ÎN JUMĂTATE ȘI SCOATEŢI COTORUL.
S
FĂRÂMAŢI BISCUIŢIIAMARETTI”, ADĂUGAŢI ZAHĂRUL (10 G), LICHIORUL, PUDRA DE CACAO,
OUL ȘI MIGDALELE TĂIATE.
U
MPLEŢI MERELE CU ACEST AMESTEC ȘI PRESĂRAŢI RESTUL DE ZAHĂR DEASUPRA (15 G).
C
OACEŢI MERELE FOLOSIND PROGRAMUL STEAM PENTRU 400 G DE FRUCTE CU 100 ML DE APĂ,
ÎN CARE AŢI PUS COJILE DE PORTOCALĂ ȘI DE LĂMÂIE.
D
UPĂ TERMINAREA COACERII, LĂSAŢI MERELE ÎN OALA DE GĂTIT CU ABURI, CU CAPACUL PUS,
APROX. 5 MINUTE.
C
OACERE: PROGRAMUL 6. DURA: 6 MINUTE 20 SECUNDE
Valoare nutritivă Tot. per porţie la 100 g
KJ 2346 1173 598
Kcal 560 280 143
Proteine (g) 11,3 5,7 2,9
Grăsimi (g) 21,1 10,6 5,4
Carbohidraţi (g) 85,4 42,7 21,8
Fibre (g) 7,9 4,1 2,1
PERE CU SCORŢIȘOARĂ
2 PORŢII2 PORŢII
INGREDIENTEINGREDIENTE
6 PERE MICI, 450-500 G
GREUTATE DUPĂ PREPARARE
40 G (50 ML) ZAHĂR
½
BASTONAȘ DE SCORŢIȘOARĂ
300
ML VIN ROȘU
COAJĂ DE LĂMÂIE
CURĂŢAŢI PERELE ȘI FOLOSIŢI UN CUŢIT ASCUŢIT SAU UN DISPOZITIV SPECIAL PENTRU A ÎNDEPĂRTA
PARTEA MAI GROASĂ DE JOS. ARANJAŢI PERELE ÎN VASUL INFERIOR AL OALEI DE GĂTIT CU ABURI,
ÎMPREUNĂ CU ZAHĂRUL, SCORŢIȘOARA, VINUL ROȘU ȘI COAJA DE LĂMÂIE.
A
COPERIŢI ȘI COACEŢI FOLOSIND PROGRAMUL STEAM PENTRU 450 G DE FRUCTE.
L
ĂSAŢI PERELE SE RĂCEASCĂ ÎN OALA DE TIT CU ABURI, CU CAPACUL PUS.
D
ACĂ DORIŢI, MAI FIERBEŢI RESTUL DE VIN ROȘU, PÂNĂ CÂND SOSUL DEVINE MAI GROS, PUTÂND
FI SERVIT CU PERELE.
C
OACERE: PROGRAMUL 6. DURA: 7 MINUTE
Valoare nutritivă Tot. per porţie la 100 g
KJ 1391 696 258
Kcal 332 166 62
Proteine (g) 1,5 0,8 0,3
Grăsimi (g) 0,5 0,3 0,1
Carbohidraţi (g) 85,8 42,9 15,9
Fibre (g) 14,5 7,3 2,7
5019 120 00240 Whirlpool este o marcă înregistrată a U.S.A.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Whirlpool JT 369 MIR Recipe book

Tip
Recipe book