FILEURI DE PEȘTEFILEURI DE PEȘTECARNE DE PUI
6
FILEURI DE CAMBULĂ DE BALTICA, CU LĂMÂIE ȘI CAPERE
2 PORŢII2 PORŢII
INGREDIENTEINGREDIENTE
300 G FILEURI DE CAMBULĂ DE BALTICA
SUC DE LA ½ LĂMÂIE
50 ML SUPĂ DE PEȘTE
50
ML VIN ALB
25
G CAPERE
1
LĂMÂIE ÎNTREAGĂ
PĂTRUNJEL PROASPĂT TOCAT
ULEI
DE MĂSLINE EXTRA-VIRGIN
SOS WORCESTERSHIRE
SARE
ȘI PIPER
RULAŢI FILEURILE DE PEȘTE ȘI PUNEŢI-LE ÎN VASUL INFERIOR. DUPĂ ACEEA, CONDIMENTAŢI CU
SARE ȘI PIPER.
A
DĂUGAŢI SUPA DE PEȘTE ȘI VINUL ALB ȘI COACEŢI PEȘTELE CU PRROGRAMUL STEAM PENTRU
250
G DE FILEU DE PEȘTE.
Î
NTRE TIMP, PREPARAŢI SOSUL CU SUC DE LĂMÂIE, FELIILE DE LĂMÂIE TĂIATE ÎN CUBULEŢE ȘI
CURĂŢATE DE SÂMBURI, CAPERELE, ULEIUL, PĂTRUNJELUL TOCAT ȘI SOSUL WORCESTERSHIRE.
D
UPĂ TERMINAREA COACERII, SCOATEŢI FILEURILE DIN OALA DE GĂTIT CU ABURI ȘI PUNEŢI-LE PE
UN PLATOU. ACOPERIŢI FILEURILE CU SOSUL DE LĂMÂIE ȘI CAPERE.
COACERE: PROGRAMUL 4. DURATĂ: 5 MINUTE
Valoare nutritivă Tot. per porţie la 100 g
KJ 1593 797 468
Kcal 377 189 111
Proteine (g) 51,7 25,9 15,1
Grăsimi (g) 18,5 9,3 5,6
Carbohidraţi (g) 2,5 1,3 0,8
Fibre (g) - - -
SOMON MARINAT CU MĂRAR
2 PORŢII2 PORŢII
INGREDIENTEINGREDIENTE
2 FILEURI DE SOMON, DE 130-140 G
FIECARE (2 CM GROSIME, FĂRĂ PIELE)
SUCUL DE LA 1 LĂMÂIE
50 ML ULEI DE MĂSLINE EXTRA-VIRGIN
MĂRAR
ARPAGIC
CIMBRU PROASPĂT, PIPER ROZ
SARE
ȘI PIPER
SALATĂ SAU FETICĂ (30 G)
C
ONDIMENTAŢI SOMONUL CU SARE ȘI PIPER ȘI COACEŢI-L ÎN OALA PENTRU ABURI, CU AJUTORUL
PROGRAMULUI STEAM PENTRU 250 G DE FILEU DE PEȘTE, CU 150 ML APĂ.
P
REPARAŢI MARINATA CU MIRODENIILE TOCATE, PIPER ROZ, SUC DE LĂMÂIE ȘI ULEI DE MĂSLINE.
D
UPĂ TERMINAREA COACERII, ACOPERIŢI SOMONUL CU MARINATA ȘI LĂSAŢI-L SĂ SE RĂCEASCĂ.
A
RANJAŢI SALATA PE UN PLATOU ȘI TĂIAŢI SOMONUL FELII. PEȘTELE TREBUIE SĂ FIE ROZ LA
INTERIOR. DACĂ DORIŢI, STROPIŢI CU PUŢIN ULEI DE MĂSLINE EXTRA-VIRGIN.
C
OACERE: PROGRAMUL 4. DURATĂ: 5 MINUTE
Valoare nutritivă Tot. per porţie la 100 g
KJ 3883 1942 1079
Kcal 930 465 258
Proteine (g) 51,5 27,8 14,3
Grăsimi (g) 79,6 39,8 22,1
Carbohidraţi (g) 0,7 0,4 0,2
Fibre (g) 0,5 0,3 0,1
PIEPT DE CLAPON MARINAT
2 PORŢII2 PORŢII
INGREDIENTEINGREDIENTE
300 G PIEPT DE CLAPON
30 ML (2 LINGURI) OŢET ALB
60 ML (4 LINGURI) APĂ
30 ML (2 LINGURI) VIN ALB
15 G (APROX. 45 ML) TULPINĂ ŢELINĂ
15 G (APROX. 30 ML) MORCOVI
15 G (APROX. 45 ML) PRAZ
15 G (APROX. 45 ML) CEAPĂ
FRUNZE DE DAFIN
PIPER
BOABE, SARE
T
ĂIAŢI LEGUMELE ÎN FÂȘII SUBŢIRI (JULIENNE) ȘI PUNEŢI-LE ÎN VASUL INFERIOR AL OALEI DE GĂTIT
LA ABURI, CU APA, VINUL ALB, OŢETUL, FRUNZELE DE DAFIN ȘI BOABELE DE PIPER.
C
OACEŢI CLAPONUL PE GRĂTARUL PENTRU ABURI, CU PROGRAMUL STEAM PENTRU 350 G DE
CARNE DE PUI.
D
UPĂ TERMINAREA COACERII, SCOATEŢI PIEPTUL DE CLAPON DIN OALA DE GĂTIT CU ABURI ȘI
TĂIAŢI-L ÎN FELII SUBŢIRI. TURNAŢI MARINATA FIERBINTE PESTE CLAPON ȘI LĂSAŢI DOUĂ ORE SĂ
SE RĂCEASCĂ.
S
ERVIŢI PIEPTUL DE CLAPON CU LEGUMELE DIN MARINATĂ.
C
OACERE: PROGRAMUL 5. DURATĂ: 13 MINUTE
Valoare nutritivă Tot. per porţie la 100 g
KJ 2509 1255 558
Kcal 598 299 133
Proteine (g) 63,8 31,9 14,2
Grăsimi (g) 37,1 18,5 8,2
Carbohidraţi (g) 3,2 1,6 0,7
Fibre (g) 1,4 0,7 0,3