5
QUICHE CU SOMON
ŞI LEGUME
Luaţi două bucăţi de hârtie de cuptor. Pe prima, puneţi 1.
bucăţile de somon, cu roșiile tăiate felii pe deasupra, și
presăraţi cu ierburi.
Pe a doua bucată de hârtie, puneţi andivele tăiate pe lung și
2.
presăraţi-le cu sare și ierburi. Împăturiţi hârtiile cu umplutura
în două “pachete” și puneţi pachetele pe platoul Crisp.
Coaceţi-le cu funcţia Crisp timp de 8 minute. Luaţi-le de pe 3.
platoul Crisp și lăsaţi platoul să se răcească.
Bateţi împreună ouăle, laptele, pătrunjelul tocat, uleiul și 4.
sarea.
Întindeţi aluatul de foietaj cu hârtia pe platoul Crisp și înţepaţi
5.
aluatul.
Puneţi somonul gătit la aburi, roșiile și andivele pe aluatul de
6.
foietaj, împreună cu brânza tăiată cubuleţe.
Turnaţi deasupra amestecul cu ouă și coaceţi cu funcţia Crisp,
7.
respectând durata de coacere recomandată.
46 PORŢII
INGREDIENTE PLATOU CRISP PLATOU CRISP
MARE/MEDIU MIC
Aluat proaspăt de
foietaj (220-240 g) 1 sul 1 sul
Somon gătit 400 g 300 g
la aburi
Roșii 4 2
Andive belgiene 400 g 250 g
Brânză moale,
proaspătă 100 g 75 g
Ouă 4 3
Lapte 100 ml 75 ml
Pătrunjel 1 lingură 1 lingură
Ulei 2 linguriţe 2 linguriţe
Sare
FUNCŢIE: CRISP
PREPARARE: 15 MIN.
DURATA DE COACERE: 1214 MIN.
PENTRU PLATOU CRISP MEDIU ŞI MARE
1112 MIN. PENTRU PLATOU CRISP MIC
PUI ÎN SOS
DE VIN
4 PORŢII
FUNCŢIE: MICROUNDE
PREPARARE: 30 MIN.
DURATA DE COACERE: 1516 MIN.
1 kg carne de pui (aprox.)
30 g (2 linguri) de unt sau margarină
1 lingură de boia dulce sau soia
3-4 frunze de busuioc
1 ½ dl (150 ml) de vin alb sec
PENTRU SOS
100 ml de smântână
1 lingură de mălai
un praf de sare cu mirodenii
½ migdală amară
P
ENTRU GARNITURĂ
200 g de struguri albi sau negri
20 g de fulgi de migdale prăjiţi
Spălaţi și uscaţi carnea de pui, porţionaţi-o și înlăturaţi
1.
grăsimea.
Puneţi untul sau margarina într-un castron mic pentru 2.
microunde. După aceea, acoperiţi și topiţi la 350 W timp de
1 minut, adăugaţi boiaua dulce sau soia și ungeţi carnea de
pui cu acest amestec. Puneţi carnea de pui într-un castron
pentru microunde și adăugaţi busuiocul și vinul.
Acoperiţi și coaceţi timp de 12 minute la 750 W.3.
Amestecaţi smântâna cu mălaiul și turnaţi-le deasupra 4.
cărnii de pui. Continuaţi coacerea, acoperit, timp de 2-3
minute la 750 W. Adăugaţi sare, dacă este necesar, și
migdala amară rasă.
Tăiaţi strugurii pe lungime și scoateţi seminţele.5.
Puneţi carnea de pui pe un platou și garnisiţi-o cu strugurii 6.
și cu fulgii de migdală prăjită.
Dacă doriţi să prăjiţi fulgii de migdală, presăraţi-i pe
7.
platoul Crisp și prăjiţi-i cu funcţia Crisp timp de 2-3 minute,
amestecând o dată pe minut.