Mod de preparare:
Tăiaţi iepurii în 8 bucăţi de mărime
similară, condimentaţi cu sare şi piper şi
rumeniţi pe toate părţile într-o tavă
pentru coacere la un ochi.
Scoateţi bucăţile de iepure şi rumeniţi
cepele şi şunca. Presăraţi făina
deasupra şi amestecaţi. Adăugaţi supă
de pui, vin alb şi cimbru şi lăsaţi să
fiarbă.
Adăugaţi smântână şi muştar Dijon,
puneţi carnea înapoi, acoperiţi cu un
capac şi apoi introduceţi în aparat.
• Durata în aparat: 90 minute
• Nivel raft: 1
4.13 Porc mistret:
Pentru 4 persoane.
Ingrediente:
• 1,5 kg carne de mistreţ (spată)
• sare
• piper
• legumele pentru supă din marinată
• 1 conservă mică de bureţi galbeni
Pentru a prepara marinata:
• 1,5 l vin roşu
• 150 g ţelină rădăcină
• 150 g morcovi
• 2 cepe
• 5 foi de dafin
• 5 căţei
• 2 legături de legume pentru supă
(morcov, praz, ţelină, pătrunjel)
Fierbeţi totul şi lăsaţi să se răcească.
Turnaţi marinata peste carne până când
este acoperită şi lăsaţi la marinat 3 zile.
Mod de preparare:
Scoateţi bucata de carne de mistreţ din
marinată şi lăsaţi să se scurgă.
Condimentaţi cu sare şi piper şi rumeniţi
pe toate părţile într-o oală pentru friptură
pe un ochi. Adăugaţi bureţii galbeni şi o
parte din legumele pentru supă din
marinată. Turnaţi marinata în oala pentru
friptură; partea inferioară trebuie să fie
acoperită cu un strat de lichid de 10-15
mm. Acoperiţi oala cu un capac şi
introduceţi la cuptor.
• Durata în aparat (min): 140
• Nivel raft: 1
5. MENIURI LA CUPTOR
5.1 Lasagna:
Pentru 4 persoane.
Ingrediente pentru sosul cu carne:
• 100 g şuncă de pe burtă împănată cu
grăsime
• 1 ceapă
• 1 morcov
• 100 g ţelină
• 2 linguri ulei de măsline
• 400 g carne tocată (amestec de vită şi
porc)
• 100 ml supă ce carne
• 1 conservă mică de roşii, bucăţi (circa
400 g)
• oregano, cimbru, sare şi piper
Ingrediente sos Béchamel:
• 75 g unt
• 50 g făină
• 600 ml lapte
• sare, piper şi nucşoară
Amestecaţi cu:
• 3 linguri de unt
• 250 g foi verzi de Lasagne
• 50 g Parmezan, ras
• 50 g brânză degresată, rasă
Mod de preparare:
Cu un cuţit ascuţit daţi jos de pe şuncă
şoriciul şi eventualele zgârciuri şi tăiaţi-o
cubuleţe. Curăţaţi ceapa, morcovul şi
ţelina, tăiaţi cubuleţe toate legumele.
Încălziţi uleiul într-o caserolă, rumeniţi
şunca de porc şi legumele tăiate
cubuleţe, în timp ce amestecaţi constant.
Adăugaţi treptat carnea tocată, rumeniţi-
o până se sfărâmă şi stingeţi-o cu supa
de carne. Amestecul de carne se
condimentează cu pastă de roşii,
verdeţuri, sare şi piper şi se găteşte
acoperit încă circa 30 minute. Între timp
se pregăteşte sosul Béchamel: Topiţi
untul într-o tigaie, adăugaţi făină şi gătiţi
până devine auriu, amestecând constant.
Din când în când, în timp ce se
amestecă se adaugă laptele. Sosul se
condimentează cu sare, piper şi
ROMÂNA 9