RO 15
ÎNCĂLZITOR SUPERIOR ȘI
INFERIOR CU VENTILATOR
Este folosit pentru a coace toate tipurile de produse
de patiserie, pentru decongelare și pentru uscarea
fructelor și legumelor. Înainte de a introduce
alimentele în cuptorul încălzit în prealabil, așteptați
ca lumina să fie oprită pentru prima dată. Pentru
rezultate optime, se coace numai pe un singur raft
(nivel).
Cuptorul trebuie să fie preîncălzit. Utilizați al doilea
sau al patrulea ghidaj, numărând de jos în sus.
DECONGELARE
În acest mod, aerul va circula fără funcționarea
vreunui încălzitor.
Alimente potrivite pentru decongelare includ prăjituri
cu creme cu conținut mare de grăsime sau creme pe
bază de unt, prăjituri și produse de patiserie, pâine
și chifle și fructe congelate.
În cele mai multe cazuri, se recomandă scoaterea
alimentelor din ambalaj (nu uitați să îndepărtați orice
cleme sau agrafe metalice).
La jumătatea timpului de decongelare, preparatele
trebuie întoarse, amestecate și separate în cazul în
care acestea au fost congelate împreună.
ÎNCĂLZITOR VESELĂ
Folosiți această funcție pentru a reîncălzi vesela
dumneavoastră (farfurii, pahare) înainte de a servi
mâncarea, pentru a păstra alimentele calde mai mult
timp.
COACERE LENTĂ (GENTLEBAKE)
Această funcție permite coacerea blândă, lentă și
uniformă, ce face ca produsele sa fie moi și
suculente. Este potrivită pentru fripturi, pește și
produse de patiserie, pe un singur nivel.
AQUA CLEAN
Doar încălzitorul inferior va radia căldură. Folosiți
această funcție pentru a îndepărta petele și resturile
de mâncare din cuptor. Programul durează 30 de
minute.
ÎNTREȚINERE ȘI CURĂȚARE
Asigurați-vă că ați deconectat aparatul
de la rețeaua electrică și așteptați ca
aparatul să se răcească.
Copiii nu trebuie să curețe aparatul sau să
îndeplinească sarcini de întreținere, fără
supraveghere corespunzătoare.
Partea frontală a carcasei din oțel inoxidabil
(în funcție de model)
Curățați această suprafață doar cu un detergent slab
(soluții de săpun brevetate) și un burete moale care
să nu zgârie finisajul. Nu folosiți agenți de curățare
abrazivi sau produse de curățare care conțin
solvenți, deoarece acestea pot deteriora finisajul
carcasei.
Suprafețe lăcuite și piese din plastic
(în funcție de model)
Nu curățați butoanele, mânerele ușilor,
autocolantele și plăcuțele cu caracteristicile
tehnice/privind modelul cu agenți de curățare
abrazivi sau materiale de curățare abrazive, agenți
de curățare pe bază de alcool, sau cu alcool.
Îndepărtați imediat orice pete cu o cârpă moale non-
abrazivă și puțină apă, pentru a se evita deteriorarea
suprafeței.
De asemenea, puteți utiliza detergenți și materiale
de curățare destinate acestor suprafețe, conform
instrucțiunilor producătorilor respectivi.
Suprafețe emailate (cuptor, plită de gătit)
Folosiți un burete umed cu detergent pentru
curățare. Petele de grăsime pot fi îndepărtate cu apă
caldă și detergent special pentru email. Nu curățați
niciodată suprafețele emailate cu produse abrazive
care produc daune permanente la suprafața
aparatului.
Suprafețe din sticlă
Nu folosiți agenți de curățare abrazivi sau raclete
metalice ascuțite pentru curățarea sticlei ușii
cuptorului, deoarece acestea ar putea sparge
suprafața și provoca spargerea sticlei. Curățați
suprafețele din sticlă cu produse speciale pentru
sticlă, oglinzi și ferestre.
CURĂȚAREA PLITELOR DE GĂTIT
Curățați zona din jurul zonelor de gătit cu apă caldă
și puțin detergent lichid de vase.
Pentru murdăria persistentă, folosiți un burete de
sârmă îmbibat cu detergent; apoi, clătiți plita și
ștergeți-o.
Lichidele care conțin sare, lichidele care au dat în
foc și umezeala au un efect negativ asupra zonelor
de gătit. Curățați întotdeauna zonele de gătit,
Folosiți agenți de curățare normali și balsamuri
disponibile în comerț pentru a întreține zonele de
gătit. Dacă zona de gătit este ușor caldă, agentul de
curățare va penetra porii mai ușor.
Inelele din zona de gătit sunt realizate din oțel
inoxidabil. Din cauza expunerii la căldură, acestea
pot căpăta o nuanță gălbuie, după o anumită
perioadă de utilizare. Acesta este un fenomen fizic