Gorenje K5241WJ Manualul proprietarului

Tip
Manualul proprietarului
K5241WJ
K5241WH
K5241SH
K5221WF
K5241SF
www.gorenje.com
RO
gorenje
INSTRUCȚIUNI DETALIATE
PENTRU UTILIZAREA UNEI
MAȘINI DE GĂTIT
INDEPENDENTE MIXTE
MD
RO 1
Vă mulțumim pentru încredere și pentru
achiziționarea aparatului nostru.
Acest manual de instrucțiuni detaliate este
furnizat pentru a face utilizarea acestui
produs mai oară. Instrucțiunile trebuie
permită învățați despre noul
dumneavoastră aparat cât mai repede
posibil.
Asigurați-vă ați primit un aparat în stare
bună. Dacă găsiți daune cauzate de transport,
rugăm contactați nzătorul de la care
ați achiziționat aparatul sau depozitul regional
de unde a fost furnizat.
Aceste instrucțiuni sunt valabile doar în cazul
în care simbolul țării este imprimat pe aparat.
Dacă nu există NICIUN simbol de țară pe
aparat, rugăm consultați instrucțiunile
tehnice pentru reglarea aparatului în
conformitate cu cerințele de utilizare în țara în
cauză.
Aparatul trebuie fie conectat în
conformitate cu reglementările în vigoare și
poate fi utilizat numai în zone bine ventilate.
Citiți instrucțiunile înainte de conectarea sau
utilizarea aparatului.
Instrucțiunile de utilizare sunt de asemenea
disponibile pe site-ul nostru web:
http://www.gorenje.com
Informații importante
Sfat, avertizare
GORENJE gospodinjski aparati, d.o.o.
Partizanska cesta 12
SI-3320 Velenje, SLOVENIA
RO 2
INSTRUCȚIUNI DE SIGURANȚĂ IMPORTANTE
CITI CU ATENȚIE INSTRUCȚIUNILE ȘI PĂSTRAȚI-LE
PENTRU CONSULTĂRI ULTERIOARE.
Acest aparat poate fi utilizat de către copiii în vârstă de 8 ani şi de
peste 8 ani și de către persoane cu capacităţi fizice, senzoriale sau
mentale reduse sau lipsite de experienţă şi de cunoştinţe, numai dacă
acestea au fost supravegheate sau pregătite în vederea utilizării
aparatului în condiţii de siguranţă şi dacă înţeleg riscurile asociate.
Nu lăsați copiii se joace cu aparatul. Curăţarea şi întreţinerea nu
vor fi realizate de către copii nesupravegheaţi.
AVERTISMENT: Aparatul şi câteva dintre componentele sale
accesibile pot deveni foarte fierbinţi în timpul utilizării. Aveți grijă
nu atingeți secțiunile aparatului care se încălzesc. Copiii mai mici
de 8 ani trebuie ținuți la distanță de aparat dacă nu sunt sub
supraveghere continuă.
ATENȚIONARE: Părțile accesibile ale aparatului se pot încălzi foarte
tare în timpul utilizării. Copiii mici trebuie ținuți la distanță de cuptor.
AVERTISMENT: Pericol de incendiu: nu depozitaţi obiecte pe
suprafeţele de gătit.
ATENȚIE: Procesul integral sau parțial de gătit trebuie fie
supravegheat continuu.
AVERTISMENT: Procesul nesupravegheat de gătit pe plită cu
grăsime sau cu ulei poate fi periculos şi poate provoca apariţia unui
incendiu. NICIODATĂ să nu încercaţi să stingeţi incendiul cu apă, ci
opriţi aparatul şi acoperiţi flacăra de ex. cu un capac sau cu o pătură
ignifugă.
AVERTISMENT: Înainte de a înlocui becul, asigurați-că aparatul a
fost deconectat de la rețeaua de alimentare, pentru a preveni
pericolul unui șoc electric.
RO 3
Aparatul nu trebuie să fie instalat în spatele unei uși decorative,
pentru a evita supraîncălzirea.
AVERTISMENT: În cazul în care suprafața este spartă, opriți aparatul
pentru a evita posibilitatea producerii unui șoc electric.
Nu folosiți agenți de curățare abrazivi sau raclete metalice ascuțite
pentru a curăța ușa de sticlă a cuptorului / sticla capacului rabatabil
al plitei (după caz), deoarece acestea pot zgâria suprafața, ceea ce
poate duce la spargerea sticlei.
Nu folosiţi dispozitive de curăţat cu aburi sau cu presiune ridicată
pentru a curăţa aparatul pentru că pot genera șocuri electrice.
Aparatul nu este destinat pentru a fi controlat prin temporizatori
externi sau prin sistem de control de la distanță.
ATENȚIONARE: Folosiți doar protecții pentru pli create de
producătorul aparatului de gătit sau pe cele care sunt indicate de
producător în manualul de instrucțiuni sau protecțiile care sunt
incorporate în aparat. Folosirea unor protecții necorespuntoare
poate duce la accidente.
Aparatul este conceput fie așezat direct pe podea, fără niciun
suport sau plintă.
În cazul în care cablul furnizat este deteriorat, acesta trebuie înlocuit
de producător, de un tehnician sau de o persoană calificată pentru a
se evita orice pericol.
Asigurați-că capacul este curat și că nu există niciun lichid vărsat
pe el înainte de a-l ridica. Capacul poate fi emailat sau din sticlă.
Acesta poate fi închis numai atunci când zonele de gătit sunt complet
răcite.
PRECAUȚII: Acest aparat se folosește doar cu scopul de a găti. Nu
trebuie utilizat în alte scopuri, cum ar fi pentru încălzirea unei camere.
RO 4
Aparatul poate fi conectat la rețeaua electrică doar de către un
tehnician de service autorizat sau un expert. Clemele (înlocuind
cablul de conectare) trebuie sa fie protejate de un dispozitiv de
protecție pentru cleme (vezi echipamentul suplimentar). Modificarea
aparatului sau repararea neprofesionistă a acestuia poate avea ca
rezultat un risc de rănire gravă sau deteriorarea produsului.
Operaţiunile de service sau reparaţiile neautorizate pot genera risc
de explozie, electroşoc sau scurtcircuit şi drept urmare, vătămarea
corporală şi avarierea aparatului. Aceste activităţi trebuie fie
executate doar de către un expert autorizat.
Înainte de instalare, asiguraţi- de compatibilitatea condiţiilor de
racordare locale (tipul şi presiunea gazului) cu condițiile de ajustare
ale aparatului.
Condițiile de ajustare ale acestui aparat sunt specificate pe etichetă
(sau plăcuţa cu caracteristici tehnice).
Acest aparat nu este conectat la un dispozitiv de evacuare a
produselor de combustie. Aparatul trebuie instalat şi conectat în
conformitate cu reglementările actuale cu privire la instalare. O
atenție deosebită trebuie acordată cerințelor relevante privind
ventilația.
ATENȚIE: Utilizarea unui aparat de gătit cu gaz generează căldură,
umiditate și produse de combustie" în încăperea în care este instalat.
Asiguraţi-bucătăria dumneavoastră este bine ventilată, mai ales
în timpul folosirii aparatului: Deschideţi toate sursele de ventilaţie
naturală sau instalaţi un dispozitiv de ventilaţie mecanică (o hotă).
ATENȚIE: posibilitatea de înclinare.
RO 5
AVERTISMENT: Pentru a preveni înclinarea
aparatului, trebuie montate mijloace de
stabilizare. Consultați manualul de
instrucțiuni pentru instalare.
Utilizarea îndelungată intensivă a aparatului poate necesita ventilație
suplimentară, de exemplu deschiderea unei ferestre, sau o ventilație
mai eficientă, de exemplu, creșterea nivelului de ventilație mecanică
în cazul în care există.
Acesta este un aparat de clasa 1 și 2/1. Aparatul poate atinge
dulapurile adiacente de pe ambele părți atunci când sunt așezate în
rând. Pe o parte, un dulap înalt - mai înalt decât aparatul - poate fi
așezat la o distanță de cel puțin 10 cm de aparat. Pe celaltă parte,
poate fi așezat doar un dulap de aceeași înălțime.
Acordaţi atenţie instalării corecte a părţilor componente ale
arzătorului.
Nu instalați aparatul lângă surse puternice de căldură, precum sobe
pe combustibil solid, deoarece temperatura ridicată din apropierea
acestuia, poate distruge aparatul.
Închideţi supapa principală de admisie dacă nu intenţionaţi să folosiţi
arzătoarele o perioadă mai lungă de timp (de exemplu, înainte de a
pleca în concediu).
În cazul în care cablurile de alimentare ale altor aparate situate în
apropierea acestui aparat sunt prinse în ușa cuptorului, acestea pot
fi deteriorate, ceea ce poate duce la rândul său, la un scurt-circuit. În
consecință, păstrați cablurile de alimentare ale altor aparate la o
distanță sigură.
Dacă observați orice defecțiuni la instalația de gaz sau miros de gaz
în încăpere:
întrerupeți imediat alimentarea cu gaze sau închideți butelia de gaz;
RO 6
stingeți orice foc deschis și stingeți orice produs din tutun;
nu porniți sau opriți niciun dispozitiv electric (inclusiv luminile);
Aerisiți bine încăperea – deschideți ferestrele;
informați imediat centrul de service sau un distribuitor de gaze
naturale autorizat.
Nu căptușiți pereții cuptorului cu folie de aluminiu și nu așezați tăvi
de copt sau alte vase pentru gătit la baza cuptorului. Folia de aluminiu
ar împiedica circulația aerului în cuptor, împiedică procesul de gătire,
și distruge stratul de email.
Ușa cuptorului devine foarte fierbinte pe durata funcționării. Un al
treilea geam este instalat pentru o protecție suplimentară, reducând
temperatura suprafeței exterioare (numai la anumite modele).
Balamale de la ușa cuptorului se pot deteriora dacă se află sub
sarcină excesivă. Nu așezați oale grele pe ușa cuptorului deschisă și
nu sprijiniți de ușa cuptorului deschisă atunci când curățați
cavitatea cuptorului. Nu stați niciodată pe ușa cuptorului deschisă și
nu lăsați copiii să se așeze pe ea.
Asigurați-gurile de aerisire nu sunt acoperite sau obstrucționate
în niciun alt mod.
În situația defectării sistemului de răcire, vă rugăm să nu mai utilizți
aparatul, să îl opriți și să apelați la service specilizat.
AVERTISMENT! În cazul spargerii geamului unității de gătit:
- Închideți imediat alimentarea cu combustibil a arzătoarelor și
deconectați elementele electrice pentru încălzire, precum și întregul
aparat de la rețeaua de electricitate.
- Nu atingeți suprafața aparatului.
- Nu folosiți aparatul.
Pentru conectarea aparatului, folosiți un cablu de 5x1,5 mm
2
cu
marcajul H05VV-F5G1,5 sau mai mare. Cablul trebuie fie instalat
de către un tehnician sau de o persoană calificată.
RO 7
Aparatul trebuie legat la o conexiune fixă care este în conformitate cu
regulile din domeniu.
Aparatul trebuie conectat la o conexiună fixă care are încorporat un
sistem de deconectare. Conexiunea fixă trebuie realizată în
conformitate cu regulile din domeniu.
ÎNAINTE DE CONECTAREA APARATULUI
Citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare înainte de conectarea
aparatului. Reparațiile sau orice cereri de garanție rezultate din
conectarea sau utilizarea necorespunzătoare a aparatului nu sunt
acoperite de garanţie.
RO 8
CAPACUL APARATULUI
Asigurați- capacul este curat și că nu există
niciun lichid vărsat pe el înainte de a-l ridica. Capacul
poate fi emailat sau din sticlă. Acesta poate fi închis
numai atunci când zonele de gătit sunt complet răcite.
A nu se coborî capacul când arzătorul este în
funcțiune!
Simbolul de pe produs sau de pe
ambalajul acestuia indică faptul
capacele din sticlă se pot sparge
atunci când sunt încălzite.
Opriți toate arzătoarele înainte de a închide capacul.
SERTARUL APARATULUI
Nu depozitați obiecte inflamabile,
explozive, volatile sau termosensibile
(cum ar fi hârtia, cârpe de vase, pungi de
plastic, produse de curățare sau
detergenți și spray-uri) în sertarul de
depozitare al cuptorului, deoarece
acestea se pot aprinde în timpul
funcționării și pot provoca un incendiu.
ECHIPAMENTE ȘI ACCESORII
CUPTOR
(în funcție de model)
GHIDAJE DE SÂRMĂ
Ghidajele de sârmă permit prepararea produselor
alimentare pe patru nivele.
Funcționarea aparatului este sigură cu sau
ghidajele pentru tavă.
GHIDAJE TELECSCOPICE CU
EXTRAGERE
Ghidajele telescopice cu extragere pot fi montate
pentru nivelul 2, 3 și 4. Ghidajele cu extragere pot fi
parțial sau complet extensibile.
GOFRAT
Cuptorul are ghidaje laterale pe patru nivele pentru
introducerea grătarului și a tăvilor de copt.
COMUTATOR UȘĂ CUPTOR
Comutatorul dezactivează încălzirea cuptorului și
ventilatorul nd ușa cuptorului este deschisă în
timpul procesului de preparare. Când ușa este
închisă, comutatorul pornește din nou încălzitoarele.
VENTILATOR DE RĂCIRE
Aparatul este echipat cu un ventilator de răcire, care
răcește carcasa și panoul de control al aparatului.
Ventilatorul pentru răcire funcționează atunci când și
cuptorul funcționează.
Aparatul și unele din părțile accesibile
tind să se încălzească în timpul gătirii.
Utilizați mănuși de bucătărie.
GRĂTAR
Există un clichet de siguranță la nivelul
grătarului. De aceea, ridicați grătarul ușor în față
atunci când îl scoateți din cuptor.
Grătarul sau tava trebuie să fie introdus/introdusă
întotdeauna în canelura dintre cele două profile de
sârmă.
Cu ghidaje telescopice extensibile, mai întâi scoateți
ghidajele unui singur nivel și așezați grătarul sau tava
de copt pe acestea. Apoi, împingeți-le cu mâna cât
mai mult posibil.
Închideți ușa cuptorului când ghidajele
telescopice sunt retrase complet în cuptor.
Pe măsură ce accesoriile de coacere se
încălzesc, forma acestora se poate modifica. Acest
lucru nu afectează funcționalitatea acestora, iar
acestea vor reveni la forma originală atunci când se
răcesc.
UNITATE DE CONTROL
(în funcție de model)
1. Buton zona de gătit din stânga față
(arzător de gaz)
2. Buton zona de gătit din stânga spate
(arzător de gaz)
3. Buton zona de gătit din dreapta spate
(arzător de gaz)
4. Buton zona de gătit din dreapta față
(arzător de gaz)
5. Buton de selectare a sistemului de gătit
6. Buton pentru temperatura cuptorului
7. Buton temporizator cu acționare mecanică
8. Funcționarea lampei de control (lumina galbenă).
Aceasta indică funcționarea aparatului.
9. Lampa de control a cuptorului (Lumina roșie).
Lampa este aprinsă când cuptorul se încălzește;
când cuptorul ajunge la temperatura selectată,
aceasta se stinge.
RO 9
BUTOANELE ÎMPINGE-TRAGE
(în funcție de model)
Apăsați încet butonul până când se ridică din panoul
de control.
Butoanele pot fi împinse înapoi în panoul de
control doar când ajung în poziția "zero".
UTILIZAREA APARATULUI
ÎNAINTE DE UTILIZAREA APARATULUI
PENTRU PRIMA DATĂ
La primirea aparatului, îndepărtați toate accesoriile,
inclusiv orice echipament de transport, din cuptor.
Curățați toate accesoriile și ustensilele cu apă caldă
și detergent normal. Nu folosiți agenți de curățare
abrazivi.
În cazul în care plita dumneavoastră de gătit are zone
de gătit convenționale, conectați-le la puterea
maximă timp de 3 până la 5 minute, fără a avea vase
de gătit pe ele. În timp ce zonele de gătit se încălzesc,
poate apărea puțin fum la suprafața plitei de gătit.
Astfel, finisajul zonei de gătit atinge rezistența
maximă.
Când cuptorul se încălzește pentru prima dată, se va
elibera mirosul caracteristic unui aparat nou. Aerisiți
camera temeinic la prima utilizare.
PLITĂ DE GĂTIT
PLITE CONVENȚIONALE
Asigurați-că zona de gătit și baza vaselor pentru
gătit este curată și uscată. Acest lucru va permite
o mai bună conducție a căldurii și va preveni orice
deteriorare a suprafeței de încălzire.
Grăsimea și uleiul supraîncălzite de pe zonele de
gătit pot lua foc. Prin urmare, fiți atenți atunci când
gătiți cu grăsime sau ulei și controlați întotdeauna
procesul de preparare/gătire.
Nu așezați vase ude sau capace acoperite cu abur
pe zonele de gătit. Umezeala poate deteriora
zonele de gătit.
Nu lăsaţi vase încinse se răcească pe zonele
de gătit care nu sunt în funcțiune, deoarece sub
acestea se formează umezeala, care poate duce
la coroziune.
Rotiți butonul pentru a porni zona de gătit. Puterea de
încălzire a zonei de gătit poate fi setată în trepte de la
1 la 6.
Opriți zona de gătit cu 3-5 minute înainte de
sfârșitul procesului de preparare pentru a face uz de
căldura reziduală și pentru a economisi energie.
Zonele de gătit rapide (numai la anumite
modele) pot funcționa cu putere mai mare decât
zonele de gătit obișnuite, ceea ce înseamnă că pot
încălzi mai repede. Aceste zone de gătit sunt
prevăzute cu un punct roșu în mijloc. După încălzire
și curățare repetate, acest punct poate să dispară.
În cazul folosirii îndelungate a plăcilor
din fontă, zona plăcii şi marginea zonei
de gătit se pot decolora. În acest caz,
garanţia nu acoperă partea de service.
SFATURI PRIVIND VASELE
DUMNEAVOASTRĂ PENTRU GĂTIT
Utilizați vase de calitate cu fund plat și stabil.
Fundul tigăii și zona de gătit trebuie să aibă același
diametru.
Vasele din sticlă termorezistentă cu fund special
finisat pot fi utilizate pe zonele de gătit dacă
diametrul lor se încadrează pe zonele de gătit.
Vasele cu diametrul mai mare se pot sparge din
cauza stresului termic.
Asigurați-oala sau tigaia se află în mijlocul
zonei de gătit.
Când folosiţi o oală sub presiune, supravegheați-o
până când atinge presiunea corespunzătoare. În
primul rând, setați zona de gătit la putere maximă;
apoi, urmând instrucțiunile producătorului oalei
sub presiune, folosiți senzorul relevant pentru a
micșora puterea de gătire la momentul potrivit.
Asigurați- există suficient lichid în oala sub
presiune, sau în orice altă oală sau tigaie. Din
cauza supraîncălzirii, utilizarea unui vas gol pe
zona de gătit poate avea ca rezultat atât
deteriorarea oalei cât și a zonei de gătit.
Când utilizați vase speciale, respectați
instrucțiunile producătorului.
SFATURI PRIVIND ECONOMISIREA
ENERGIEI
Diametrul de la baza oalei și a tigăii trebuie se
potrivească cu diametrul zonei de gătit. Dacă oala
sau tigaia este prea mică, o parte din căldură se
irosește, iar zona de gătit se poate deteriora.
Dacă este posibil conform procesului de
preparare/gătire, folosiţi un capac.
Vasul pentru gătit trebuie să aibă dimensiunea
corespunzătoare pentru cantitatea de alimente
preparate. Prepararea unei cantităţi mici de
RO 10
mâncare într-o oală sau tigaie mare duce la o risi
de energie.
Dacă un fel de mâncare are nevoie de un timp lung
de preparare, utilizați oala sub presiune.
Legumele, cartofii, etc. pot fi pregătite într-o
cantitate mai mică de apă. Mâncarea va gătită la
fel de bine, atâta timp cât oala are un capac bine
fixat. După aducerea apei la punctul de fierbere,
reduceți căldura la un nivel suficient pentru a
menține un foc mic lent.
ARZĂTOARE DE GAZ
Dacă doriţi prăjiţi rapid nişte alimente, reglaţi
iniţial arzătorul la puterea maximă şi apoi
continuați prepararea la puterea minimă.
La unele modele, arzătoarele mașinii de gătit sunt
prevăzute cu dispozitive de siguranță
termoelectrice. Dacă flacăra azătorului se stinge
(din cauza datului în clocot, presiunii etc.),
alimentarea cu gaz se va opri automat. Orice
posibilitate a unei scurgeri de gaz în încăpere este
astfel eliminată.
Așezați întotdeauna capacul arzătorului exact pe
coroana arzătorului. Asiguraţi-vă că orificiile de pe
coroana arzătorului nu sunt niciodată blocate.
SFATURI PRIVIND VASELE
DUMNEAVOASTRĂ PENTRU GĂTIT
Vasele alese corect vor duce la o durată optimă de
preparare a mâncării şi a consumului de gaz.
Diametrul vasului pentru gătit este cel mai
important parametru în această privință.
Dacă o oală sau o tigaie este prea mică, flăcările
care ajung peste marginea acesteia pot deteriora
vasul respectiv. În plus, consumul de gaz va fi mai
mare.
Pentru a se aprinde, gazul are nevoie și de aer.
Dacă o oală sau o tigaie este prea mare,
alimentarea cu aer către arzător este insuficientă
și ca rezultat, efectul combustiei este mai mic.
Reductor plită pe gaz (numai la anumite modele)
Folosiți reductorul plitei pe gaz atunci când gătiți într-
un recipient cu diametrul mai mic. Aşezaţi-l pe grătar
deasupra arzătorului auxiliar.
Tip arzător
Diametrul recipientului
Mare (3,0 kW)
220-260 mm
Normal (1,9 kW)
180-220 mm
Auxiliar (1,0 kW)
120-180 mm
APRINDEREA ȘI UTILIZAREA
ARZĂTOARELOR
Întotdeauna apăsați butonul înainte de rotirea
acestuia.
Nivelele puterii de preparare sunt indicate pe butoane
prin simboluri cu flacără mare sau mică. Rotiţi butonul
de pe poziţia flacără mare ( ) pe poziţia flacără mică
( ) şi înapoi. Intervalul de operare se afîntre cele
două simboluri cu flacără.
Setările între ( ) și ( ) nu sunt recomandate. În
acest interval, flacăra este instabilă și se poate stinge.
Pentru a opri un arzător, rotiți butonul spre
dreapta, în poziția ( ).
Aprinderea cu o singură mâ
Pentru a aprinde un arzător de gaz, apăsați butonul
corespunzător și rotiți-l în poziția de putere maximă.
Se va activa scânteia electrică de la bujie, iar gazul
se va aprinde.
Aprinderea cu două mâini
Pentru a aprinde un arzător de gaz, apăsați butonul
corespunzător și rotiți-l în poziția de putere maximă.
Apăsați butonul bujiei.
Se va activa scânteia electrică de la bujie, iar gazul se
va aprinde.
RO 11
Aprinderea electrică va funcționa numai în
cazul în care cablul de alimentare este conectat la
rețeaua de energie electrică. Dacă aprinderea
electrică nu funcţionează din cauza unei întreruperi
de curent sau a defectării bujiilor, gazul se poate
aprinde prin utilizarea unui chibrit sau a unei brichete.
După aprindere, țineți butonul apăsat timp de
aproximativ 5 secunde până când flacăra se
stabilizează.
Dacă arzătorul nu s-a aprins în 15
(cincisprezece) secunde, închideţi
arzătorul şi aşteptaţi cel puţin un minut.
Apoi, repetaţi procesul de aprindere.
Dacă flacăra arzătorului se stinge (din orice
motiv), închideţi arzătorul şi teptaţi un minut
înainte de a încerca-l reaprinde.
CUPTOR
SELECTAREA SISTEMULUI DE GĂTIT
(în funcție de model)
Cuptorul poate fi pus în funcțiune folosind butonul
pentru "selectare mod cuptor" și butonul "setarea
temperaturii" pentru a seta temperatura.
Rotiți butonul (la stânga și la dreapta) pentru a selecta
sistemul de gătit (a se vedea tabelul cu programe).
Setările pot fi modificate și în timpul funcționării.
FUNCȚIONAREA CUPTORULUI
Temperatura de funcționare se setează prin
intermediul selectorul de temperatură și poate varia
de la 50 la 275°C. Prin rotirea selectorului în sensul
acelor de ceasornic setați o temperatură mai ridicată
și vice versa, prin rotirea în sens invers acelor de
ceasornic reduceți temperatura.
Rotirea forțată peste poziția zero va
conduce la deterioarea termostatului!
OPRIREA CUPTORULUI
Rotiți BUTONUL DE SELECTARE A SISTEMULUI
DE GĂTIT în poziția "0".
RO 12
Sistem
Temperatură
sugerată ° C
Sistem de gătit
50-275
200
180
180
230
230
Sistem
Temperatură
sugerată ° C
Sistem de gătit
170
170
200
180
180
ÎNCĂLZITOR SUPERIOR ȘI
INFERIOR CU VENTILATOR
Sunt activate ambele
încălzitoare și ventilatorul.
Ventilatorul permite circulația
uniformă a aerului cald în
interiorul cuptorului. Este folosit
pentru a coace produse de
patiserie, pentru decongelare și
pentru uscarea fructelor și
legumelor.
RO 13
Sistem
Temperatură
sugerată ° C
Sistem de gătit
180
ÎNCĂLZITOR INFERIOR ȘI
VENTILATOR
Este folosit pentru a coace
produse de patiserie cu aluat
dospit, dar cu o creștere lentă și
pentru conservarea fructelor și
legumelor.
60
ÎNCĂLZITOR VESELĂ
Folosiți această funcție pentru a
reîncălzi vesela dumneavoastră
(farfurii, pahare) înainte de a
servi mâncarea, pentru a păstra
alimentele calde mai mult timp.
180
COACERE LENTĂ *
Această funcție permite
coacerea blândă, len și
uniformă, ce face ca produsele
sa fie moi și suculente. Este
potrivită pentru fripturi, pește și
produse de patiserie, pe un
singur nivel.
-
DECONGELARE
Aerul circulă fără încălzitoare
activate. Va fi activat doar
ventilatorul. Este folosit pentru a
dezgheța lent alimentele
congelate.
70
AQUA CLEAN
Doar încălzitorul inferior va
radia căldură. Folosiți această
funcție pentru a îndepărta
petele și resturile de mâncare
din cuptor. Programul durează
30 de minute.
* Este folosit pentru a obţine o clasă de eficienţă
energetică în conformitate cu standardul EN
60350-1.
SETAREA CEASULUI
CRONOMETRU
Rotiți butonul în direcția acelor de ceasornic pentru a
seta timpul. Apoi, ajustați precis setarea prin rotirea
butonului în direcția opusă. Cea mai lungă setare
posibilă este de 60 de minute. La expirarea timpului
setat, se va activa un semnal acustic ce durează
aproximativ cinci secunde.
TEMPORIZATOR DE OPRIRE (comutator
temporizator)
Mai întâi selectați sistemul de gătit și temperatura.
Setați timpul prin rotirea butonului în direcția acelor
de ceasornic. După expirarea timpului setat, sistemul
de încălzire selectat va fi dezactivat.
Dacă nu doriți să utilizați comutatorul temporizatorului
sau dacă timpul este mai scurt de 15 minute sau mai
lung de 120 de minute, se recomandă setarea
manuală. Rotiți butonul spre stânga pentru a selecta
simbolul . În poziția "0", cuptorul nu va funcționa.
DESCRIEREA SISTEMELOR
Încălzirea unui cuptor gol consumă multă energie. De
aceea, coacerea mai multor tipuri de produse de
patiserie sau mai multor pizza în mod succesiv va
salva multă energie din moment ce cuptorul va fi fost
deja preîncălzit.
Utilizați forme sau tăvi de copt din silicon de culoare
închisă sau emailate deoarece acestea conduc
căldura foarte bine.
Când utilizați hârtie pergament, asigurați-vă este
rezistentă la temperaturi ridicate.
În timpul pregătirii hranei, în interiorul cuptorului se
formează foarte mult abur, care este eliminat prin
coșul din spatele aparatului. Aburul se poate
condensa pe ușa și capacul aparatului (în funcție de
model). Acesta este un fenomen standard care nu
afectează funcționarea aparatului. După terminarea
procesului de gătire, ștergeți apa condensată cu o
cârpă.
Opriți cuptorul cu aproximativ 10 minute înainte de
sfârșitul procesului de preparare pentru a economisi
energie prin utilizarea căldurii acumulate.
Nu răciți mâncarea într-un cuptor închis pentru a
preveni condensarea (condens).
Ghiduri nivele de gătit
RO 14
SISTEM DE GĂTIT
ILUMINATUL CUPTORULUI
În toate modurile de operare, cuptorul este luminat
automat când se selectează modul de operare.
PREÎNCĂLZIRE RAPIDĂ
Utilizați această funcție pentru a încălzi cuptorul la
temperatura dorită cât mai repede posibil. Această
funcție nu este adecvată pentru prepararea
alimentelor.
Rotiți "butonul pentru selectarea funcției
cuptorului" în poziția ʺpreîncălzire rapidăʺ.
Setați cuptorul la temperatura dorită cu ajutorul
ʺbutonului de setare a temperaturiiʺ.
ÎNCĂLZITOR INFERIOR ȘI SUPERIOR
Încălzitoarele din partea inferioară și din partea
superioară a cavității cuptorului vor radia căldură în
mod uniform în interiorul cuptorului. Produse de
patiserie și din carne pot fi preparate pe un singur
nivel de raft.
Frigere carne
Folosiți tigăi sau tăvi emailate, din sticlă
termorezistentă, lut sau fontă. vile din oțel
inoxidabil nu sunt adecvate, deoarece ele reflectă
puternic căldura.
Coacerea produselor de patiserie
Folosiți doar un singur nivel și forme sau tăvi de copt
de culoare închisă. În forme sau tăvi de copt de
culoare deschisă, produsele de patiserie se vor
rumeni mai puțin, deoarece aceste echipamente vor
reflecta căldura. Întotdeauna așezați vile de copt pe
grătar. Dacă utilizați forma de copt furnizată, scoateți
grătarul. Timpul de preparare va fi mai scurt în cazul
în care cuptorul este preîncălzit.
Nu introduceți tava de copt adâncă în
primul ghidaj.
GRĂTAR MARE, GRĂTAR
Atunci când preparăm alimente la grătar utilizând
grătarul mare, vor fi în funcțiune încălzitorul superior
și încălzitorul grătarului montate în partea superioară
a cavității cuptorului.
Atunci când preparăm alimente la grătar, vor fi în
funcțiune încălzitorul superior și încălzitorul grătarului
montate în partea superioară a cavității cuptorului.
Preîncălziți încălzitorul cu infraroșu (grătarul) timp de
cinci minute.
Temperatura maximă la care se poate utiliza grilul si
grilul extins este 230°C.
Supravegheați mereu procesul de preparare. Carnea
se poate arde rapid din cauza temperaturii ridicate.
Frigerea cu ajutorul încălzitorului grătarului este
potrivită pentru preparare crocantă și cu conținut
scăzut de grăsime a bratwurst, bucăți de carne și
pește (fripturi, escalopuri, fripturi sau fileuri de somon
etc.) sau pentru prepararea pâinii prăjite.
Atunci nd preparați alimente direct pe grătar,
ungeți-l cu ulei pentru a preveni lipirea cărnii de grătar
și introduceți-l în al 4-lea ghidaj. Introduceți tava de
scurgere în ghidajul 1 sau 2. Atunci când preparați
alimente la grătar într-o tavă de copt, asigurați-
există suficient lichid în tavă pentru a preveni arderea.
Întoarceți carnea în timpul coacerii.
Dupa prepararea la grătar, curățați cuptorul,
accesoriile și ustensilele.
Când gătiți păstrăv, uscați peștele cu un prosop de
hârtie. Condimentați-l în interior; acoperiți-l cu ulei la
exterior și așezați-l pe grătar. Nu întoareceți peștele
când se coace la grătar.
Grilul se va folosi doar atunci când ușa
cuptorului este închisă.
Încălzitorul grătarului, grătarul și alte accesorii ale
cuptorului devin foarte fierbinți în timpul coacerii
la grătar. Prin urmare, utilizați mănuși de
bucătărie și clești pentru carne.
Prepararea alimentelor la rotisor
(în funcție de model)
Temperatura maximă când utilizați rotisorul este de
230 °C.
Introduceți suportul pentru bățul de frigăruie în a treia
glisieră din partea de jos și așezați foaia de copt
subțire în glisiera (prima) de fund, pentru a servi drept
tavă de scurgere.
Străpungeți carnea pe frigăruie și strângeți șuruburile.
RO 15
Așezați mânerul frigăruii pe suportul frontal al frigăruii
și introduceți vârful în orificiul din partea dreaptă a
peretelui din spate a cavității cuptorului (deschiderea
este protejată cu un capac rotativ).
Desfaceți mânerul frigăruii și închideți ușa
cuptorului.
Porniți cuptorul și selectați sistemul GRĂTAR MARE.
Nu folosiți grilul în poziția 4.
Grilul se va folosi doar atunci când ușa
cuptorului este închisă.
GRĂTAR CU VENTILATOR
În acest mod de operare, încălzitorul grătarului și
ventilatorul funcționează simultan. Potrivit pentru
prepararea la grătar a cărnii, peștelui și legumelor.
(A se vedea descrieri și sfaturi pentru GRĂTAR.)
AER CALD ȘI ÎNCĂLZITOR INFERIOR
Vor fi în funcțiune încălzitorul inferior, încălzitorul
rotund și ventilatorul cu aer cald. Potrivit pentru copt
pizza, plăcinte cu mere și prăjituri cu fructe.
AER CALD
Vor fi în funcțiune încălzitorul rotund și ventilatorul.
Ventilatorul instalat în peretele din spate al cavității
cuptorului asigură aerul cald care circulă în mod
constant în jurul fripturii sau produselor de patiserie.
Frigere carne
Folosiți tigăi sau tăvi emailate, din sticlă
termorezistentă, lut sau fontă. vile din oțel
inoxidabil nu sunt adecvate, deoarece ele reflectă
puternic căldura.
Puneți suficient lichid în timpul procesului de
preparare, pentru a preveni arderea cărnii. Întoarceți
carnea în timpul frigerii. Friptura va rămâne mai
suculentă dacă o acoperiți.
Coacerea produselor de patiserie
Se recomandă preîncălzirea.
Biscuiții și fursecurile pot fi coapte în forme de copt
puțin adânci pe mai multe nivele simultan (2 și 3).
Rețineți timpul de coacere poate sa difere chiar
daca formele de copt utilizate sunt aceleași. Biscuiții
din forma de copt așezată la nivel superior pot fi gata
mai devreme decât cei așezați la nivel inferior.
Întotdeauna așezați tăvile de copt pe grătar. Dacă
utilizați forma de copt furnizată, scoateți grătarul.
Pentru rumenire uniformă, asigurați-vă că biscuiții
sunt de aceeași grosime.
Nu introduceți tava de copt adâncă în
primul ghidaj.
ÎNCĂLZITOR INFERIOR ȘI
VENTILATOR
Este folosit pentru a coace produse de patiserie cu
aluat dospit, dar cu o creștere len și pentru
conservarea fructelor și legumelor. Utilizați al doilea
ghidaj din partea de jos și o tavă cu adâncime destul
de mică pentru a permite aerului cald să circule peste
partea superioară a vasului.
Conservare
Se prepară alimentele care urmează fie
conservate și borcanele ca de obicei. Folosiți borcane
cu un inel de etanșare din cauciuc și un capac de
sticlă. Nu folosiți borcane cu capace filetate sau din
metal sau cutii metalice. Asigurați- borcanele
sunt de dimensiuni egale, umplute cu același conținut
și bine sigilate.
Turnați 1 litru de a fierbinte în tava adâncă
(aproximativ 70° C) și așezați 6 borcane de 1 litru în
tavă. Așezați tava în cuptor pe al doilea ghidaj.
În timpul conservării, supravegheați preparatele și
lăsați să fiarbă până când lichidul din borcane începe
să fiarbă - atunci când bulele apar în primul borcan.
ÎNCĂLZITOR SUPERIOR ȘI
INFERIOR CU VENTILATOR
Este folosit pentru a coace toate tipurile de produse
de patiserie, pentru decongelare și pentru uscarea
fructelor și legumelor. Înainte de a introduce
alimentele în cuptorul încălzit în prealabil, așteptați ca
lumina fie oprită pentru prima dată. Pentru
rezultate optime, se coace numai pe un singur raft
(nivel).
Cuptorul trebuie fie preîncălzit. Utilizați al doilea
sau al patrulea ghidaj, numărând de jos în sus.
DECONGELARE
În acest mod, aerul va circula fără funcționarea
vreunui încălzitor.
Alimente potrivite pentru decongelare includ prăjituri
cu creme cu conținut mare de grăsime sau creme pe
bază de unt, prăjituri și produse de patiserie, pâine și
chifle și fructe congelate.
În cele mai multe cazuri, se recomandă scoaterea
alimentelor din ambalaj (nu uitați îndepărtați orice
cleme sau agrafe metalice).
La jumătatea timpului de decongelare, preparatele
trebuie întoarse, amestecate și separate în cazul în
care acestea au fost congelate împreună.
ÎNLZITOR VESELĂ
Folosiți această funcție pentru a reîncălzi vesela
dumneavoastră (farfurii, pahare) înainte de a servi
mâncarea, pentru a păstra alimentele calde mai mult
timp.
RO 16
COACERE LENTĂ (GENTLEBAKE)
Această funcție permite coacerea blândă, lentă și
uniformă, ce face ca produsele sa fie moi și
suculente. Este potrivită pentru fripturi, pește și
produse de patiserie, pe un singur nivel.
AQUA CLEAN
Doar încălzitorul inferior va radia căldură. Folosiți
această funcție pentru a îndepărta petele și resturile
de ncare din cuptor. Programul durează 30 de
minute.
ÎNTREȚINERE ȘI CURĂȚARE
Asigurați-ați deconectat aparatul
de la rețeaua electrică și așteptați ca
aparatul să se răcească.
Copiii nu trebuie curețe aparatul sau
îndeplinească sarcini de întreținere, fără
supraveghere corespunzătoare.
Finisaj din aluminiu (arzător de gaz)
Curățați finisajul din aluminiu cu detergenți lichizi non-
abrazivi concepuți pentru astfel de suprafețe. Aplicați
soluția de curățat pe o cârpă umedă și curățați
suprafața. Apoi, clătiți suprafața cu apă. Nu aplicați
soluția de curățat direct pe finisajul din aluminiu. Nu
folosiți agenți de curățare sau bureți abrazivi.
Suprafețele acoperite cu aluminiu nu trebuie să
intre în contact cu spray-urile de curățare a cuptorului,
deoarece acest lucru poate duce la deteriorări vizibile
și permanente.
Partea frontală a carcasei din oțel inoxidabil
(în funcție de model)
Curățați această suprafață doar cu un detergent slab
(soluții de săpun brevetate) și un burete moale care
nu zgârie finisajul. Nu folosiți agenți de curățare
abrazivi sau produse de curățare care conțin solvenți,
deoarece acestea pot deteriora finisajul carcasei.
Suprafețe lăcuite și piese din plastic
(în funcție de model)
Nu curățați butoanele, mânerele ușilor, autocolantele
și plăcuțele cu caracteristicile tehnice/privind modelul
cu agenți de curățare abrazivi sau materiale de
curățare abrazive, agenți de curățare pe bază de
alcool, sau cu alcool. Îndepărtați imediat orice pete cu
o cârpă moale non-abrazivă și puțină apă, pentru a
se evita deteriorarea suprafeței.
De asemenea, puteți utiliza detergenți și materiale de
curățare destinate acestor suprafețe, conform
instrucțiunilor producătorilor respectivi.
Suprafețe emailate (cuptor, plită de gătit)
Folosiți un burete umed cu detergent pentru curățare.
Petele de grăsime pot fi îndepărtate cu apă caldă și
detergent special pentru email. Nu curățați niciodată
suprafețele emailate cu produse abrazive care
produc daune permanente la suprafața aparatului.
Suprafețe din sticlă
Nu folosiți agenți de curățare abrazivi sau raclete
metalice ascuțite pentru curățarea sticlei ușii
cuptorului, deoarece acestea ar putea sparge
suprafața și provoca spargerea sticlei. Curățați
suprafețele din sticlă cu produse speciale pentru
sticlă, oglinzi și ferestre.
CURĂȚAREA PLITELOR DE GĂTIT
Curățați zona din jurul zonelor de gătit cu apă caldă
și puțin detergent lichid de vase.
Pentru murdăria persistentă, folosiți un burete de
sârmă îmbibat cu detergent; apoi, clătiți plita și
ștergeți-o.
Lichidele care conțin sare, lichidele care au dat în foc
și umezeala au un efect negativ asupra zonelor de
gătit. Curățați întotdeauna zonele de gătit,
Folosiți agenți de curățare normali și balsamuri
disponibile în comerț pentru a întreține zonele de
gătit. Dacă zona de gătit este ușor caldă, agentul de
curățare va penetra porii mai ușor.
Inelele din zona de tit sunt realizate din oțel
inoxidabil. Din cauza expunerii la căldură, acestea pot
căpăta o nuanță gălbuie, după o anumită perioadă de
utilizare. Acesta este un fenomen fizic normal. Petele
gălbui pot fi îndepărtate cu ajutorul detergenţilor
convenţionali care curăţă metalele. Accesoriile de
spălat vase agresive nu sunt potrivite pentru
curățarea acestor coroane, deoarece acestea pot
provoca zgârieturi.
ARZĂTOR DE GAZ
Grătarul, suprafața de gătit și piesele arzătorului pot
fi curățate în acalcu puțin detergent de spălat
vase. Nu le curățați într-o mașină de spălat vase.
Curățați termocuplul si bujia cu o perie moale. Aceste
componente trebuie să fie extrem de curate pentru a
funcționa corect. Curățați coroana arzătorului și
capacul. Asigurați- orificiile de pe coroana
arzătorului nu sunt înfundate sau blocate în alt mod.
După curățare, uscați bine toate piesele și
reasamblați-le corect. Orice piesă așezată strâmb va
face aprinderea arzătoarelor mai dificilă.
Capacele arzătoarelor sunt finisate în email
negru. Din cauza temperaturilor ridicate, decolorarea
acestora nu poate fi evitată. Totuși, acest lucru nu va
afecta funcţionarea arzătoarelor.
RO 17
CUPTOR
Curățați pereții cuptorului cu un burete umed și
detergent.
Pentru a curăța petele persistente arse în peretele
cuptorului, folosiți un detergent special pentru email.
După curățare, ștergeți cu grijă cuptorul.
Curățați cuptorul numai atunci când este complet
rece.
Nu folosiți niciodată agenți abrazivi, deoarece aceștia
vor zgâria suprafața emailată.
Spălați ustensilele pentru cuptor cu un burete și
detergent. De asemenea, puteți utiliza detergenți
speciali pentru a îndepărta petele sau arsurile dificile.
UTILIZAREA FUNCȚIEI AQUA CLEAN
PENTRU CURĂȚAREA CUPTORULUI
Rotiți BUTONUL DE SELECTARE A SISTEMULUI
DE GĂTIT în poziția Aqua Clean . Setați
BUTONUL DE SETARE A TEMPERATURII la 70°C.
Turnați 0,6 l apă într-o tavă de copt și așezați-o în
ghidajul inferior.
După 30 de minute, reziduurile alimentare de pe
pereții de email ai cuptorului se vor înmuia și vor fi
ușor de curățat cu o cârpă umedă.
Utilizați sistemul Aqua Clean atunci
când cuptorul s-a răcit complet.
SCOATEREA ȘI CURĂȚAREA
GHIDAJELOR DE SÂRMĂ ȘI GHIDAJELOR
TELESCOPICE EXTENSIBILE
Folosiți doar substanțe de curățare convenționale
pentru a curăța ghidajele.
Țineți ghidajele de partea inferioară și trageți-le spre
centrul cavității cuptorului.
Scoateți-le din orificii în sus.
Nu curățați ghidajele extensibile în
mașina de spălat vase.
INSTALAREA INSERȚIEI CATALITICE
Folosiți doar detergenți convenționali pentru
curățarea ghidajelor.
Îndepărtați ghidajele de sârmă sau ghidajele
telescopice. (în funcție de model)
Montați inserțiile catalitice pe ghidajele din sârmă.
Partea de sus a ghidajelor trebuie fie montată în
orificiile de sus "A", în inserțiile catalitice.
Așezați ghidajele din sârmă cu inserțiile catalitice pe
orificiile "A" de sus, din pereții laterali ai cuptorului.
Apăsați-le în opritorul din partea de jos "B".
Nu spălați inserțiile catalitice în mașina
de spălat vase.
ÎNLOCUIREA BECULUI
Becul este un consumabil și, prin urmare, nu este
acoperit de garanție. Înainte de a schimba becul,
scoateți tăvile, grătarul și ghidajele.
Deconectați aparatul de la rețeaua electrică.
Desfaceți capacul becului și scoateți sau deșurubați
becul.
Lampă cu halogen: G9, 230 V, 25 W. (Bec normal
E14, 230 V, 25 W - în funcție de model).
Protejați-vă pentru a evita arsurile.
ÎNCHIDEREA UȘII COMFORT
(în funcție de model)
Mașinile de tit sunt echipate cu ușă securizată cu
balamale noi COMFORT. Aceste balamale speciale
garantează închiderea foarte silențioasă și lină a ușii
cuptorului.
RO 18
Daforța aplicată pentru a închide ușa
este prea puternică, efectul sistemului
este redus sau sistemul va fi ocolit pentru
siguranță.
SISTEM DE BLOCARE A UȘII
(în funcție de model)
Deschideți sistemul de blocare a ușii împingând-o
ușor spre dreapta cu degetul mare în timp ce trăgeți
simultan ușa spre exterior.
Când ușa cuptorului este închisă,
sistemul de blocare a ușii revine
automat în poziția inițială.
SCOATEREA ȘI INTRODUCEREA UȘII
CUPTORULUI
(în funcție de model)
1. Deschideți ușa cuptorului (până la poziția finală).
2. Ridicați clapele balamalelor ușii (în cazul închiderii
convenționale).
La sistemul de închidere ușoară COMFORT, rotiți
clapele la 90°.
3. Închideti ușor ușa cuptorului până când clapele se
fixează perfect cu balamalele din profilul ușii.
Închideți ușa ușor și trăgeți-o din ambele balamale
ale aparatului, la un unghi de 15° (raportat la
poziția ușii închise).
Înainte de a pune ușa la loc, verificați
întotdeauna ca clapele balamalelor
fie așezate corect în profilul ușii. Astfel
preveniți închiderea bruscă a
balamalei, care este conectată la un arc
puternic. Dacă aceste clape scapă pot
deteriora ușa cuptorului și pot produce
un accident.
Scoaterea și introducerea ușii cuptorului
(în funcție de model)
1.Deschideți ușa cuptorului (până la poziția finală).
2.Ridicați ușa și răsuciți clape.
3. Închideți încet ușa cuptorului, ridicați-o ușor și
trăgeți-o din ambele balamale ale aparatului.
Pentru a pune la loc ușa, reluați pașii aceștia
în ordine inversă. Dacă ușa nu se deschide sau nu se
închide corect, asigurați-vă că balamalele sunt corect
poziționate în cârligele lor.
SCOATEREA ȘI INTRODUCEREA
GEAMULUI DE LAA CUPTORULUI
(în funcție de model)
Geamul de la ușa cuptorului poate fi curățat din
interior, dar trebuie să fie scos mai întâi. Scoateți ușa
cuptorului (a se vedea capitolul "Scoaterea și
introducerea ușii cuptorului").
Ridicați ușor suporturile de pe partea stângă și dreaptă
a ușii (marcaj 1 pe suport) și desprindeți-le de geam
(marcaj 2 pe suport).
RO 19
Țineți geamul ușii de marginea inferioară; ușor ridicați-
l, astfel încât acesta să nu mai fie atașat de suport; și
scoateți-l.
Pentru a scoate al treilea geam (numai cu anumite
modele), ridicați-l și scoateți-l. De asemenea,
îndepărtați garniturile din cauciuc de pe geam.
Pentru a remonta geamul din sticlă, respectați
ordinea inversă. Marcajele (semicirculare) de pe ușă
și geam trebuie să se suprapună.
Scoaterea și introducerea geamului de la
ușa cuptorului (în funcție de model)
Desfaceți șuruburile de pe laturile din stânga și din
dreapta și scoateți profilul de sus. Acum puteți scoate
geamul din sticlă al ușii.
Pentru a pune geamul de sticlă la loc, reluați
pașii enunțați în ordine inversă.
Reparațiile sau orice cereri de garanție rezultate
din conectarea sau utilizarea necorespunzătoare
a aparatului nu sunt acoperite de garanţie. În
acest caz, costurile reparaţiei vor fi suportate de
către utilizator.
INSTRUCȚIUNI DE INSTALARE ȘI
CONECTARE
AMPLASAREA APARATULUI (mm)
Pereții sau mobilierul adiacente aparatului (podeaua,
peretele din spate al bucătăriei, pereții laterali) trebuie
să fie rezistenți la temperaturi până la cel puțin 90°C.
NIVELAREA APARATULUI ȘI SUPORT
SUPLIMENTAR (în funcție de model)
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28

Gorenje K5241WJ Manualul proprietarului

Tip
Manualul proprietarului