70
2. Ştergeți suprafețele exterioare cu o cârpă umedă curată.
3. Scoateți și spălați plăcile cu apă caldă și detergent.
Nu folosiți bureți de bucătărie, bureți de sârmă sau săpun.
În locurile unde plăcile superioare şi inferioare fac contact, suprafețele neadezive pot arăta urme de uzură.
Aceasta este doar un defect de aspect și nu va afecta funcționarea corectă a aparatului.
RECICLAREA
W
Pentru a evita problemele de mediu și de sănătate cauzate de substanțele periculoase,
aparatele și bateriile reîncărcabile și cele obișnuite marcate cu unul dintre aceste
simboluri, nu trebuie eliminate împreună cu deșeurile municipale nesortate. Eliminați
întotdeauna produsele electrice și electronice și, după caz, bateriile reîncărcabile și
cele obișnuite, la un punct de reciclare/colectare corespunzător.
Gogoși (Pentru aprox. 24 bucăți)
• 170 g făină simplă
• 110 g zahăr extrafin
• 7 g praf de copt
• 2 g sare
• 120 g unt fără sare, frecat
• 1 ou mare de casă
• 175 ml lapte integral
1. Amestecați făina, zahărul, praful de copt și sarea, apoi cerneți într-un castron.
2. Amestecați untul, oul și laptele, apoi amestecați-le cu celelalte ingredientele. Bateți cu telul până
obțineți un amestec omogen. Vă recomandăm să folosiți amestecul la temperatura camerei.
Brioșe simple (Pentru aprox. 25 bucăți)
• 120 g zahăr extrafin
• 120 g unt fără sare, frecat
• 2 ouă mari de casă
• 7 ml extract de vanilie
• 120 g făină cu praf de copt, cernută
1. Puneți unt și zahăr într-un castron și bateți cu telul până când devin de o culoare mai deschisă și își
dublează volumul. Adăugați vanilie.
2. Bateți ușor ouăle. Adăugați-le treptat peste unt și zahăr, bătând continuu cu telul, până când se
omogenizează. Continuați până când ați adăugat fiecare ou.
3. Încorporați încet făina la amestecul de ouă, până se omogenizează bine. Nu amestecați excesiv.
Variații
Ciocolată: reduceți cantitatea de făină la 110 g, adăugând 20 g de pudră de cacao
Lămâie: înlocuiți vanilia și coaja de la 1 lămâie, rasă mărunt
Gofre simple (Pentru aprox. 4 bucăți)
• 170 g făină simplă
• 15 g praf de copt
• 2 g sare
• 30 g zahăr extrafin
• 2 ouă mari de casă
• 250 ml lapte integral
• 5 ml extract de vanilie
1. Cerneți făina, sarea, praful de copt și zahărul într-n castron.
2. Separați albușurile de gălbenușurile de ou și introduceți gălbenușurile, laptele și vanilia în alt castron.
Amestecați bine acest amestec cu ingredientele uscate.
3. Bateți cu telul albușurile, până când se întărește puțin. Încorporați-le încet în amestec, lăsând
amestecul cât mai aerat. Vă recomandăm să folosiți amestecul la temperatura camerei.
Gofre fără gluten
(Pentru aprox. 4 bucăți)
• 280 g amestec de făină simplă, fără gluten
• 15 g praf de copt
• 2 g sare
• 60 g zahăr extrafin
• 2 ouă mari de casă
• 200 ml lapte integral
• 2,5 ml extract de vanilie
Urmați metoda pentru Gofre simple.