* 73/93/EWG din 19.02.1973 “Directiva privind tensiunile joase”, inclusiv amendamentul 93/68/EWG
* 89/336/EWG din 03.05.1989 “Directiva EMC”, inclusiv amendamentul 92/31/EWG.
Compartimentul cablului (Figura 3)
Automatul de cafea are un compartiment pentru cablu. Daca cordonul electric este mai lung decat este necesar
pentru a ajunge la priza, cablul in surplus poate fi rulat in baza carcasei.
Inainte de prima utilizare
Inainte de a prepara cafea pentru prima data, trebuie sa efectuati procedura de fierbere a apei o data sau
de doua ori, utilizand cantitatea maxima de apa, pentru a curata automatul de cafea.
Umpleti recipientul pentru apa cu apa rece, pana la marcajul superior. Fara a utiliza cafea macinata sau
hartie de filtru, porniti aparatul si lasati apa sa curga in recipientul termos. Aruncati apa dupa ce a circulat prin
recipientul termos.
Modul de preparare a cafelei
1. Umpleti cu apa (Figura 4)
Ridicati capacul aflat pe recipientul pentru apa. Scoateti recipientul pentru apa si umpleti-l cu apa curata, rece
de la robinet.
! Nu folositi niciodata apa fierbinte. Nu umpleti niciodata recipientul pentru apa cu lapte, cafea gata
preparata, ceai, etc.
Marcajele pentru numarul de cesti se afla pe recipientul pentru apa (Figura 1/C). Marcajele se refera la
cantitatea de apa rece. Cantitatea de cafea rezultata va fi mai mica, deoarece cafeaua macinata retine apa.
Plasati recipientul pentru apa la loc si inchideti capacul.
Sugestie: Pentru a pre-incalzi recipientul termos, clatiti-l cu apa fierbinte inainte de a prepara
cafeaua.
2. Introduceti hartia filtru (Figura 5)
Apasati butonul pentru a deschide filtrul rabatabil (Figura 1/M). Filtrul se roteste spre dreapta (Figura 5).
Introduceti un filtru nr. 4 in suportul filtrului. Pliati mai intai laturile perforate.
3. Umpleti cu cafea macinata (Figura 6)
Utilizati cafea “mediu” macinata. Cantitatea de cafea care va fi utilizata depinde de gustul consumatorului. O
lingurita (aproximativ 6-7 g) este suficienta pentru prepararea unei cafele potrivit de tari. Rabateti inapoi filtrul
pana ce se inchide cu un declic. Asigurati-va ca suportul filtrului este fixat corect (Figura 9)
4. Asezati recipientul termos cu capac pe placa
Asezati recipientul termos cu capacul infiletat (in sensul acelor de ceas) pe placa. Capacul trebuie intotdeauna
infiletat pe recipientul termos deoarece el activeaza valva anti-scurgere (Figura 7). Desi capacul este inchis,
cafeaua patrunde in recipientul termos prin sistemul de inchidere cu sicana. Ea ramane suficient de fierbinte
pentru a fi consumata pe o perioada lunga de timp.
5. Puneti aparatul in functiune (Figura 8)
Acum puneti in functiune aparatul cu ajutorul butonului Pornit/ Oprit (ON/ OFF) (Figura 8/2). LEDul indicator
al functionarii (Figura 8/1) se aprinde.
Pentru a va asigura ca concentratia cafelei este uniforma, amestecati-o in termos dupa preparare.
6. Scoateti recipientul termos
In momentul in care recipientul termos a fost scos valva anti-scurgere (Figura 7) impiedica surplusul de apa sa
picure pe placa. De aceea asigurati-va ca suportul filtrului (Figura 9) este fixat corect.
Pentru a turna cafeaua, deschideti capacul recipientului termos prin defiletare in sens invers acelor de ceas,
pana cand se produce un declic (sau pana cand marcajul coincide cu ciocul). Dupa turnarea cafelei, inchideti
capacul rotindu-l in sensul acelor de ceas pana ce este bine strans, pentru a pastra cald restul de cafea.
Daca apa s-a scurs complet si doriti sa adaugati apa pentru a prepara din nou cafea, opriti aparatul si lasati-l sa
se raceasca timp de aproximativ 5 minute.
Pentru a spuma sau incalzi lapte
Puteti prepara cappuccino, cafea cu lapte sau cacao, sau chiar sa incalziti lapte (de exemplu, pentru a-l bea cu
miere ca remediu impotriva racelilor), utilizand ciocul pentru laptele spumat (Figura 2/A, B, C, D)
Inchideti ciocul pentru laptele spumat in modul urmator (Figura 10):
☛
Introduceti butonul pentru reglarea cantitatii de spuma (Figura 2/A) in piesa de suctiune (Figura 2/B) si
apasati-l puternic.