ROMÂNĂ 1
1 Reţeta
Notă
•
Nu adăugaţi cantităţi mai mari decât cele specificate în reţetă, deoarece acestea pot
deteriora maşina dumneavoastră de pâine.
•
Dacă este cazul, utilizaţi o spatulă pentru a curăţa laturile tăvii de pâine pentru a
desprinde aluatul care se prinde pe pereţi.
•
Nu adăugaţi mai mult de 560g făină şi 3 linguriţe, 4 linguriţe şi, respectiv, 5 linguriţe de
drojdie pentru programele generale de pâine, pâine super-rapidă şi respectiv, programul
pentru cozonac de Paşte.
•
De asemenea, pentru programul de pâine de casă nu depăşiţi cantităţile de 560g făină şi
3 linguriţe de drojdie.
•
Folosiţi întotdeauna drojdie uscată activă pentru această maşină de pâine.
Indicaţie
• Măsuraţi întotdeauna ingredientele cu exactitate.
• Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, cu excepţia cazului în care se
specifică altfel în reţetă.
• Puneţi ingredientele în tava de pâine în ordinea în care sunt enumerate în reţetă.
• Adăugaţi întotdeauna mai întâi ingredientele lichide şi apoi pe cele uscate.
• Drojdia trebuie să fie uscată şi separată de alte ingrediente atunci când este adăugată
în tava de pâine. Nu permiteţi drojdiei să atingă sarea.
• Untul şi alte grăsimi trebuie tăiate în bucăţi mici înainte de a fi puse în tava de pâine
pentru a facilita amestecarea.
Programul 1. [White]
Pâine albă
Adecvat pentru pâine albă
750g 1000g
1. Apă 280 ml 350 ml
2. Ulei 1,5 linguri 2 linguri
3. Sare 1 linguriţă 1,5 linguriţe
4. Zahăr 1,5 linguri 2 linguri
5. Făină pentru pâine 455 g 560 g
6. Drojdie uscată activă 1 linguriţă 1 linguriţă
Pâine cu merişoare, nuci şi rozmarin
1000g
1. Apă
300 ml
2. Ulei de floarea-
soarelui
2 linguri
3. Miere
2 linguri
4. Sare
1,5 linguriţe
5. Făină integrală pentru
pâine
250 g
6. Făină albă pentru
pâine
250 g
7. Drojdie uscată activă
2 linguriţe
8. Crenguţe de rozmarin
5 g
9. Merişoare uscate
75 g
10. Nuci
75 g
Programul 2. [White bread rapid]
Pâine albă rapidă
Pâinea va fi gata mai repede decât în cazul programului pentru pâine albă, dar poate fi mai
mică şi mai densă.
750g 1000g
1. Apă 280 ml 350 ml
2. Ulei 1,5 linguri 2 linguri
3. Sare 1 linguriţă 1,5 linguriţe
4. Zahăr 1,5 linguri 2 linguri
5. Făină pentru pâine 455 g 560 g
6. Drojdie uscată activă 1,6 linguriţe 1,6 linguriţe