Philips HD9046/90 Recipe Booklet

Tip
Recipe Booklet

Acest manual este potrivit și pentru

Înregistraţi-vă produsul şi beneficiaţi de asistenţă la
www.philips.com/welcome
HD9045
HD9046
RO Reţete pentru maşina de pâine 1
Întrebări?
Contactaţi
Philips
ROMÂNĂ 1
1 Reţeta
Notă
Nu adăugaţi cantităţi mai mari decât cele specificate în reţetă, deoarece acestea pot
deteriora maşina dumneavoastră de pâine.
Dacă este cazul, utilizaţi o spatulă pentru a curăţa laturile tăvii de pâine pentru a
desprinde aluatul care se prinde pe pereţi.
Nu adăugaţi mai mult de 560g făină şi 3 linguriţe, 4 linguriţe şi, respectiv, 5 linguriţe de
drojdie pentru programele generale de pâine, pâine super-rapidă şi respectiv, programul
pentru cozonac de Paşte.
De asemenea, pentru programul de pâine de casă nu depăşiţi cantităţile de 560g făină şi
3 linguriţe de drojdie.
Folosiţi întotdeauna drojdie uscată activă pentru această maşină de pâine.
Indicaţie
Măsuraţi întotdeauna ingredientele cu exactitate.
Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, cu excepţia cazului în care se
specifică altfel în reţetă.
Puneţi ingredientele în tava de pâine în ordinea în care sunt enumerate în reţetă.
Adăugaţi întotdeauna mai întâi ingredientele lichide şi apoi pe cele uscate.
Drojdia trebuie să fie uscată şi separată de alte ingrediente atunci când este adăugată
în tava de pâine. Nu permiteţi drojdiei să atingă sarea.
Untul şi alte grăsimi trebuie tăiate în bucăţi mici înainte de a fi puse în tava de pâine
pentru a facilita amestecarea.
Programul 1. [White]
Pâine albă
Adecvat pentru pâine albă
750g 1000g
1. Apă 280 ml 350 ml
2. Ulei 1,5 linguri 2 linguri
3. Sare 1 linguriţă 1,5 linguriţe
4. Zahăr 1,5 linguri 2 linguri
5. Făină pentru pâine 455 g 560 g
6. Drojdie uscată activă 1 linguriţă 1 linguriţă
Pâine cu merişoare, nuci şi rozmarin
1000g
1. Apă
300 ml
2. Ulei de floarea-
soarelui
2 linguri
3. Miere
2 linguri
4. Sare
1,5 linguriţe
5. Făină integrală pentru
pâine
250 g
6. Făină albă pentru
pâine
250 g
7. Drojdie uscată activă
2 linguriţe
8. Crenguţe de rozmarin
5 g
9. Merişoare uscate
75 g
10. Nuci
75 g
Programul 2. [White bread rapid]
Pâine albă rapidă
Pâinea va fi gata mai repede decât în cazul programului pentru pâine albă, dar poate fi mai
mică şi mai densă.
750g 1000g
1. Apă 280 ml 350 ml
2. Ulei 1,5 linguri 2 linguri
3. Sare 1 linguriţă 1,5 linguriţe
4. Zahăr 1,5 linguri 2 linguri
5. Făină pentru pâine 455 g 560 g
6. Drojdie uscată activă 1,6 linguriţe 1,6 linguriţe
2 ROMÂNĂ
Programul 3. [Light rye bread]
Pâine uşoară de secară
Se poate folosi un amestec de făină pentru pâine şi făină de secară
Notă
Seminţele de chimen trebuie rupte în bucăţele.
1000g
1. Apă
240 ml (30~40°C)
2. Ulei 2 linguri
3. Sare 1,5 linguriţe
4. Zahăr 2 linguri
5. Seminţe de chimen 1 lingură
6. Cacao pudră 2 linguri
7. Făină de secară pentru pâine 140 g
8. Făină pentru pâine 280 g
9. Drojdie uscată activă 1,5 linguriţe
Programul 4. [French]
Pâine franţuzească
Pâinea va avea o crustă mai crocantă şi o textură mai uşoară
750g 1000g
1. Apă 270 ml 350 ml
2. Ulei 1,5 linguri 2 linguri
3. Sare 1,5 linguriţe 2 linguriţe
4. Făină pentru pâine 450 g 560 g
5. Drojdie uscată activă 1,3 linguriţe 1,3 linguriţe
Programul 5. [Sweet]
Pâine dulce
Pâinea va fi crocantă şi dulce.
750g 1000g
1. Apă 240 ml 300 ml
2. Ulei 2 linguri 3 linguri
3. Sare 1 linguriţă 1 linguriţă
4. Zahăr 4 linguri 5 linguri
5. Făină pentru pâine 400 g 500 g
6. Drojdie uscată activă 1,3 linguriţe 1,3 linguriţe
Programul 6. [Super rapid]
Super rapid
Chiar mai rapid decât pâinea albă şi pâinea albă rapidă, însă este posibil ca pâinea să fie mai
deschisă la culoare
1000g
1. Apă
310 ml (40~50°C)
2. Ulei 2 linguri
3. Sare 1 linguriţă
4. Zahăr 2 linguri
5. Făină pentru pâine 560 g
6. Drojdie uscată activă 4 linguriţe
ROMÂNĂ 3
Programul 7. [Gluten free]
Pâine fără gluten
Adecvat pentru ingrediente fără gluten, care vor avea un timp mai lung de coacere
1000g
1. Ulei 5 linguri
2. Lapte 300 ml
3. Oţet 1,5 linguri
4. Ouă 3
5. Sare 1,5 linguriţe
6. Zahăr 2 linguri
7. Făină pentru pâine fără gluten 500 g
8. Drojdie uscată activă 2 linguriţe
Programul 8. [Whole wheat]
Pâine integrală
Se va acorda timp de preîncălzire pentru a permite cerealelor să absoarbă apă şi să se umfle.
750g 1000g
1. Apă 280 ml 350 ml
2. Ulei 1 lingură 2 linguri
3. Sare 1 linguriţă 2 linguriţe
4. Zahăr 2 linguri 2 linguri
5. Făină integrală pentru pâine 450 g 560 g
6. Drojdie uscată activă 2 linguriţe 2 linguriţe
Pâine integrală cu semințe
750g
1. Apă 280 ml
2. Ulei 1 linguri
3. Sare 1 linguriţă
4. Miere 2 linguri
5. Făină integrală pentru pâine 450 g
6. Drojdie uscată activă 1 linguriţă
7. Seminţe de dovleac 20 g
8. Seminţe de floarea-soarelui 20 g
9. Seminţe de susan 20 g
Programul 9. [Whole wheat rapid] (numai pentru HD9045)
Pâine integrală rapidă
Pâinea va fi gata mai repede decât în cazul programului pentru pâine integrală, dar poate fi
mai mică şi mai densă.
750g 1000g
1. Apă 280 ml 350 ml
2. Ulei 1 lingură 2 linguri
3. Sare 1 linguriţă 2 linguriţe
4. Zahăr 2 linguri 2 linguri
5. Făină integrală pentru pâine 450 g 560 g
6. Drojdie uscată activă 2 linguriţe 2 linguriţe
4 ROMÂNĂ
Programul 9. [Yoghurt] (numai pentru HD9046)
Iaurt
Notă
Asiguraţi-vă că recipientul pentru iaurt a fost spălat bine cu apă caldă şi detergent şi
uscat înainte de a prepara iaurtul.
Se poate utiliza lapte integral, lapte degresat sau lapte cu 2% grăsime.
Asiguraţă-vă că iaurtul este proaspăt şi, astfel, cultura de iaurt este activă.
Pentru a prepara iaurt de casă
1. Lapte 1000 ml
2. Iaurt 100 ml
Programul 10. [Dough]
Notă
Greutatea pâinii sau culoarea crustei nu pot fi setate pentru programele de mai jos.
Aluat
Pentru amestecarea ingredientelor şi frământarea aluatului, fără coacere
1000g
1. Apă 330 ml
2. Ulei 2 linguri
3. Sare 2 linguriţe
4. Zahăr 4 linguri
5. Făină pentru pâine 560 g
6. Drojdie uscată activă 2 linguriţe
Programul 11. [Pasta dough]
Aluat pentru paste
Pentru amestecarea şi frământarea ingredientelor pentru aluat de paste
1. Ulei 2 linguri
2. Ouă mari 3
3. Sare 0,5 linguriţe
4. Făină de grâu dur 300 g
Programul 12. [Cake]
Cozonac de Paşte
Adecvat pentru reţeta de cozonac rusesc pentru Paşte
Notă
Coaja de lămâie şi migdalele trebuie rupte în bucăţele înainte de a fi folosite.
Untul trebuie tăiat în bucăţi mici.
Stafidele trebuie înmuiate în vin Sherry timp de circa 30 minute.
1. Lapte 120 ml
2. Zahăr 0,25 căni (~50 g)
3. Sare 0,5 linguriţe
4. Ouă 1
5. Gălbenuşuri 2
6. Unt 3 linguri
7. Coajă de lămâie 1 linguriţă
8. Stafide 30 g
9. Coacăze 30 g
10. Migdale 30 g
11. Făină universală 365 g
12. Vin Sherry 0,5 căni (~120 ml)
13. Drojdie uscată activă 4,5 linguriţe
ROMÂNĂ 5
Prăjitură
Adecvat pentru prepararea de chec sau pandişpan
1. Ouă 3
2. Unt 150 g
3. Zahăr 150 g
4. Făină universală 150 g
5. Praf de copt 3 g
Programul 13. [Jam]
Gem
Pentru prepararea gemului
Notă
Căpşunile trebuie tăiate mai întâi în bucăţele.
1. Căpşuni 300 g
2. Zahăr 150 g
Programul 14. [Home made]
Pâine de casă
Puteţi personaliza durata fiecărei etape implicate în procesare.
1 Apăsaţi (butonul de meniu) de 13 ori pentru a selecta programul pentru pâine de
casă după pornirea maşinii de pâine.
Se afişează numărul programului „14” şi intervalul de procesare.
2 Apăsaţi (butonul de ciclu).
Pe afişajul de stare LCD luminează intermitent „KNEAD1”.
3 Apăsaţi (butonul de cronometru) pentru a seta durata Frământării etapa 1.
Notă
Dacă menţineţi butonul apăsat, timpul creşte sau scade mai repede.
4 Apăsaţi din nou (butonul de ciclu) pentru confirmare.
5 Urmaţi etapele de mai sus pentru a stabili durata celorlalte etape de procesare.
6 Apăsaţi (butonul de ciclu) pentru a ieşi la finalizarea tuturor setărilor.
7 Apăsaţi din nou (butonul pornire/oprire) atunci când sunteţi gata să coaceţi pâinea.
A se vedea durata fiecărei etape în tabelul de mai jos.
Etapa Durata (minute)
[KNEAD1] (Frământare 1) 8~16
[RISE1] (Creştere 1) 20~60
[KNEAD2] (Frământare 2) 10~25
[RISE2] (Creştere 2) 5~120
[RISE3] (Creştere 3) 0~120
[BAKE] (Coacere) 20~78
[KEEP WARM] (păstrare la cald) 0~60
6 ROMÂNĂ
2 Interval total de programare
Notă
Durata de păstrare la cald pentru programele (1 – 9) este de 60 de minute.
Denumire program Pâine cu greutatea de 750 g
Deschisă Medie Închisă
1. Pâine albă 3:55 3:55 4:10
2. Pâine albă rapidă 2:45 2:45 2:55
3. Franţuzească 3:45 3:50 3:55
5. Dulce 3:22 3:22 3:26
7. Fără gluten - 2:49 -
8. Pâine integrală 3:50 3:55 4:05
9. Pâine integrală rapidă (HD9045) 2:39 2:44 2:49
Denumire program Pâine cu greutatea de 1000 g
Deschisă Medie Închisă
1. Pâine albă 4:00 4:00 4:15
2. Pâine albă rapidă 2:50 2:50 3:00
3. Franţuzească 3:50 3:55 4:00
5. Dulce 3:23 3:25 3:29
7. Fără gluten - 2:59 -
8. Pâine integrală 3:55 4:00 4:10
9. Pâine integrală rapidă (HD9045) 2:44 2:49 2:54
Notă
Greutatea pâinii şi culoarea crustei nu pot fi schimbate pentru programele de mai jos.
Denumire program
Medie
Păstrare la cald
(minute)
3. Pâine uşoară de secară 4:00 60
6. Pâine super rapidă 0:58 60
9. Iaurt (HD9046) 8:00
10. Aluat 1:30
11. Aluat pentru paste 0:18
12. Prăjitură 2:00 60
13. Gem 1:00
14. Pâine de casă
Pentru detalii, a se vedea „Pâine
de casă” în manualul utilizatorului
60
Specificaţiile pot fi modificate fără notificare prealabilă.
© 2012 Koninklijke Philips Electronics N.V.
Toate drepturile rezervate.
HD9045_HD9046_RU_Recipe_Book_V1.0 3140 035 32921
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Philips HD9046/90 Recipe Booklet

Tip
Recipe Booklet
Acest manual este potrivit și pentru