86
CARAFĂ
• Fundul carafei va erbinte, aşezaţi-o pe o suprafaţă izolată.
• Clătiţi carafa cu apă erbinte, pentru a o preîncălzi, astfel încât să nu ia din căldura cafelei.
• Pentru a scoate capacul, rotiți-l în așa fel încât să aliniați U cu u.
• Puneți capacul la loc în aceeași poziție, apoi rotiți-l în așa fel încât să aliniați L cu u.
• Pentru a deschide picurătorul, apăsați mânerul din spatele capacului.
UTILIZAREA TEMPORIZATORULUI
Notă: asigurați-vă că ceasul este setat la ora corectă. Folosiți butoanele hr (ore) și min (minute).
1. Pregătiți aparatul de cafea în funcție de modul pe care îl utilizați, dar nu apăsați butonul + pentru a începe erberea.
2. Apăsați butonul Y. Butonul va clipi și pictograma Y va lumina intermitent pe așaj.
3. În 10 secunde de la apăsarea butonului Y, folosiți butoanele hr (ore) și min (minute) pentru a introduce ora la care doriți ca aparatul dvs. de cafea să
înceapă erberea.
4. Dacă a fost programată anterior o oră, aceasta va lumina intermitent pe așaj, în caz contrar pe așaj va apărea setarea implicită 08:00.
5. După 10 secunde după ce ați terminat de introdus ora, butonul Y nu va mai lumina intermitent și va rămâne aprins. Pictograma Y de pe așaj se va
opri din luminat, de asemenea, și va rămâne aprinsă. Aparatul dvs. de cafea este acum programat să înceapă erberea la ora pe care ați introdus-o.
• Dacă doriți să vericați ora programată, apăsați butonul Y. Ora programată se va așa timp de trei secunde și apoi va reveni la ora din zi.
• Dacă doriți să anulați temporizatorul înainte de începerea erberii, apăsați și mențineți apăsat butonul Y timp de cinci secunde până când lumina Y
se stinge și pictograma Y dispare de pe așaj.
• Dacă doriţi să opriţi cafetiera în timpul erberii, apăsaţi butonul +.
O CEAŞCĂ RAPIDĂ
Dacă vreţi repede o ceaşcă de cafea înainte de sfârşitul ciclului de erbere:
1. Puteţi lua carafa oricând. Supapa anti-picurare va preveni picurarea cafelei pe plită.
2. Pentru a preveni umplerea excesivă a suportului ltrului, reaşezaţi carafa în maximum 20 secunde.
3. Când veţi reaşeza carafa, se va deschide supapa anti-picurare, permiţând curgerea restului de cafea.
ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREŢINERE
CURĂARE GENERALĂ
1. Scoateţi aparatul din priză şi lăsaţi-l să se răcească.
2. Aruncaţi conţinutul suportului ltrului la coşul de gunoi.
3. Ştergeţi suprafeţele exterioare cu o cârpă umedă curată.
4. Spălați carafa și suportul ltrului cu mâna. Ștergeți vasul cu hârtie.
5. Ștergeți zona hașurată așată în Fig. H cu o bucată de hârtie umedă. Folosiți peria, dacă este necesar, pentru a îndepărta resturile de cafea.
Notă: dacă nu ați utilizat aparatul de cafea mai mult de patru săptămâni, vă recomandăm să urmați pașii de sub secțiunea ÎNAINTE DE PRIMA UTILIZARE
înainte de a erbe din nou cafea.
CURĂAREA RÂȘNIEI
Râșnița poate dezasamblată pentru a o curăța. Dacă încercați să dezasamblați rășnița fără a elimina mai întâi orice surplus de boabe de cafea, va foarte
dicil să o reasamblați corect. Urmați aceș ti pași:
1. Răsuciți vasul de boabe de cafea și capacul spre stânga până când simbolul d se aliniază cu simbolul u (Fig. A).
2. Ridicați vasul, scoateți capacul și goliți boabele de cafea. Ștergeți vasul cu hârtie.
3. Aș ezați din nou capacul, apoi reintroduceți vasul în aparatul de cafea aliniind simbolul d cu simbolul u. Răsuciți vasul spre dreapta până când
simbolul d se aliniază cu simbolul l (Fig. B).
4. Rotiți comanda de măcinare la setarea nă (l).
5. Apăsați butonul
g
pentru a selecta setarea de 6 cești.
6. Apăsați butonul +. După câteva momente, rășnița va porni. După ce s-a oprit, apăsați butonul + până când lumina butonului + se stinge.
7. Urmați din nou pasul 1 pentru a scoate vasul de boabe.
8. Rotiți comanda de măcinare la setarea
r
(Fig. C).
9. Ridicați mânerul de pe capul de măcinare (Fig. D).
10. Ridicați capul de măcinare al carcasei aparatului (Fig. E). Dacă nu se ridică ușor, asigurați-vă că marcajele 3 de pe capul de măcinare sunt aliniate cu
marcajele b (Fig. G).
11. Folosiți peria de curățare pentru a curăța capul de măcinare și zona în care se introduce în aparat. Nu folosiți apă.
12. Remontați capul de măcinare aliniind marcajele 3 de pe capul de măcinare cu marcajele b și apăsându-l (Fig. G). Rabatați mânerul în jos.
13. Rotiți comanda de măcinare la oricare dintre setările de măcinare.
14. Remontați vasul.
CURĂARE AUTOMATĂ
După 60 de cicluri de erbere, așajul va așa CLE (curățare) și pictograma c pentru a indica faptul că aparatul are nevoie de detartrare. Detartrarea
curăță depunerile ce apar în mod natural în timp.
1. Folosiţi o marcă corespunzătoare de detartrant, potrivită pentru produsele din plastic. Urmaţi instrucţiunile detartrantului.
2. Turnați soluție de detartrare în rezervorul de apă până la marcajul max.
3. Apăsați butonul c.
4. Procesul de curățare automată va începe și va continua timp de aproximativ 45 de minute.
5. După terminarea procesului, aparatul dvs. de cafea se va opri.
• Produsele aate în garanţie, returnate din cauza defecţiunilor provocate de particule de calcar, vor reparate aplicându-se un preţ de reparare.