37
RO
Sfaturi pentru preparare
• Folosiţi numai ulei lichid sau grăsime în stare li-
chidă.
• Temperatura recomandată pentru prăjirea
chips-urilor şi a gustărilor este de maxim 175°C.
• Îndepărtaţi gheaţa sau alte resturi ale alimentelor
congelate.
• Nu prăjiţi o cantitate prea mare odată. Acest lu-
cru poate cauza răcirea excesivă a uleiului sau
a grăsimii. În uleiul răcit/grăsimea întărită al-
imentele nu se prăjesc în profunzime, acestea
rămânând uleioase. În cazul folosirii intensive, se
vor filtra uleiurile/grăsimile pentru îndepărtarea
firimiturilor sau a resturilor de alimente.
• Înlocuiţi uleiul sau grăsimea la timp. Folosiţi peri-
odic benzi sau echipament de testare, pentru a şti
când trebuie să schimbaţi uleiul/grăsimea.
• Înainte ca uleiul sau grăsimea să facă spumă sau
devine închisă la culoare sau vâscoasă acesta tre-
buie schimbat. De asemenea, schimbaţi uleiul/
grăsimea dacă are miros sau gust înţepător.
• A nu se amesteca uleiul curat cu uleiul utilizat în
prealabil.
Grăsimi solide
• În cazul în care, contrar recomandărilor noastre,
folosiţi grăsimi solide: încălziţi grăsmimea soli-
da treptat, la cea mai mică temperatură, până ce
aceasta se topeşte. Atunci când grăsimea este
topită, puteţi regla temperatura corespunzătoare
pentru prăjire.
• La folosirea grăsimilor solide, permiteţi bucăţilor
de grăsime să se topească uşor, la temperatură
moderată, într-o tigaie normală. Turnaţi cu grijă
grăsimea topită în rezervorul pentru ulei al fri-
teuzei. Introduceţi ştecherul în priză şi porniţi
aparatul.
• Înlăturaţi coşul de prăjire din grăsime după utiliza-
re, în caz contrar, acesta se poate bloca în grăsim-
ea întărită.
După utilizare
• Opriţi aparatul, apăsând butonul de oprire şi
scoţând ştecherul din priză.
• Nu mutaţi friteuza până ce conţinutul acesteia nu
s-a răcit.
• Aşezaţi capacul pe aparat, pentru a prelungi dura-
ta de utilizare a grăsimii.
Curăţarea şi întreţinerea
• Scoateţi întotdeauna ştecherul din priză înainte de
curăţare.
• Atenţie! Nu introduceţi niciodată aparatul în apă
sau în orice alt lichid!
• Curăţaţi aparatul cu o cârpă umedă (apă cu de-
tergent uşor).
• Nu utilizaţi niciodată agenţi de curăţare abrazivi
sau care conţin clor. Nu folosiţi obiecte ascuţite
sau contondente. Nu folosiţi petrol sau solvenţi!
Curăţaţi cu o cârpă umedă şi detergent dacă este
necesar. Nu folosiţi materiale abrazive.