63
RO
RESETAȚI siguranța (întrerupere termică)
De observat că butonul RESET este situat în partea
de jos a suportului posterior detașabil și este aco-
perit cu un capac de protecie (Consultai desenul
pentru a evita supraîncălzirea.)
• Mai întâi scoatei friteuza din priză.
• Lăsai friteuza să se răcească complet.
• Îndepărtai suportul posterior detașabil de pe
suport.
• Deșurubai capacul de protecie al butonului RE-
SET.
• Apăsai butonul RESET al sigurana (întrerupere
termică). Trebuie să se audă un clic.
• Înșurubai la loc capacul de protecie pe butonul
RESET.
• Montai la loc suportul posterior detașabil pe su-
port.
Sfaturi pentru preparare
• Utilizai doar ulei lichid pentru prăjire (de prefe-
rat) sau untură.
• Temperatura recomandată pentru prăjirea
chips-urilor şi a gustărilor este de maxim 175°C.
• Încălziţi uleiul treptat. Preferabil în 3 etape, de
exemplu, mai întâi la 100°C, apoi la 100-140°C şi
ulterior la 140°C - 175°C, cu pauze între respec-
tivele etape de câte 15 minute.
• Îndepărtaţi gheaţa sau alte resturi ale alimente-
lor congelate.
• Nu prăjiţi o cantitate prea mare odată. Acest lu-
cru poate cauza răcirea excesivă a uleiului sau a
grăsimii. În uleiul răcit/grăsimea întărită alimen-
tele nu se prăjesc în profunzime, acestea rămâ-
nând uleioase. Proporţia ideală de alimente con-
gelate pentru ulei/grăsime este de maxim 1:10.
• Atunci când aparatul este folosit intensiv, uleiul
trebuie filtrat pentru a elimina firimiturile şi alte
resturi.
• Înlocuiţi uleiul sau grăsimea la timp. Folosiţi pe-
riodic benzi sau echipament de testare, pentru a
şti când trebuie să schimbaţi uleiul/grăsimea.
• Schimbaţi uleiul sau grăsimea când aceasta în-
cepe să facă spumă sau devine închisă la culoare
sau lăptoasă. De asemenea, schimbaţi uleiul/
grăsimea dacă are miros sau gust înţepător.
Grăsimi solide
• În cazul în care, contrar recomandărilor noastre,
folosiţi grăsimi solide: încălziţi grăsmimea soli-
da treptat, la cea mai mică temperatură, până ce
aceasta se topeşte. Atunci când grăsimea este
topită, puteţi regla temperatura corespunzătoare
pentru prăjire.
• La folosirea grăsimilor solide, permiteţi bucăţilor
de grăsime să se topească uşor, la temperatură
moderată, într-o tigaie normală. Turnaţi cu grijă
grăsimea topită în rezervorul pentru ulei al fri-
teuzei. Introduceţi ştecherul în priză şi porniţi
aparatul.
• Înlăturaţi coşul de prăjire din grăsime după utili-
zare, în caz contrar, acesta se poate bloca în gră-
simea întărită.
După utilizare
• Opriţi aparatul şi scoateţi ştecherul din priza din
perete.
• Îndepărtai coșul din recipientul pentru ulei.
Aceasta previne blocarea coșului în untura soli-
dificată.
• Aşezaţi capacul pe aparat, pentru a prelungi du-
rata de utilizare a grăsimii.