Russell Hobbs 23480-56 Manual de utilizare

Categorie
Mixere
Tip
Manual de utilizare
109
Citiți instrucțiunile, păstrați-le într-un loc sigur; dacă dați aparatul altcuiva, nu uitați să dați şi instrucțiunile.
Îndepărtați toate ambalajele înainte de folosire.
PREVEDERI IMPORTANTE DE SIGURANŢĂ
Respectați măsurile de siguranță de bază, inclusiv:
Acest aparat poate fi folosit de către persoane cu capacități fizice, senzoriale
sau mentale reduse sau lipsă de experiență și cunoștințe dacă sunt
supravegheate/instruite și înțeleg pericolele la care se supun. Copiii nu trebuie
să folosească sau să se joace cu aparatul. Nu lăsați aparatul și cablul la
îndemâna copiilor.
Deconectați întotdeauna aparatul de la sursa de alimentare dacă îl lăsați
nesupravegheat și înainte de asamblare, dezasamblare sau curățare.
Fiți atenți când manevrați lamele ascuțite atunci când goliți și curățați aparatul.
Utilizarea incorectă a aparatului poate produce leziuni.
h Nu adăugați lichide fierbinți (peste 40°C), acestea s-ar putea să stropească
din cauza aburilor.
În cazul în care cablul este deteriorat, trebuie înlocuit de către fabricant,
agentul de service sau orice altă persoană calificată, pentru a evita
accidentele.
Nu folosiți aparatul încontinuu mai mult de 10 minute. După 10 minute, opriți aparatul pentru cel
puțin 20 de minute.
Nu introduceți unitatea motorului în lichid.
Nu folosiți aparatul în niciun alt scop decât cel descris în aceste instrucțiuni.
Nu folosiți alte accesorii sau ataşamente decât cele furnizate de noi.
Nu operați aparatul dacă este stricat sau nu funcționează corect.
EXCLUSIV PENTRU UZ CASNIC
SCHIŢE
1. Bătător
2. Tel
3. Cârlig pentru frământat
4. Angrenaj pentru accesorii*
5. Braț
6. Arbore și bolț angrenaj
7. Levierul de blocare a brațului
8. Comandă de control al vitezei
9. Dispozitiv anti-împroșcare
10. Vas
11. Vasul blenderului
12. Dop
13. Capac
14. Garnitură
15. Unitate lame
` Se poate spăla în mașina de spălat vase
*Angrenajul pentru accesorii este destinat accesoriilor opționale care pot fi folosite împreună cu acest
aparat. Pentru detalii, consultați pagina noastră web.
POZIŢIONARE
1. Așezați aparatul pe o suprafață rezistentă la apă, uscată, stabilă și nivelată.
2. Așezați cablul în așa fel încât să nu atârne și să nu vă împiedicați de el.
3. Nu îl conectați la priză înainte de a-l asambla complet.
MIXERULUI
MONTARE
Ridicarea braţului:
1. Arcurile din braț sunt puternice. Plasați mâna deasupra brațului pentru a-i controla mișcarea.
2. Rotiți levierul de blocare a brațului în poziția
U
și mențineți poziția. Brațul se va ridica.
instrucțiuni
110
Coborârea braţului:
1. Rotiți levierul de blocare a brațului în pozițiaUși mențineți poziția.
2. Împingeți brațul în jos și, țindându-l acolo, eliberați levierul de blocare a brațului.
Montarea vasului
Ridicați brațul înainte de a monta sau scoate vasul. Folosiți doar vasul furnizat.
1. Așezați vasul în cavitatea de pe bază și rotiți-l în sensul acelor de ceasornic până când se blochează.
2. Pentru a-l scoate, rotiți-l în sensul opus acelor de ceasornic și ridicați-l de pe bază.
Montarea/demontarea accesoriilor
Opriți aparatul, scoateți-l din priză și ridicați brațul înainte de a monta sau scoate accesoriile.
1. Aliniați orificiul accesoriului la bolțul arborelui angrenajului (Fig. A).
2. Împingeți accesoriul pe arborele angrenajului, apoi rotiți-l în sensul opus acelor de ceasornic până se
blochează (Fig. B).
Pentru a scoate un accesoriu, împingeți-l ușor în sus, apoi rotiți-l în sensul acelor de ceasornic și trageți-l de
pe arbore.
Dispozitiv anti-împroșcare
Dispozitivul anti-împroșcare previne scurgerea sau împroșcarea ingredientelor în timpul mixării,
permiț ându-vă să adăugați și alte ingrediente. Opriți mixerul și scoateți-l din priză înainte de a
monta/scoate dispozitivul anti-împroșcare.
Cu vasul fixat și brațul coborât:
1. Glisați dispozitivul anti-împroșcare între braț și vas.
2. Aliniați-l în așa fel încât deschiderea să fie în partea dreaptă (Fig. C).
Scoateți întotdeauna dispozitivul anti-împroșcare înainte de a ridica brațul.
FOLOSIREA MIXERULUI
1. Verificați dacă comanda de control al vitezei este setată pe O.
2. Introduceți ștecărul în priză (dacă are întrerupător, porniți priza).
3. Rotiți comanda de control al vitezei în sensul acelor de ceasornic, la viteza pe care o doriți.
4. Treptele de viteză sunt de la 1 (cea mai mică) la 10 (cea mai mare). Comutați comanda de control al
vitezei înapoi O pentru a opri motorul.
5. Pentru ca motorul să folosească mișcări scurte, comutați comanda de control al vitezei pe poziția Y.
Eliberați comanda pentru a opri motorul.
Viteze recomandate
Accesoriu Viteză Destinaţie:
Tel 7-10 bătut/aerat frișcă, albușuri de ou, aluat, amestecuri subțiri
Bătător 4-7 cremă din unt și zahă r, amestecuri medii pentru prăjituri
Cârlig pentru
frământat
1-3 amestecuri tari, pâine, produse de patiserie
BLENDER
MONTARE
1. Glisați capacul angrenajului vasului blenderului (Fig. D).
2. Introduceți vasul în orificiul angrenajului, cu semnul
t
de pe vas aliniat la semnul
U
de pe mixer (Fig.
E).
3. Rotiți vasul în sensul acelor de ceasornic pânănd semnul
t
de pe vas se aliniază la semnul
L
de pe
mixer (Fig. F).
4. Adăugați ingredientele în vas și puneți dopul și capacul (Fig. G). Nu depășiți semnul max de pe vas. Nu
folosiți vasul fără dop.
FOLOSIREA BLENDERULUI
1. Verificați dacă comanda de control al vitezei este setată pe O.
2. Introduceți ștecărul în priză (dacă are întrerupător, porniți priza).
111
3. Rotiți comanda de control al vitezei în sensul acelor de ceasornic, la viteza pe care o doriți.
4. Treptele de viteză sunt de la 1 (cea mai mică) la 10 (cea mai mare). Comutați comanda de control al
vitezei înapoi O pentru a opri motorul.
5. Pentru ca motorul să folosească mișcări scurte, comutați comanda de control al vitezei pe poziția Y.
Eliberați comanda pentru a opri motorul.
6. Dacă trebuie să mai adăugați ingrediente între timp, rotiți capacul în sensul opus acelor de ceasornic și
scoateți-l. Adăugați ingredientele, apoi puneți capacul la loc și rotiți vasul în sensul acelor de ceasornic
pentru a-l bloca.
7. După ce ați terminat de folosit blenderul, comutați comanda de control al vitezei pe O și așteptați ca
lamele să se oprească înainte de a scoate capacul de pe vas sau vasul de pe mixer.
8. Pentru a scoate vasul, rotiți-l în sensul opus acelor de ceasornic până când semnul
t
se aliniază la
semnul
U
.
ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREŢINERE
Opriți aparatul (O) și scoateți-l din priză înainte de a-l curăța.
Mixer:
1. Curăț ați cât mai repede posibil după folosire, pentru a preveni depunerea reziduurilor în interiorul vasului.
2. Spălați vasul, dispozitivul anti-împroșcare și accesoriile cu apă caldă și detergent, clătiți-le și uscați-le.
3. Vasul și accesoriile pot fi spălate în mașina de spălat vase, însă rețineți faptul că acest lucru le va afecta
stratul superior. Va fi afectat doar aspectul acestora, nu va fi afectată funcționarea aparatului.
4. Curățați suprafețele exterioare ale aparatului cu o cârpă curată umedă.
Vasul blenderului:
1. Spălați vasul, capacul și dopul blenderului cu apă caldă și detergent. Clătiți-le și uscați-le.
2. Vasul, capacul și dopul pot fi spălate în mașina de spălat vase. Totuși, vă recomandăm să scoateți lama
înainte de a le spăla în mașina de spălat vase.
Pentru a scoate lama:
1. Întoarceți vasul cu capul în jos.
2. Rotiți lama în sensul acelor de ceasornic, înspre simbolul U(Fig. H).
3. Ridicați cu grijă unitatea lamelor (Fig. J). Atenţie, lamele sunt foarte ascuţite.
4. Îndepărtați sigiliul și spălați cu atenție lama și sigiliul cu apă caldă și detergent. Clătiți-le și uscați-le.
5. Puneți sigiliul înapoi pe lamă , apoi coborâți lama în vas și rotiți-o la maxim în sensul opus acelor de
ceasornic, în direcția simbolului L(Fig. H). Asigurați-vă că sigiliul este pus, iar lama este complet strânsă; în
caz contrar, vasul ar putea prezenta scurgeri în timpul utilizării.
REŢETE MIXER
ALUAT DE PIZZA cârlig pentru frământat
250 m apă
400 g făină albă normală
25 ml ulei de măsline
7 g drojdie uscată
2,5 g zahăr
5 g sare
Puneți făina într-un castron. Adăugați drojdia, zahă rul şi sarea. Adăugați apă şi ulei. Amestecați la viteză
medie până când aluatul se omogenizează. Acoperiți castronul cu un prosop umed şi lăsați-l într-un loc
cald până când se dublează (30-40 minute). Frământați cu mâna timp de câteva minute. Tăiați aluatul în
două. Pe o suprafață presărată cu făină, întindeți aluatul creând forme rotunde. Puneți formele obținute pe
o tavă de copt anti-aderentă. Presărați peste ele un sos de roşii şi adăugați topping-urile. Puneți la copt în
cuptorul pre-încălzit la 200°C, timp de 18-20 minute. Lăsați să se coacă până când capătă o culoare
maroniu-aurie.
CHEC CU COACĂZE rlig pentru frământat
500 g făină integrală
150 g unt (frecat)
15 g praf de copt
2,5 g sare
150 g zahăr
150 g coacăze
50 g mixt coji de fructe
2 ouă (medii)
30 ml lapte
112
Introduceți făina în vas, adăugați untul frecat și mixați la viteza 1. Când untul și făina să se amestece,
adăugați zahărul, sarea, coacăzele, cojile de fructe și praful de copt. Lăsați-le în mixerul pornit pânănd
bateți ouăle împreună cu laptele, apoi adăugați amestecul de ouă/lapte în vas. Selectați viteza 2 și mixați
toată compoziția. Turnați compoziția într-o tavă de chec unsă cu ulei și introduceți tava în cuptorul
preîncălzit la 18C/350°F/treapta de gaz 4, timp de 35 minute. Înainte de feliere, lăsați la răcit pe un suport
de metal. Serviți cu unt.
PÂINE ALBĂ cârlig pentru frământat
600 g făină albă normală
7 g drojdie uscată activă (1 plic)
345 ml apă caldă
15 ml ulei de floarea soarelui/unt
5 g zahăr
10 g sare
Puneți făina într-un castron. Adăugați drojdia, zahă rul şi sarea. Adăugați apă şi ulei. Amestecați la viteză
medie până când aluatul se omogenizează. Acoperiți castronul cu un prosop umed şi lăsați-l într-un loc
cald până când se dublează (30-40 minute). Frământați cu mâna timp de câteva minute. Puneți amestecul
într-o formă pentru pâine de 1 kg, acoperiți şi lăsați-o într-un loc cald timp de 30 minute. Puneți la copt în
cuptorul pre-încălzit la 200°C, timp de 20-25 minute. Lăsați să se coacă până când capătă o culoare
maroniu-aurie. Fundul formei trebuie să sune a gol atunci când bateți în ea.
SUFLEU DE CIOCOLATĂ CALDĂ tel
75 g unt
50 g făină simplă
20 g pudră de cacao
450 g lapte
4 ouă, separate
50 g zahăr pudră
Topiți untul într-o cratiță, la foc mic. Adăugați făina şi cacaua şi amestecați. Adăugați laptele. Amestecați
până se îngroaşe. Luați-o de pe foc. Lăsați să se răcească timp de 30 minute. Bateți gălbenuşurile de ou şi
adăugați-le. Bateți albuşurile de ou la viteză mare timp de câteva secunde. Adăugați zahăr şi bateți până se
devine tare. Turnați ambele compoziții într-un vas rezistent la căldură, de 1,2 litri. Aşezați vadul într-o tavă
de copt umplută pe jumătate cu apă clocotită. Puneți la copt în cuptorul pre-încălzit la 190°C, timp de
40-45 minute.
BISCUIŢI NORMALI tel
100 g unt
150 g zahăr pudră
5 g esență de vanilie
1 ou
100 g făină simplă
100 g făină cu agent de creştere
Puneți untul, zahărul şi esența de vanilie într-un castron. Bateți cu telul la viteză medie până când
amestecul devine pufos (1-2 minute). Reduceți viteza. Adăugați oul. Măriți treptat viteza până când
ingredientele se omogenizează. Amestecați cele două tipuri de făină, apoi adăugați la amestec. Din
amestec creați mingi. Aşezați-le într-o tavă de copt unsă. Aplatizați-le puțin. Puneți la copt în cuptorul
pre-încălzit la 180°C, timp de 12-15 minute. Lăsați-i să se răcească câteva minute în tavă, apoi mutați-i pe un
grilaj metalic.
PRĂJITURA VICTORIA CLASICĂ tel
100 g unt/margarină
100 g zahăr pudră
2 ouă
100 g făină cu agent de creştere
1 picătură esență de vanilie
Ungeți două forme de blat cu diametrul de 180mm. Acoperiți-le cu hârtie de copt. Puneți untul şi zahărul
într-un castron. Bateți cu telul la viteză med ie până când amestecul devine pufos (1-2 minute).
Reduceți viteza. Adăugați treptat ouăle, apoi vanilia, apoi făina. După ce ingredientele încep să se
încorporeze, treceți la viteză medie. Puneți amestecul în formele de copt. Puneți la copt în cuptorul
pre-încălzit la 180°C, timp de 25 minute. Lăsați să se coacă până când capătă o culoare maroniu-aurie. Ră ciți
blatul pe un grilaj metalic. Întoarceți unul dintre blaturi invers. Deasupra puneți un strat de gem de zmeură.
Puneți celălalt blat deasupra gemului. Puteți înlocui gemul de zmeură cu alte creme, cum ar fi crema de unt
englezească.
PRĂJITURĂ DE CIOCOLATĂ bătător
50 g unt, frecat
30 g sirop din trestie de zahăr
50 ml lapte
2 ouă, bătute
113
125 zahăr pudră
100 g ciocolată de bucătărie, topită
10 ml extract de vanilie
100 ml apă clocotită
35 g pudră de cacao
125 g făină cu agent de creștere
30 ml ulei vegetal (de floarea-soarelui etc.)
Dizolvați cacaua în apa clocotită și lăsați-o să se răcească. Frecați untul cu zahărul câteva secunde la viteza
1, adăugați jumătate din ouă, apoi jumătate din făină, mărind viteza treptat la 3, adăugați restul ouă lor și
făinii, mixați până când obțineți o cremă, adăugați celelalte ingrediente și mixați iar până când compoziția
devine cremoasă. Turnați compoziția într-un vas, acoperiți cu folie și gătiți la abur timp de 1 oră, sau până
când pe frigă ruie nu se mai prinde aluat.
PRĂJITURĂ ŢĂRĂNEASCĂ CU FRUCTE bătător
150 g unt
150 zahăr pudră
75 g cireșe glasate, tocate
75 g stafide și 75 g struguri
25 g mixt coji de fructe
300 g făină cu agent de creștere
1 vârf de cuțit de sare
5 g condimente pentru budincă
45 ml lapte
3 ouă
Ungeți o tavă pentru prăjituri de 20 cm. Tapetați-o cu hârtie de copt. Preîncălziți cuptorul la 18C/350°F/
treapta de gaz 4. Introduceți untul, zahărul, fructele uscate și condimentele în vas și bateți-le cu telul la
viteza 3, până când se încorporează. Adăugați ouăle și laptele și bateți cu telul câteva secunde. Adăugați
treptat făina, bătând până când amestecul devine omogen. Turnați compoziția în tavă și coaceți în cuptor
1½ ore. Lăsați tava la răcit 15 minute, apoi scoateți prăjitura pe un suport metalic.
BLAT DE TORT bătător
500 g făină integrală
250 g unt sau margarină, frecate
250 g zahăr
2 picături de esență de vanilie
4 ouă
15 g praf de copt
125 ml lapte
1 vârf de cuțit de sare
Ungeți și tapetați o tavă de tort rotundă și adâncă, de 23 cm. Preîncălziți cuptorul la190°C/375°F/treapta de
gaz 5. Introduceți toate ingredientele în vas, mixați la viteza 1 timp de 30 secunde, apoi la viteza 3 timp de 3
minute, până când amestecul devine omogen. Turnați aluatul în tava de tort și coaceți în centrul cuptorului
timp de 50-60 minute, până când pe frigăruie nu se mai prinde aluat. Lăsați la răcit pe o tavă de metal.
Diversificați rețeta de bază adăugând 100 g stafide, nuci tocate sau ciocolată rasă.
REŢETE BLENDER
SUPĂ DE PRAZ ŞI CARTOFI
150g praz
150g cartofi
800ml apă
2 cuburi de carne de pui
sare şi piper
Procesați prazul şi cartofii timp de 2 secunde. Transferați amestecul într-o cratiță mare. Adăugați apa şi
cuburile de carne de pui. Lăsați să dea în clocot, amestecând. Dați focul mai mic. Acoperiți cratița. Fierbeți
la loc mic timp de 20 minute. Luați-o de pe foc. Lăsați să se răcească timp de 30 minute. Procesați
amestecul până devine moale. Încălziți supa pentru a fi servită (nu lăsați să fiarbă). Condimentați după gust.
A se servi cu pâine.
Pentru supă Vichyssoise, adăugați nişte arpagic la amestecul de praz şi cartofi; înainte de a încălzi, adăugați
un cub de unt în cratiță; lăsați să se rpcească; a se servi rece.
W
PROTEJAREA MEDIULUI
Pentru a evita probleme de mediu şi sănătate cauzate substanțele periculoase din aparatele electrice
şi electronice, aparatele marcate cu acest simbol nu trebuie aruncate direct la gunoi, ci trebuie recuperate,
refolosite sau reciclate.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124

Russell Hobbs 23480-56 Manual de utilizare

Categorie
Mixere
Tip
Manual de utilizare