Russell Hobbs 23480-56 Manual de utilizare

Categorie
Mixere
Tip
Manual de utilizare
121
Citiți instrucțiunile, păstrați-le într-un loc sigur; dacă daţi aparatul altcuiva, nu uitaţi să daţi şi instrucţiunile.
Îndepărtați toate ambalajele înainte de folosire.
PREVEDERI IMPORTANTE DE SIGURANŢĂ
Respectaţi măsurile de siguranţă de bază, inclusiv:
Acest aparat poate  folosit de către persoane cu capacităț i zice, senzoriale
sau mentale reduse sau lipsă de experiență și cunoștințe dacă sunt
supravegheate/instruite și înțeleg pericolele la care se supun. Copiii nu
trebuie să folosească sau să se joace cu aparatul. Nu lăsați aparatul și cablul la
îndemâna copiilor.
Deconectați întotdeauna aparatul de la sursa de alimentare dacă îl lăsați
nesupravegheat și înainte de asamblare, dezasamblare sau curățare.
Fiți atenți când manevrați lamele ascuțite atunci când goliți și curăț ați
aparatul.
Utilizarea incorectă a aparatului poate produce leziuni.
h Nu adăugaţi lichide erbinţi (peste 40°C), acestea s-ar putea să stropească
din cauza aburilor.
În cazul în care cablul este deteriorat, trebuie înlocuit de către fabricant,
agentul de service sau orice altă persoană calicată, pentru a evita
accidentele.
b Nu folosiţi acest aparat lângă cadă, duş, chiuvetă sau alte recipiente ce conţin apă.
Nu folosiți aparatul încontinuu mai mult de 10 minute. După 10 minute, opriți aparatul pentru cel
puțin 20 de minute.
Nu folosiţi aparatul în niciun alt scop decât cel descris în aceste instrucţiuni.
Nu folosiţi alte accesorii sau ataşamente decât cele furnizate de noi.
Nu operaţi aparatul dacă este stricat sau nu funcţionează corect.
EXCLUSIV PENTRU UZ CASNIC
SCHIŢE
1. Bătător
2. Tel
3. Cârlig pentru frământat
4. Angrenaj pentru accesorii*
5. Braț
6. Arbore și bolț angrenaj
7. Levierul de blocare a brațului
8. Comandă de control al vitezei
9. Dispozitiv anti-împroșcare
10. Vas
11. Vasul blenderului
12. Dop
13. Capac
14. Garnitură
15. Unitate lame
` Se poate spăla în mașina de spălat vase
*Angrenajul pentru accesorii este destinat accesoriilor opționale care pot  folosite împreună cu acest
aparat. Pentru detalii, consultați pagina noastră web.
POZIȚIONARE
1. Așezați aparatul pe o suprafață rezistentă la apă, uscată, stabilă și nivelată.
2. Așezați cablul în așa fel încât să nu atârne și să nu vă împiedicați de el.
3. Nu îl conectați la priză înainte de a-l asambla complet.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
122
MIXER
MONTARE
Ridicarea brațului:
1. Arcurile din braț sunt puternice. Plasați mâna deasupra brațului pentru a-i controla mișcarea.
2. Rotiți levierul de blocare a brațului în poziția Uși mențineți poziția. Brațul se va ridica.
Coborârea brațului:
1. Rotiți levierul de blocare a brațului în pozițiaUși mențineți poziția.
2. Împingeți brațul în jos și, țindându-l acolo, eliberați levierul de blocare a brațului.
Montarea vasului
Ridicați brațul înainte de a monta sau scoate vasul. Folosiți doar vasul furnizat.
1. Așezați vasul în cavitatea de pe bază și rotiți-l în sensul acelor de ceasornic până când se blochează.
2. Pentru a-l scoate, rotiți-l în sensul opus acelor de ceasornic și ridicați-l de pe bază.
Montarea/demontarea accesoriilor
Opriți aparatul, scoateți-l din priză și ridicați brațul înainte de a monta sau scoate accesoriile.
1. Aliniați oriciul accesoriului la bolțul arborelui angrenajului (Fig. A).
2. Împingeți accesoriul pe arborele angrenajului, apoi rotiți-l în sensul opus acelor de ceasornic până se
blochează (Fig. B).
Pentru a scoate un accesoriu, împingeți-l ușor în sus, apoi rotiți-l în sensul acelor de ceasornic și trageți-l de
pe arbore.
Dispozitiv anti-împroșcare
Dispozitivul anti-împroșcare previne scurgerea sau împroșcarea ingredientelor în timpul mixării,
permiț ându-vă să adăugați și alte ingrediente. Opriți mixerul și scoateți-l din priză înainte de a monta/
scoate dispozitivul anti-împroșcare.
Cu vasul xat și brațul coborât:
1. Glisați dispozitivul anti-împroșcare între braț și vas.
2. Aliniați-l în așa fel încât deschiderea să e în partea dreaptă (Fig. C).
Scoateți întotdeauna dispozitivul anti-împroșcare înainte de a ridica brațul.
FOLOSIREA MIXERULUI
1. Vericați dacă comanda de control al vitezei este setată pe O.
2. Introduceți ștecărul în priză (dacă are întrerupător, porniți priza).
3. Rotiți comanda de control al vitezei în sensul acelor de ceasornic, la viteza pe care o doriți.
4. Treptele de viteză sunt de la 1 (cea mai mică) la 10 (cea mai mare). Comutați comanda de control al
vitezei înapoi O pentru a opri motorul.
5. Pentru ca motorul să folosească mișcări scurte, comutați comanda de control al vitezei pe poziția Y.
Eliberați comanda pentru a opri motorul.
Viteze recomandate
Accesoriu Viteză Destinație:
Tel 7-10 bătut/aerat frișcă, albușuri de ou, aluat, amestecuri subțiri
Bătător 4-7 cremă din unt și zahăr, amestecuri medii pentru prăjituri
Cârlig pentru
frământat
1-3 amestecuri tari, pâine, produse de patiserie
BLENDER
MONTARE
1. Glisați capacul angrenajului vasului blenderului (Fig. D).
2. Introduceți vasul în oriciul angrenajului, cu semnul t de pe vas aliniat la semnul Ude pe mixer (Fig.
E).
123
3. Rotiți vasul în sensul acelor de ceasornic până când semnul t de pe vas se aliniază la semnul Lde pe
mixer (Fig. F).
4. Adăugați ingredientele în vas și puneți dopul și capacul (Fig. G). Nu depășiți semnul max de pe vas.
Nu folosiți vasul fără dop.
FOLOSIREA BLENDERULUI
1. Vericați dacă comanda de control al vitezei este setată pe O.
2. Introduceți ștecărul în priză (dacă are întrerupător, porniți priza).
3. Rotiți comanda de control al vitezei în sensul acelor de ceasornic, la viteza pe care o doriți.
4. Treptele de viteză sunt de la 1 (cea mai mică) la 10 (cea mai mare). Comutați comanda de control al
vitezei înapoi O pentru a opri motorul.
5. Pentru ca motorul să folosească mișcări scurte, comutați comanda de control al vitezei pe poziția Y.
Eliberați comanda pentru a opri motorul.
6. Dacă trebuie să mai adăugați ingrediente între timp, rotiți capacul în sensul opus acelor de ceasornic
și scoateți-l. Adăugați ingredientele, apoi puneți capacul la loc și rotiți vasul în sensul acelor de
ceasornic pentru a-l bloca.
7. După ce ați terminat de folosit blenderul, comutați comanda de control al vitezei pe O și așteptați ca
lamele să se oprească înainte de a scoate capacul de pe vas sau vasul de pe mixer.
8. Pentru a scoate vasul, rotiți-l în sensul opus acelor de ceasornic până când semnul
t
se aliniază la
semnul
U
.
ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREȚINERE
Opriți aparatul (O) și scoateți-l din priză înainte de a-l curăța.
Mixer:
1. Curățați cât mai repede posibil după folosire, pentru a preveni depunerea reziduurilor în interiorul vasului.
2. Spălați vasul, dispozitivul anti-împroșcare și accesoriile cu apă caldă și detergent, clătiți-le și uscați-le.
3. Vasul și accesoriile pot  spălate în mașina de spălat vase, însă rețineți faptul că acest lucru le va afecta
stratul superior. Va  afectat doar aspectul acestora, nu va  afectată funcționarea aparatului.
4. Curățați suprafețele exterioare ale aparatului cu o cârpă curată umedă.
Vasul blenderului:
1. Spălați vasul, capacul și dopul blenderului cu apă caldă și detergent. Clătiți-le și uscați-le.
2. Vasul, capacul și dopul pot  spălate în mașina de spălat vase. Totuși, vă recomandăm să scoateți lama
înainte de a le spăla în mașina de spălat vase.
Pentru a scoate lama:
1. Întoarceți vasul cu capul în jos.
2. Rotiți lama în sensul acelor de ceasornic, înspre simbolul U(Fig. H).
3. Ridicați cu grijă unitatea lamelor (Fig. J). Atenție, lamele sunt foarte ascuțite.
4. Îndepărtați sigiliul și spălați cu atenție lama și sigiliul cu apă caldă și detergent. Clătiți-le și uscați-le.
5. Puneți sigiliul înapoi pe lamă, apoi coborâți lama în vas și rotiți-o la maxim în sensul opus acelor de
ceasornic, în direcția simbolului L(Fig. H). Asigurați-vă că sigiliul este pus, iar lama este complet strânsă; în
caz contrar, vasul ar putea prezenta scurgeri în timpul utilizării.
RECICLAREA
W
Pentru a evita problemele de mediu și de sănătate cauzate de substanțele periculoase,
aparatele și bateriile reîncărcabile și cele obișnuite marcate cu unul dintre aceste
simboluri, nu trebuie eliminate împreună cu deșeurile municipale nesortate. Eliminați
întotdeauna produsele electrice și electronice și, după caz, bateriile reîncărcabile și
cele obișnuite, la un punct de reciclare/colectare corespunzător.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
124
REȚETE MIXER
ALUAT DE PIZZA
cârlig pentru frământat
250 m apă
400 g făină albă normală
25 ml ulei de măsline
7 g drojdie uscată
2,5 g zahăr
5 g sare
Puneţi făina într-un castron. Adăugaţi drojdia, zahărul şi sarea. Adăugaţi apă şi ulei. Amestecaţi la viteză
medie până când aluatul se omogenizează. Acoperiţi castronul cu un prosop umed şi lăsaţi-l într-un loc
cald până când se dublează (30-40 minute). Frământaţi cu mâna timp de câteva minute. Tăiaţi aluatul în
două. Pe o suprafaţă presărată cu făină, întindeţi aluatul creând forme rotunde. Puneţi formele obţinute pe
o tavă de copt anti-aderentă. Presăraţi peste ele un sos de roşii şi adăugaţi topping-urile. Puneţi la copt în
cuptorul pre-încălzit la 200°C, timp de 18-20 minute. Lăsaţi să se coacă până când capătă o culoare
maroniu-aurie.
CHEC CU COACĂZE
cârlig pentru frământat
500 g făină integrală
150 g unt (frecat)
15 g praf de copt
2,5 g sare
150 g zahăr
150 g coacăze
50 g mixt coji de fructe
2 ouă (medii)
30 ml lapte
Introduceți făina în vas, adăugați untul frecat și mixați la viteza 1. Când untul și făina să se amestece,
adăugați zahărul, sarea, coacă zele, cojile de fructe și praful de copt. Lăsați-le în mixerul pornit pânănd
bateți ouăle împreună cu laptele, apoi adăugați amestecul de ouă/lapte în vas. Selectați viteza 2 și mixați
toată compoziția. Turnați compoziția într-o tavă de chec unsă cu ulei și introduceți tava în cuptorul
preîncălzit la 180°C/350°F/treapta de gaz 4, timp de 35 minute. Înainte de feliere, lăsați la răcit pe un suport
de metal. Serviți cu unt.
PÂINE ALBĂ
cârlig pentru frământat
600 g făină albă normală
7 g drojdie uscată activă (1 plic)
345 ml apă caldă
15 ml ulei de oarea soarelui/unt
5 g zahăr
10 g sare
Puneţi făina într-un castron. Adăugaţi drojdia, zahărul şi sarea. Adăugaţi apă şi ulei. Amestecaţi la viteză
medie până când aluatul se omogenizează. Acoperiţi castronul cu un prosop umed şi lăsaţi-l într-un loc
cald până când se dublează (30-40 minute). Frământaţi cu mâna timp de câteva minute. Puneţi amestecul
într-o formă pentru pâine de 1 kg, acoperiţi şi lăsaţi-o într-un loc cald timp de 30 minute. Puneţi la copt în
cuptorul pre-încălzit la 200°C, timp de 20-25 minute. Lăsaţi să se coacă până când capătă o culoare
maroniu-aurie. Fundul formei trebuie să sune a gol atunci când bateţi în ea.
SUFLEU DE CIOCOLATĂ CALDĂ
tel
75 g unt
50 g făină simplă
20 g pudră de cacao
450 g lapte
4 ouă, separate
50 g zahăr pudră
Topiţi untul într-o cratiţă, la foc mic. Adăugaţi făina şi cacaua şi amestecaţi. Adăugaţi laptele. Amestecaţi
până se îngroaşe. Luaţi-o de pe foc. Lăsaţi să se răcească timp de 30 minute. Bateţi gălbenuşurile de ou şi
adăugaţi-le. Bateţi albuşurile de ou la viteză mare timp de câteva secunde. Adăugaţi zahăr şi bateţi până se
devine tare. Turnaţi ambele compoziţii într-un vas rezistent la căldură, de 1,2 litri. Aşezaţi vadul într-o tavă
de copt umplută pe jumătate cu apă clocotită. Puneţi la copt în cuptorul pre-încălzit la 190°C, timp de
40-45 minute.
125
BISCUIŢI NORMALI
tel
100 g unt
150 g zahăr pudră
5 g esenţă de vanilie
1 ou
100 g făină simplă
100 g făină cu agent de creştere
Puneţi untul, zahărul şi esenţa de vanilie într-un castron. Bateţi cu telul la viteză medie până când
amestecul devine pufos (1-2 minute). Reduceţi viteza. Adăugaţi oul. Măriţi treptat viteza până când
ingredientele se omogenizează. Amestecaţi cele două tipuri de făină, apoi adăugaţi la amestec. Din
amestec creaţi mingi. Aşezaţi-le într-o tavă de copt unsă. Aplatizaţi-le puţin. Puneţi la copt în cuptorul
pre-încălzit la 180°C, timp de 12-15 minute. Lăsaţi-i să se răcească câteva minute în tavă, apoi mutaţi-i pe
un grilaj metalic.
PRĂJITURA VICTORIA CLASICĂ
tel
100 g unt/margarină
100 g zahăr pudră
2 ouă
100 g făină cu agent de creştere
1 picătură esenţă de vanilie
Ungeţi două forme de blat cu diametrul de 180mm. Acoperiţi-le cu hârtie de copt. Puneţi untul şi zahărul
într-un castron. Bateţi cu telul la viteză med ie până când amestecul devine pufos (1-2 minute).
Reduceţi viteza. Adăugaţi treptat ouăle, apoi vanilia, apoi făina. După ce ingredientele încep să se
încorporeze, treceţi la viteză medie. Puneţi amestecul în formele de copt. Puneţi la copt în cuptorul
pre-încălzit la 180°C, timp de 25 minute. Lăsaţi să se coacă până când capătă o culoare maroniu-aurie.
Răciţi blatul pe un grilaj metalic. Întoarceţi unul dintre blaturi invers. Deasupra puneţi un strat de gem de
zmeură. Puneţi celălalt blat deasupra gemului. Puteţi înlocui gemul de zmeură cu alte creme, cum ar 
crema de unt englezească.
PRĂJITURĂ DE CIOCOLATĂ
bătător
50 g unt, frecat
30 g sirop din trestie de zahăr
50 ml lapte
2 ouă, bătute
125 zahăr pudră
100 g ciocolată de bucătărie, topită
10 ml extract de vanilie
100 ml apă clocotită
35 g pudră de cacao
125 g făină cu agent de creștere
30 ml ulei vegetal (de oarea-soarelui etc.)
Dizolvați cacaua în apa clocotită și lăsați-o să se răcească. Frecați untul cu zahărul câteva secunde la viteza
1, adăugați jumătate din ouă, apoi jumătate din făină, mărind viteza treptat la 3, adăugați restul ouălor și
făinii, mixați până când obțineți o cremă, adăugați celelalte ingrediente și mixați iar până când compoziția
devine cremoasă. Turnați compoziția într-un vas, acoperiți cu folie și gătiți la abur timp de 1 oră , sau până
când pe frigăruie nu se mai prinde aluat.
PRĂJITURĂ ȚĂRĂNEASCĂ CU FRUCTE
bătător
150 g unt
150 zahăr pudră
75 g cireșe glasate, tocate
75 g stade și 75 g struguri
25 g mixt coji de fructe
300 g făină cu agent de creștere
1 vârf de cuțit de sare
5 g condimente pentru budincă
45 ml lapte
3 ouă
Ungeți o tavă pentru prăjituri de 20 cm. Tapetați-o cu hârtie de copt. Preîncălziți cuptorul la 180°C/350°F/
treapta de gaz 4. Introduceți untul, zahărul, fructele uscate și condimentele în vas și bateți-le cu telul la
viteza 3, până când se încorporează. Adăugați ouăle și laptele și bateți cu telul câteva secunde. Adăugați
treptat făina, bătând până când amestecul devine omogen. Turnați compoziția în tavă și coaceți în cuptor
1½ ore. Lăsați tava la răcit 15 minute, apoi scoateți prăjitura pe un suport metalic.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
126
BLAT DE TORT
bătător
500 g făină integrală
250 g unt sau margarină, frecate
250 g zahăr
2 picături de esență de vanilie
4 ouă
15 g praf de copt
125 ml lapte
1 vârf de cuțit de sare
Ungeți și tapetați o tavă de tort rotundă și adâncă, de 23 cm. Preîncălziți cuptorul la190°C/375°F/treapta de
gaz 5. Introduceți toate ingredientele în vas, mixați la viteza 1 timp de 30 secunde, apoi la viteza 3 timp de
3 minute, până când amestecul devine omogen. Turnați aluatul în tava de tort și coaceți în centrul
cuptorului timp de 50-60 minute, până când pe frigăruie nu se mai prinde aluat. Lăsați la răcit pe o tavă de
metal. Diversicați rețeta de bază adăugând 100 g stade, nuci tocate sau ciocolată rasă.
REȚETE BLENDER
SUPĂ DE PRAZ ŞI CARTOFI
150g praz
150g carto
800ml apă
2 cuburi de carne de pui
sare şi piper
Procesaţi prazul şi cartoi timp de 2 secunde. Transferaţi amestecul într-o cratiţă mare. Adăugaţi apa şi
cuburile de carne de pui. Lăsaţi să dea în clocot, amestecând. Daţi focul mai mic. Acoperiţi cratiţa. Fierbeţi
la loc mic timp de 20 minute. Luaţi-o de pe foc. Lăsaţi să se răcească timp de 30 minute. Procesaţi
amestecul până devine moale. Încălziţi supa pentru a  servită (nu lăsaţi să arbă). Condimentaţi după
gust. A se servi cu pâine.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136

Russell Hobbs 23480-56 Manual de utilizare

Categorie
Mixere
Tip
Manual de utilizare