64
4. Apăsând butonul turbo, veţi anula viteza setată prin butoanele de viteză, iar aparatul va funcţiona
puţin la o viteză mare. Funcţionează doar atunci când motorul deja este pornit (de la 1 la 5).
5. Comutaţi comanda de control al vitezei pe O pentru a opri motorul.
• În general, cantităţile mari, amestecurile dense şi un procent mai mare de substanţe solide decât
lichide sugerează un timp mai lung de preparare şi o viteză mai mică.
• Cantităţile mai mici, amestecurile mai puţin dense şi mai multe lichide decât produse solide
sugerează timp de preparare mai scurt şi viteze mai mari.
• Folosiţi telurile pentru bătut/aerat cocă fină, unt, albuşuri de ou şi frişcă.
• Folosiţi spiralele pentru a amesteca aluatul mai dens (ex. pâine, prăjituri de fructe).
• Atunci când preparaţi un aluat, folosiţi mixerul doar pentru amestecarea ingredientelor. Nu îl folosiţi
pentru frământat. Îl veţi supraîncărca şi veţi deteriora motorul.
• Nu lăsaţi motorul să funcţioneze continuu mai mult de 3 minute, se poate supraîncălzi. După 3
minute, opriţi aparatul pentru cel puţin 3 minute, pentru a-şi reveni.
• Dacă motorul începe să dea semne de oboseală, adăugaţi mai mult lichid, dacă este posibil, sau opriţi
aparatul şi continuaţi cu mâna.
FOLOSIREA SUPORTULUI ŞI VASULUI
1. Aşezaţi vasul pe suport.
2. Montaţi telurile/spiralele pe mixer înainte de a-l monta pe suport.
3. Ridicaţi braţul, dacă este necesar, apăsând butonul de eliberare a braţului.
4. Apăsaţi şi ţineţi apăsat butonul de blocare a mixerului (FIG. B).
5. Împingeţi mixerul în jos şi înapoi, în partea scobită de sus a braţului.
6. Eliberaţi butonul de blocare a mixerului.
7. Pentru a ridica/coborî braţul, apăsaţi şi menţineţi apăsat dispozitivul de deblocare a braţului,
repoziţionaţi braţul, apoi eliberaţi dispozitivul de deblocare a braţului (FIG C).
8. Pentru a scoate mixerul de pe braţ, apăsaţi şi ţineţi apăsat butonul de blocare a mixerului, apoi
ridicaţi mixerul în faţă şi în sus, pentru a-l scoate de pe braţ.
9. Când motorul este în funcţiune, mişcarea telurilor va roti vasul, pentru a ajunge la toate
ingredientele.
CURĂŢAREA
1. Scoateţi-l din priză înainte de demontare şi/sau curăţare.
2. Dezasamblaţi aparatul.
3. Ştergeţi unitatea motorului cu o cârpă umedă curată.
` Spălaţi telurile şi spiralele cu apă fierbinte cu detergent, sau în coşul pentru tacâmuri al maşinii de
spălat vase.
W
PROTEJAREA MEDIULUI
Pentru a evita probleme de mediu şi sănătate cauzate substanţele periculoase din aparatele
electrice şi electronice, aparatele marcate cu acest simbol nu trebuie aruncate direct la gunoi, ci trebuie
recuperate, refolosite sau reciclate.
REŢETE
SUFLEU DE CIOCOLATĂ CALDĂ LUCRAŢI CU TELURILE PENTRU BĂTUT
• 75 g unt 50 g făină simplă
• 20 g pudră de cacao 450 g lapte
• 4 ouă, separate 50 g zahăr pudră
Topiţi untul într-o cratiţă, la foc mic. Adăugaţi făina şi cacaua şi amestecaţi. Adăugaţi laptele. Amestecaţi
până se îngroaşe. Luaţi-o de pe foc. Lăsaţi să se răcească timp de 30 minute. Bateţi gălbenuşurile de ou şi
adăugaţi-le. Bateţi albuşurile de ou la viteză mare timp de câteva secunde. Adăugaţi zahăr şi bateţi până se
devine tare. Turnaţi ambele compoziţii într-un vas rezistent la căldură, de 1,2 litri. Aşezaţi vadul într-o tavă
de copt umplută pe jumătate cu apă clocotită. Puneţi la copt în cuptorul pre-încălzit la 190°C, timp de
40-45 minute.