Russell Hobbs ib_22900 Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare
63
instrucţiuni
Citiţi instrucţiunile, păstraţi-le într-un loc sigur; dacă daţi aparatul altcuiva, nu uitaţi să daţi şi instrucţiunile.
Îndepărtaţi toate ambalajele înainte de folosire.
PREVEDERI IMPORTANTE DE SIGURANŢĂ
Respectaţi măsurile de siguranţă de ba, inclusiv:
Acest aparat poate fi folosit de ctre persoane cu capaciti fizice, senzoriale sau
mentale reduse sau lips de experien i cunotine dac sunt supravegheate/
instruite i îneleg pericolele la care se supun.
Copiii nu trebuie s foloseasc sau s se joace cu aparatul. Nu lsai aparatul i cablul
la îndemâna copiilor.
Deconectaţi întotdeauna aparatul de la priza electrică dacă este lăsat
nesupravegheat şi înaintea asamblării, dezasamblării sau curăţării.
Utilizarea incorec a aparatului poate produce leziuni.
În cazul în care cablul este deteriorat, trebuie înlocuit de către fabricant,
agentul de service sau orice altă persoană calificată, pentru a evita
accidentele.
Nu introduceţi unitatea motorului în lichid.
Nu folosiţi aparatul în niciun alt scop decât cel descris în aceste instrucţiuni.
Nu folosiţi alte accesorii sau ataşamente decât cele furnizate de noi.
Nu operaţi aparatul dacă este stricat sau nu funcţionează corect.
EXCLUSIV PENTRU UZ CASNIC
SCHIŢE
ÎNAINTE DE PRIMA UTILIZARE
Îndepărtaţi toate ambalajele şi etichetele.
Spălaţi toate componentele, mai puţin unitatea motorului, cu apă caldă şi detergent. Clătiţi-le şi
uscaţi-le.
Ştergeţi unitatea motorului şi suportul cu o cârpă umedă.
Aşezaţi aparatul pe o suprafaţă uscată, fermă, nivelată, lângă o priză.
MONTAREA TELURILOR/SPIRALELOR PENTRU FRĂMÂNTAT
1. Opriţi şi scoateţi mixerul din priză înainte de a monta sau scoate telurile/spiralele pentru frământat.
2. Un tel şi o spirală sunt prevăzute cu apărătoare de plastic. Acestea trebuie montate în partea dreaptă,
marcată cu
R
(FIG A).
3. Rotiţi fiecare tel sau spirală pentru a alinia vârfurile de pe ax cu şanţurile de pe capul de angrenare,
apoi împingeţi-l în capul de angrenare până când se aude un clic.
4. Folosiţi ambele teluri sau ambele spirale pentru frământat, nu le amestecaţi.
Pentru a scoate telul/spirala:
1. Opriţi aparatul şi scoateţi-l din priză.
2. Ţineţi ambele teluri/spirale, pentru a preveni sărirea lor, şi apăsaţi butonul Scoatere. Vor fi scoase de
pe capetele angrenajului.
UTILIZAREA MIXERULUI DE MÂNĂ
1. Comutaţi comanda de control al vitezei pe O.
2. Băgaţi întrerupătorul în priză.
3. Comutaţi comanda de control al vitezei la viteza pe care o doriţi (de la 1 la 5).
1. Teluri
2. Spirale
3. Butonul Scoatere
4. Comanda de control al vitezei
5. Butonul Turbo
6. Unitatea motorului
7. Braţ
8. Butonul de blocare a mixerului
9. Butonul de eliberare a braţului
10. Suport
11. Vas
` se poate spăla în mașina de spălat vase
64
4. Apăsând butonul turbo, veţi anula viteza setată prin butoanele de viteză, iar aparatul va funcţiona
puţin la o viteză mare. Funcţionează doar atunci când motorul deja este pornit (de la 1 la 5).
5. Comutaţi comanda de control al vitezei pe O pentru a opri motorul.
În general, cantităţile mari, amestecurile dense şi un procent mai mare de substanţe solide decât
lichide sugerează un timp mai lung de preparare şi o viteză mai mică.
Cantităţile mai mici, amestecurile mai puţin dense şi mai multe lichide decât produse solide
sugerează timp de preparare mai scurt şi viteze mai mari.
Folosiţi telurile pentru bătut/aerat cocă fină, unt, albuşuri de ou şi frişcă.
Folosiţi spiralele pentru a amesteca aluatul mai dens (ex. pâine, prăjituri de fructe).
Atunci când preparaţi un aluat, folosiţi mixerul doar pentru amestecarea ingredientelor. Nu îl folosiţi
pentru frământat. Îl veţi supraîncărca şi veţi deteriora motorul.
Nu lăsaţi motorul să funcţioneze continuu mai mult de 3 minute, se poate supraîncălzi. După 3
minute, opriţi aparatul pentru cel puţin 3 minute, pentru a-şi reveni.
Dacă motorul începe să dea semne de oboseală, adăugaţi mai mult lichid, dacă este posibil, sau opriţi
aparatul şi continuaţi cu mâna.
FOLOSIREA SUPORTULUI ŞI VASULUI
1. Aşezaţi vasul pe suport.
2. Montaţi telurile/spiralele pe mixer înainte de a-l monta pe suport.
3. Ridicaţi braţul, dacă este necesar, apăsând butonul de eliberare a braţului.
4. Apăsaţi şi ţineţi apăsat butonul de blocare a mixerului (FIG. B).
5. Împingeţi mixerul în jos şi înapoi, în partea scobită de sus a braţului.
6. Eliberaţi butonul de blocare a mixerului.
7. Pentru a ridica/coborî braţul, apăsaţi şi menţineţi apăsat dispozitivul de deblocare a braţului,
repoziţionaţi braţul, apoi eliberaţi dispozitivul de deblocare a braţului (FIG C).
8. Pentru a scoate mixerul de pe braţ, apăsaţi şi ţineţi apăsat butonul de blocare a mixerului, apoi
ridicaţi mixerul în faţă şi în sus, pentru a-l scoate de pe braţ.
9. Când motorul este în funcţiune, mişcarea telurilor va roti vasul, pentru a ajunge la toate
ingredientele.
CURĂŢAREA
1. Scoateţi-l din priză înainte de demontare şi/sau curăţare.
2. Dezasamblaţi aparatul.
3. Ştergeţi unitatea motorului cu o cârpă umedă curată.
` Spălaţi telurile şi spiralele cu apă fierbinte cu detergent, sau în coşul pentru tacâmuri al maşinii de
spălat vase.
W
PROTEJAREA MEDIULUI
Pentru a evita probleme de mediu şi sănătate cauzate substanţele periculoase din aparatele
electrice şi electronice, aparatele marcate cu acest simbol nu trebuie aruncate direct la gunoi, ci trebuie
recuperate, refolosite sau reciclate.
REŢETE
SUFLEU DE CIOCOLATĂ CALDĂ LUCRAŢI CU TELURILE PENTRU BĂTUT
75 g unt 50 g făină simp
20 g pudră de cacao 450 g lapte
4 ouă, separate 50 g zahăr pudră
Topiţi untul într-o cratiţă, la foc mic. Adăugaţi făina şi cacaua şi amestecaţi. Adăugaţi laptele. Amestecaţi
până se îngroaşe. Luaţi-o de pe foc. Lăsaţi să se răcească timp de 30 minute. Bateţi gălbenuşurile de ou şi
adăugaţi-le. Bateţi albuşurile de ou la viteză mare timp de câteva secunde. Adăugaţi zahăr şi bateţi până se
devine tare. Turnaţi ambele compoziţii într-un vas rezistent la căldură, de 1,2 litri. Aşezaţi vadul într-o tavă
de copt umplută pe jumătate cu apă clocotită. Puneţi la copt în cuptorul pre-încălzit la 190°C, timp de
40-45 minute.
65
RULOURI LUCRAŢI CU TELUL PENTRU BĂTUT
400 g făină simplă 1 ou
300 ml lapte 2,5 g sare
ulei vegetal
Amestecaţi oul şi laptele într-o cană. Puneţi făina într-un castron. Adăugaţi sarea. Mixaţi la viteză medie.
Adăugaţi treptat lichidul. Măriţi treptat viteza până când ingredientele se omogenizea. Puneţi cantităţi
mici de amestec într-o cratiţă încinsă, uşor unsă. Gătiţi până când capătă o culoare maronu-aurie pe
ambele părţi (1 minut). Puneţi deoparte şi păstraţi temperatura caldă.
BISCUI NORMALI LUCRAŢI CU TELURILE PENTRU BĂTUT
100 g unt 150 g zahăr pudră
5 g esenţă de vanilie 1 ou
100 g făină simplă 100 g făină cu agent de creştere
Puneţi untul, zahărul şi esenţa de vanilie într-un castron. Bateţi cu telul la viteză medie până când
amestecul devine pufos (1-2 minute). Reduceţi viteza. Adăugaţi oul. Măriţi treptat viteza până când
ingredientele se omogenizează. Amestecaţi cele două tipuri de făină, apoi adăugaţi la amestec. Din
amestec creaţi mingi. Aşezaţi-le într-o tavă de copt unsă. Aplatizaţi-le puţin. Puneţi la copt în cuptorul
pre-încălzit la 18C, timp de 12-15 minute. Lăsaţi-i să se răcească câteva minute în tavă, apoi mutaţi-i pe
un grilaj metalic.
PRĂJITURA VICTORIA CLASICĂ LUCRAŢI CU TELURILE PENTRU BĂTUT
100 g unt/margarină 100 g zahăr pudră
2 ouă 100 g făină cu agent de creştere
1 picătură esenţă de vanilie
Ungeţi două forme de blat cu diametrul de 180mm. Acoperiţi-le cu hârtie de copt. Puneţi untul şi zahărul
într-un castron. Bateţi cu telul la viteză med ie până când amestecul devine pufos (1-2 minute).
Reduceţi viteza. Adăugaţi treptat ouăle, apoi vanilia, apoi făina. După ce ingredientele încep să se
încorporeze, treceţi la viteză medie. Puneţi amestecul în formele de copt. Puneţi la copt în cuptorul
pre-încălzit la 18C, timp de 25 minute. Lăsaţi să se coacă până când capătă o culoare maroniu-aurie.
Răciţi blatul pe un grilaj metalic. Întoarceţi unul dintre blaturi invers. Deasupra puneţi un strat de gem de
zmeură. Puneţi celălalt blat deasupra gemului. Puteţi înlocui gemul de zmeură cu alte creme, cum ar fi
crema de unt englezească.
CREMĂ ENGLEZEASCĂ
50 g unt/margarină
100 g zahăr pudră
la alegere:
2 picătur1 orice aromă lichidă
5 g pudră de cacao
lămâie/portocală, rasă
Adăugaţi aromele treptat şi gustaţi înainte de a adăuga mai multe. Puneţi untul şi zahărul într-un castron.
Bateţi cu telul la viteză medie până când amestecul devine pufos (1-2 minute).
Reţete disponibile pe site-ul nostru web
http://www.russellhobbs.com/ifu/550932
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

Russell Hobbs ib_22900 Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare