Russell Hobbs 23570-56 Manual de utilizare

Categorie
Accesorii mixer / robot de bucătărie
Tip
Manual de utilizare
63
Citiți instrucțiunile, păstrați-le într-un loc sigur; dacă dați aparatul altcuiva, nu uitați să dați şi instrucțiunile.
Îndepărtați toate ambalajele înainte de folosire.
PREVEDERI IMPORTANTE DE SIGURANŢĂ
Respectați măsurile de siguranță de bază, inclusiv:
Aparatul poate fi folosit de copii în vârstă de 8 ani sau mai mari și de către
persoane cu capacități fizice, senzoriale sau mentale reduse sau lipsă de
experiență și cunoștințe dacă sunt supravegheați/instruiți și îeleg
pericolele la care se supun. Copiii nu trebuie să se joace cu aparatul.
Curățarea și utilizarea de către utilizator nu trebuie efectuate de copii decât
dacă aceștia au peste 8 ani și sunt supravegheați. Nu lăsați aparatul și cablul
la îndemâna copiilor sub 8 ani.
În cazul în care cablul este deteriorat, trebuie înlocuit de către fabricant,
agentul de service sau orice altă persoană calificată, pentru a evita
accidentele.
b
Nu introduceți aparatul în lichid.
Utilizarea incorec a aparatului poate produce leziuni.
¬
Suprafețele aparatului se vor încinge. Căldura reziduală va păstra
suprafețele fierbinți după utilizare.
Nu udați conectorii.
Nu puneți carnea sau puiul congelat în aparatul de gătit cu aburi – decongelați complet înainte de
utilizare.
Gătiți carnea, puiul sau derivatele (mici, burgeri etc.) până când se evaporă sucul. Gătiți peştele până
când carnea devine opacă.
Nu încercați să gătiți alimente în unitatea principală a aparatului de gătit - folosiți pentru aceasta doar
vasul detașabil.
Nu vă aplecați deasupra aparatului și feriți mâinile, brațele, fața etc. de aburul care iese din vas.
Umpleți cu cel puțin o ceașcă de apă.
Nu depășiți semnul de umplere.
Nu acoperiți aparatul sau nu aşezați nimic pe el.
Scoateți aparatul din priză atunci când nu îl folosiți.
Nu folosiți alte accesorii sau ataşamente decât cele furnizate de noi.
Nu folosiți aparatul în niciun alt scop decât cel descris în aceste instrucțiuni.
Nu operați aparatul dacă este stricat sau nu funcționează corect.
EXCLUSIV PENTRU UZ CASNIC
SCHIŢE
1. buton
2. capac
3. coș
4. semn de umplere
5. vas
6. buton
7. becuri
8. spatulă
9. măsu
10. buton de pornire/oprire
ÎNAINTE DE PRIMA UTILIZARE
Spălați vasul, capacul și coșul cu apă caldă și detergent, clătiți-le și uscați-le.
PREPARARE
1. Aşezați aparatul pe o suprafață stabilă, nivelată, termorezistentă.
2. Nu folosiți aparatul lângă sau sub perdele, etajere, dulapuri sau orice alt obiect ce ar putea fi
deteriorat de aburul care iese.
instrucțiuni
64
3. Țineți la îndemână mănuși de bucătărie (sau un prosop) și o rogojină termorezistentă sau o farfurie
întinsă pentru a așeza vasul pe ea după preparare.
4. Introduceți vasul în aparatul de gătit.
PREPARAREA
1. Folosiți măsura pentru a introduce orez în vas.
2. Umpleți vasul cu apă până la numărul ce corespunde numărului de ceşti de orez folosite.
3. Rotiți vasul un sfert de rotație în fiecare direcție, pentru a vă asigura că fundul vasului face
contact corect cu elementul.
4. Puneți capacul pe vas.
5. Băgați întrerupătorul în priză. Comutați butonul de pornire/oprire pe poziția I. Comutați
butonul pe poziția N. Becul N se va aprinde.
6. Comutați comanda de control pe P. Becul N se va stinge.
7. Când orezul este gata, comanda de control se va comuta pe N, becul P se va stinge, iar becul N
se va aprinde.
8. Lăsați orezul să se odihnească aproximativ 10 minute, apoi scoateți aparatul de gătit din priză.
9. Puneți-vă mănușile de bucătărie.
10. Când capacul va fi ridicat, din vas va ieși abur și aer fierbinte. Înclinați-l ușor pentru a îndrepta
aburul în direcția opusă dvs.
11. Ridicați vasul și așezați-l pe o rogojină termorezistentă sau pe o farfurie întinsă.
12. Folosiți spatula pentru a întoarce și amesteca orezul, pentru a permite pătrunderea aburului.
Uneori, stratul de orez care intră în contact cu vasul va forma o crustă.
Dacă nu vă place, puteți să o îndepărtați cu spatula, după ce ați servit orezul.
INGREDIENTE SUPLIMENTARE
Dacă adăugați alte ingrediente (struguri, fructe, nuci etc.), trebuie să reduceți cantitatea de orez
pentru a compensa cantitatea de apă pe care acestea le vor absorbi.
Strugurii și fructele uscate vor absorbi la fel de multă apă ca și orezul, prin urmare puneți-le în măsură
împreună cu orezul.
În general, nucile u vor absorbi multă apă, ala că le puteți adăuga în mod normal după ce ați măsurat
orezul.
FOLOSIREA APARATULUI DE GĂTIT PENTRU PREPARAREA CU ABURI
Nu vă îngrijorați prea mult dacă o faceți – gătirea la abur este o metodă destul de delicată și câteva
minute în plus nu vor conta.
Nu lăsați prea mult pe foc peștele.
1. Adăugați cantitatea necesară de apă.
2. ezați coșul peste vas și puneți mâncarea în coș.
3. Pentru o gătire uniformă, tăiați alimentele în bucăți cam de aceeași mărime.
4. Pentru mazăre, sau orice aliment care se desface sau cade în apă, înfășurați coșul cu folie din aluminiu
5. Fiți atenți când îndepărtați folia – folosiți mănuși de bucătărie și clești/linguri de plastic.
6. Puneți capacul peste coș.
7. Operați aparatul de gătit în același mod în care o faceți când gătiți orez.
8. Respectați timpii de preparare la abur.
9. Nu lăsați alimentele în aparat după ce ați gătit cu abur – se vor umezi.
10. Notați tipul și cantitatea de alimente și cantitatea de apă. Data viitoare, ajustați cantitatea de apă și
lăsați aparatul de gătit să meargă singur.
GATA?
1. Opriți aparatul şi scoateți-l din priză.
2. Nu mutate aparatul de gătit orez dacă are vasul în interior. Va fi greu, iar cablul se poate agăța de
vreun obiect în timp ce-l mutați.
3. Scoateți vasul din aparatul de gătit înainte de a-l goli. Dacă încercați să scoateți mâncarea din vas în
timp ce acesta este încă în aparat, s-ar putea ca conținutul să cadă în aparat. Acest lucru îl va deteriora.
ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREŢINERE
1. Opriți aparatul, scoateți-l din priză şi lăsați-l să se răcească.
65
2. Spălați capacul, vasul și coșul cu apă caldă și detergent, clătiți-le și uscați-le.
3. Ştergeți suprafețele exterioare cu o cârpă umedă curată.
4. Nu spălați nicio componentă a aparatului la maşina de spălat vase.
TIMPI DE GĂTIRE ŞI SIGURANŢA ALIMENTELOR
alimente (proaspete) cantitate timp (minute)
asparagus 400g 15-18
fasole verde 200g 20
broccoli 200g 18
varză de Bruxelles 200g 20
varză (sferturi) 25-30
morcovi (felii) 200g 15-20
conopidă 200g 15
coceni de porumb 2 24-35
dovlecei (felii) 200g 10-12
cartofi (tăiați în patru) 400g 25-30
spanac 200g 5-8
pui (dezosat) 400g 6-8
file de pește 400g 8-10
friptură de pește 2 20-23
creveți 250g 10-12
coadă de homar (înghețată) 12-15
midii 250g 15
Nu folosiți midii care au fost deschise înainte de gătire. Lăsați-le în aparatul de gătit cu aburi până
când scoicile se deschid complet și aruncați-le pe cele care nu s-au deschis după ce le-ați gătit.
Acești timpi sunt pentru un singur strat de alimente. Va trebuie să exersați pentru a descoperi durata
potrivită pentru alimentele dvs. și combinațiile de alimente favorite.
Gătiți carnea, puiul sau derivatele (mici, burgeri etc.) până când se evaporă sucul. Gătiți peştele până
când carnea devine opacă.
Vă recomandăm să gătiți legumele cu frunze cât mai puțin, pentru a le păstra verzi și crocante. Dacă le
introduceți în apă cu gheață, se va întrerupe procesul de preparare.
W
PROTEJAREA MEDIULUI
Pentru a evita probleme de mediu şi sănătate cauzate substanțele periculoase din aparatele electrice
şi electronice, aparatele marcate cu acest simbol nu trebuie aruncate direct la gunoi, ci trebuie recuperate,
refolosite sau reciclate.
1 / 1