Russell Hobbs 27080-56 Manual de utilizare

  • Bună! Sunt un chatbot AI antrenat să vă ajut cu Russell Hobbs 27080-56 Manual de utilizare. Am citit deja documentul și sunt gata să vă ofer răspunsuri clare și simple.
83
Citiți instrucțiunile, păstrați-le într-un loc sigur; dacă daţi aparatul altcuiva, nu uitaţi să daţi şi instrucţiunile.
Îndepărtați toate ambalajele înainte de folosire.
PREVEDERI IMPORTANTE DE SIGURANŢĂ
Respectaţi măsurile de siguranţă de bază, inclusiv:
Aparatul poate  folosit de copii în vârstă de 8 ani sau mai mari și de către
persoane cu capacități zice, senzoriale sau mentale reduse sau lipsă de
experiență și cunoștințe dacă sunt supravegheați/instruiți și înțeleg
pericolele la care se supun. Copiii nu trebuie să se joace cu aparatul.
Curățarea și utilizarea de către utilizator nu trebuie efectuate de copii decât
dacă aceștia au peste 8 ani și sunt supravegheați. Nu lăsați aparatul și
cablul la îndemâna copiilor sub 8 ani.
În cazul în care cablul este deteriorat, trebuie înlocuit de către fabricant,
agentul de service sau orice altă persoană calicată, pentru a evita
accidentele.
Utilizarea incorectă a aparatului poate produce leziuni.
Nu udaţi conectorii.
¬
Suprafețele aparatului se vor încinge. Căldura reziduală va păstra
suprafeţele erbinţi după utilizare.
L
Nu folosiţi acest aparat lângă cadă, duş, chiuvetă sau alte recipiente ce
conţin apă.
Nu puneți carnea sau puiul congelat în aparatul de gătit cu aburi – decongelați complet înainte de
utilizare.
Gătiţi carnea, puiul sau derivatele (mici, burgeri etc.) până când se evaporă sucul. Gătiţi peştele până
când carnea devine opacă.
Nu încercați să gătiți alimente în unitatea principală a aparatului de gătit - folosiți pentru aceasta
doar vasul detașabil.
Nu vă aplecați deasupra aparatului și feriți mâinile, brațele, fața etc. de aburul care iese din vas.
Umpleți cu cel puțin o ceașcă de apă.
Nu depășiți semnul de umplere.
Nu acoperiţi aparatul sau nu aşezaţi nimic pe el.
Scoateţi aparatul din priză atunci când nu îl folosiţi.
Nu folosiţi alte accesorii sau ataşamente decât cele furnizate de noi.
Nu folosiţi aparatul în niciun alt scop decât cel descris în aceste instrucţiuni.
Nu operaţi aparatul dacă este stricat sau nu funcţionează corect.
EXCLUSIV PENTRU UZ CASNIC
SCHIŢE
1. Buton pornire/oprire
2. Comutator
3. Coș
4. Bol
5. Buton de deblocare capac
6. Spatulă
7. Măsură
8. Ventil de abur
9. Trapă pentru condens
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
84
ÎNAINTE DE PRIMA UTILIZARE
Spălați măsura, spatula și coșul în apă caldă cu săpun, clătiți și uscați. Curățați suprafețele exterioare ale
aparatului cu o cârpă curată umedă.
PREPARARE
1. Aşezaţi aparatul pe o suprafaţă stabilă, nivelată, termorezistentă.
2. Nu folosiți aparatul lângă sau sub perdele, etajere, dulapuri sau orice alt obiect ce ar putea 
deteriorat de aburul care iese.
3. Țineți la îndemână mănuși de bucătărie (sau un prosop) și o rogojină termorezistentă sau o farfurie
întinsă pentru a aș eza vasul pe ea după preparare.
4. Introduceți vasul în aparatul de gătit.
PREPARAREA
1. Folosiţi măsura pentru a introduce orez în vas. Umpleți măsura până la semnul de umplere, nu în
exces (g. A).
2. Umpleţi vasul cu apă până la numărul ce corespunde numărului de ceşti de orez folosite.
3. Rotiți vasul un sfert de rotație în ecare direcție, pentru a vă asigura că fundul vasului face contact
corect cu elementul.
4. Închideți capacul și apăsați în jos până când face clic. Mențineți întotdeauna capacul închis și etanș în
timpul gătitului.
5. Băgaţi întrerupătorul în priză. Comutaţi butonul de pornire/oprire pe poziţia I. Mutați comutatorul în
poziția JOS. Becul O se va aprinde.
6. Când orezul este gătit, comutatorul se va muta în poziția PĂSTRARE LA CALD. Becul O se va stinge, iar
becul N se va aprinde.
7. Lăsaţi orezul să se odihnească aproximativ 10 minute, apoi scoateți aparatul de gătit din priză.
8. Apăsați butonul de eliberare a capacului pentru a deschide capacul. Fiți atenți la abur și utilizați o
mănușă de cuptor sau similară pentru protecție.
9. Ridicați vasul și așezați-l pe o rogojină termorezistentă sau pe o farfurie întinsă.
10. Folosiți spatula pentru a întoarce și amesteca orezul, pentru a permite pătrunderea aburului.
Uneori, stratul de orez care intră în contact cu vasul va forma o crustă.
Dacă nu vă place, puteți să o îndepărtați cu spatula, după ce ați servit orezul.
INGREDIENTE SUPLIMENTARE
Dacă adăugați alte ingrediente (struguri, fructe, nuci etc.), trebuie să reduceți cantitatea de orez
pentru a compensa cantitatea de apă pe care acestea le vor absorbi.
Strugurii și fructele uscate vor absorbi la fel de multă apă ca și orezul, prin urmare puneți-le în
măsură împreună cu orezul.
În general, nucile u vor absorbi multă apă , ala că le puteți adăuga în mod normal după ce ați măsurat
orezul.
FOLOSIREA APARATULUI DE GĂTIT PENTRU PREPARAREA CU ABURI
1. Adăugați 400 ml apă rece în vas.
2. Așezați coșul peste vas și puneți mâncarea în coș.
3. Pentru o gătire uniformă, tăiați alimentele în bucăți cam de aceeași mărime.
4. Pentru mazăre, sau orice aliment care se desface sau cade în apă, înfășurați coșul cu folie din
aluminiu
5. Fiți atenți când îndepărtați folia – folosiți mănuși de bucătărie și clești/linguri de plastic.
6. Închideți capacul și apăsați în jos până când face clic. Mențineți întotdeauna capacul închis și etanș în
timpul gătitului.
7. Operați aparatul de gătit în același mod în care o faceți când gătiți orez.
85
8. Respectați timpii de preparare la abur.
9. Nu lăsați alimentele în aparat după ce ați gătit cu abur – se vor umezi.
10. Notați tipul și cantitatea de alimente și cantitatea de apă. Data viitoare, ajustați cantitatea de apă și
lăsați aparatul de gătit să meargă singur.
DU UTILIZARE
1. Opriţi aparatul şi scoateţi-l din priză.
2. Nu mutate aparatul de gătit orez dacă are vasul în interior. Va  greu, iar cablul se poate agăța de
vreun obiect în timp ce-l mutați.
3. Scoateți vasul din aparatul de gătit înainte de a-l goli. Dacă încercați să scoateți mâncarea din vas în
timp ce acesta este încă în aparat, s-ar putea ca conținutul să cadă în aparat. Acest lucru îl va deteriora.
ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREŢINERE
1. Opriţi aparatul, scoateţi-l din priză şi lăsaţi-l să se răcească.
2. Măsura, spatula și coșul se pot spăla în apă caldă cu săpun. Clătiți și uscați înainte de a le utiliza din
nou.
3. Ştergeţi suprafeţele exterioare cu o cârpă umedă curată.
4. Puteți îndepărta capacul interior pentru a facilita curățarea (g. B). Remontați capacul interior după
curățare.
5. Îndepărtați trapa pentru conden (g. C), goliți-o apoi montați-o din nou. Nu utilizați aparatul fără
trapa de condens montată.
6. Pentru a curăța ventilul de abur, începeți prin a-l trage în sus (g. D).
7. Răsuciți jumătatea superioară spre stânga (g. E) și ridicați-o (g. E). Curățați și uscați.
8. Pentru a reasambla, aliniați proeminența din partea superioară cu marcajul ON (PORNIT) pe
jumătatea inferioară (g. F). Răsuciți partea superioară spre dreapta până când proeminența se
aliniază cu marcajul OFF (OPRIT).
9. Montați ventilul de abur asamblat în oriciul capacului. Asigurați-vă că cele două săgeți (() sunt
aliniate așa cum se arată în g. D. Nu utilizați niciodată aparatul fără ventilul de abur montat.
10. Nu spălaţi nicio componentă a aparatului la maşina de spălat vase.
TIMPI DE GĂTIRE ŞI SIGURANŢA ALIMENTELOR
Alimente (proaspete) Cantitate Timp (minute)
asparagus 400g 15-18
fasole verde 200g 20
broccoli 200g 18
varză de Bruxelles 200g 20
varză (sferturi) 25-30
morcovi (felii) 200g 15-20
conopidă 200g 15
coceni de porumb 2 24-35
dovlecei (felii) 200g 10-12
carto (tăiați în patru) 400g 25-30
spanac 200g 5-8
pui (dezosat) 400g 6-8
le de pește 400g 8-10
friptură de pește 2 20-23
creveți 250g 10-12
coadă de homar (înghețată) 12-15
midii 250g 15
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
86
Nu folosiți midii care au fost deschise înainte de gătire. Lăsați-le în aparatul de gătit cu aburi până
când scoicile se deschid complet și aruncați-le pe cele care nu s-au deschis după ce le-ați gătit.
Acești timpi sunt pentru un singur strat de alimente. Va trebuie să exersați pentru a descoperi durata
potrivită pentru alimentele dvs. și combinațiile de alimente favorite.
Gătiţi carnea, puiul sau derivatele până când se evaporă sucul. Gătiţi peştele până când carnea
devine opacă.
Vă recomandăm să gătiți legumele cu frunze cât mai puțin, pentru a le păstra verzi și crocante. Dacă
le introduceți în apă cu gheață, se va întrerupe procesul de preparare.
RECICLAREA
W
Pentru a evita problemele de mediu și de sănătate cauzate de substanțele periculoase,
aparatele și bateriile reîncărcabile și cele obișnuite marcate cu unul dintre aceste
simboluri, nu trebuie eliminate împreună cu deșeurile municipale nesortate. Eliminați
întotdeauna produsele electrice și electronice și, după caz, bateriile reîncărcabile și
cele obișnuite, la un punct de reciclare/colectare coresp= unzător.
1/96