84
ÎNAINTE DE PRIMA UTILIZARE
Spălați măsura, spatula și coșul în apă caldă cu săpun, clătiți și uscați. Curățați suprafețele exterioare ale
aparatului cu o cârpă curată umedă.
PREPARARE
1. Aşezaţi aparatul pe o suprafaţă stabilă, nivelată, termorezistentă.
2. Nu folosiți aparatul lângă sau sub perdele, etajere, dulapuri sau orice alt obiect ce ar putea
deteriorat de aburul care iese.
3. Țineți la îndemână mănuși de bucătărie (sau un prosop) și o rogojină termorezistentă sau o farfurie
întinsă pentru a aș eza vasul pe ea după preparare.
4. Introduceți vasul în aparatul de gătit.
PREPARAREA
1. Folosiţi măsura pentru a introduce orez în vas. Umpleți măsura până la semnul de umplere, nu în
exces (g. A).
2. Umpleţi vasul cu apă până la numărul ce corespunde numărului de ceşti de orez folosite.
3. Rotiți vasul un sfert de rotație în ecare direcție, pentru a vă asigura că fundul vasului face contact
corect cu elementul.
4. Închideți capacul și apăsați în jos până când face clic. Mențineți întotdeauna capacul închis și etanș în
timpul gătitului.
5. Băgaţi întrerupătorul în priză. Comutaţi butonul de pornire/oprire pe poziţia I. Mutați comutatorul în
poziția JOS. Becul O se va aprinde.
6. Când orezul este gătit, comutatorul se va muta în poziția PĂSTRARE LA CALD. Becul O se va stinge, iar
becul N se va aprinde.
7. Lăsaţi orezul să se odihnească aproximativ 10 minute, apoi scoateți aparatul de gătit din priză.
8. Apăsați butonul de eliberare a capacului pentru a deschide capacul. Fiți atenți la abur și utilizați o
mănușă de cuptor sau similară pentru protecție.
9. Ridicați vasul și așezați-l pe o rogojină termorezistentă sau pe o farfurie întinsă.
10. Folosiți spatula pentru a întoarce și amesteca orezul, pentru a permite pătrunderea aburului.
• Uneori, stratul de orez care intră în contact cu vasul va forma o crustă.
• Dacă nu vă place, puteți să o îndepărtați cu spatula, după ce ați servit orezul.
INGREDIENTE SUPLIMENTARE
• Dacă adăugați alte ingrediente (struguri, fructe, nuci etc.), trebuie să reduceți cantitatea de orez
pentru a compensa cantitatea de apă pe care acestea le vor absorbi.
• Strugurii și fructele uscate vor absorbi la fel de multă apă ca și orezul, prin urmare puneți-le în
măsură împreună cu orezul.
• În general, nucile u vor absorbi multă apă , ala că le puteți adăuga în mod normal după ce ați măsurat
orezul.
FOLOSIREA APARATULUI DE GĂTIT PENTRU PREPARAREA CU ABURI
1. Adăugați 400 ml apă rece în vas.
2. Așezați coșul peste vas și puneți mâncarea în coș.
3. Pentru o gătire uniformă, tăiați alimentele în bucăți cam de aceeași mărime.
4. Pentru mazăre, sau orice aliment care se desface sau cade în apă, înfășurați coșul cu folie din
aluminiu
5. Fiți atenți când îndepărtați folia – folosiți mănuși de bucătărie și clești/linguri de plastic.
6. Închideți capacul și apăsați în jos până când face clic. Mențineți întotdeauna capacul închis și etanș în
timpul gătitului.
7. Operați aparatul de gătit în același mod în care o faceți când gătiți orez.