SL
RO
BG
HR
SR
PL
CS
HU
SK
UK
RU
Măsuri de precauţie importante
Pentru siguranţa dumneavoastră, acestaparat este conform normelor şi reglementărilor aplica-
bile:
- Directiva privind echipamentele sub presiune
- Materiale încontact cualimentele
•
Acest aparat a fost conceputpentruo utilizare casnică.
•
Citiţicu atenţie toate instrucţiunile şiconsultaţi întotdeauna„Ghidul utilizatorului”.
•
Lafelcaîncazuloricăruiaparatdegătit,supravegheaţi-lîndeaproapeînspecialdacăutilizaţioala
sub presiune în apropierea copiilor.
•
Nuintroduceţioala sub presiune într-un cuptor încălzit.
•
Mişcaţi oala sub presiune cu maximum de atenţie. Nu atingeţi suprafeţele calde. Utilizaţi mâ-
nerele şi butoanele. Folosiţimănuşidacă este cazul.
•
Nufolosiţi oalasub presiune în alt scop decât cel pentru care a fost destinată.
•
Această oalăfuncţionează sub presiune. Potapărea vătămăricorporale prin opărire ca urmare
a uneiutilizări incorecte. Oala sub presiune trebuie să fieînchisă înmodcorespunzător înainte
dea o utiliza.Vezi paragraful„Închiderea”.
•
Supapatrebuie să fieîn poziţie de depresurizare înainte de a deschide oala.
•
Nuforţaţiniciodatădeschidereaoalei sub presiune.Asiguraţi-văcăpresiunea interioarăascăzut.
Veziparagraful„Siguranţa”.
•
Nu folosiţi niciodată oala sub presiune fără lichid în interior, deoarece ar putea fi grav deterio-
rată. Asiguraţi-vă că există întotdeauna suficientlichid în interior în timp cegătiţi.
•
Utilizaţi surse decăldură compatibile, conform instrucţiunilor de utilizare.
•
Nuumpleţi oalamaimultde 2/3 din capacitate (reperul indicândnivelulmaxim deumplere).
•
Încazulalimentelor caresedilatăîntimpulfierberii,cumarfiorezul,legumeledeshidratate sau
compoturile, nuumpleţioala lamaimultde jumătate din capacitatea sa.
•
Dupăcefierbeţicărnuriacoperite cuunstratsuperficialdepiele(deex.,limbadevită),care riscă
să se umfle din cauza presiunii, nu înţepaţi carnea cât timp pielea are un aspect umflat. Există
risculsă vă opăriţi.Vă recomandămsă înţepaţicarnea înainte dea o punela fiert.
•
În cazul alimentelor păstoase (mazăre tăiată, rubarbă), oala sub presiune trebuie agitată uşor
înaintede a o deschide, pentruca alimentelesă nu dea pedinafară.
•
Înainte de fiecare utilizare, verificaţi ca supapele să nu fie înfundate. Vezi paragraful„Înaintea
preparării”.
•
Nuutilizaţi oala pentru a frige sub presiune folosind ulei.
•
Nu interveniţi asupra sistemelor de siguranţă decât în modul prezentat în instrucţiunile de
curăţare şi întreţinere.
•
Nu utilizaţi decât piese originaleTEFAL potrivite pentru modelul dumneavoastră. În mod spe-
cial, utilizaţi o oalăşi un capac
.
•
Vaporii de alcool sunt inflamabili. Lăsaţi alimentele preparate cu alcool să fiarbă timp de 2 mi-
nuteînaintedea punecapacul.Supravegheaţiaparatuldefiecaredatăcândpreparaţireţetepe
bază dealcool.
•
Nu utilizaţi oala sub presiune pentru a păstra alimente acide sau sărate înainte sau după pre-
parare, pentru căexistă riscul să deterioraţioala.
Păstraţi aceste instrucţiuni