Electrolux EOA5751AAX Recipe book

Tip
Recipe book

Acest manual este potrivit și pentru

.......................................................... .......................................................
RO CUPTOR CARTEA DE REŢETE
PROGRAME AUTOMATE
Numărul programului Numele programului
1 FRIPTURĂ DE VITĂ
2 FRIPTURA DE PORC
3 PUI, INTREG
4 PIZZA
5 BRIOSE
6 QUICHE LORRAINE
7 PAINE ALBA
8 CARTOFI GRATINATI
9 LASAGNE
1 - FRIPTURA DE VITA
Setări:
Senzorul automat. Temperatura zonei de mij‐
loc: 65 °C
Mod de preparare:
Condimentaţi carnea după gust, introduceţi
senzorul şi puneţi într-un vas rezistent la foc.
Nivel raft: 1
2 - FRIPTURA DE PORC
Setări:
Programe automate cu introducerea greutăţii.
Interval de setare pentru greutate între 1000 şi
3000 g.
Mod de preparare:
Condimentaţi carnea după gust şi introduceţi
într-un vas rezistent la foc. Adăugaţi apă sau
alt lichid; partea inferioară trebuie să fie aco‐
perită cu un strat de lichid de 20 - 40 mm. În‐
toarceţi friptura după aproximativ 30 de minu‐
te.
Nivel raft: 1
3 - PUI, INTREG
Setări:
Programe automate cu introducerea greutăţii.
Interval de setare pentru greutate între 900 şi
2100 g.
Mod de preparare:
Puneţi puiul într-un vas rezistent la foc şi con‐
dimentaţi după gust. Întoarceţi friptura după
aproximativ 30 de minute. Un semnal de rea‐
mintire se aprinde pe afişaj.
Nivel raft: 1
4 - PIZZA
2
www.electrolux.com
Ingrediente pentru aluat:
14 g drojdie
•200 ml apă
300 g făină
•3 g sare
1 lingură de ulei
Ingrediente umplutură:
1/2 conservă mică de tomate mărunţite
200 g brânză rasă
100 g salam
100 g şuncă fiartă
150 g ciuperci (la conservă)
150 g brânză Feta
oregano
Altele:
Tavă de gătit, unsă
Mod de preparare:
Zdrobiţi drojdia într-un vas şi dizolvaţi-o în
apă. Amestecaţi sarea cu făina şi adăugaţi-le
în vasul cu drojdie împreună cu uleiul. Ingre‐
dientele trebuie amestecate până când se for
mează un aluat fin care curge din recipient.
Aluatul trebuie lăsat să crească într-un loc
cald până când creşte dublu. Întindeţi aluatul
şi puneţi-l pe tava de gătit unsă, înţepaţi fun‐
dul acestuia cu o furculiţă. Ingredientele pen‐
tru conţinut trebuie puse pe aluat în ordinea
indicată.
Nivel raft: 1
Durata în aparat: 25 minute
5 - BRIOSE
Ingrediente
•150 g unt
150 g zahăr
1 plic de zahăr vanilat (aproximativ 8 g)
1 priză de sare
zeama de la o lămâie netratată cu ceară
2 ouă
50 ml lapte
25 g făină de porumb
225 g făină
10 g praf de copt
1 borcan de vişine (375 g)
225 g fulgi de ciocolată
Altele:
Forme din hârtie, aproximativ 7 cm diametru
Mod de preparare:
Amestecaţi untul, zahărul, zahărul vanilat, sa‐
rea şi zeama de la o lămâie netratată cu
ceară. Adăugaţi ouăle şi amestecaţi din nou.
Amestecaţi făina de porumb, făina de grâu şi
praful de copt şi încorporaţi în amestec cu lap‐
tele. Scurgeţi vişinele şi încorporaţi în ames‐
tec cu fulgii de ciocolată. Turnaţi amestecul în
formele de hârtie, puneţi formele pe o tavă şi
introduceţi-le în aparat. Folosiţi tava pentru
brioşe, dacă există.
Nivel raft: 3
Durata în aparat: 40 minute
6 - QUICHE LORRAINE
Ingrediente pentru aluat:
200 g făină
2 ouă
•100 g unt
1/2 linguriţă de sare
puţin piper
1 priză de nucşoară
Ingrediente umplutură:
150 g brânză rasă
200 g şuncă fiartă sau şuncă slabă
2 ouă
250 g smântână
sare, piper şi nucşoară
Altele:
Tavă neagră, unsă, cu diametru de 28 cm
Mod de preparare:
Făina, untul, ouăle şi mirodeniile se aşează
într-un vas şi se amestecă până se omogeni‐
zează. Aluatul trebuie lăsat câteva ore la rece.
ROMÂNA 3
Întindeţi aluatul într-o tavă unsă din tablă ne‐
agră. Înţepaţi aluatul cu o furculiţă. Presăraţi
şunca pe aluat. Pentru sos trebuie amesteca‐
te ouăle cu smântâna şi cu condimentele.
Apoi adăugaţi brânza.
Nivel raft: 2
Durata în aparat: 40 minute
7 - PAINE ALBA
Ingrediente:
1000 g făină
40 g de drojdie proaspătă sau 2 pachete de
drojdie uscată (20 g)
650 ml lapte
15 g sare
Altele:
Tavă de gătit unsă sau căptuşită cu hârtie de
copt
Mod de preparare:
Făina şi sarea trebuie puse într-un recipient
mare. Drojdia trebuie topită în lapte călduţ şi
trebuie adăugată la făină. Se omogenizează
totul într-un aluat maleabil. În funcţie de calita‐
tea făinii, s-ar putea să fie nevoie de ceva mai
mult lapte pentru a obţine un aluat maleabil.
Aluatul trebuie lăsat să crească de două ori
mai mare. Tăiaţi aluatul în două, prelucraţi-l în
două franzele alungite şi aşezaţi-le pe tava de
gătit, care a fost unsă sau acoperită cu hârtie
cerată. Pâinile trebuie să mai crească la încă
jumătate din volum. Înainte de coacere trebuie
presărată puţină făină şi cu un cuţit ascuţit tre‐
buie tăiat în diagonală de 3 - 4 ori, aproximativ
la 1 cm adâncime.
Nivel raft: 2
Durata în aparat: 55 minute
8 - CARTOFI GRATINATI
Ingrediente:
1000 g cartofi
1 linguriţă fiecare de sare, piper şi nucşoară
2 căţei de usturoi
200 g brânză rasă
200 ml lapte
200 ml smântână
4 linguri de unt
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, tăiaţi în felii subţiri, uscaţi şi
amestecaţi cu mirodenii. O tavă pentru cuptor
se freacă cu un căţel de usturoi şi după aceea
se unge cu puţin unt. Aşezaţi în tavă jumătate
din feliile de cartofi amestecate cu mirodenii şi
împrăştiaţi o parte din brânza rasă peste
aceştia. Restul de felii de cartofi trebuie puse
deasupra şi restul de brânză rasă adăugată
peste ultimul strat de cartofi. Zdrobiţi al doilea
căţel de usturoi şi amestecaţi-l împreună cu
laptele şi smântâna. Amestecul se toarnă pes‐
te cartofi, iar restul de unt se pune în felii sub‐
ţiri deasupra.
Nivel raft: 2
Durata în aparat: 65 minute
9 - LASAGNE
Ingrediente pentru sosul cu carne:
100 g şuncă împănată cu grăsime
1 ceapă
•1 morcov
•100 g ţelină
2 linguri ulei de măsline
400 g carne tocată (amestec de vită şi porc)
100 ml supă ce carne
1 conservă mică de roşii, bucăţi (circa 400 g)
oregano, cimbru, sare şi piper
Ingrediente sos Béchamel:
75 g unt
50 g făină
600 ml lapte
sare, piper şi nucşoară
Amestecaţi cu:
3 linguri de unt
250 g foi verzi de Lasagne
50 g Parmezan, ras
50 g brânză degresată, rasă
4
www.electrolux.com
Mod de preparare:
Cu un cuţit ascuţit daţi jos de pe şuncă şoriciul
şi eventualele zgârciuri, şi tăiaţi-o cubuleţe.
Curăţaţi ceapa, morcovul şi ţelina, tăiaţi cubu‐
leţe toate legumele. Încălziţi uleiul într-o case‐
rolă, sotaţi şunca şi legumele tăiate cubuleţe,
amestecând în continuu pentru a nu permite
coagularea şi formarea de cocoloaşe în sucul
de carne. Amestecul de carne se condimen‐
tează cu pastă de roşii, verdeţuri, sare şi piper
şi se găteşte acoperit încă circa 30 minute. În
tre timp se pregăteşte sosul Béchamel: Topiţi
untul într-o tigaie, adăugaţi făină şi gătiţi până
devine auriu, amestecând constant. Din când
în când, în timp ce se amestecă se adaugă
laptele. Sosul se condimentează cu sare, pi‐
per şi nucşoară şi se fierbe descoperit circa
10 minute. Ungeţi o formă mare, dreptunghiu‐
lară pentru sufleu cu 1 lingură de unt. Aşezaţi
pe rând în formă câte un strat de tăieţei,
amestec de carne, sos Béchamel şi brânza
rasă. Deasupra, la sfârşit, un strat Béchamel
presărat cu brânză va forma ultimul strat. Res‐
tul untului aşezaţi-l peste sufleu.
Nivel raft: 1
Durata în aparat: 55 minute
ROMÂNA 5
6
www.electrolux.com
ROMÂNA 7
www.electrolux.com/shop 892960254-A-022013
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Electrolux EOA5751AAX Recipe book

Tip
Recipe book
Acest manual este potrivit și pentru