- 7 -
08/2019
Copyright © 2019, Fast ČR, a.s.
RO
Mixer de mână
Instrucțiuni de utilizare
■ Înainte de utilizarea acestui consumator, vă rugăm să vă familiarizați cu instrucțiunile de
deservire, și anume, și în cazul în care ați fost deja familiarizat cu utilizarea consumatoarelor
de tip similar. Utilizați aparatul așa cum este descris în prezentele instrucțiuni de utilizare.
Păstrați instrucțiunile pentru eventualele necesități viitoare.
■ Cel puțin pe durata existenței dreptului legal dintr-o derulare defectuoasă, eventual
agaranției pentru calitate, recomandăm să păstrați cutia de carton originală de transport,
materialul de ambalare, bonul de casă și conrmarea de răspundere a vânzătorului sau
certicatul de garanție. În cazul transportului, recomandăm ambalarea consumatorului
înapoi în cutia originală aproducătorului.
DESCRIEREA APARATULUI
A1 Conjunctor cu impuls Turbo
pentru setarea vitezei maxime
A2 Comutator pentru setarea vitezei și
opririi aparatului
A3 Buton pentru degajarea accesoriilor de
lucru amovibile
A4 Unitatea motoare
A5 Oricii de ventilație
A6 Oricii pentru xarea accesoriilor
amovibile
A7 Mâner
A8 Set teluri de batere
A9 Set cârlige frământare
A10 Tel de batere tip balon
A11 Boxă de depunere accesorii amovibile
ÎNAINTE DE PRIMA UTILIZARE
1. Dați jos de pe aparat și accesoriile acestuia toate materialele de ambalaj, inclusiv etichetele
de publicitate.
2. Cu omână țineți boxa de depunereA11, cu mâna cealaltă apucați unitatea motoare A4 de
mânerul A7 și dați jos de pe boxă A11. Din boxa A11 scoateți accesoriile amovibile.
3. Boxa de depunere accesorii A11 și accesoriile amovibile A8, A9 și A10, destinate
contactului cu alimentele, trebuie spălate bine cu apă caldă și detergent neutru de
bucătărie. După care clătiți cu apă curată și lăsați să se usuce liber ori ștergeți foarte bine
cu ocârpă nă. Nici ocomponentă aacestui aparat nu este destinată spălării în mașina de
spălat vase.
Atenție:
Nu clătiți unitatea motoare A4 nici cablul de rețea al acesteia în
apă și nici nu le scufundați în apă.
SCOPUL UTILIZĂRII ACCESORIILOR
Tip accesoriu de lucru Scop utilizare
Teluri de batere A8 Mixare și batere
– aluat frecat, pireu de carto, frișcă, zăpadă de albuș de
ou, creme etc.
Cârlige de frământare
A9
Frământare
– aluat pentru pâine, aluat pentru paste făinoase
proaspete, pentru pizza sau biscuiți, aluat produse de
patiserie crocante etc.
Paleta de batere tip
balon A10
Batere
– frișcă, zăpadă din albuș de ou, creme spumă etc. nu
utilizați pentru mixarea sau frământarea aluaturilor.
ASAMBLAREA ȘI DEZASAMBLAREA APARATULUI
■ Înainte de aîncepe să asamblați sau să dezasamblați aparatul, asigurați-vă că, comutatorul
A2 este setat pe poziția 0 (oprit) și unitatea motoare A4 este deconectată de la priza de
rețea, că părțile rotative nu se aă în mișcare.
■ Selectați tipul accesoriilor A8, A9 sau A10, pe care doriți să le folosiți, și xați-le în oriciile
A6 din partea de jos aunității motoare A4 (vezi g. B). În cursul introducerii accesoriilor în
oriciile A6 trebuie menținută procedura corectă. În caz contrar, accesoriile s-ar putea slăbi
în cursul exploatării. Telul sau cârligul cu inel se introduce în oriciul stâng și se presează
înspre unitatea motoare A4, până la atingerea xării. Al doilea accesoriu de lucru se xează
prin aceeași modalitate în oriciul drept. Amplasați telul de batere A10 doar în oriciul
drept.
Atenție:
Nu combinați niciodată diferite tipuri de accesorii.
■ Pentru demontarea accesoriilor de lucru puneți aparatul în poziție verticală și așezați-l
pe osuprafață plană. Apăsați butonul A3. Prin aceasta are loc eliberarea accesoriilor din
oriciile de pe partea inferioară aunității motoare A4 și, ulterior, se pot scoate afară ușor.
Nu aplicați forța pentru ascoate accesoriile de lucru.
Atenție:
Butonul A3 este blocat contra apăsării, dacă întrerupătorul A2
nu este setat în poziția 0 (oprit).
UTILIZAREA APARATULUI
1. Într-un recipient sucient de mare, puneți alimentele și lichidele pe care doriți să le
procesați.
2. Asamblați aparatul potrivit instrucțiunilor din capitolul Asamblarea și dezasamblarea
aparatului. Desfășurați întreaga lungime acablului de alimentare și conectați aparatul la
priza de rețea.
3. Scufundați accesoriile în recipientul cu ingredientele ți, pentru punerea aparatului în
funcțiune, cu ajutorului comutatorului A2 setați treapta de viteză cerută, în gama de la
1 la 5. Pentru frământarea inițială aingredientelor, setați mai întâi otreaptă de viteză mia
mică, după care reglați după necesități. Pentru frământarea aluatului folosiți doar treapta
1 de viteză. În cursul exploatării mențineți accesoriile cufundate în recipient, pentru aevita
împroșcarea ingredientelor în afara recipientului.
Atenție:
Durata maximă de exploatare continuă aacestui consumator
este de 10 minute. Înainte de onouă utilizare, lăsați aparatul să
se răcească timp de 15 minute. În cazul frământării unor aluaturi
grele, consistente, nu lăsați aparatul să funcționeze mai mult de
5 minute.
4. Prin apăsarea și ținerea apăsată abutonului A1 măriți viteza la turații maxime. Nu folosiți
acest buton mai mult de 30 de secunde, pentru aevita supraîncălzirea aparatului.
5. După ce ați terminat utilizarea, setați comutatorul A2 în poziția 0 (oprit) și deconectați
cablul de rețea de la priză. Asigurați-vă că piesele rotative nu se mai rotesc. Puneți aparatul
în poziție verticală și așezați-l pe osuprafață plană. Curățați accesoriile de lucru utilizate și
toate componentele utilizate potrivit instrucțiunilor de la capitolul Curățare și mentenanță.
GHID RAPID PENTRU PRELUCRAREA INGREDIENTELOR
Teluri de batere A8
Tipul de materie
primă sau
aliment
Cantitatea Durata de
prelucrare
Treapta de viteză
recomandată
Cremele cca 600 g cca 5 minute Treapta 4
Pireu de carto max. 750 g max. 3,5 minute treapta 3–4
Frișca max. 500 g max. 5 minute Treapta 5
Albușuri max. 5 albușuri cca 3 minute Treapta 5
Aluat frecat cca 600 g cca 5 minute treapta 3–4
Cârlige de frământare A9
Tipul de materie
primă sau
aliment
Cantitatea Durata de
prelucrare
Setarea vitezei
Aluat pentru
pâine
max. 500 g de făină 2× 5 minute Treapta 1
Aluat pentru
paste făinoase
proaspete
max. 300 g de făină 5 minute Treapta 1
Paleta de batere tip balon A10
Tipul de materie
primă sau aliment
Cantitatea Durata de
prelucrare
Treapta de viteză
recomandată
Frișca max. 500 g max. 5 minute Treapta 5
Albușuri max. 5 albușuri cca 3 minute Treapta 5
Spume bătute cca 600 g cca 1 minut Treapta 1
Observație:
Duratele de procesare aalimentelor sunt doar orientative.
În cursul baterii albușurilor de ou, recipientul și accesoriile trebuie să e
absolut curate și uscate. Chiar și cantitate mică de grăsime poate cauza
faptul că albușurile de ou nu vor bătute la consistența de pulverizare
cerută.
Înainte de batere, smântâna pentru bătut ar trebuie să e răcită la
otemperatură de 6 °C.
Ingredientele pentru pregătirea diferitelor tipuri de aluat trebuie lăsate să
stea în repaus la temperatura camerei.