11
ASPECTE GENERALE
Există mai multe accesorii disponibile pe piaţă.
Înainte de a le achiziţiona, verificaţi ca acestea să
fie adecvate utilizării în cuptoarele cu microunde.
Înainte de a începe prepararea, asiguraţi-vă că
ustensilele utilizate sunt rezistente pentru
utilizarea în cuptor şi permit trecerea microundelor
prin ele.
Când introduceţi alimentele şi accesoriile în
cuptorul cu microunde, asiguraţi-vă că acestea nu
intră în contact cu pereţii interiori ai cuptorului.
Acest aspect este important în special în cazul
accesoriilor fabricate din metal sau cu
componente din metal.
Dacă accesoriile care au componente metalice
intră în contact cu pereţii interiori ai cuptorului, se
pot produce scântei în timp ce cuptorul este în
funcţiune, iar cuptorul se poate deteriora.
Asiguraţi-vă întotdeauna că placa rotativă se
poate roti liber, înainte de punerea cuptorului în
funcţiune.
SUPORTUL PLĂCII ROTATIVE
Amplasaţi suportul pentru placa
rotativă sub placa rotativă din
sticlă. Nu amplasaţi niciodată
niciun fel de ustensile pe suportul
plăcii rotative.
• Fixaţi în cuptor suportul plăcii rotative.
PLACA ROTATIVĂ DIN STICLĂ
Utilizaţi placa rotativă din sticlă
pentru toate metodele de
preparare.
Aceasta va colecta picăturile de
sos şi particulele de alimente care,
altfel, ar păta şi ar murdări
interiorul cuptorului.
• Aşezaţi placa rotativă din sticlă pe suportul său.
GRĂTARUL DE SÂRMĂ
Utilizaţi grătarul de sârmă din
partea superioară când preparaţi
alimente pe grill cu ajutorul
funcţiilor Grill.
OALA DE PREPARARE CU ABURI
Utilizaţi oala pentru preparare
cu aburi cu strecurătoare montat,
pentru alimente precum peştele,
legumele şi cartofii.
Utilizaţi oala de preparare cu
aburi fără strecurătoare montat
pentru alimente precum orezul, pastele şi fasolea
albă.
Amplasaţi întotdeauna oala de preparare cu aburi
pe placa rotativă din sticlă.
ACOPERIŢI
Capacul este utilizat pentru
acoperirea alimentelor în timpul
procesului de preparare şi
procesului de reîncălzire doar când
se utilizează microundele, ajutând
la evitarea împroşcării, menţinerea
umidităţii alimentelor şi reducerea
duratei de preparare.
Utilizaţi capacul atunci când
încălziţi alimente pe două niveluri.
Accesorii