5
ACCESORII
GENERALITĂŢI
DACĂ ACCESORIILE CE CONŢIN METAL intră în contact
cu interiorul cuptorului, în timp ce cuptorul
funcţionează, se pot produce scântei, iar cup-
torul se poate deteriora.
SUPORTUL PLĂCII ROTATIVE
U
TILIZAŢI SUPORTUL PLĂCII ROTATIVE sub placa rota-
tivă din sticlă. Nu puneţi niciodată
nici un fel de ustensile pe suportul
plăcii rotative.
Fixaţi suportul pentru placa ro-
tativă în cuptor.
PLACA ROTATIVĂ DE STICLĂ
U
TILIZAŢI PLACA ROTATIVĂ DE STICLĂ pentru toate
metodele de gătire. Aceasta va
colecta picăturile de sos și par-
ticulele de alimente care, altfel, ar
păta și ar murdări interiorul cupto-
rului.
Așezaţi placa rotativă de sticlă pe suportul
pentru placa rotativă.
C
ONTROLAŢI CA USTENSILELE UTILIZATE să fie rezisten-
te pentru utilizarea în cuptor
și să permită trecerea mi-
croundelor prin ele, înain-
te de a începe gătirea.
C
ÂND PUNEŢI ALIMENTELE ŞI ACCESORIILE în cuptorul
cu microunde, verificaţi ca acestea să nu intre
în contact cu partea interioară a cuptorului.
Acest lucru este important în special cu ac-
cesoriile fabricate din metal sau cu părţi din
metal.
CONTROLAŢI ÎNTOTDEAUNA ca placa rotativă să se
poată învârti liberă înainte să înceapă să func-
ţioneze cuptorul.
MÂNERUL RIGID
U
TILIZAŢI MÂNERUL PENTRU PRĂJIRE
SPECIAL DIN DOTARE pentru a scoate
farfuria de prăjire fierbinte din cuptor.
FARFURIA DE PRĂJIRE
P
UNEŢI ALIMENTELE DIRECT PE FARFURIA DE PRĂJIRE.
Utilizaţi întotdeauna pla-
ca rotativă din sticlă ca su-
port când utilizaţi farfuria
de prăjire.
NU PUNEŢI NICI UN FEL DE USTENSILE pe far-
furia de prăjire întrucât va deveni
imediat foarte fierbinte și poate provoca dau-
ne ustensilelor.
FARFURIA DE PRĂJIRE poate fi preîncălzită înain-
te de utilizare (max. 3 min). Utilizaţi întotdeau-
na funcţia Prăjire (Crisp) când preîncălziţi farfu-
ria de prăjire.
E
XISTĂ nenumărate accesorii disponibile pe pia-
ţă. Înainte de a le cumpăra, verificaţi ca acestea
să fie adecvate utilizării la microunde.
GRĂTARUL DE SÂRMĂ
U
TILIZAŢI GRĂTARUL DE SÂRMĂ DE SUS
când gătiţi cu funcţia Grătar.
OALA DE GĂTIT CU ABURI
U
TILIZAŢI OALA DE GĂTIT CU ABURI
CU FILTRUL DE SITĂ montat,
pentru alimente gen pește,
legume și cartofi.
UTILIZAŢI OALA DE GĂTIT CU ABURI
FĂRĂ FILTRUL DE SITĂ montat pentru alimente cum
ar fi orezul, pastele și fasolea albă.
AŞEZAŢI ÎNTOTDEAUNA oala de gătit cu aburi pe
placa rotativă din sticlă.
U
TILIZAŢI ÎNTOTDEAUNA GRĂTARUL DE
SÂRM Ă DE JOS pentru a pune ali-
mentele pe el și pentru a
permite aerului să circule
în mod corespunzător în ju-
rul alimentelor atunci când utilizaţi funcţia
Aer forţat.
CAPACUL
C
APACUL este utilizat pentru a acoperi mânca-
rea în timpul coacerii și reîncălzirii doar
când utilizaţi microundele și ajută
la evitarea împroșcăturilor, menţi-
ne umiditatea alimentelor și redu-
ce timpul necesar coacerii.
UTILIZAŢI capacul atunci când încăl-
ziţi la două nivele
FARFURIA DE COACERE
Utilizaţi farfuria de coacere
atunci când coaceţi cu aer
forţat. Nu o utilizaţi nicio-
dată în combinaţie cu mi-
croundele.