114
2. Apăsaţi butonul „Time Delay/Cooking time” pentru a trece în regimul
de setare a timpului de preparare. Indicatorul butonului „Start”, precum
şi indicatorul timpului, setat în mod implicit şi indicatorul programu-
lui vor clipi pe aşaj.
3. Apăsînd butoanele „Hour/-” setaţi valoarea orei, apăsînd butonul „Mi-
nute/+” – valoarea minutelor. Pentru schimbările rapide a valorii,
apăsaţi şi menţineţi apăsat butonul corespunzător. La atingerea va-
lorii maxime setarea timpului va continua de la începutul intervalului.
4. Pentru anularea setărilor făcute apăsaţi şi menţineţi apăsat butonul
„Cancel/Reheat”, după care este necesar de a alege programul de
preparare din nou.
Amînarea startului programului
Funcţia „ Amanarea startului” permite să specicaţi momentul, în care bucatele
trebuie să e gata. Procesul de preparare poate amînat pe o perioade lungă
de timp (pînă la 24 ore). Pasul de instalare a timpului amînat – 5 minute.
1.
După selectarea programului automat şi a timpului de preparare
puteţi seta timpul de amînare a startului, apăsînd repetat pe butonul
„Time Delay/Cooking time”. Pe aşaj apare indicatorul regimului de
instalare a timpului startului întîrziat şi timpul apropiat, la care bu-
catele pot gata preparate (se determină în mod implicit). Indicatorul
valorii timpului va lumina intermitent.
2. Apăsînd butonul „Hour/-” setaţi valoarea timpului amînării startului,
apăsînd pe butonul „Minute/+” – valoarea minutelor. Pentru o schim-
bare rapidă a valorilor, apăsaţi şi menţineţi apăsat butonul corespun-
zător. La atingerea valorii maxime setarea timpului va continua de la
începutul intervalului.
3. Pentru anularea setărilot făcute apăsaţi şi menţineţi apăsat butonul
„Cancel/Reheat”, după care este necesar de a alege un program de
preparare din nou.
Funcţia de menţinere a temperaturii bucatelor preparate (au-
toîncălzirea)
Autoîncălzirea se activează în mod automat imediat după nalizarea pro-
gramului de preparare şi menţine temperatura bucatelor gata preparate în
intervalul 60-80°C timp de 12 ore. În regimul autoîncălzirii indicatorul bu-
tonului „Start” se va stinge, indicatorul butonului „Cancel/Reheat” va arde.
Pe aşaj va începe numărătoarea directă a timpului de activitate a funcţiei.
Pre-dezactivarea autoîncălzirii
În multierbătorul REDMOND RMC-280E e prevăzută posibilitatea de a pre-
dezactiva funcţia autoîncălzirii după lansarea programului de preparare de bază.
Pentru aceasta, după lansarea programului apăsaţi şi menţineţi apăsat butonul
„Start” pînă cînd indicatorul butonului „Cancel/Reheat” nu se va stinge. Pentru
a activa din nou autoîncălzirea, apăsaţi şi menţineţi apăsat butonul „Start” încă
o dată, pînă cînd indicatorul butonului „Cancel/Reheat” nu se va aprinde.
Încălzirea bucatelor
Multierbătorul REDMOND RMC-280E poate utilizat pentru încălzirea
bucatelor reci. Pentru aceasta:
1.
Puneţi ingredientele în bol, instalaţi-l în carcasa aparatului. Asiguraţi-
vă că el este în strîns contact cu elementul de încălzire.
2. Închideţi capacul pînă la clic, conectaţi aparatul la o priză electrică.
3.
Apăsaţi şi menţineţi apăsat butonul „Cancel/Reheat”. Se va aprinde
indicatorul butonului, va porni funcţia încălzirii. Pe aşaj va apărea
numărătoarea directă a timpului de activitate a funcţiei.
4. Aparatul va încălzi bucatele pînă la 60-80°C. Această temperatură se
va menţine timp de 12 ore. La necesitate încălzirea poate dezacti-
vată prin apăsarea butonului „Cancel/Reheat” (indicatorul butonului
se va stinge).
Ordinea generală de utilizare a programelor automate
1.
Pregătiţi ingredientele în conformitate cu reţeta, puneţi-le în bol.
Asiguraţi-vă că toate ingredientele au fost distribuite uniform în bol
şi se aă mai jos de scara maximă marcată pe suprafaţa lui interioară.
2. Introduceţi bolul în corpul aparatului, un pic rotiţi-l, asiguraţi-vă că
el este în strîns contact cu elementul de încălzire. Închideţi capacul
pînă la clic. Conectaţi aparatul la o priză electrică.
3. Selectaţi programul de preparare, apăsînd butonul „Menu” de cîteva
ori, pînă cînd pe aşaj va apărea indicatorul programului selectat. De
asemenea, se poate alege un program apăsînd butoanele „Hour/-” şi
„Minute/+”. Indicatorul butonului „Start” şi indicatorul programului vor
clipi, pe aşaj vor apărea indicatorul regimului de instalare a timpu-
lui de preparare şi timpul de preparare, instalat în mod implicit.
Dacă este selectat programul „MULTICOOK”, pe aşaj apare indicatorul re-
gimului de instalare a temperaturii de preparare si temperatura de prepa-
rare, instalată în mod implicit.
4. Apăsînd butonul „Product selection” selectaţi tipul de produs. Indica-
torul programului corespunzător va clipi, pe aşaj va apărea timpul
de preparare, instalat în mod implicit. Alegerea tipului de produs este
disponibilă în programele „STEAM/COOK”, „STEW”, „FRY”. Alegînd alte
programe, acest punct îl treceţi.
5. Setaţi timpul necesar de preparare.
6. Dacă este selectat programul „MULTICOOK”, apăsaţi butonul „Tempe-
rature” şi setaţi temperatura de preparare. Indicatorul valorii tempe-
raturii va clipi. Apăsînd butonul „Hour/-” micşoraţi valoarea tempera-
turii, apăsînd butonul „Minute/+” – măriţi. Pentru a schimba rapid
valorile, apăsaţi şi menţineţi apăsat butonul corespunzător. La atin-
gerea valorii maxime setarea timpului va continua de la începutul
intervalului.
7. La necesitate, setaţi timpul de amînare a startului programului.
8. Apăsaţi şi menţineţi apăsat cîteva secunde butonul „Start”. Va începe
punerea în aplicare a programului de preparare. Pe aşaj se va aşa
timpul rămas pînă la nalizarea activităţii sale şi indicatorul proce-
sului de preparare.
9. La sfîrşitul programului va suna un semnal, se va stinge indicatorul lui.
În funcţie de setări aparatul va intra în regimul autoîncălzirii (va arde
indicatorul butonului „Cancel/Reheat”) sau în regimul de aşteptare.
10. Pentru a întrerupe procesul de preparare sau de anulare a programu-
lui setat, apăsaţi şi menţineţi apăsat butonul „Cancel/Reheat”.
Programul „ MULTICOOK”
Programul „MULTICOOK” este conceput pentru a pregăti bucate în parame-
trii de temperatură şi timp de preparare selectate de către utilizator. Timpul
implicit de preparare in acest program constituie 30 minute. Intervalul se-
tării timpului de preparare – de la 2 min pînă la 15 ore cu pasul de modi-
care de 1 minut. Intervalul setării temperaturii în program constituie 35-170°C
cu pasul de modicare de 5°C.
Programul „STEAM/COOK”
Programul „STEAM/COOK” se recomandă pentru prepararea diferitelor pro-
duse pe aburi, precum şi pentru erbere. Timpul de preparare implicit de-
pinde de tipul de produs (FISH – 25 minute, MEAT – 40 minute, CHICKEN – 35
minute, SEAFOOD – 20 minute, VEGETABLES – 30 minute). Este posibilă
instalarea manuală a timpului de preparare în intervalul de la 5 minute pînă
la 2 ore cu pasul de 5 minute.
La prepararea legumelor pe aburi:
• Turnaţi în bol 600-1000 ml de apă. Aşezaţi recipientul pentru prepa-
rarea pe aburi în bol.
• Măsuraţi şi pregătiţi alimentele conform reţetei, uniform puneţi-le în
recipientul pentru preparare pe aburi.
• Urmaţi pp. 2-10 „Ordinea generală de utilizare a programelor auto-
mate”.
La erberea legumelor şi altor produse urmaţi pp. 1-10 „Ordinea generală
de utilizare a programelor automate „. În programul „STEAM/COOK” numă-
rătoarea inversă începe după erberea apei şi la obţinerea densităţii suci-
ente de aburi în bol.
Programul „SOUP/BEANS”
Programul „SOUP/BEANS” se recomandă pentru prepararea diferitelor supe,
pentru erberea păstăioaselor. Timpul implicit de preparare in acest program
constituie 1 oră. E posibilă instalarea manuală a timpului de preparare în
intervalul de la 10 minute pînă la 8 ore cu pasul de 5 minute.
Programul „STEW”
Programul „STEW” se recomandă pentru înăbuşirea diferitelor produse – a
peştelui, cărnii, cărnii de pasăre, fructelor de mare, legumelor. Timpul de
preparare implicit depinde de tipul de produs (FISH – 30 minute, MEAT – 1
oră, CHICKEN – 45 minute, SEAFOOD – 25 minute, VEGETABLES – 40 minu-
te). Este posibilă instalarea manuală a timpului de preparare în intervalul
de la 10 minute pînă la 12 ore cu pasul de 5 minute.