• 79 •
Română
5.2 Cu cafea sub formă de capsule
• (Fig.9) - Scoateţi, folosind o linguriţă de cafea, ltrul pen-
tru cafea măcinată (14) din suportul de ltru presurizat
(12).
• (Fig.10) - Introduceţi în suportul de ltru presurizat (12)
adaptorul pentru capsule (15), cu partea bombată orienta-
tă în jos.
• (Fig.11) - După aceea, introduceţi ltrul pentru capsule
(16) în suportul de ltru presurizat (12).
• (Fig.13) - Introduceţi de jos în sus suportul ltrului presu-
rizat în grupul de infuzare (8).
• (Fig.14) - Rotiţi suportul ltrului de la stânga la dreapta
până la blocarea sa. Eliberaţi maneta suportului de ltru
presurizat. Un sistem automat readuce acum ușor maneta
către stânga.
Această mișcare garantează funcţionarea perfectă a su-
portului de ltru presurizat.
• (Fig.16) - Preîncălziţi suportul de ltru presurizat aducând
manivela de selectare (17) în poziţia „
”; apa va începe
să iasă din suportul de ltru presurizat (această operaţiune
este necesară numai pentru prima cafea).
• (Fig.17) - După ce s-au scurs 50 cm3 de apă, aduceţi mani-
vela de selectare (17) în poziţia „
” pentru a opri distribui-
rea.
• (Fig.19) - Scoateţi suportul ltrului presurizat din aparat,
rotindu-l de la dreapta la stânga și goliţi apa rămasă.
• (Fig.12) - Introduceţi capsula în suportul ltrului; asigu-
raţi-vă că hârtia capsulei nu iese din suportul ltrului.
• (Fig.13) - Introduceţi de jos în sus suportul ltrului presu-
rizat în grupul de infuzare (8).
• (Fig.14) - Rotiţi suportul ltrului de la stânga la dreapta
până la blocarea sa.
• Luaţi 1 ceașcă preîncălzită și poziţionaţi-o sub suportul
ltrului; veri caţi că este amplasată corect sub ori ciile de
ieșire a cafelei.
• (Fig.16) - Rotiţi manivela de selectare (17) în poziţia „
”.
• (Fig.17) - Când a fost obţinută cantitatea de cafea dorită,
rotiţi manivela de selectare (17) în poziţia „
” pentru a opri
prepararea cafelei; luaţi ceașca cu cafea.
• (Fig.19) - La sfârșitul preparării așteptaţi câteva secunde,
extrageţi suportul ltrului și aruncaţi capsula folosită.
Notă importantă: Filtrul (16) și adaptorul (15)
trebuie să e păstrate curate pentru a garanta
un rezultat per fec t. Spălaţi-le în ecare zi după utilizare.
6 ALEGEREA TIPULUI DE CAFEA RECO
MANDĂRI
În linii mari, pot utilizate toate tipurile de cafea existente în
comerţ. Totuși, cafeaua este un produs natural și gustul său se
modi că în funcţie de origine și de amestec; este de preferat
așadar să se încerce diverse tipuri pentru a-l găsi pe acela care
se potrivește cel mai bine gusturilor personale.
Pentru rezultate mai bune se recomandă, oricum, să se utilize-
ze amestecuri preparate special pentru aparate espresso. Ca-
feaua ar trebui să iasă întotdeauna cu regularitate din suportul
ltrului presurizat, fără picurări.
Viteza de ieșire a cafelei poate modi cată schimbând puţin
doza de cafea din ltru și/sau utilizând cafea cu un grad de
măcinare diferit.
Pentru un rezultat mai bun și pentru a facilita curăţarea și
prepararea, Saeco recomandă utilizarea cafelei sub formă de
capsule monodoză, marcate cu însemnul ESE.
ÎNAINTE DE A EFECTUA ORICE OPERAŢIE AFERENTĂ
PREPARĂRII DE ABUR SAU DE APĂ CALDĂ, VERIFI-
CAŢI CA DUZA DE ABUR (PANNARELLO) SĂ FIE ORIENTATĂ
DEASUPRA CUVEI DE RECUPERARE A APEI.
7 APĂ CALDĂ
Pericol de arsuri! La începutul distribuirii cafelei
pot apărea stropi de apă caldă. Duza de distribui-
re poate atinge temperaturi ridicate: evitaţi să o atingeţi
direct cu mâinile.
• În timpul acestei operaţii, ledul (20) „aparat pregătit” se
poate aprinde și stinge; o astfel de funcţionare este consi-
derată normală și nu reprezintă o anomalie.
• Asiguraţi-vă, înainte de utilizare, că manivela (3) de apă
caldă/abur este închisă și că rezervorul de apă al aparatului
conţine o cantitate su cientă de apă.
• Apăsaţi butonul ON/OFF (11); ledul roșu (18) se aprinde
pentru a indica faptul că aparatul este pornit.
• Așteptaţi ca ledul (20) „aparat pregătit” să se aprindă;
acum aparatul este pregătit.
• (Fig.21) - Amplasaţi un recipient sau un pahar pentru ceai
sub duza de abur (Pannarello).
• (Fig.21) - Deschideţi manivela (3) rotind-o în sens antio-
rar.