Informaţii şi sfaturi
AVERTISMENT!
Consultaţi capitolele privind
siguranţa.
Temperatura şi duratele de
coacere din tabele au rol
consultativ. Acestea depind
de reţete şi de calitatea şi
cantitatea ingredientelor
utilizate.
Recomandări pentru gătit
Cuptorul dumneavoastră poate să aibă
un alt comportament la coacere/frigere
faţă de cuptorul de până acum. Tabelele
de mai jos prezintă setările recomandate
pentru temperatură, durata gătirii şi
poziţia raftului pentru anumite tipuri de
alimente.
Dacă nu puteţi găsi setările pentru o
reţetă specială, căutaţi alta similară.
Pentru mai multe recomandări de gătire,
consultaţi tabelele de gătit de pe site-ul
nostru web. Pentru a găsi Sfaturile la
gătire, consultaţi numărul PNC de pe
plăcuţa cu datele tehnice aflată pe cadrul
frontal al cavităţii cuptorului.
Sfat privind funcţiile speciale
de gătire ale cuptorului
Mentine cald
Această funcţie vă permite să menţineţi
mâncarea caldă. Temperatura este
setată automat la 80°C.
Incalzire farfuriei
Funcţia vă permite să încălziţi farfurii şi
preparate înainte de servire.
Temperatura este setată automat la
70°C.
Puneţi farfuriile şi preparatele uniform pe
raftul de sârmă. Utilizaţi raftul de pe
primul nivel. După ce a trecut jumătate
din durata încălzirii, schimbaţi locurile
acestora.
Aluaturi
Funcţia vă permite să creşteţi aluatul cu
drojdie. Puneţi aluatul într-un vas mare.
Utilizaţi raftul de pe primul nivel. Setaţi
funcţia: Aluaturi şi durata de gătire.
Decongelare
Scoateţi ambalajul alimentului şi puneţi
alimentul pe o farfurie întinsă. Nu
acoperiţi alimentele deoarece acestea se
pot extinde durata decongelării. Utilizaţi
raftul de pe primul nivel.
SousVide asistat
Această funcţie foloseşte temperaturi
mai reduse pentru gătit comparativ cu
gătitul obişnuit.
SousVide asistat Recomandări
Folosiţi alimente proaspete crude şi de
calitate înaltă. Spălaţi întotdeauna
alimentele înainte de a le găti. Procedaţi
cu atenţie dacă folosiţi ouă crude.
Temperaturile reduse sunt adecvate doar
pentru tipurile de alimente care pot fi
mâncate crude.
Nu gătiţi alimentele pentru o perioadă
mare dacă folosiţi temperaturi mai mici
de 60°C.
Fierbeţi ingredientele care conţin alcool
înainte de ambalarea în vid.
Puneţi pungile vidate pe grilaj, una lângă
alta.
Puteţi păstra alimentele gătite în frigider
timp de 2 – 3 zile. Răciţi rapid alimentele
(folosind baia de gheaţă).
Nu utilizaţi această funcţie pentru
reîncălzirea resturilor de mâncare.
Ambalarea în vid
Folosiţi doar pungi vidate şi aparatul cu
cameră de vidare recomandate pentru
gătitul în vid. Doar acest tip de aparat de
vidare poate ambala în vid lichidele.
Nu reutilizaţi pungile de vidare.
Pentru rezultate mai rapide şi mai bune,
setaţi nivelul maxim de vid.
2