Informaţii şi sfaturi
AVERTISMENT!
Consultaţi capitolele privind
siguranţa.
Temperatura şi duratele de
coacere din tabele au rol
consultativ. Acestea depind
de reţete şi de calitatea şi
cantitatea ingredientelor
utilizate.
Recomandări pentru gătit
Cuptorul dumneavoastră poate să aibă
un alt comportament la coacere/frigere
faţă de cuptorul de până acum. Tabelele
de mai jos prezintă setările recomandate
pentru temperatură, durata gătirii şi
poziţia raftului pentru anumite tipuri de
alimente.
Dacă nu puteţi găsi setările pentru o
reţetă specială, căutaţi alta similară.
Pentru mai multe recomandări de gătire,
consultaţi tabelele de gătit de pe site-ul
nostru web. Pentru a găsi Sfaturile la
gătire, consultaţi numărul PNC de pe
plăcuţa cu datele tehnice aflată pe cadrul
frontal al cavităţii cuptorului.
Sfat privind funcţiile speciale
de gătire ale cuptorului
Mentine cald
Această funcţie vă permite să menţineţi
mâncarea caldă. Temperatura este
setată automat la 80°C.
Incalzire farfuriei
Funcţia vă permite să încălziţi farfurii şi
preparate înainte de servire.
Temperatura este setată automat la
70°C.
Puneţi farfuriile şi preparatele uniform pe
raftul de sârmă. Utilizaţi raftul de pe
primul nivel. După ce a trecut jumătate
din durata încălzirii, schimbaţi locurile
acestora.
Aluaturi
Funcţia vă permite să creşteţi aluatul cu
drojdie. Puneţi aluatul într-un vas mare.
Utilizaţi raftul de pe primul nivel. Setaţi
funcţia: Aluaturi şi durata de gătire.
Decongelare
Scoateţi ambalajul alimentului şi puneţi
alimentul pe o farfurie întinsă. Nu
acoperiţi alimentele deoarece acestea se
pot extinde durata decongelării. Utilizaţi
raftul de pe primul nivel.
Gatire Cu Abur
Procedaţi cu atenţie la deschiderea uşii
cuptorului atunci când funcţia este
pornită. Poate ieşi abur.
Sterilizarea
Această funcţie vă permite să sterilizaţi
recipiente (de ex. biberoane).
Aşezaţi recipientele curate cu gura în jos
pe centrul raftului aflat pe primul nivel.
Umpleţi sertarul până la nivelul maxim şi
selectaţi durata la 40 de minute.
Gătire
Această funcţie vă permite să preparaţi
toate tipurile de alimente, proaspete sau
congelate. Legume, carne, peşte, paste
făinoase, orez, griş şi ouă pot fi
preparate, încălzite, decongelate, fierte
sau opărite.
Puteţi prepara o masă alcătuită din
câteva preparate într-o singură sesiune
de gătire. Pentru a vă asigura că toate
preparatele vor fi gata simultan, începeţi
cu mâncarea cu cea mai lungă durată de
gătire, după care adăugaţi preparatele
rămase la momentul adecvat, conform
specificaţiilor din tabelele de gătire
2