Acest simbol nu e legat de nici o funcţie a plitei; rezistenţa e dezactivată.
PUNEREA ÎN FUNCŢIUNE A PLITEI
Panoul de comandă al cuptorului e prevăzut cu 4 butoane reglabile care controlează funcţionarea
plitei. Acestea sunt marcate cu o scală gradată care corespunde unor niveluri diferite de putere, și
cu diverse simboluri ce indică diferite funcţii.
• Rotiţi butonul de comandă al arzătorului ales, în sens orar, pe poziţia dorită (urmaţi instrucţiunile
furnizate împreună cu plita).
Luminiţa galbenă ce indică funcţionarea plitei se aprinde.
Tabel cu funcţiile plitei (în funcţie de model)
Funcţie Descrierea funcţiei
MENŢINEREA
CĂLDURII
Pentru a menţine temperatura constantă la 60° până la terminarea coacerii. Pentru a activa
funcţionarea, rotiţi butonul pe
.
ZONA DUBLĂ
E disponibilă pe arzătoarele din faţă stânga și din spate stânga. Mărește zona de încălzire a
plitei pentru a permite folosirea unor oale mari, ovale sau dreptunghiulare. Activarea funcţiei:
rotiţi butonul pe
și așteptaţi până când luminiţa indicatoare a căldurii reziduale,
corespunzătoare arzătorului ales, începe să clipească cu intermitenţă. Selectaţi nivelul de
putere necesar rotind butonul în sens antiorar. Luminiţa indicatoare a căldurii reziduale rămâne
aprinsă, pentru a indica faptul că plita e în funcţiune. Dezactivaţi rotind butonul pe
“0”
.
ICP (Faza iniţială
de coacere)
Accelerează încălzirea arzătorului în faza iniţială de coacere, pentru intervalul de timp stabilit.
Pentru a activa funcţionarea, rotiţi butonul pe
.
Așteptaţi până când luminiţa indicatoare a
căldurii reziduale începe să clipească cu intermitenţă, apoi rotiţi butonul în sens antiorar, pe
nivelul de putere dorit. De ex.: dacă nivelul e
“1”
, zona de coacere va funcţiona la puterea
maximă
timp de 1 minut
, apoi va continua la nivelul de putere
“1”
până la terminarea
coacerii, cu excepţia cazului în care se modifică reglarea butonului. Dacă nivelul e
“6”
, zona
de coacere va funcţiona la puterea maximă timp de
6 minute,
apoi va continua la nivelul de
putere
“6”
până la terminarea coacerii, cu excepţia cazului în care se modifică reglarea
butonului. Acest tip de funcţionare este valabil pentru toate nivelurile,
cu excepţia nivelului
“10”
.
FIERBERE RAPIDĂ
Pentru a fierbe apa repede; rămâne activă pe perioada fixată. La terminarea intervalului de
timp, plita revine automat la nivelul de putere maxim. Poate fi activată chiar și după începerea
coacerii. Atenţie: Înainte de a activa această funcţie, asiguraţi-vă că aţi așezat oala pe zona
de coacere dorită, pentru a evita să deterioraţi suprafaţa plitei. Valorile prestaţiilor specificate
pentru această funcţie sunt garantate pentru toate plitele din vitroceramică. Pentru a activa
funcţia, așezaţi oala pe zona de coacere dorită și rotiţi butonul pe . Pentru a o dezactiva,
schimbaţi poziţia butonului.
CALD
Pentru a face să dospească aluatul, pentru a înmmuia untul scos din frigider, pentru a ţine la
cald biberonul sau mâncarea copiilor, pentru a face iaurt, pentru a topi ciocolata etc.
E disponibilă doar când luminiţa indicatoare a căldurii reziduale este aprinsă. Pentru a activa
funcţia, asiguraţi-vă că luminiţa indicatoare a căldurii reziduale a zonei de coacere pe care
doriţi s-o utilizaţi este aprinsă. Rotiţi butonul pe . Pentru a dezactiva funcţia, schimbaţi
poziţia butonului.
TABELE DE COACERE TABEL DE COACERE GRILL
Notă:
Duratele și temperaturile de coacere au caracter pur indicativ.
ALIMENTE Funcţie Preîncălzire
Grătarul
(numărat de
jos în sus)
Tempe-
ratură
(°C)
Durata de
coacere
min
CARNE
Miel, ied, berbec
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
Viţel, văcuţă, porc
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Pui,
iepure,
raţă
X 2 200 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Curcan
(3-5 kg.)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
Gâscă
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
PEȘTE
(1 kg)
Crap, știucă, ton,
somon, merlucius
X 2 200 60 - 80
X 2 190 60 - 80
PEȘTE
(<1 kg - bucăţi)
Pește spadă,
somn, ton
X 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
LEGUME
Ardei, roșii,
cartofi copţi
X 2
190
50 - 60
X 2
190
50 - 60
DULCIURI,
PRĂJITURI ETC.
Torturi dospite
X 2
180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Torturi umplute
cu brânză
X 2
190 60 - 90
X 2
180 60 - 90
Ta r tă
X 2
190 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Ștrudel, clătite
X 2
200 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Biscuiţi, covrigi,
pișcoturi
X 2
180 20 - 30
X 2
180 30 - 40
Choux ŕ la crčme,
rulade
X 2
180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
Plăcinte sărate,
prăjituri cu fructe,
de ex. ananas,
piersici
X 2
200 50 - 60
X 2
190 45 - 55
Lasagne, cartofi
gratinaţi,
macaroane
umplute, budinci
de paste făinoase
X 2
200 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Pâine
X 2
210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 2
210 20 - 30
Volovan
X 2
210 20 - 30
X 2
200 30 - 40
Sufleu
X 2
200 40 - 50
X 2
190 50 - 60
ALIMENTE Funcţie Preîncălzire
Grătarul
(numărat de
jos în sus)
Tempe-
ratură
(°C)
Durata de
coacere
min
Sandvișuri X 3-4 200-225 10 - 15
Antricoate X 3-4 200-225 30 - 40
Șniţele X 3-4 200-225 30 - 40
Cârnaţi X 3 200-225 30 - 40
Friptură la
grătar
X 3 200-225 30 - 40
Pește (bucăţi) X 3 200-225 30 - 40
Copane de pui X 3 200-225 40 - 50
Frigărui X 3 200-225 40 - 50
Cotlete X 3 200-225 40 - 50
1/2 pui X 3 200-225 40 - 50
1/2 pui - 3 200-225 40 - 50
Pui întreg - 2-3 200-225 60 - 70
Friptură,
porc, viţel
- 2-3 200-225 60 - 80
Raţă - 1-2 200-225 60 - 80
Pulpă de miel - 1-2 200-225 80 - 100
Rosbif - 2 200-225 60 - 70
Cartofi la cuptor - 2-3 200-225 40 - 50
Pește, de ex.
crap, păstrăv
- 3 190-200 40 - 50