AKP 235 FIȘA PRODUSULUI
RO
5019 310 56479
1. Panoul de comandă
2. Ventilatorul pentru răcire (nu este vizibil)
3. Rezistenţa superioară
4. Rezistenţa grill-ului
5. Bec posterior
6. Ventilator
7. Rezistenţa inferioară (nu este vizibilă)
8. Ușa cuptorului
ACCESORII
PANOUL DE COMANDĂ
1. Butonul de selectare a funcţiilor
2. Timer
3. Butonul termostatului
4. Luminiţa indicatoare roșie a termostatului
Primul
Ultimul
ghidaj
ghidaj
Grătar:
Tavă pentru
scurgerea
grăsimii:
PUNEREA ÎN FUNCŢIUNE A CUPTORULUI
• Rotiţi butonul de selectare a funcţiilor până la funcţia dorită.
Becul cuptorului se aprinde.
• Rotiţi butonul termostatului în sens orar până la temperatura dorită. Luminiţa indicatoare roșie a
termostatului se aprinde și se va stinge când se ajunge la temperatura dorită.
La sfârșitul coacerii:
• Aduceţi butoanele pe pozișia “0”.
TIMER
Timer-ul permite stabilirea unei durate de la 1 la 60 de minute. Pentru a regla timer-ul, se
recomandă să rotiţi butonul cu un tur complet în sens orar, apoi să îl readuceţi la durata de coacere
dorită. La terminarea duratei reglate se va auzi un semnal acustic.
Tabel cu funcţiile cuptorului
Funcţie Descrierea Funcţiei
0STINS
-
BEC
Aprinderea luminii în interiorul cuptorului.
STATICĂ
• Pentru a coace carne, pește și pui, pe un nivel.
• Pre-încălziţi cuptorul la temperatura de coacere dorită și introduceţi alimentele
înăuntru imediat ce luminiţa indicatoare roșie a termostatului se stinge.
• Se recomandă să utilizaţi al doilea sau al treilea nivel.
VENTILATOR
• Pentru a coace pe max. 2 niveluri.
• La nevoie, vă recomandăm să inversaţi poziţia mâncărurilor pentru a obţine o
coacere mai omogenă.
• Nu este necesară preîncălzirea cuptorului (cu excepţia cazului în care coaceţi pizze
și plăcinte).
GRILL
• Pentru a frige antricoate, frigărui, cârnaţi, pentru a gratina legume și pentru a prăji
pâinea.
• Preîncălziţi cuptorul timp de 3 - 5 min.
• În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să rămână închisă.
• Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru scurgerea grăsimii (așezată pe
primul grătar) pentru a reduce fumul și împroșcăturile cu grăsime.
• Se recomandă să întoarceţi alimentele în timpul coacerii.
TURBOGRILL
• Pentru a frige bucăţi mari de carne (rosbif, fripturi).
• În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să rămână închisă.
• Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru scurgerea grăsimii, așezată pe
primul grătar, pentru a reduce fumul și împroșcăturile cu grăsime.
• Întoarceţi carnea în timpul coacerii.
DECONGELARE
• Pentru a dezgheţa alimentele congelate și a le aduce la temperatura camerei.
• Lăsaţi alimentele în ambalajul lor pentru a preveni uscarea.