AKP 235 FIȘA PRODUSULUI
RO
5019 310 56480
1. Panoul de comandă
2. Ventilator de răcire (nu este vizibil)
3. Rezistenţa superioară
4. Rezistenţa grill-ului
5. Bec posterior
6. Ventilator
7. Rezistenţa inferioară (nu este vizibilă)
8. Ușa cuptorului
ACCESORII
PANOUL DE COMANDĂ
1. Butonul de selectare a funcţiilor
2. Timer-ul
3. Butonul termostatului
4. Luminiţa indicatoare roșie a termostatului
Primul
Ultimul
ghidaj
ghidaj
Grătar:
Tavă pentru
scurgerea grăsimii:
PUNEREA ÎN FUNCŢIUNE A CUPTORULUI
• Rotiţi butonul de selectare a funcţiilor până la funcţia dorită.
Becul cuptorului se aprinde.
• Rotiţi butonul termostatului în sens orar până la temperatura dorită. Luminiţa indicatoare roșie a
termostatului se aprinde și se va stinge când se ajunge la temperatura selectată.
La sfârșitul coacerii:
• Aduceţi butoanele pe poziţia “0”.
TIMER-UL
Timer-ul permite reglarea unei durate de la 1 la 60 de minute. Pentru a regla timer-ul vă
recomandăm să rotiţi butonul cu un tur complet, în sens orar, și să-l aduceţi din nou pe durata dorită.
La terminarea duratei reglate va fi emis un semnal acustic.
Tabel cu funcţiile cuptorului
Funcţie Descrierea Funcţiei
0 CUPTOR STINS
-
BECUL
CUPTORULUI
Aprinderea becului intern al cuptorului.
STATICĂ
• Pentru a coace carne, pește și pui, pe un nivel.
• Pre-încălziţi cuptorul la temperatura de coacere dorită și introduceţi alimentele
înăuntru, imediat ce luminiţa roșie a termostatului se stinge.
• Se recomandă să utilizaţi al doilea sau al treilea nivel.
VENTILATOR
• Pentru a coace pe max. 2 niveluri.
• La nevoie, vă recomandăm să inversaţi poziţia mâncărurilor, pentru a obţine o
coacere mai omogenă.
• Nu este necesară preîncălzirea cuptorului (cu excepţia cazului în care coaceţi pizze
și plăcinte).
GRILL
• Pentru a frige antricoate, frigărui, cârnaţi, pentru a gratina legume și pentru a prăji
pâinea.
• Preîncălziţi cuptorul timp de 3 - 5 min.
• În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să rămână închisă.
• Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru scurgerea grăsimii (așezată pe
primul grătar) pentru a reduce fumul și împroșcăturile cu grăsime.
• Se recomandă să întoarceţi alimentele în timpul coacerii.
TURBOGRILL
• Pentru a frige bucăţi mari de carne (rosbif, fripturi).
• În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să rămână închisă.
• Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru scurgerea grăsimii (așezată pe
primul grătar) pentru a reduce fumul și împroșcăturile cu grăsime.
• Întoarceţi carnea în timpul coacerii.
DECONGELARE
• Pentru a dezgheţa alimentele congelate și a le aduce la temperatura camerei.
• Lăsaţi alimentele în ambalajul lor, pentru a preveni uscarea.