Whirlpool AKP 235 IX Program Chart

Tip
Program Chart
AKP 235 FIȘA PRODUSULUI
RO
5019 310 56480
1. Panoul de comandă
2. Ventilator de răcire (nu este vizibil)
3. Rezistenţa superioară
4. Rezistenţa grill-ului
5. Bec posterior
6. Ventilator
7. Rezistenţa inferioară (nu este vizibilă)
8. Ușa cuptorului
ACCESORII
PANOUL DE COMANDĂ
1. Butonul de selectare a funcţiilor
2. Timer-ul
3. Butonul termostatului
4. Luminiţa indicatoare roșie a termostatului
Primul
Ultimul
ghidaj
ghidaj
Grătar:
Tavă pentru
scurgerea grăsimii:
PUNEREA ÎN FUNCŢIUNE A CUPTORULUI
Rotiţi butonul de selectare a funcţiilor până la funcţia dorită.
Becul cuptorului se aprinde.
Rotiţi butonul termostatului în sens orar până la temperatura dorită. Luminiţa indicatoare roșie a
termostatului se aprinde și se va stinge când se ajunge la temperatura selectată.
La sfârșitul coacerii:
Aduceţi butoanele pe poziţia “0”.
TIMER-UL
Timer-ul permite reglarea unei durate de la 1 la 60 de minute. Pentru a regla timer-ul vă
recomandăm să rotiţi butonul cu un tur complet, în sens orar, și să-l aduceţi din nou pe durata dorită.
La terminarea duratei reglate va fi emis un semnal acustic.
Tabel cu funcţiile cuptorului
Funcţie Descrierea Funcţiei
0 CUPTOR STINS
-
BECUL
CUPTORULUI
Aprinderea becului intern al cuptorului.
STATICĂ
Pentru a coace carne, pește și pui, pe un nivel.
Pre-încălziţi cuptorul la temperatura de coacere dorită și introduceţi alimentele
înăuntru, imediat ce luminiţa roșie a termostatului se stinge.
Se recomandă să utilizaţi al doilea sau al treilea nivel.
VENTILATOR
Pentru a coace pe max. 2 niveluri.
La nevoie, vă recomandăm să inversaţi poziţia mâncărurilor, pentru a obţine o
coacere mai omogenă.
Nu este necesară preîncălzirea cuptorului (cu excepţia cazului în care coaceţi pizze
și plăcinte).
GRILL
Pentru a frige antricoate, frigărui, cârnaţi, pentru a gratina legume și pentru a prăji
pâinea.
Preîncălziţi cuptorul timp de 3 - 5 min.
În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să rămână închisă.
Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru scurgerea grăsimii (așezată pe
primul grătar) pentru a reduce fumul și împroșcăturile cu grăsime.
Se recomandă să întoarceţi alimentele în timpul coacerii.
TURBOGRILL
Pentru a frige bucăţi mari de carne (rosbif, fripturi).
În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să rămână închisă.
Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru scurgerea grăsimii (așezată pe
primul grătar) pentru a reduce fumul și împroșcăturile cu grăsime.
Întoarceţi carnea în timpul coacerii.
DECONGELARE
Pentru a dezgheţa alimentele congelate și a le aduce la temperatura camerei.
Lăsaţi alimentele în ambalajul lor, pentru a preveni uscarea.
TABEL DE COACERE GRILL
Notă: Duratele și temperaturile de coacere au caracter pur indicativ.
ALIMENTE Funcţie Preîncălzire
Grătarul
(numărat de jos
în sus)
Temperatura
(°C)
Durata de
coacere
min
Sandvișuri X 3-4 200-225 10 - 15
Antricoate X 3-4 200-225 30 - 40
Șniţele X 3-4 200-225 30 - 40
Cârnaţi X 3 200-225 30 - 40
Friptură la grătar X 3 200-225 30 - 40
Pește (bucăţi) X 3 200-225 30 - 40
Copane de pui X 3 200-225 40 - 50
Frirui X 3 200-225 40 - 50
Cotlete X 3 200-225 40 - 50
1/2 pui X 3 200-225 40 - 50
1/2 pui - 3 200-225 40 - 50
Pui întreg - 2-3 200-225 60 - 70
Friptură,
porc, viţel
- 2-3 200-225 60 - 80
Raţă - 1-2 200-225 60 - 80
Pulpă de miel - 1-2 200-225 80 - 100
Rosbif - 2 200-225 60 - 70
Cartofi la cuptor - 2-3 200-225 40 - 50
Pește, de ex. crap, păstrăv - 3 190-200 40 - 50
TABELE DE COACERE
ALIMENTE Funcţie Preîncălzire
Grătarul
(numărat de jos
în sus)
Temperatura
(°C)
Durata de
coacere
min
CARNE
Miel, ied, berbec
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
Viţel, văcuţă, porc
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Pui,
iepure,
raţă
X 2 200 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Curcan
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
Gâscă
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
PEȘTE (1 kg)
Crap, știucă, ton, somon, merlucius
X 2 200 60 - 80
X 2 190 60 - 80
PEȘTE
(<1 kg - bucăţi)
Pește spadă, somn, ton
X 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
LEGUME
Ardei, roșii, cartofi copţi
X 2
190
50 - 60
X 2
190
50 - 60
DULCIURI, PRĂJITURI ETC.
Torturi dospite
X 2
180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Torturi umplute
cu brânză
X 2
190 60 - 90
X 2
180 60 - 90
Ta r tă
X 2
190 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Ștrudel, clătite
X 2
200 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Biscuiţi, covrigi, pișcoturi
X 2
180 20 - 30
X 2
180 30 - 40
Choux ŕ la crčme, rulade
X 2
180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
Plăcinte sărate, prăjituri cu fructe,
de ex. ananas, piersici
X 2
200 50 - 60
X 2
190 45 - 55
Lasagne, cartofi gratinaţi,
macaroane umplute, budinci de
paste făinoase
X 2
200 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Pâine
X 2
210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 2
210 20 - 30
Volovan
X 2
210 20 - 30
X 2
200 30 - 40
Sufleu
X 2
200 40 - 50
X 2
190 50 - 60
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKP 235 IX Program Chart

Tip
Program Chart