Whirlpool AKP 367/IX/06 Program Chart

Tip
Program Chart
AKP 367/06 FIȘA PRODUSULUI
RO
5019 310 56580
1. Panoul de comandă
2. Ventilatorul pentru răcire (nu este vizibil)
3. Rezistenţa superioară
4. Rezistenţa grill-ului
5. Bec posterior
6. Rezistenţa inferioară (nu este vizibilă)
7. Ușa cuptorului
ACCESORII
PANOUL DE COMANDĂ
1. Butoane de control plită
2. Luminiţa indicatoare roșie a termostatului
cuptorului
3. Butonul termostatului cuptorului
4. Butonul de aprindere electrică
5. Butonul de selectare a funcţiilor
Primul
Ultimul
ghidaj
ghidaj
Tavă din aluminiu pentru
dulciuri:
Grătar:
˚C
F
3
5
4
1
2
PUNEREA ÎN FUNCŢIUNE A CUPTORULUI
Rotiţi butonul de selectare a funcţiilor până la funcţia dorită.
Becul cuptorului se aprinde.
Rotiţi butonul termostatului, în sens orar, până la temperatura dorită. Luminiţa indicatoare roșie a
termostatului se aprinde și se va stinge când se ajunge la temperatura selectată.
La sfârșitul coacerii:
Aduceţi butoanele pe poziţia “0”.
Tabel cu funcţiile cuptorului
Funcţie Descrierea funcţiei
0CUPTOR STINS -
BEC
Aprinderea becului intern al cuptorului.
REZISTENŢA
INFERIOARĂ
Pentru a termina coacerea torturilor cu fructe și cu brânză.
Pentru a face sosurile să se îngroașe.
Folosiţi această funcţie în ultimele 10/15 minute de coacere.
STATICĂ
Pentru a coace orice aliment.
Preîncălziţi cuptorul la temperatura dorită și introduceţi
alimentele în cuptor imediat ce luminiţa roșie a
termostatului se stinge.
Se recomandă să utilizaţi al doilea sau al treilea nivel.
GRILL
Pentru a frige la grătar bucăţi mici de carne (antricoate,
frigărui, cârnaţi) și pentru a prăji pâinea.
Preîncălziţi cuptorul timp de 3/5 min.
Când frigeţi carne, puneţi tava pentru scurgerea grăsimii
sub grătar și turnaţi în ea puţină apă, pentru a reduce fumul
și împroșcăturile cu grăsime.
Întoarceţi carnea în timpul frigerii la grătar.
2
TABELE DE COACERE
Alimente Funcţie Preîncălzire
Grătarul
(numărat de
jos în sus)
Temperatură
(°C)
Durata de
coacere
(min.)
Carne
Miel, ied, berbec X 2 200 90-110
Viţel, văcuţă, porc X 2 200 90-110
Pui, iepure, raţă X 2 200 70-80
Curcan (3-5 kg) X 2 210 160-180
Gâscă (2 kg) X 2 210 100-130
Pește (1 kg)
Crap, știucă, ton, somon,
merlucius
X 2 200 60-80
Pește (<1 kg - bucăţi)
Pește spadă, somn, ton
X 2 190 50-60
Legume
Ardei, roșii, cartofi copţi
X 2 190 50-60
Dulciuri - prăjituri
Torturi dospite
X 2 180 40-50
Torturi umplute cu brânză X 2 190 60-90
Tartă cu fructe X 2 190 40-50
Ștrudel, clătite X 2 200 50-60
Biscuiţi, covrigi, pișcoturi X 2 180 20-30
Choux ŕ la crčme, rulade X 2 180 35-45
Plăcinte sărate, prăjituri cu
fructe, de ex. ananas, piersici
X 2 200 50-60
Lasagne, cartofi gratinaţi,
macaroane umplute, budinci
de paste făinoase
X 2 200 40-50
ine X 2 210 30-40
Pizza X 2 225 15-20
Vol-au-vent X 2 210 20-30
Sufleu X 2 200 40-50
Notă: Duratele și temperaturile de coacere au caracter pur orientativ.
Alimente Funcţie Preîncălzire
Grătarul
(numărat de
jos în sus)
Temperatură
(°C)
Durata de
coacere
(min.)
Sandvișuri X 3-4 200-225 10-15
Antricoate X 3-4 200-225 30-40
Șniţele X 3-4 200-225 30-40
Cârnaţi X 3 200-225 30-40
Friptură la grătar X 3 200-225 30-40
Pește (bucăţi) X 3 200-225 30-40
Copane de pui X 3 200-225 40-50
Frigărui X 3 200-225 40-50
Cotlete X 3 200-225 40-50
1/2 pui X 3 200-225 40-50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKP 367/IX/06 Program Chart

Tip
Program Chart