Whirlpool AKP 232/IX/01 Program Chart

Tip
Program Chart
AKP 232/01 FIȘA PRODUSULUI
RO
5019 310 56662
1. Panoul de comandă
2. Ventilatorul pentru răcire (nu este vizibil)
3. Rezistenţa superioară
4. Rezistenţa grill-ului (poate fi coborâtă)
5. Bec posterior
6. Rezistenţa circulară (nu este vizibilă)
7. Ventilator
8. Rezistenţa inferioară (nu este vizibilă)
9. Ușa rece a cuptorului
ACCESORII
PANOUL DE COMANDĂ
1. Butonul de selectare a funcţiilor
2. Buton programare durată de coacere
3. Butonul termostatului
4. Luminiţa indicatoare roșie a termostatului
Butoane la nivelul panoului:
Pentru a folosi butonul apăsaţi-l pe mijloc.
Butonul iese în afară.
Rotiţi-l pe poziţia dorită.
La sfârșitul coacerii aduceţi butonul la 0 și apăsaţi-l pe mijloc pentru a-l readuce în poziţia sa iniţială.
Primul
Ultimul
ghidaj
ghidaj
Tavă din aluminiu
pentru dulciuri:
Grătar:
Tavă pentru
scurgerea grăsimii:
PUNEREA ÎN FUNCŢIUNE A CUPTORULUI
Rotiţi butonul de selectare a funcţiilor până la funcţia dorită.
Becul cuptorului se aprinde.
Rotiţi butonul termostatului, în sens orar, până la temperatura dorită. Luminiţa indicatoare roșie a
termostatului se aprinde și se va stinge când se ajunge la temperatura selectată.
La sfârșitul coacerii:
Aduceţi butoanele pe poziţia “0”.
DISPOZITIV PENTRU PROGRAMAREA DURATEI DE COACERE
Acest dispozitiv de programare permite reglarea unei durate de la 1 la 120 de minute.
Pentru stabilirea duratei, după selectarea funcţiei de coacere, rotiţi complet butonul în
sens antiorar, apoi readuceţi-l la durata de coacere dorită, rotindu-l în sens orar.
La terminarea duratei de coacere reglate, cuptorul se stinge, iar butonul de programare
rămâne pe poziţia “0”. Pentru utilizarea cuptorului în modalitate manuală, adică fără a
programa o durată de coacere, asiguraţi-vă că butonul programatorului este poziţionat pe
simbolul .
Atenţie: Când butonul de programare e poziţionat pe “0”, cuptorul nu se aprinde.
Pentru a aprinde cuptorul, poziţionaţi programatorul pe simbolul sau stabiliţi durata de
coacere.
Tabel cu funcţiile cuptorului
Funcţie Descrierea funcţiei
0CUPTOR STINS
-
BEC
Aprinderea becului intern al cuptorului.
STATICĂ
Pentru a coace carne, pește și pui, pe un nivel.
Preîncălziţi cuptorul la temperatura de coacere dorită și introduceţi alimentele
înăuntru, imediat ce luminiţa roșie a termostatului se stinge.
Se recomandă să utilizaţi al doilea sau al treilea nivel.
VENTILATOR
Pentru a coace pe max. 2 niveluri.
La nevoie, vă recomandăm să inversaţi poziţia mâncărurilor, pentru a obţine
o coacere mai omogenă.
Nu este necesară preîncălzirea cuptorului (cu excepţia cazului în care coaceţi
pizze și plăcinte).
GRILL
Pentru a frige antricoate, frigărui, cârnaţi, pentru a gratina legume și pentru a prăji
pâinea.
Preîncălziţi cuptorul timp de 3 - 5 min.
În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să rămână închisă.
Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru scurgerea grăsimii (așezată pe
primul grătar) pentru a reduce fumul și împroșcăturile cu grăsime.
Se recomandă să întoarceţi alimentele în timpul coacerii.
TURBOGRILL
Pentru a frige bucăţi mari de carne (rosbif, fripturi).
În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să rămână închisă.
Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru scurgerea grăsimii, așezată pe
primul grătar, pentru a reduce fumul și împroșcăturile cu grăsime.
Întoarceţi carnea în timpul coacerii.
DECONGELARE
Pentru a dezgheţa alimentele congelate și a le aduce la temperatura camerei.
Lăsaţi alimentele în ambalajul lor, pentru a preveni uscarea.
TERMOVENTILATOR
Pentru a coace, fără preîncălzire, pe unu sau mai multe niveluri, alimente care
necesită aceeași temperatură de coacere (de ex.: pește, legume, dulciuri), fără ca
mirosurile să treacă de la un aliment la altul.
TURBOVENTILATOR
Pentru a coace pe un nivel (de ex.: fructe, torturi, budinci, legume, pizza, pui).
REZISTENŢA
INFERIOARĂ
Pentru a termina coacerea torturilor cu fructe sau cu brânză și pentru a face
sosurile să se îngroașe.
Folosiţi această funcţie pentru ultimele 10/15 minute de coacere.
TABEL DE COACERE GRILL
Notă: Duratele și temperaturile de coacere au caracter pur indicativ.
ALIMENTE Funcţie Preîncălzire
Grătarul
(numărat de jos în sus)
Temperatură
(°C)
Durata de coacere
min.
Plăcinte sărate, prăjituri cu
fructe, de ex. ananas, piersici
X 2
200 50 - 60
X 2 190 45 - 55
X 2
190 45 - 55
Lasagne, cartofi gratinaţi,
macaroane umplute, budinci
de paste făinoase
X 2
200 40 - 50
X 2 190 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Pâine
X 2
210 30 - 40
X 1-3 210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 1-3 210 20 - 30
X 2
210 20 - 30
Volovan
X 2
210 20 - 30
X 1-3 200 30 - 40
X 2
200 30 - 40
Sufleu
X 2
200 40 - 50
X 2 190 50 - 60
X 2
190 50 - 60
ALIMENTE Funcţie Preîncălzire
Grătarul
(numărat de jos în sus)
Temperatură
(°C)
Durata de coacere
min.
Sandvișuri X 3-4 200 - 225 10 - 15
Antricoate X 3-4 200 - 225 30 - 40
Șniţele X 3-4 200 - 225 30 - 40
Cârnaţi X 3 200 - 225 30 - 40
Friptură la grătar X 3 200 - 225 30 - 40
Pește (bucăţi) X 3 200 - 225 30 - 40
Copane de pui X 3 200 - 225 40 - 50
Frigărui X 3 200 - 225 40 - 50
Cotlete X 3 200 - 225 40 - 50
1/2 pui X 3 200 - 225 40 - 50
1/2 pui - 3 200 - 225 40 - 50
Pui întreg - 2-3 200 - 225 60 - 70
Friptură,
porc, viţel
- 2-3 200 - 225 60 - 80
Raţă - 1-2 200 - 225 60 - 80
Pulpă de miel - 1-2 200 - 225 80 - 100
Rosbif - 2 200 - 225 60 - 70
Cartofi la cuptor - 2-3 200 - 225 40 - 50
Pește, de ex. crap, păstrăv - 3 190 - 200 40 - 50
TABELE DE COACERE
ALIMENTE Funcţie Preîncălzire
Grătarul
(numărat de jos în sus)
Temperatură
(°C)
Durata de coacere
min.
CARNE
Miel, ied, berbec
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
X 2 200 100 - 110
Viţel, văcuţă, porc
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Pui,
iepure,
raţă
X 2 200 70 - 80
- 2 190 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Curcan
(3-5 kg.)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
X 2 200 170 - 180
Gâscă
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
X 2 200 100 - 130
PEȘTE (1 kg.)
Crap, știucă, ton, somon,
merlucius
X 2 200 60 - 80
- 2 190 60 - 80
X 2 190 60 - 80
PEȘTE
(<1 kg. - bucăţi)
Pește spadă, somn, ton
X 2 190 50 - 60
- 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
LEGUME
Ardei, roșii, cartofi copţi
X 2
190
50 - 60
- 2 190 50 - 60
X 2
190
50 - 60
DULCIURI, PRĂJITURI ETC.
Torturi dospite
X 2
180 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Torturi umplute
(cu brânză)
X 2
190 60 - 90
- 2 180 60 - 90
- 2
180 60 - 90
Tartă cu fructe
X 2
190 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Ștrudel, clătite
X 2
200 50 - 60
X 1-3 190 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Biscuiţi, covrigi, pișcoturi
X 2
180 20 - 30
X 1-3 180 30 - 40
X 2
180 30 - 40
Choux ŕ la crčme, rulade
X 2
180 35 - 45
X 1-3 180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKP 232/IX/01 Program Chart

Tip
Program Chart