Ignis AKS 200/IX/01 Program Chart

Tip
Program Chart

Acest manual este potrivit și pentru

AKS 200/01 FIȘA PRODUSULUI
RO
5019 510 56064
1. Panoul de comandă
2. Ventilatorul de răcire (nu este vizibil)
3. Rezistenţa superioară
4. Becul din spate al cuptorului
5. Rezistenţa inferioară (nu este vizibilă)
6. Ușa rece a cuptorului
N.B.
În timpul coacerii este posibil ca ventilatorul de răcire să se activeze intermitent, pentru a reduce
consumul de energie.
La terminarea coacerii, după stingerea cuptorului, ventilatorul de răcire poate continua să
funcţioneze o vreme.
ACCESORIILE
PANOUL DE COMANDĂ
1. Butonul de selectare a funcţiilor
2. Ledul roșu al termostatului
3. Butonul termostatului
4. Butoanele de comandă ale plitei
Ghidajul
Ghidajul
de sus
de jos
Grătar metalic:
Tavă din aluminiu pentru
dulciuri:
3
1
2
4
PUNEREA ÎN FUNCŢIUNE A CUPTORULUI
Rotiţi butonul selector până la funcţia dorită.
Becul cuptorului se aprinde.
Rotiţi butonul termostatului, în sens orar, până la temperatura dorită. Ledul roșu al termostatului
se aprinde și se va stinge când cuptorul atinge temperatura selectată.
La sfârșitul coacerii:
Aduceţi butonul pe poziţia "0".
UTILIZAREA PLITEI
Panoul de comandă al cuptorului e prevăzut cu 4 butoane reglabile (de la 0 la 6) care
controlează funcţionarea plitei.
Pentru a pune în funcţiune arzătoarele electrice:
Rotiţi butonul de comandă al zonei de gătit alese, în sens orar, pe nivelul de putere
dorit (urmaţi instrucţiunile furnizate împreună cu plita).
Important:
Când se folosesc arzătoarele pentru prima dată, rotiţi butoanele pe poziţia 6 și lăsaţi-le să
funcţioneze circa 3 minute pentru a elimina mirosurile, punând pe fiecare câte o oală cu un
diametru adecvat, umplută pe jumătate cu apă.
Nu lăsaţi aprinse arzătoarele când sunt goale.
Utilizaţi oale și cratiţe speciale pentru plite electrice, mai ales cele cu fundul plat, cu mai multe
straturi.
Utilizaţi oale și cratiţe cu diametrul bazei de dimensiuni egale sau puţin mai mari decât cel al
arzătoarelor.
Tabel cu funcţiile cuptorului
Funcţie Descrierea funcţiei
0 CUPTOR STINS
-
BEC
Aprinderea becului intern al cuptorului.
REZISTENŢA
INFERIOARĂ
Pentru a termina coacerea torturilor cu fructe sau cu brânză și pentru a îngroșa
sosurile.
Folosiţi această funcţie pentru ultimele 10/15 minute de coacere.
CONVENŢIONAL
Pentru a coace carne, pește și pui, pe același nivel.
Preîncălziţi cuptorul la temperatura de coacere dorită și introduceţi alimentele
înăuntru, imediat ce ledul roșu al termostatului se stinge.
Se recomandă să utilizaţi al doilea sau al treilea nivel.
REZISTENŢA
SUPERIOARĂ
Pentru a termina coacerea torturilor cu fructe sau cu brânză și pentru a îngroșa
sosurile.
Folosiţi această funcţie pentru ultimele 10/15 minute de coacere.
TABELE DE COACERE
ALIMENTE Funcţie Preîncălzire
Grătarul
(numărat de
jos în sus)
Temperatu
(°C)
Durata de
coacere
min.
CARNE
Miel, ied, berbec
X 2 200 90 - 110
Viţel, văcuţă, porc X 2 200 90 - 110
Pui, iepure, raţă X 2 200 70 - 80
Curcan
(kg. 3-5)
X 2 210 160 - 180
Gâscă
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
PEȘTE (1 kg)
Crap, știucă, ton,
somon, merlucius
X 2 200 60 - 80
PEȘTE
(<1 kg - bucăţi)
Pește-spadă, somn,
ton
X 2 190 50 - 60
LEGUME
Ardei, roșii, cartofi
copţi
X 2
190
50 - 60
DULCIURI,
PRĂJITURI ETC.
Torturi dospite
X 2
180 40 - 50
Plăcinte umplute
(cu brânză)
X 2
190 60 - 90
Ta r te
X 2
190 40 - 50
Ștrudel, clătite
X 2
200 50 - 60
Biscuiţi, covrigi,
prăjituri
sfărâmicioase
X 2
180 20 - 30
Choux ŕ la crčme,
rulade
X 2
180 35 - 45
Notă: Duratele de coacere și temperaturile sunt aproximative.
ALIMENTE Funcţie Preîncălzire
Grătarul
(numărat de
jos în sus)
Temperatură
(°C)
Durata de
coacere
min.
Plăcinte sărate,
prăjituri cu fructe, de
ex. ananas, piersici
X 2
200 50 - 60
Lasagne, cartofi
gratinaţi, macaroane
umplute, budinci de
paste făinoase
X 2
200 40 - 50
ine
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
Vol-au-vent
X 2
210 20 - 30
Sufleuri
X 2
200 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Ignis AKS 200/IX/01 Program Chart

Tip
Program Chart
Acest manual este potrivit și pentru